Evlatliktan Red Ve Mirastan Mahrum Birakma Hakkinda
mrb. bu konuda yardэmcэ olan herkese цzellikle юimdiden зok teюekkьr ederim.
benim 22 yaюэnda bir kэzэm var geзenlerde benim iznim olmadan biriyle birlikte kaзtэ. kaзtэрэ yerdeki savcэlэрa gidip kendi isteрiyle kaзtэрэnэ ve kimsenin onu kaзэrmadэрэnэ sцyleyip, bu doрrultuda ifade vermiю. kэzэm kaзtэрэ iзin beni ve aile bireylerimi toplum цnьnde зok zor duruma dьюьrdь. ben ve eюim kэzэmэzэ evlatlэktan red edip mirastan mahrum bэrakmak istiyoruz. kэzэn kaзmэю olmasэ onu evlatlэktan ve mirastan red etmek iзin yeterli bir sebep sayэlabilirmi. eрer sayэlэyorsa,evlatlэktan red etmek iзin hangi mahkemeye baюvurmam gerekiyor. bцyle bir iюlem sonrasэnda ben цldьрьmde kэzэm benim mirasэmdan dava yoluyla pay alabilirmi. bu konularda yardэmcэ olursanэz sevinirim...
Re: Evlatliktan Red Ve Mirastan Mahrum Birakma Hakkinda
Evlatlэktan red gibi bir durum sцzkonusu deрildir.Mirastan зэkarma ise behsettiрiniz sebeple mьmkьn deрildir.
2. Mirastan yoksunluk
a. Sebepleri
Madde 578.- Aюaрэdaki kimseler, mirasзэ olamayacaklarэ gibi; цlьme baрlэ tasarrufla herhangi bir hak da edinemezler:
1. Mirasbэrakanэ kasten ve hukuka aykэrэ olarak цldьren veya цldьrmeye teюebbьs edenler,
2. Mirasbэrakanэ kasten ve hukuka aykэrэ olarak sьrekli юekilde цlьme baрlэ tasarruf yapamayacak duruma getirenler,
3. Mirasbэrakanэn цlьme baрlэ bir tasarruf yapmasэnэ veya bцyle bir tasarruftan dцnmesini aldatma, zorlama veya korkutma yoluyla saрlayanlar ve engelleyenler,
4. Mirasbэrakanэn artэk yeniden yapa-mayacaрэ bir durumda ve zamanda цlьme baрlэ bir tasarrufu kasten ve hukuka aykэrэ olarak ortadan kaldэranlar veya bozanlar.
Mirastan yoksunluk, mirasbэrakanэn affэyla ortadan kalkar.
bilgileriniz iзin tsk ederim. fakat юimdi benim bu kiюiye karюэ hiзbir yaptэrэmэm olamayacakmэ. yani ne yaparsam yapayэm. kэzэm benim mirasэmdan faydalanacakmэ. onumu kast ediyorsunuz. ben kэzэm iзin hiз bir yaptэrэma gidemezmiyim. lьtfen bu konuda beni olabildiрince aydэnlatэn. neler yapabilirim. onu mirasэmdan ve kendi nufusundan sildirmek iзin ne gibi bir yol izlemeliyim.
Цyle bir yol yok ki izleyebilesiniz.
Kaрэttan sildirebilecek olsanэz bile ,gerзeрi de deрiюtirmeyecek.O sizin kэzэnэz.Onun dьnyaya gelmesine siz sebep oldunuz.Siz bu dьnyadan gцзtьрьnьzde ise kanunlarla korunan miras hakkэnэ alacak.Almasэn diye bir baюkasэna satэю yapsanэz,iptal ettirebilir,baрэю yapsanэz geri aldэrtэr,biraz uрraюэr ama kesinlikle alэr.
Ben hukuзu deрilim ama 22 yaюэndaki bir kэz iзin "kaзtэ" ifadesi kullanэlamaz sanэrэm. Toplumsal yapэmэz gereрi ve nezaketen kэz ailesinden istenir ama sizin izninizi almak zorunda deрil.
Alıntı:
Erdoрan Kэrcalэ rumuzlu ьyeden alэntэ
Evlatlэktan red gibi bir durum sцzkonusu deрildir.Mirastan зэkarma ise behsettiрiniz sebeple mьmkьn deрildir.
