İşyerinde girdi-çıktı yapılması,kıdem tazminatı
Ben babam için bişey sorucaktım babam yaklaşık aynı işyerinde 9 yıldır çalışıyor fakat ilk 2 yılında çok defa girdi çıktı yapmış.
Son girişi 01.01.2002
son çıkış ise 30.11.2008
Fakat bundan bizim haberimiz yok babam 1 ay sonra emekli olucak isteğe bağlı askerlik borçlanmasıyla biz bu söz konusu tazminatı alabilirmiyiz?Alabilirsek nasıl alabiliriz?Şimdiden teşekür ediyorum
Birde bu işveren babamın; devletin verdiği işverene vergi gider inrimi olan(54.500) her ay devlet işverene verirken işveren babama vermedi bu kanun çıktı çıkalı. Ne bordroya imza atıyorlarmış ne de başka birşeye bunun için ne yapabiliriz.Yine şimdiden tşk ediyorum hayırlı günler
Saygılar...
Re: İşyerinde girdi-çıktı yapılması,kıdem tazminatı
Çıkış sonrasında tekrar giriş yapıldığında arada uzun süreler yoksa ,örneğin aynı gün veya bir sonraki gün giriş yapılmış ise bir sorun teşkil etmez.
Sözkonusu tazminat kıdem tazminatı ise,emeklilik nedeniyle ayrılma durumunda ilk işe giriş tarihinden itibaren hesaplanır.
Asgari geçim indirimi için bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çıkış sonrasında tekrar giriş yapıldığında arada uzun süreler yoksa ,örneğin aynı gün veya bir sonraki gün giriş yapılmış ise bir sorun teşkil etmez.
Sözkonusu tazminat kıdem tazminatı ise,emeklilik nedeniyle ayrılma durumunda ilk işe giriş tarihinden itibaren hesaplanır.
Asgari geçim indirimi için bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Peki erdogan bey arada 3-5 gun den daha fazla fark varsa?İmzasının olmaması vb durumlarında ne olur acaba?Böyle bir durum varsa iş verene sahtecilik davası açılabilirmi?.saygılar
merhaba,
ben size bir konu hakkında danışmak istiyorum yanıtlayabilirseniz sevinirim. kurban bayramı öncesi yani cuma günü işime son verildi kendileride vermediler bana baskı uygulayarak istifa imzalattılar. konu ise şirkette bir arkadaşın yapmış olduğu hırsızlığı bildiğimi öne sürerek ya bu hırsızlığı bilip ve iş verene söylememe sebebiyle sözleşme feshi yada istifamı imzalamamı aksi takdir maaşımı vermeyeceklerini baskı yoluyla korkutarak imza attırdılar bu konularla ilgili bilgim ve böyle bir durum hiç başıma gelmediği içinde ne yapacağımı bilemedim ve imzaladım şimdi unkapanı işçi mahkemesine gidip bu şirketi bana yaptıklarını anlatsam ve şikayet etsem haklı bulunurmuyum cevap verebilirseniz sevinirim.. teşekkürler.
Zorla istifa ettirildiğinizi kanıtlayabilirseniz,neden olmasın?
Merhaba 07.05.2008 de işe girdim ve 07.01.2009 tarihinde akşam evi arayıp bu akşam işe gitmemem söylendi.Gece çalışıyordum. sabah büroya gittiğimde işten çıkarılmadığımı ama iş bulursamda başlıya bileceğim söylendi. Bugün 12si ve iş bulamadım maaşımı ödemiyorlar sallıyorlar 16 ile 20 si arası öderiz diyorlar.Çalışma sosyal bakanlığına nasıl bir şikayette bulunabilirim ve ihbar tazminatı alabilirmiyim. İlginize teşekkür ederim.
