İpotekli daire haciz olduktan sonra borç kapanırmı?
36 ay vadeli konut kredisi aldım sadece 6 ay ödeye bildim. yaklaşık 4 senedir arayan soran olmadı daire borcumu karşılamışmıdır. yoksa neden icra takibi başlamadı. cevaplarsanız sevinirim saygılarımla.
Re: İpotekli daire haciz olduktan sonra borç kapanırmı?
Alıntı:
sercan1 rumuzlu üyeden alıntı
36 ay vadeli konut kredisi aldım sadece 6 ay ödeye bildim. yaklaşık 4 senedir arayan soran olmadı daire borcumu karşılamışmıdır. yoksa neden icra takibi başlamadı. cevaplarsanız sevinirim saygılarımla.
Büyük bi ihtimalle banka atlamıştır. Aksi taktide böyle birşeyin mümkünatı olacağını sanmıyorum.
2004 te sadece bir kere tebligat geldi. sonrası malum sadece bankacı bi arkadaşım bana ekrandan baktığını 2005 te dosyanın kapalı gözüktüğünü söyledi kafam biraz karıştı bu durumu nasıl çöze bilirim ilginize teşekkür ederim.
Banka muhtemelen ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlatmış,ipoteğe konu taşınmazı satıp alacağına kavuşmuştur.
İlginize çok teşekkür ederim Ulaş bey.
Saygılar
En basit yöntemi uygulayınız.Hangi banka ise gider oraya danışırım.Olayın içyüzünü öğrenirim.Niyemi belli olmaz bankalar bazı konularda acımasız hele hele kredi Türkiye'de hiç bir şeyin garantisi yok.Yarın öbür gün size bir tebligat gelse ne yapacaksın.Kaldı ki 4 sene diyorsunuz.Adamlarda acıma yok o zaman ufak küsaratlı bir borç bırakır sonra sizi 8 sene sonra ararsa ve derseki
efendim o zamandan kalan 100-YTL diyelim 8 sene sonra borcunuz faiziyle 6.000-YTL çıkarsa misal ne yapacaksınız.Size samimi tavsiyem gidip bilgi alın.Sonra çok pişman olursunuz.Zaten daire borcu kapattı ise sorun yok ama kapatmadı ise o zaman başınız ağrıyacak demektir.En kısa zamanda kredi kullandığınız banka ile temasa geçiniz.Selamlar.
Konut kredisi borcu ve icra takibi
2004 te aldığım konutun kredisini 6 ay sonra ödeyemedim banka 2005 icra takibi başlatıp aynı sene içerisinde icra takibini durdurmuş. bunu başka bankadan ekrandan öğrendim. yalnız beni bugün bankadan arayıp 2007 yılında dairenin 21.000 tl satıldığını geriye kalan tutarın avukat ile görüşüp ödememi söylediler. sorum şu olucak : 5 senedir aramayan banka şimdi arayıp takibi 2005 te biten icra takibini 2 sene sonra satıyorlar ve beni 2009 da arıyorlar hiç bir tebligat gelmeden ödeme gücüm de yok maaşlı çalışıyorum ne yapıla bilir.
Şimdiden teşekkür ederim.