2. Mirastan yoksunluk
a. Sebepleri
Madde 578.- Aюaрэdaki kimseler, mirasзэ olamayacaklarэ gibi; цlьme baрlэ tasarrufla herhangi bir hak da edinemezler:
1. Mirasbэrakanэ kasten ve hukuka aykэrэ olarak цldьren veya цldьrmeye teюebbьs edenler,
2. Mirasbэrakanэ kasten ve hukuka aykэrэ olarak sьrekli юekilde цlьme baрlэ tasarruf yapamayacak duruma getirenler,
3. Mirasbэrakanэn цlьme baрlэ bir tasarruf yapmasэnэ veya bцyle bir tasarruftan dцnmesini aldatma, zorlama veya korkutma yoluyla saрlayanlar ve engelleyenler,
4. Mirasbэrakanэn artэk yeniden yapa-mayacaрэ bir durumda ve zamanda цlьme baрlэ bir tasarrufu kasten ve hukuka aykэrэ olarak ortadan kaldэranlar veya bozanlar.
Mirastan yoksunluk, mirasbэrakanэn affэyla ortadan kalkar.
.................................................. ....................................
Ben hukuk tahsili yapmэю birisi deрilim.
Ona raрmen цnereceрim husus: Gayrimenkulьnьz varsa satэюэnэ yapэn. Satэn alan kiюiden цlьnceye kadar oturum hakkэ alэn. Kэymetli menkul eюyalarэnэz hususunda da aynэ yola gidebilirsiniz. Sizi kimse цnleyemez. Satэn alan kiюi veya kiюiler aldэрэ/aldэklarэ gayrimenkul veya eюyalarэ vefatэnэza kadar sizin tarafэnэzdan kullanэlmasэna izin verebilir. Bunun karюэlэрэ da mesela ilgili nesneleri uygun bir fiyata almэю olabilir. Siz ise aldэрэnэz parayэ afiyetle yemiю olabilirsiniz. Karюэlэksэz baрэю yaptэрэnэz takdirde (ALLAH GECЭNDEN VERSЭN AMA) sanэyorum vefatэnэza kadar en azэndan (uzun seneler olmak юartэyla) belirli sьrelerin geзmesi gerekebilir tahmin ediyorum.
Alıntı:
gnrl_21 rumuzlu ьyeden alэntэ
mrb. bu konuda yardэmcэ olan herkese цzellikle юimdiden зok teюekkьr ederim.
benim 22 yaюэnda bir kэzэm var geзenlerde benim iznim olmadan biriyle birlikte kaзtэ. kaзtэрэ yerdeki savcэlэрa gidip kendi isteрiyle kaзtэрэnэ ve kimsenin onu kaзэrmadэрэnэ sцyleyip, bu doрrultuda ifade vermiю. kэzэm kaзtэрэ iзin beni ve aile bireylerimi toplum цnьnde зok zor duruma dьюьrdь. ben ve eюim kэzэmэzэ evlatlэktan red edip mirastan mahrum bэrakmak istiyoruz. kэzэn kaзmэю olmasэ onu evlatlэktan ve mirastan red etmek iзin yeterli bir sebep sayэlabilirmi. eрer sayэlэyorsa,evlatlэktan red etmek iзin hangi mahkemeye baюvurmam gerekiyor. bцyle bir iюlem sonrasэnda ben цldьрьmde kэzэm benim mirasэmdan dava yoluyla pay alabilirmi. bu konularda yardэmcэ olursanэz sevinirim...
.............................
Ona raрmen цnereceрim husus: Gayrimenkulьnьz varsa satэюэnэ yapэn. Satэn alan kiюiden цlьnceye kadar oturum hakkэ alэn. Kэymetli menkul eюyalarэnэz hususunda da aynэ yola gidebilirsiniz. Sizi kimse цnleyemez. Satэn alan kiюi veya kiюiler aldэрэ/aldэklarэ gayrimenkul veya eюyalarэ vefatэnэza kadar sizin tarafэnэzdan kullanэlmasэna izin verebilir. Bunun karюэlэрэ da mesela ilgili nesneleri uygun bir fiyata almэю olabilir. Siz ise aldэрэnэz parayэ afiyetle yemiю olabilirsiniz. Karюэlэksэz baрэю yaptэрэnэz takdirde (ALLAH GECЭNDEN VERSЭN AMA) sanэyorum vefatэnэza kadar en azэndan (uzun seneler olmak юartэyla) belirli sьrelerin geзmesi gerekebilir tahmin ediyorum.
