-
Boşanma davasında koca her zaman kusurlu mudur?
Öncelikle iyi günler. Benim bir sorum olacak.
Yakın bir tanıdığımız(erkek) boşanma davası açtı. Eşi ile yıllardır süren geçimsizlikleri olmuş.Eşi(kadın) lükse çok düşkün. Eşinin bu isteklerini yerine getirmek için elinden gelen gayreti göstermiş.Ancak gerek cinsel olarak gerek sevgi ve saygı manasında karşılığını görememiş.Evde çocukları önünde kocasını sürekli azarlamış eşi(kadın).Sırf çocuklarının psikolojisi bozulmasın diye karısına karşılık verip kavga etmemiş bir koca.
Koca karısının kendisine küfür ve hakaretler etmesi snucunda boşanma davası açmış. Küfürü duyan 1 eniştesi, kadının annesi ve kadının annesi tarafından olan yakın arkadasları var. Eniştesi bu küfürü duydugunu mahkemede beyan etti.
Kadın astronomik derecede nafaka ve Maddi-Manevi Tazminat talep ediyor.
Koca yani erkek hakimler karşısında her zaman kusurlu mudur?
-
Re: Boşanma davasında her zaman koca her zaman kusurlu mudur?
merhaba,
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.
1-)Bu halde bile koca suçlu görülebilir mi?
2-)Bayanın bu tür davranışlarına rağmen tazminat alabilir mi?
3-)Buna rağmen nafaka alabilir mi?
-
Boşanma davalarında talep edilen fahiş nafaka ve tazminatlar bağlanacak diye bir kural yok. Öncesinde hakim kusur ve mali durum araştırması yapacaktır.
Anlatılanlar tanık ifadeleri ve diğer kanıtlarla ispatlanırsa kadının kusurlu olduğu anlaşılacaktır. Erkeğin kusurlu olup olmadığı da kadının iddiasını ispat için sunacağı tanık ifadeleri ve kanıtlarla belirlenecektir.
Hakim Medeni Kanun'un aşağıdaki maddelerine göre karar verecektir:
1. Maddi ve manevi tazminat
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
2. Yoksulluk nafakası
MADDE 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.
Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.
Yani maddi tazminat hak etmek için kusursuz veya az kusurlu olmak lazım. Eşler eşit kusurlu ise maddi tazminat bağlanmaz.
Eşit kusur halinde ise yoksulluk nafakası bağlanır.
Dava sürerken kadının geliri yoksa -kusur araştırması bitmediği için- geçici tedbir nafakası bağlanabilir. Ayrıca anneyle birlikte oturan çocuğa tedbir nafakası, boşanmadan sonra velayeti anneye verilecek çocuğa iştirak nafakası bağlanabilir. Bunun da dayanağı şu maddedir:
MADDE 169.- Boşanma veya ayrılık davası açılınca hakim, davanın devamı süresince gerekli olan, özellikle eşlerin barınmasına, geçimine, eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re'sen alır.
-
Hatta daha da ayrıntı vereyim.
Kadın kocasının ailesi konusundaki bazı yalanlarını yakaladı ama hep inkar. Çocukların kocası tarafına gidip kalmalarına yasak koymuş düşünebiliyor musunuz? Kendisi göüşmek istemiyorsa görüşmesin. torunlarını görmesine ni,ye mani oluyor?
Koca tarafın ailesi de aman yuvaları bozulmasın diye hep sessiz kalmış gelinin herşeyine.
Birde kadın kocasına iftira atmaz mı sen muhasebecinle beni aldatıyorun diye. Sırf kocanı gözünü korkutup geri döndürmek için çıkartılan dedikodular ve iftiralar.
Güzellikle kocasını döndürmek yerine iftiralar, dedikodular, hakaret küfürler.bir de astronomik nafaka ve tazminat talepleri...
Ve kadının babası damadına aynen şunu diyor düşünün:
Kadınlar bağırabilir, çağırabilir hatta küfür de edebilir. Karını idare edecek olan sensin diye.
bunu diyen erkek düşünün!!!
-
Şunu sormak istyorum ayrıca.
Kadına hakaret ve küfürlerinden dolayı onur kırıcı davranışları dolayısı ile boşanma davası açılmıştı.
Kocanın eniştesi bu küfürü duyduğunu beyan etti ve tutanaklara geçti.
Kadın da mahkemede annesini şahit gösterip hayır hiç kötü söz etmedi kızım derse Hakim hangi tarafa inanır??
Koca karısının bunu mahkemede de inkar edeceğini düşünerek oradaki tüm konuşmalarını ses kaydına almış.
Koca bu kayıda göre hiç tahrik etmemiş. Kadın ağzına geleni söyleyip küfür de edip defol git diye kovalamış kocasını.
Araştırmama göre telefon kaydı suç deniliyor.
Hukuk mahkemelerinde ses ve görüntü kaydı hakimin takdiridir deniliyor.
Eğer kadın ve annesi bu küfürü kabuletmezse, hakime bu ses kaydını sunmak, hangi tarafın doğru söyleyip söylemediği konusunda bir fikir oluşturur mu?
-
Konuşmaları koca kayda aldığı ve müdahele ettiği özel yaşam alanı kendisinin de özel yaşam alanı olduğu için ses kaydının suç olmayacağı kanısındayım. Akrabalık derecesi daha yakın olduğu için hakim kadının annesine inanır, sizin eniştenize inanmaz diye bir kaide de yoktur. Hakimin kime ne kadar inanacağı kendi takdirindedir.
-
Tabiki takdir hakimindir. Ancak adaletin yerini bulması ve iddiaların ispatı da önemli diye düşünüyorum.
