Akbank 1700 Kişiyi İşten çıkardı
Sayın Hukuki net yöneticileri
yaklaşık 1 hafta önce AKBANK yaklaşık 1700 kişiyi işten çıkardı.1,4 milyar ytl kar açıklayan bir kurum yaptı bunu.Lütfen bu haksızlığa demokratik tepkimizi gösterelim.Memurlar net bu konuyu detaylı olarak inceliyor.Belki burda gündeme gelmesini doğru bulmuyor olabilirsiniz. Eğer Hukuki.net yönetimi uygun görmüyorsa anlayışla karşılıyorum bu durumu.
Saygılarımla
Re: Akbank 1700 Kişiyi Işten çikardi
Aynı gün bankanın yaptığı bir açıklamada haberin gerçekle ilgisi olmadığı belirtilmişti!
sayın editör,
İşten çıkarılanlar arasında eski mesai arkadaşlarımda var.Mesela sadece Adana'daki şubelerden yaklaşık 30 kişi çıkarıldı.Yani bence bu konuyu biraz daha araştırmalıyız.
Peki bu 1700 kişi nerede şimdi?
Evdeler arkadaşım,başka nerde olabilirlerki bu işsizlikte?Sen hiç işini kaybettinmi?Dün akşam TEKE tek i izleseydin toplu çıkarma ile alakalı sorulardanda dinleyebilirdiniz nerde olduklarını!
Kesinlikle gündeme taşımalıyız bunun için yapabilecek bişeyimiz varmı nr grekiyosa yapmalıyız.bu insanlar ve dahası yarın bizim karşımıza çıkacaklar yapacak en az bişeyimiz olmalı
Bence yapacağımız ilk şey AKBANK'a protesto emailleri göndermek.bazı arkadaşlar değişik sitelerde kredi kartlarını iptal ettirdiklerini ve mevduatlarını çektiklerini belirtiyorlar.tabiki kimseye böyle yapın diyemem.Ama aklınızda bulunsun işte.
Arkadaşlar,
Bugün onların başına gelenler yarın bizimde başımıza gelebilir.şurda azıcık tepki gösteremiyorsak diyebileceğim hiçbirşey yok
Hepinizin canı saolsun.
saygılarımla
Yanlış anlamayın lütfen,elbette yapılabilecek şeylerin yapılması gerekir.
Bir dönem üniversite öğrencilerinin bir fuar alanında yaptıkları anket- denemesinde,ziyaretçilere HOH adlı çok tehlikeli bir maddenin varlığından bahsedilip,devletin bu konuda bir tedbir alması gerektiği,yoksa çok tehlikeli boyutlara geleceği anlatılıp,insanlardan bu konuda hazırlanan dilekçeleri imzalanması istenmişti.
Dinleyen herkes,evet devletin bu HOH denen maddenin çoğalmaması konusunda gerekli tedbirleri almasını istiyorum şeklinde bir ibare olan yazının altını imzalamıştı.
HOH ne mi? 2 hidrojen ve bir oksijen molekülü. Yani bildiğiniz su.
Üstadım,
endişeni anlıyorum.ama artık bu konu ayyuka çıktı.Şimdi tepkiz zamanı....
Emin olmasak zaten böyle bir şeye kalkışmazdık.
HUman 1
Çok haklısınız. Akbank ın bu yaptığı açık ve sabittir. Kendileri dahi rakamı 1000 olarak belirterek doğrulamışlardır.
Konuyu ciddi olarak dile getiren ve tepki gösteren Fatih Altaylı olmuştur ve doğal olarak Habertürk haber yapmaktadır.
Diğer tüm kanallarda malesef gereken ilgiyi görmemektedir.
Kendi adıma Akbank a mail göndererek bu açık haksız durumu ve fırsatçılıklarını kınadım. Kendilerinde bulunan muhtelif hesaplarımı ve axsess kartımı bu konuda somut adım atıncaya kadar kullanmayacağımı bildirdim.