Cevap: Re: İşyerinde girdi-çıktı yapılması,kıdem tazminatı
efendim benimde bir sorum olucak 02.02.2002 de işe başladım 01.12.2005de kendi istegimle ayrıldım. tazminat almadan 2ay başka bir yerde çalıştıktan sonra 27.02.2006 tekrar aynı fabrikada işe başladım işten çıkarsam 2002deki tazminatımı alabilirmiyim yeni düzenlenen kıdem tazminatı yasasına göre.tşkr edrm.
Alıntı:
ibo1976sena rumuzlu üyeden alıntı
efendim benimde bir sorum olucak 02.02.2002 de işe başladım 01.12.2005de kendi istegimle ayrıldım. tazminat almadan 2ay başka bir yerde çalıştıktan sonra 27.02.2006 tekrar aynı fabrikada işe başladım işten çıkarsam 2002deki tazminatımı alabilirmiyim yeni düzenlenen kıdem tazminatı yasasına göre.tşkr edrm.
Kendi isteğinizle ayrılmış olmanız nedeniyle, o dönem için herhangi bir hakkınız kalmamıştır.
31.01.2009'da 10 yil, 6 ay, 31 gunluk kidem, 66 gunluk yillik iznimi tahakkuk ettiren firmam, grup sirketlerinden baska birinde 01.02.2009'da ise baslatti, calismaya devam ediyorum.
Gecen surede bu tahakkuk edilen paralari odenmedi. Su anda kidem tazminati hk. degisiklikler soz konusu. Hukuki yola basvurmak icin 5 senem oldugunu duymustum. Dogru mu? Su siralarda kidem tazminati hk. herhangi bir yasa degisikligi olursa; bu degisiklikten once hukuki olarak aramadigim icin hakkimi kayip eder miyim?
Ilginize tesekkurler.
31.01.2009'da 10 yil, 6 ay, 31 gunluk kidem, 66 gunluk yillik iznimi tahakkuk ettiren firmam, grup sirketlerinden baska birinde 01.02.2009'da ise baslatti, calismaya devam ediyorum.
Gecen surede bu tahakkuk edilen paralar odenmedi. Su anda kidem tazminati hk. degisiklikler soz konusu. Hukuki yola basvurmak icin 5 senem oldugunu duymustum. Dogru mu? Su siralarda kidem tazminati hk. herhangi bir yasa degisikligi olursa, bu degisiklikten once hukuki olarak aramadigim icin hakkimi kayip eder miyim?
Ilginize tesekkurler.
Kıdem tazminatında 10 yıl, izin ücretlerinizde 5 yıllık bir zamanaşımı süresi vardır.Bu süreleri geçirdiğinizde talep hakkınızı kaybetmeseniz de , işvereniniz zaman aşımı nedeniyle ödememe hakkını kazanmış olur :)
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kıdem tazminatında 10 yıl, izin ücretlerinizde 5 yıllık bir zamanaşımı süresi vardır.Bu süreleri geçirdiğinizde talep hakkınızı kaybetmeseniz de , işvereniniz zaman aşımı nedeniyle ödememe hakkını kazanmış olur :)
eh onlara boyle bir hak vermemek lazım :) Çok teşekkür ederim yanıtınıza, bu süreleri gözönünde bulunduracağım o halde ama; benim diğer sıkıntım; Kıdem tazmınatı hk. değişiklik fon vs. şeklinde olduğu takdirde, eskiden tahakkuk ettirilen ama alamadığım bu hakkım geçerliliğini kaybetmez değil mi? Şu an için en büyük sıkıntım bu. "tahakkuk etmiş ama alamamışsınız, hukuki olarak hakkınızı da aramamışsınız, yeni de yasayı çıkardık, hakkınız kayboldu, dava da açamazsınız" denir mi acaba? Çok teşekkürler ilginize.
Fondan ödeme, fon ödeme yapabilecek duruma geldiğinde olabilir ancak:)
Kıdem tazminatı fonu sizi bağlamayacaktır.
Cevap: İşyerinde girdi-çıktı yapılması,kıdem tazminatı
Benimde çıkş yapılıp bir gün sonra giriş yapıldı.