Bu kayıt mahkemeye delil olarak sunulursa eğer, kadının annesi de benim kızım küfür etmemiştir diyerek mahkemeyi yanıltmak ve yalan yere şahitlik etmiş olmaz mı??
-
Bir sorum olucak.
Koca, karısına boşanma davası açtı.
Kendisine hakaret ve küfürlerinden dolayı onur kırıcı davranışları dolayısı ile boşanma davası açılmıştı.
Kocanın eniştesi bu küfürü duyduğunu beyan etti ve tutanaklara geçti.
Kadının şahitleri henüz dinlenmedi.
Kadın da mahkemede annesini şahit gösterip hayır hiç kötü söz etmedi kızım derse Hakim hangi tarafa inanır??
Koca, karısının bunu mahkemede de inkar edeceğini düşünerek ve kadının şahitlerinin de bunu inkar edeceğini düşünerek oradaki tüm konuşmalarını ses kaydına almış. Konuşmalar müşterek evlerinde geçiyor.
Koca bu kayıda göre hiç tahrik etmemiş. Kadın ağzına geleni söyleyip hakaret ve küfür de edip defol git diye kovalamış kocasını.
Araştırmama göre telefon konuşması kaydı suç deniliyor.
Hukuk mahkemelerinde ses ve görüntü kaydı hakimin takdiridir deniliyor.
Eğer kadın ve annesi bu küfürü kabuletmezse(Çünkü kendisi astronomik denecek tazminat talep ediyor kocasından, intikam almak için,), kocanın bu konudaki maduriyetini ispatlamak için ve karısının, şahitlerinin adaleti yanılttığı ve yalan söylediğini ispatlamak için hakime bu ses kaydını sunmak doğru olur mu?
Hangi tarafın doğru söyleyip söylemediği konusunda Hakim için bir fikir oluşturması için bu kaydı sunmak doğru olur mu?
Tabiki takdir hakimindir. Ancak adaletin yerini bulması ve iddiaların ispatı da önemli diye düşünüyorum.
Bu kayıt mahkemeye delil olarak sunulursa eğer, kadının annesi de benim kızım küfür etmemiştir diyerek mahkemeyi yanıltmak ve yalan yere şahitlik etmiş olmaz mı??
-
söyleyeyim ismi medeni hukuk olan sadece kadınları savunan hukuğumuz şunları söylemektedir:
1- kadın herşeyi yapsa bile kusurlu olmaz olamaz
2-erkek tarafının şahitleri boşa konuşur
3-kadın her zaman haklıdır haksız olduğu yerlerde 1 . kural geçerlidir
4-çocuk annede kalır baba çocuğuna hasret kalır kadın öc alır göstermez çocuk sorunlu olur babasını tanıyamaz
5- erkek soyup soğana çevrilir birdaha hayat kurmasına imkan tanınamaz
6-erkek bu mahkemelerde hayvandan farksızdır bayan ise kutsal bir varlıktır
7- bayan evi terkeder medeni hukuğumuz aferin der gibi hemen tedbir nafakası verir ardındada pastanın hepsi bayana verilir maddi manevi yoksulluk nafakası
iştirak nafakası hep bayanındır reddedilemez
8- erkek çalışmak zorundadır nafakayı ödemeyemezzse hapislere düşer.ama bayan evde yatar hiç bi şey olmaz çalışmadığı sürece bütün tazminatları alır
ne güzel ne mantıklı kadın erkek eşitliği değilmi ?
-
[QUOTE=kibfeyzo;262303]QUOTE]
Evet yukarıda yazdıklarında haklısın, ama biraz türk erkekleri kendini çok iyi savunamıyor gibi geliyor bana>> Örneğin: Avukat tutuyor ama sorunu veya sorunlarını tam anlatamıyor. Tabii haliyle Avukatlarda dava/konusunu tam anlayamadıkları için yapılan savunma istenilen gibi olmayıp (Erkekler) kaybediyor. >> Veya asabi davranıp acele ediyor, kızıyor sert şekilde kelemeler söylüyor. Sonrada açılan dava sonucu istenilenin çok tersi oluyor.
Avrupa'ya göre Türkiye'de kanunlar çok ve çok eksik durumda;
Ama degişmesi lazım ve illakide değişecek şayet Türkiye Avrupa olacaksa.
O zaman anlaşamayan çiftler Aile birleşim veya Aile Mahkemesine dilekçe verecek 1 yıl gözetim süresi verilecek eğer çiftler tekrar birleşmezlerse otamatik boşanılmış olacak..
Ve Bayan Çalışmıyorsa nafakası (yani geçimini sağlamak için ihtiyacını,kalacağı ev dail)Sosyal kurum Türkiye devleti tarafınadan karşılanacak.
Ve ayrılan çiftler tazminat isteyip hak edemeyecek, beraber yaşanılırken alınan eşya veya taşınmazlar ortak olarak anlaşılıp eşit şekilde pay edilecek.(para dail)
Çocuk varsa velilerin geliri incelenip durumu iyi olan tarafın bayan veya erkek %10 geliri keslip çocuk nafakası olarak çocuğun yaşadığı veliye verilecek.Eğer iki velininde durumu kötüyse çocuk nafakası Türkiye devleti tarafından karşılanacak. Veya eşlerin anlaşıp çocuğun 1 hafta ,(Annede) 1 hafta (Babada) masraflarıda karşılanması şeklinde karşılıklı çocuk nafakası istenmeyecek.
Hamile kalan bayana çalışıyorsa hamileliğinin 7 ayından itibaren çocugun 1 yaşına gelmesine kadar her ay aynıki maaşını alarak hamilik emeklisi olup ve maaşı Türkiye devleti tarafınadan ödenecek (iş veren tarafınadan deıl) veya bayan çalışmıyorsa hamile kaldığı an doğum yaklaşınca çocuk yetişimini yardım ve kollamak üzere toplu para yardımı Türkiye devleti tarafınadan yapılacak.