Benim tepkim tek başına anlam taşımaz ama onların kriz bahanesi ile işten çıkardıkları kadar insandan daha fazla kişiden tepki olursa en azınan ne oluyor diyerek bundan sonraki muhtemel haksızlıklara direnç olunur.
Saygılarımla.
Sayın phantom,
Çok teşekkür ediyorum duyarlılığınıza.LÜtfen çevrenizede aynı demokratik tepkiyi göstermelerini tavsiye etmenizi rica ediyorum.
İyi günler
Rica ederim benimki bir görev.
Ama ben aynı duyarlılığı çok inandığım bu siteden de görmek istiyorum.
Sayın editör,
konu hakkında çıkan bir haberi dikkatinize sunuyorum!!!!
yazı şu şekilde kaleme alınmış --- spoiler ---
biat medyası ve altın oranı
bankaları hükümet karşısında haklı bulduğumu söylemem, sakın ola ki, akbank'ı da haklı bulduğum şeklinde algılanmasın.
akbank'ın yatacak yeri yok.
1,5 milyar dolar kar açıklayıp, o kadar emeği olan 1200 (bu konuyu haber yapmaktan kaçınan bir gazetenin ekonomi sorumlusuna göre 1700), kişiye işten çıkarmanın hiç bir haklı gerekçesi olamaz. çıkarılanlar arasında 6 aylık hamile bir kadın da var. bana mail atmış, oradan öğrendim.
bu mu insanlık.
bir yanda sakıp sabancı'nın sağlığında türkiye'nin halk tarafından en sevilen sanayi grubu, diğer yanda en karlı olduğu dönemde kriz bahanesiyle 1200 kişili kapı önüne koyan bir anlayış.
herhalde sakıp ağa'nın kemikleri sızlıyordur. herhalde sakıp sabancı yaşasaydı böyle bir ayıba imza atılmazdı.
akbank kadar, türkiye'de büyük medyanın da büyük ayıbı var.
gazeteler bu olayı haber yapmamak için uzun süre direndiler.
hürriyet tepkiler sonucunda minicik bir haber yaptı.
hürriyet ve milliyet'in internet siteleri bu haberin altına yapılan
yorumları görünce, yorumları hemen kaldırdılar.
bu mu gazetecilik.
bu mu halk gazeteciliği.
bir yanda reklam vermeyen turkcell'i haklı olduğu konuda yerin dibine sok, diğer yanda reklam veriyor diye akbank hakkındaki haberi görmezden gel.
bu mu medyacılık, bu mu gazetecilik.
değil ama bu olmuş.
niye?
çünkü bu medya bir gazeteyi 100 kuruşa mal ediyor.
peki kaça satıyor.
en kabadayısı 40 kuruşa.
ondan de eline geçen 27 kuruş.
gerisi nereden geliyor, açığı kim finanse ediyor.
ya hükümet, ya cemaat, ya reklamveren.
bu yüzden de kimisi hükümete, kimisi cemaate, kimisi de reklamverene biat ediyor.
bunlar arasında reklamverenin aslında böyle talebi yok.
reklamveren aslında saygın medya istiyor.
aleyhine bile olsa doğru habere kızmıyor. bu haberleri kurumsal kimliğini düzeltmekte kullanıyor.
ama biat kültürüne alışanlar reklameverenin de biat beklediğini düşünüyor ve öyle davranıyor.
önemli olanın saygınlık olduğunu farketmiyor bile.