Dünyaya gelmiş olan (yani yeni dogan bir çocuğa) Türkiye devleti tarafından aylık baglanacak ve çocuk 18 yaşına kadar bu aylığını alacak (eşler beraber yaşasa veya ayrılsa bu aylık sabit her ay çocuğa devlet tarfından verilecek)
Çocuğun okul masrafları, Ana okula veya VB yerlere gidiyorsa Velilerin maddi imkanı yetmiyorsa Türkiye devleti tarafınadan yardım edilerek karşılanacak..
DAHA BUNA BENZER ÇOK ŞEYLER...
Başbakanımız Sayın. Recep Tayyip Erdoğan Türkiyenin Avrupa olacağını söylüyor ama benim yukarıdaki yazdıklarım Bir an önce kanun değişikliği yapılık uygulanması lazım, yoksa Avrupa Birliği bu şekil Türkiyeyi kabul etmez..
-
arkadaşınız eğer dediklerinde haklıysa hakim kimin yalan kimin doğru söylediğini anlar eniştesinin beyanı kabul edilir.Erkek kardeşiminde şubat ayında 4.duruşması oldu kardeşimin şahitleri ben abim yeğenim yengemdi bayanın şahitleride 3 kardeşi idi onun avukatı maddi tazminat 250 tl kendisi 250 tl çocuk için nafaka talep ettiler fakat hakim kafasında bitakım şeyler oluşturmuş ki sadece çocuğa 200tl tedbir nafakası bağladı kardeşim işsiz ama şimdi icraya vermişler birikmiş nafaka borcu için her an icra bekliyor ara karara uymayıp hem çocuğu babaya göstermiyor hemde nafaka istiyor bu nasıl adalet nasıl sistem nisandaki duruşmada hakim çocuğu dinlecek çocuğun psikoloji zaten bozuldu daha çok yıpranacak bunu düşünen yok.allah kolaylık versin herkese hakim bana sordu bayan için kocasına aptal diyormuydu diye evet dedim bu gibi sözler boşanma sebebi ve karşı tarafın kusuru aynı yazdıklarınızda kardeşimin eşiyle uyuşuyor.
-
Ne zaman ?50n yıl sonramı ?
türkiyede kadın hakları var peki avrupada yokmuda yukarda ki tedbirler alınmış ?kadın 1 sene evli kalıyor hayat boyu nafaka kazanıyor nerde görülmüş böyle bişey. resmen erkekleri soymak için kurulmuş bir tuzak bu ...medeni kanunumuz..bu kanuna medeni olmayan kanun denmeli veya kadınlar hukuku denmeli...bir tarafın canını yakıp diğer tarafıda neyapıyorsa yapsın haklı gören bu adalet mantığına artık dur denmeli....evlenmeyi iki tarafta hür iradesi ile kabul etmiş olan taraflardan bir tanesi aşağılık yolunacak tavuk diğeride kutsal bir varlık görülmemeli boşanırken ...bu adaletsizlikten başka bi şey değil ...
-
[QUOTE=repola;262442]
Alıntı:
kibfeyzo rumuzlu üyeden alıntı
QUOTE]
Evet yukarıda yazdıklarında haklısın, ama biraz türk erkekleri kendini çok iyi savunamıyor gibi geliyor bana>> Örneğin: Avukat tutuyor ama sorunu veya sorunlarını tam anlatamıyor. Tabii haliyle Avukatlarda dava/konusunu tam anlayamadıkları için yapılan savunma istenilen gibi olmayıp (Erkekler) kaybediyor. >> Veya asabi davranıp acele ediyor, kızıyor sert şekilde kelemeler söylüyor. Sonrada açılan dava sonucu istenilenin çok tersi oluyor.
Avrupa'ya göre Türkiye'de kanunlar çok ve çok eksik durumda;
Ama degişmesi lazım ve illakide değişecek şayet Türkiye Avrupa olacaksa.
O zaman anlaşamayan çiftler Aile birleşim veya Aile Mahkemesine dilekçe verecek 1 yıl gözetim süresi verilecek eğer çiftler tekrar birleşmezlerse otamatik boşanılmış olacak..
Ve Bayan Çalışmıyorsa nafakası (yani geçimini sağlamak için ihtiyacını,kalacağı ev dail)Sosyal kurum Türkiye devleti tarafınadan karşılanacak.
Ve ayrılan çiftler tazminat isteyip hak edemeyecek, beraber yaşanılırken alınan eşya veya taşınmazlar ortak olarak anlaşılıp eşit şekilde pay edilecek.(para dail)
Çocuk varsa velilerin geliri incelenip durumu iyi olan tarafın bayan veya erkek %10 geliri keslip çocuk nafakası olarak çocuğun yaşadığı veliye verilecek.Eğer iki velininde durumu kötüyse çocuk nafakası Türkiye devleti tarafından karşılanacak. Veya eşlerin anlaşıp çocuğun 1 hafta ,(Annede) 1 hafta (Babada) masraflarıda karşılanması şeklinde karşılıklı çocuk nafakası istenmeyecek.
Hamile kalan bayana çalışıyorsa hamileliğinin 7 ayından itibaren çocugun 1 yaşına gelmesine kadar her ay aynıki maaşını alarak hamilik emeklisi olup ve maaşı Türkiye devleti tarafınadan ödenecek (iş veren tarafınadan deıl) veya bayan çalışmıyorsa hamile kaldığı an doğum yaklaşınca çocuk yetişimini yardım ve kollamak üzere toplu para yardımı Türkiye devleti tarafınadan yapılacak.
Dünyaya gelmiş olan (yani yeni dogan bir çocuğa) Türkiye devleti tarafından aylık baglanacak ve çocuk 18 yaşına kadar bu aylığını alacak (eşler beraber yaşasa veya ayrılsa bu aylık sabit her ay çocuğa devlet tarfından verilecek)
Çocuğun okul masrafları, Ana okula veya VB yerlere gidiyorsa Velilerin maddi imkanı yetmiyorsa Türkiye devleti tarafınadan yardım edilerek karşılanacak..
DAHA BUNA BENZER ÇOK ŞEYLER...
Başbakanımız Sayın. Recep Tayyip Erdoğan Türkiyenin Avrupa olacağını söylüyor ama benim yukarıdaki yazdıklarım Bir an önce kanun değişikliği yapılık uygulanması lazım, yoksa Avrupa Birliği bu şekil Türkiyeyi kabul etmez..
türk erkeği kendini çok güzel savunuyor ama kadın erkek -eşitliği =kadın ın üstünlüğü kadının haklılığı =kadın hakları derken bütün olay kadına yontulmuş durumda .
neymiş efendim kadın toplumda zayıf mışta bilmem ne .. aynı hukukun avrupoa birliğinde ki ülkelerde uygulanmasına bakın birde türkiyedeki haline bakın . oradaki bayanlar dahamı güçlü ?
türkiyenin yüzde 13 ü işsiz ama hala nafaka tazminat tüm hızıyla çatır çatır verilmeye devam ediliyor.dönün bakın be bir şu milletin haline öyle kanun çıkartın be kardeşim .
erkek kendini savunuyor ama dinlenmiyor bile .
-
[QUOTE=kibfeyzo;263653]
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
türk erkeği kendini çok güzel savunuyor ama kadın erkek -eşitliği =kadın ın üstünlüğü kadının haklılığı =kadın hakları derken bütün olay kadına yontulmuş durumda .
neymiş efendim kadın toplumda zayıf mışta bilmem ne .. aynı hukukun avrupoa birliğinde ki ülkelerde uygulanmasına bakın birde türkiyedeki haline bakın . oradaki bayanlar dahamı güçlü ?
türkiyenin yüzde 13 ü işsiz ama hala nafaka tazminat tüm hızıyla çatır çatır verilmeye devam ediliyor.dönün bakın be bir şu milletin haline öyle kanun çıkartın be kardeşim .
erkek kendini savunuyor ama dinlenmiyor bile .
Çok doğru.Gidin almanyaya bakın ve orada deniyorki kadına 2 yıl süre.Bu süre sonunda kendine iş bulsun bulmasın bağlanmış olan nafaka kesilir ve artık ödenmez, tek şart var kadının fiziki eksiği çalışmaya engel hali olmayacak.Bizde ise adliyeye girer girmez kadına nafaka bağlanır.kadınamı avukatamı para yetiştirelim şaşırıp kalıyoruz. Hakiminde genelde insiyatifini kadından yana kullanması işi çığırından çıkartıyor zaten.Çalışan kazanan ben kadına ne benim paramdan.Bide sene dolunca nafaka artırımı.Çocuk yok çalışmaya mani hali yok nafaka artırımı.yaşam koşuluymuş git çalış kardeşim sende insanlık onuru olsa zaten ayrıldığın adamın eline bakmazsın. .Çocuğa bağlanan nafaka ise mecburi tabi
-
Bu boyle nasıl gıder nasıl yasar erkekler yenı bır hayat kurmayacakmı .benım maasımda hem tazmınat hemde nafaka haczı var ayda 300 tl bana kalıyor bu hakmı 500 tl ona gıdıyor ve omrum boyunca odemeye calıstıgım tazmınat.benden once neydınkı benden sonra ne olasın...kadın zengın oluyo erkek dahada fakır.
-
Alıntı:
denizasil rumuzlu üyeden alıntı
Bu boyle nasıl gıder nasıl yasar erkekler yenı bır hayat kurmayacakmı .benım maasımda hem tazmınat hemde nafaka haczı var ayda 300 tl bana kalıyor bu hakmı 500 tl ona gıdıyor ve omrum boyunca odemeye calıstıgım tazmınat.benden once neydınkı benden sonra ne olasın...kadın zengın oluyo erkek dahada fakır.
dikkat ettiyseniz arkadaşlar hepimiz bu durumdayız.biryerlere sesimizi duyurmamız lazım.olan erkeklere oluyor.çalışmak zorunda kalan erkek.nafaka ödemek zorunda kalanda erkek.hapse girmek zorunda kalanda erkek.peki nerde eşitlik.sesimizi duyuralım bence haklıyız çünkü.
-
Evet Haklısınız Sesinizi bence 'Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana' veya 'AnaYasa Mahkemesine' duyurun.
Ama zaten 'Ana yasamızın' Eşitlik kanunu'na göre usule uygun olmayan Hukuk kararı verilip ''Bayanlar'' taraf tutularak/kollanıldığı aşikar olup 'Yargıtaya' bilgi verilmiştir. Bu nedenle Bayanlara haksız oldukları halde haklı gibi verilen kararlar bozularak gerektiğinde 'Bayanlar erkeğe nafaka/tazminat ödemeye hükmedileceklerdir.
Ve yine Dünya'da ve Türkiyemizde Mobil/Bilgisayar Teknoloji’nin ilermesiyle %80 Bayanların eşlerini aldattığı ve evliliklerin bu yüzden ayrılma noktasına geldiğide bilindiği gerekçesiyle ‘Yargıta ya’ sunulmuştur.
Mağdur olan Arkadaşlar ''Ana yasa ve Yargıtaya'' Mahkemelerine mesaj/e-post yazılı dilekçe olarak sesinizi duyurun..