100 kuruşluk gazetenin yüzde 25'i okura finanse ettiriliyor.
peki kamuoyu araştırmalarında medyaya güvenin oranı ne çıkıyor biliyor musunuz?
tam yüzde 25.
altın oranı gibi bir şey.
vatandaş parasını verdiği kadarına güveniyor.
fazlasına değil.
ne zaman adam oluruz?
gazetecilik ve gazete patronluğu yapacak olanların ruhu aç olmadığı zaman.
http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=9081
Ben Sabancı ailesi şirketlerinden birinde çalışan bir memurum. Ben de İşten çıkarılan arkadaşlarımızın sayısını 1100 olarak duydum. Ama ben bu rakamın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Burada çalışan arkadaşlarım tedirgin.Bize de sıra gelebilir diye düşünüyorlar. Ben işten çıkarılmaların devam edeceğini düşünüyorum. Bu kadar göze batan büyüklükte bir rakam olmasa bile devam edecektir. Sırf banka camiasında değil diğer şirketleri de personel çıkardı.Hakkımızda hayırlısı
Sanırım ilk kez, sayın Erdoğan beye katılamıyorum forumda,
İşten çıkarılan bir kişide,benim tanıdığım bir insan,emekliliği doldurmasına sadece 1.5 yıl kala, tazminatı verilerek görevine son verildi....
İşten çıkarılan sıradan bir çalışan değil,belli süre yurtdışındaki akbank şubelerinde çalışmış 3 dil bilen, ortalamanın üstünde bir çalışandı...
sanki birilerinin işi gücü yok buraya boşuna mesaj atıyor.insanlar mağdur kardeşim.bazılarına faydalı olmak için böyle birşeye başvuruyor.kırcalı gibi şahıslarda kimi savunuyorsa, işin başka bir yerinde.bir de bir dönemden örnek vermişler.sen hala ordaysan orda kal sayın kırcalı.
anlaşıldı bankanın artı parayı niye kullandırmadığı...
teşekkürler arkadaşlar.üç beş kuruş paramız vardı onuda çekecem pazartesiye...
1700 kişi memleketin en büyük bankalarından birinde,aynı anda işten çıkartılacak,o 1700 kişinin feryadı medyada yer bulmayacak.Banksen oturacak yerinde,sadece güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre şu kadar kişi çıkartılmış diyecek!
Benim sorduğum sadece nerede bu 1700 kişi,neden ortalarda değil?Sadece işten çıkarıldı ,buhar olup uçmadı ya 1700 kişi.Ben bunu anlayamıyorum.
Sn. kemerkaya26, tepki göstermek yaptığınızdan çok daha farklı bir şey.
Lütfen kişisel tartışma ortamı yaratmadan,yazım kurallarına da uymaya özen göstererek açıklayın zikrinizi,pardon fikrinizi.
Re: Akbank 1700 Kişiyi İşten çıkardı
@kemerkaya26
hitap ediceğiniz isimleri kullanırken, Sayın kelimesini kullanın lütfen,eleştirmek başka bir şeydir,saygısızlık başka bir şey...
Yoksa Sayın Erdoğan beyin bu başlıkta yazdıklarına bende katılmıyorum,ama bu ona karşı "Sayın" sıfatını yazmama engel bir durum değil,
Bugün bir gazetede, Akbank tarafından yapılan açıklamada işten çıkarılanların 600 civarı olduğu ,süresi gelen emekli olanların v.s. gibi sıradan bir işlemmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını okudum.Nerdeyse bunun krizle ilgili olmadığını, gerçek haberleri ise yalanlamadıkları kaldı, gerçekten çok yazık...
Lakin benim tanıdığım kişinin olduğu şubeden 3 kişi çıkarılmış, anladığım kadarıyla her şubeden azar azar kişiler çıkarıldığından,bu kişiler birleşip seslerini ne yazıkkı duyuramıyor böylece bahsi geçen 1700 kişide sanki hiç yokmuş gibi bir izlenim ortaya çıkıyor.
Akbank ı ise kınıyorum....
Re: Akbank 1700 Kişiyi İşten çıkardı
Peki krizi bahane gösteren bu bankada işten çıkarılan kişiler dönüş davası açamazlarmı işverende (krizin etkilediğini)bunu ispatlamak zorunda kalacak ve gerçekler ortaya çıkacaktır haksızmıyım?