Alıntı:
@denizasil>> Senin dava kararın beni çok düşündürdü. 800 ytl maaşın ve 500 ytl nafaka kesilmesi ve nafaka'ya sebeb olan bir 'yaşlı bir bayanın şahitlik yapması' ki > ''ARTIK'' canlı şahit/şahitler diliyle şahitlik yaptığı için (yalan söyleye bilir) bunun için somut delil sayılmaz.
-
ben soru sormak istiyorum ama yeni konu nasıl açabilrim
-
[QUOTE=atilla23;263880]
Alıntı:
Çok doğru.Gidin almanyaya bakın ve orada deniyorki kadına 2 yıl süre.Bu süre sonunda kendine iş bulsun bulmasın bağlanmış olan nafaka kesilir ve artık ödenmez, tek şart var kadının fiziki eksiği çalışmaya engel hali olmayacak.Bizde ise adliyeye girer girmez kadına nafaka bağlanır.kadınamı avukatamı para yetiştirelim şaşırıp kalıyoruz. Hakiminde genelde insiyatifini kadından yana kullanması işi çığırından çıkartıyor zaten.Çalışan kazanan ben kadına ne benim paramdan.Bide sene dolunca nafaka artırımı.Çocuk yok çalışmaya mani hali yok nafaka artırımı.yaşam koşuluymuş git çalış kardeşim sende insanlık onuru olsa zaten ayrıldığın adamın eline bakmazsın. .Çocuğa bağlanan nafaka ise mecburi tabi
Adliyeye girer girmez kimse bana nafaka bağlamadı. Çocuğum için istenen tedbir nafakası 4. duruşmada çıkan ara kararla icra sonucu oda akıllı beyimizin sahte adreslerine rağmen 6 ay sonra ancak alınabildi. Evinizi terk edip arkanıza bile bakmadan giderken sorumluluklarınızın birgün siz bulacağını asla unutmayın ve bütün kadınları suçlamayın lutfen.
Saygılarımla.
-
Alıntı:
hanzade_ rumuzlu üyeden alıntı
ben soru sormak istiyorum ama yeni konu nasıl açabilrim
Foruma girdiğinizde sol üst köşede yeni konu butonuna tıklayın.. Çok basit..
-
davayı yargıtaya gönderdim ordanda olumlu bir cevaP ALAMAZSAM İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GÖNDERECEĞİM.. YETER ARTIK ERKEKLERİ YOLDUĞUNUZ ...
bu zihniyeti değiştirin artık bu medeni kanun denen ama uygulamada sadece erkeği yolmak için kullanılan kanunu değiştirin artık ...erkeğin gururunu ayaklar altına alıyorsunuz hep kadını koruyorsunuz bu feminist zihniyetten ne zaman kurtulacaksınız çok merak ediyorum .herkes boşandıktan sonramı,boşanma davalarının artışını gördüğünüz halde neden müdahele etmiyorsunuz ?
-
Alıntı:
davayı yargıtaya gönderdim ordanda olumlu bir cevaP ALAMAZSAM İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GÖNDERECEĞİM.. YETER ARTIK ERKEKLERİ YOLDUĞUNUZ ...
bu zihniyeti değiştirin artık bu medeni kanun denen ama uygulamada sadece erkeği yolmak için kullanılan kanunu değiştirin artık ...
kibfeyzo arkadaş sana sonuna kadar katılıyorum.artık sesimizi duyurmalıyız.ben birsürü haber sitelerine şikayette bulundum konumuzu haber etmeleri için.türkiye.gov.tr internet sitesindede başbakana şikayet yeri var şikayetlerimizi bildirmemiz lazım.bakıyorum bu forumda genellikle nafakadan muzdarip arkadaşlarımız var ve hepside erkek.eşşek gibi çalışıyoruz.elin işinde onurumuzla gururumuzla oynanıyo sırf nafaka ödeyip evde yangelip yatan hanımefendiyi maaşa bağlıyoruz.düşünebiliyormusun ayrı ev açmamak bile kusurmuş kim istemez ayrı bir evde kendi ailesini kurmayı benimde hayalim bu.ama imkanım yok neyapıyım.ayrı evim olmamasına rağmen bu evliliğe evet diyen hanımefendi yasaların kendisini kollamasını fırsat bilerek evden kaçıyor.üstelik ne dayak ne aldatma ne küfür var.ve 5 aylık bir evlilik sonucu ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edil.adaletmi bu allah aşkına.şuan yaşıyorsam annem babam ve kardeşimin geçimini sağlamak için yaşıyorum onlar olmasa kaybedecek bişeyimde olmayacağından beni bu hale getireni gözünün yaşına bakmam ve harcarım inanın.işte ozaman kusurlu taraf ben olurum cinayet işlediğim için...
-
zihniyet bu erkekmisin eşeksin .kadınmısın kralsın .adalet her iki tarafada gereken yaptırımları uygulamaksa buyrun bii bakın medeni denilen ama medeni olmayan uygulamalarda kadınların suç işlese kusurlu olsa bile kalesi konumuna gelen şu kararlara .
böyle değil ise bana tedbir nafakası alan bir erkek gösterin tazminat kazanan bir erkek gösterin gösteremezsiniz çünkü malesef bu kanunlar varken boşanma davaları daha çooook artar. sizlerde gazete köşelerinde boşanma davalarının arttığı yazısını daha çok görürsünüz .
adalet dağıtayım derken adaletsizlik dağıtıp daha çooook insanın kanına girersiniz .
-
( http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm ) ( mehmet.sahin@tbmm.gov.tr ) haksız yere nafaka ve tazminat ödeyen arkadaşlar şikayetlerimizi bu adreslere yapabiliriz
-
-
Sayın Türk Adaleti
Boşanma davamız sonrasında, eski eşimin açmış olduğu tazminat davası sonucu beni 20 bin tl tazminat ödemeye mahkum ederek kendinizle çelişiyorsunuz..
Madem ben 20 bin tl, bir boşanma sonrası tazminata mahkum ediliyorum , karşı taraf evlilik süresince 20 bin ytl tazminat ödemeyi gerektirecek tavır ve davranışlarda bulunan bir kişi ile evlilik teklifini kabul ederek ve evlenerek nikah defterine imza attığı andan itibaren kusurlu davranmıştır. Bu nedenle davacının bana tazminat ödemesi gerekirken ben tazminata mahkum edildim. Mağdur olan kişi benim. Ayrıca Türkiye de asgari ücret bile 800 tl seviyelerinde iken, bu 20 bin tl nin sebebi nedir . Madem 20 bin tl lik kusurum var, neden ben hala dışarıdayım hapishanede değilim?. Bu tutarsızlığın acilen düzeltilmesi ve evlilik kurumunun rencide edilmesine önayak bulunan karşı tarafın tarafıma 500 tl 20 kuruş tazminat ödemesini talep ediyorum .
Haklarımı gerekirse insan hakları mahkemesinede taşıyacağım.
Bir evlilik sonucu bir erkek aylık 800-tl kazanıyorken boşanma sonrası 400 tl nafaka ve 20 bin tl maddi manevi tazminat ödemeye mahkum olacak kapasitede ise zaten o 20 bin tl yi hiç kazanamaz, kazansada o parayı boşandığı eşine ulaştıramaz…
Saygılarımla..
Aynen bu sekılde maıl attım o ıkı adresede...!
-
SAYIN ASİLDENİZ SİZE BÖYLE BİR YANIT GELEBİLİR... AMMAN DİKKAT...
Sayın Türk Adaleti / Sayın Asildeniz
Boşanma davamız sonrasında, eski eşimin açmış olduğu tazminat davası sonucu beni 20 bin tl tazminat ödemeye mahkum ederek kendinizle çelişiyorsunuz..
Madem ben 20 bin tl, bir boşanma sonrası tazminata mahkum ediliyorum , karşı taraf evlilik süresince 20 bin ytl tazminat ödemeyi gerektirecek tavır ve davranışlarda bulunan bir kişi ile evlilik teklifini kabul ederek ve evlenerek nikah defterine imza attığı andan itibaren kusurlu davranmıştır.
Sayın deniz asil.. Siz bu 20000 TL lik tazminatı, evlenmeden önce kusurlu / defolu halinizi gizleyerek kullanıcı / tüketiciyi kandırdığınız için ödüyorsunuz. Defolu haliniz defaten onarım amacı ile yetkili serviste oanrılmak istenmişsede, kullanıcı tarafından gerekn özen ve bakıma rağmen devam etmiştir. Hal böyle olunca evlenmeden önceki statünüze iadeniz ile yerine getiremediğiniz hizmetlerinizden dolayı doğan tazmin hakkı da tüketiciye verilmiştir.(tabirler için özür dilerim)
Bu nedenle davacının bana tazminat ödemesi gerekirken ben tazminata mahkum edildim. Mağdur olan kişi benim.
Sayın Denizasil malumunuz olduğu üzere Hukukun önemli söylemlerinden bir tanesi de “hiç kimse kendi kusurundan dolayı avantaj sağlayamaz” bir diğer deyim ile “hem suçlu hem güçlü olunamaz” bu cümleden olmak üzere bir önceki satırda yazılanlar içinden bu sorunuzun yanıtını almanız gerekirdi.
Ayrıca Türkiye de asgari ücret bile 800 tl seviyelerinde iken, bu 20 bin tl nin sebebi nedir .
Sebebi hikmeti çok net.. Kusurlu bulunmuşsunuz ve kusurunuzdan ötürü karşı tarafa verdiğiniz zarar tazmin ediliyor.
Madem 20 bin tl lik kusurum var, neden ben hala dışarıdayım hapishanede değilim?.
Her tazminat hükümlüsü hapishaneye konulamaz. Bir mahkumun devlete maliyetini hesaba katacak olursanız Devletin mahkum etmek yerine sizin namı hesabınıza tazminatları ödemesi daha mantıklı olur..Hiç olmaza dışarıda çalışarak iş gücünüzle ekonomiye katkı sağlarsınız. Ayrıca hukukta cezalar üzmek içn değil ıslah etmek içindir. Suçtan vazgeçirmek içindir.
Bu tutarsızlığın acilen düzeltilmesi ve evlilik kurumunun rencide edilmesine önayak bulunan karşı tarafın tarafıma 500 tl 20 kuruş tazminat ödemesini talep ediyorum .
Karşı tarafın evlilik kurumunu rencide ettiğine dair iddialarınızı Mahkemede ispat edebilmeliydiniz. Malumunuz hukuk maddi delillere göre iş yapmak zorundadır, aksi halde varlığının nedeni tartışılır hale gelir..
Haklarımı gerekirse insan hakları mahkemesine de taşıyacağım.
Bir evlilik sonucu bir erkek aylık 800-tl kazanıyorken boşanma sonrası 400 tl nafaka ve 20 bin tl maddi manevi tazminat ödemeye mahkum olacak kapasitede ise zaten o 20 bin tl yi hiç kazanamaz, kazansada o parayı boşandığı eşine ulaştıramaz…
Siz kazanamam ödeyemem deseniz de bu parayı ödetirler..
Saygılarımla..[/B]
Saygı bizden…
-
Bilgilendirmenız ıcın tesekkur ederım..
Benım burdakı anlatmaya calıstıgım evlenmeden once neydıkı evlenmeden sonra ne oldugu.Sebepsız zengınlesme ıcerısıne gırdı.Ben belkı ıddıaaları curutemedım sadece 1 sahıtle kazzandı bu davayı ve bu dava ıcerısınde nelerın dondugunude cok ıyı bılıyorum.Emsal kararlara baktıgımda bu tazmınatın cok yuksek oldugunu gormekteyım.2.5 yıldır kızımı goremıyorum ve kanun yollarını kullanarakta bır cozume ulaşamadım.Bir şekılde bu davada her ne kadar ben kusurlu ısemde trafıge cıkan aracta kusurludur.Görüyoruzkı hıc bır sucu bulunmamaktadır......
Artık ben yoruldum gercekten cok yoruldum 200 tl ıle hayatımı surmeye devam edıcem...
-
Alıntı:
Bilgilendirmenız ıcın tesekkur ederım..
Benım burdakı anlatmaya calıstıgım evlenmeden once neydıkı evlenmeden sonra ne oldugu.Sebepsız zengınlesme ıcerısıne gırdı.Ben belkı ıddıaaları curutemedım sadece 1 sahıtle kazzandı bu davayı ve bu dava ıcerısınde nelerın dondugunude cok ıyı bılıyorum.Emsal kararlara baktıgımda bu tazmınatın cok yuksek oldugunu gormekteyım.2.5 yıldır kızımı goremıyorum ve kanun yollarını kullanarakta bır cozume ulaşamadım.Bir şekılde bu davada her ne kadar ben kusurlu ısemde trafıge cıkan aracta kusurludur.Görüyoruzkı hıc bır sucu bulunmamaktadır......
Artık ben yoruldum gercekten cok yoruldum 200 tl ıle hayatımı surmeye devam edıcem...
sevgili deniz asil seninle aynı durumda olmamdan dolayı seni çok iyi anlıyorum.ama bir fark var daha bana henüz tazminat bağlanmadı(talep 55milyar-500 tl nafaka) ve bir türlü boşanamıyorum.(temyizde şuan)ama ben her şeye razı olmuştum keşke boşasalardıda tazminat ödeseydim.ama şu bir gerçektirki ciddi anlamda evlilik müessesesi çıkar üzerine ve sonrasında maddiyata dönüşmüş durumda.
müşteri memuniyeti ile kıyaslansada her zamn müşteri haklı tamam anladıkta neden hep müşteri pozisyonundaki bayanlar oluyor(yukardaki örnekten dolayı bu şekilde yazdım uslub için özür dilerim)
madem maddi ve manevi tazminatlar kişinin gelirine göre kusuruna göre adam açmı gezecek hırsızlıkmı yapacak ayda 200 ytl ile geçinmek için çaba göstererek.ondan sonra bu ülkede suç oranı arttı mahkemede şu kadr dosya var yargının iş yoğunluğu fazla ne olacak bu memleketin hali diye bangır bangır bağırılıyor..önce hukuk sistemimiz düzelmeli bence..iki kişi karşılıklı boşanma davası açıyor ama bir türlü boşanamıyor..mahkemede bile bir araya gelemiyor acaba olurmu birleşirlermi 1 yıllık evlilik süresi dolmamış evliliği kurtaralım ayakları ya arkadaş suratını görmek istemediğin(karşılıklı) insanla bir daha nasıl bir araya geleceksin boşa gitsin işte..ortalık suç oranı ve psikolojisi bozuk adamlarla dolacak bu gidişle
-
Aslında bazen dusunuyorum gıdıp garsonluk yapsam ssk mıda dısardan yatırsam daha cok kazanırım...
Evet kadınlar evlılık muessesını cıkıs yolu olarak goruyorlar.Bakarım olursa olur olmazsa acarım bı dava alırım nafakamı tazmınatımı hayatıma bakarım dıyor.Hatta evlı ıken sırf erkegı suclu gostermek ıcın bı takım oyunlar oynanıyor.
Artık yeter gercekten yeter bırı dur desın yazık bıze ülkemıze genclerımıze yazık.
-
adalet bakanlığının önünde eylem yapsak olurmu acaba.posta göndermediğim yer kalmadı.sesimizi duyan yokmu.olan bize oluyor hanımefendiler evlerinde yatıyor biz ise eşşek gibi çalışıf nafaka ödüyoruz.denizasil senin yerine olsam ödemem atsınlar hapse bakalım kimden alacaklar parayı.ha birde bi site kursak,yada nafaka ödemeye mecbur edilenler derneğimi kursak.sayımız çok.nerdeyse tüm boşanma davaları erkek aleyhine sonuçlanıyor.
-
nafaka_sorunu@hotmail.com bu msn adresim nafaka ödeyen arkadaşlar ekleyin dertleşiriz
-
haksız yere nafaka ödemek istemeyen arkadaşlar bu linke başvuruda bulunun http://www.ihd.org.tr/index.php?opti...eti&Itemid=148
-
Erkeğin Yaradılışı
Tanri esegi yaratti ve ona dedi ki: "Sen bir eseksin.
Sabahtan aksama kadar yorulmadan, yakinmadan
calisacaksin ve agir yukleri sirtinda tasiyacaksin. Ot
yiyeceksin, az akilli olacaksin ve 50 yil
yasayacaksin". Esek cevap verdi: "50 sene boyle bir
hayat icin cok cok fazla, lutfen bana 30 yildan fazla
verme!" ve boyle oldu...
Sonra Tanri kopegi yaratti ve ona dedi ki: "Sen bir
kopeksin. Insanlarin mallarini koruyacaksin, onlarin
en yakin dostu olacaksin. Geriye kalan artiklari
yiyeceksin ve 25 yil yasayacaksin." Kopek cevap verdi:
"Tanrim, 25 yil boyle yasamak cok fazla. Bana 10 yil
ver yeter" ve boyle oldu...
Daha sonra Tanri Maymunu yaratti ve dedi ki: "Sen bir
maymunsun. Agactan agaca salinacak ve bir aptal gibi
davranacaksin. Insanlari eglendireceksin ve 20 yil
yasayacaksin". Maymun cevap verdi: "20 sene dunyanin
palyacosu olarak yasamak cok fazla. Bana 10 seneden
fazla verme". Ve boyle oldu...
En sonunda Tanri erkegi yaratti ve ona dedi ki: "Sen
bir erkeksin. Dunyada yasayacak tek rasyonel dusunen
canli olacaksin. Diger yaratilmislara zekani
kullanarak hukmedeceksin. Dunyayi yoneteceksin ve 20
yil yasayacaksin." Erkek cevap verdi: "Tanrim, erkek
olmak icin 20 yil yetmez. Lutfen bana esekten artan 20
yili, kopekten artan 15 yili ve maymunun 10 yilini
ver."
Tanri bunu kabul etti ve erkek 20 yil erkek olarak
yasadi sonra evlendi ve 30 sene esek olarak sabahtan
aksama kadar calisti ve agir yukler tasidi. Sonra
cocuklari oldu ve 15 yil kopek gibi yasadi, evi
korudu, aileden artanlari yedi. Sonra ilerleyen
yasinda 10 yil maymun olarak yasadi. Aptal gibi
davrandi ve torunlarini eglendirdi. Bu bugune kadar
boyle geldi...
iste,
-
hakkaniyet denilen şey bu olsa gerek .bu kararı verenler acaba hangi hakkaniyet kuralını bazalmış çok merakettim .adalet demek acaba 800 ytl maaş alan bir kimseye 20000 ytl tazminat ödettirip hayatını mahvetmekmidir.
sayın hakimler lütfen biraz vicdana davet ediyorum.
-
aslında yanlış karar veren ve yargıtaydan dönen kararın sahibi olan hakime maddi ve manevi tazminat açma hakkı verilmeli .bakalım o zaman bu kararları verebiliyorlarmı ?
-
Alıntı:
aslında yanlış karar veren ve yargıtaydan dönen kararın sahibi olan hakime maddi ve manevi tazminat açma hakkı verilmeli .bakalım o zaman bu kararları verebiliyorlarmı ?
biz sesimizi duyurmadığımız sürece daha bizi çok yolarlar.sabahtan beri mesaj yağmuruna tutuyorum televizyon, gazete, bimer , yazarlar hemde tek tek.ali kırcadan levent kırcaya,uğur dündardan can dündara,savaş ay dan
şükran ay a.mehmet barlas,hıncal uluç,fatih altaylı,mehmet ali erbil,uğur dündarla star haber,esra erol izdivaç,türkiye.gov.trda şikayet hattı,basbakanlık sitesinde bimer şikayet yeri.yani heryere şikayet ettim bizi haber yapmalarını istedim sorumlu yayıncılık gereği.hergün mesaj atacağım eposta adreslerine.sesimizi duyuruncaya dek devam edicem.umarım haklı olduğuzu gören bir yazar veya kanal çıkarda bizi haber yapar.bu konuyu sürekli gündemde tutmamız gerek.msn adresimle çok yere şikayette bulundum.adresim de gayet ilgi çekiçi (nafaka_sorunu@hotmail.com)hepsinede şu mesajı attım
Türkiyede neden boşanma davalarında hep erkekler nafaka ve tazminat ödemeye mahkum ediliyor.bunu hiç araştırdınızmı.hukuk forumlarında erkeklerin nafaka ve tazminattan dolayı mağdur duruma düştüklerini görürsünüz.1 günlük evliliğe bile ömür boyu nafaka ödüyorsunuz.bu parayı hanımefendiler birdahaki evliliklerine çeyiz parası olarak biriktiriyorlar.erkekler ise neredeyse birdaha yuva kuramıyacak hale geltiriliyor.yabancı ülkelerde bile nekadar evli kaldınız ise okadar nafaka ödüyorsunuz. bunu haber yapın lütfen.yapmazsanız ilerde erkekler bu nafaka ve tazminatlardan dolayı artık kaybedecek birşeyleride kalamayacağından karılarını öldürüp cinayet işleyecekler..ozaman haber yapmak zorunda kalacaksınız.bu yüzden sorumlu yayıncılık gereği sizden bize yapılan bu haksızlıkları haber yapmanızı diliyor ve bekliyoruz
-
sorunumuzu heryere anlatmak zorundayız.çünkü hakikaten ortada insanları mağdur eden bir yasa var.bu yasa bir tarafı zenginleştirirken diğer tarafı madden dolayısıyla manen yok ediyor.ülkede neredeyse bütün boşanma davalarında erkek aleyhine karar çıkıyor.insanların kafasına kadın mağdurdur,zavallıdır diye bi önyargı yüklenmiş.ha haklı kadına elbette söyleyeceğimiz söz yok.ama erkekler %80 haksız bulunuyorsa ortada yanlış giden birşey vardır.madem çoğumuz haksızız öyleyse kadınlara türk erkeğiyle evlenme yasağı getirilsin.gitsinler isviçreli bir erkekle ve sıkıysa isviçre kanunlarına göre evlensinler.isviçrede bile evliliğiniz nekadar sürdü ise okadar nafaka ödüyorsunuz.
-
http://www.ihb.gov.tr/basvuru.htm#hakkonulari nafakadan muzdarip arkadaşlar şu linkteki İNSAN HAKLARI İHLALİ İDDİASI BAŞVURUSU yapabilirsiniz.
-
onun kusuru evlenmesi zaten:))