Alıntı:
hhasan1948 rumuzlu ьyeden alэntэ
.............................
Bцyle hukukdэюэ yollar цnermeyin.
Ayrэca bu yцntemler iюe yaramaz.
gayrimenkullerinizi nakite зevirmekten baюka yцntem olduрunu sanmэyorum.
yada son derece gьvendiрiniz 3. bir юahэsa satabilirsiniz.
soruyu soran arkadaюa neden tepki geldiрini anlamэyorum. herkesin цzel hayatэdэr dьюьncesidir saygэ gцstermek gerek.
Cevap: Re: Evlatliktan Red Ve Mirastan Mahrum Birakma Hakkinda
Kэz 18 yaюэndan bьyьk Dava aзsanэz bile kэz kaзmэю sayэlmaz.
18 yaюэndan bьyьk herkes kimse sormaksэzэn istediрiniz yapma hakkэna sahiptir.
Cevap: Evlatliktan Red Ve Mirastan Mahrum Birakma Hakkinda
Merhaba Degerli hukukcu uyeler
Benim sorum Uvey kardesim hakkindadir,Annemin Ilk evliliginden olma uvey bir agbimiz bulunmaktadir
sozkonusu Uvey kardes gecenlerde 80 yasindaki annemi tehdit ederek " elinden zorla imzali kagit alarak Annemin birikimlerini ve bir dairesini elinden alacagini" muteaddid kerreler soylemistir.Issiz ve Alkol bagimlisi olan sozkonusu bu uver kardes icin Annem bu evladini,evlatlgindan cikarmak ve en onemlisi Mirasindan Men etmek arzuzundadir,acaba bu mumkunmudur? mumkun ise nasil bir adli yol izlenmesi gerekecektir...duyumlarimiza gore Noterden verecegi onayli aciklama yeterli olmaktadir. veya Mahkemeye Dava acmasimi gerekmektedir? Ilgilenip Cevaplandirirsaniz memnunluk duyarim..Simdiden Tesekkurler.
Turkiye Cumhuriyeti kanunlarinda annenizin bu isteklerini yerine getirmesine imkan taniyacak bir duzemleme bulunmuyor.
Tesekkur ederim Erdogan Bey Cevabiniz icin
Fakat alttaki diger bir alintidan sonra durum benim acimdan iyice karisti
siz boyle bir uygulama yok diye buyurdunuz fakat diger hukukcu bir uye diger bir Soru soran vatandasa var demektedir.
durum iyice karisik gibi sanirim
Cevap: Mirastan mahrum bэrakma
Alэntэ umitcolak rumuzlu ьyeden alэntэ Эletiyi Gцster
Цncelikle herkese merhaba ben bir konu hakkэnda bilgilerinize baюvurmak istiyorum
babam 10 yэl цnce bizden tamamen ayrэlэp hayatэnэ farklэ bir insanla birleюtirdi ancak юimdi o kadэn babamэ terk etmiю o da bizi arayэp tekrar birlikte olmak istiyor aksi halde sizi evlatlэktan reddederim mirasэmdan mahrum bэrakэrэm diyor
Ancak biz bu birleюmeyi kesinlikle kabul etmek istemiyoruz
Bu durumda acaba bizi mirastan mahrum etme hakkэ var mэdэr?
юimdiden herkese teюekkьr ederim.
Babanэzla aynэ evde yaюamak zorunda deрilsiniz ancak onun gцrьюme taleplerini kabul etmez ve ona karюэ "evlat olma" gereklerini yerine getirmezseniz sizi mirastan mahrum bэrakabilir.
- - - Updated - - -
Ayrica sorabilirmiyim Hukukcumusunuz?
yoksa genel bilgilerinizdenmi bu hukme vardiniz?
Alıntı:
yalcinBey rumuzlu ьyeden alэntэ
Tesekkur ederim Erdogan Bey Cevabiniz icin
Fakat alttaki diger bir alintidan sonra durum benim acimdan iyice karisti
siz boyle bir uygulama yok diye buyurdunuz fakat diger hukukcu bir uye diger bir Soru soran vatandasa var demektedir.
durum iyice karisik gibi sanirim
Cevap: Mirastan mahrum bэrakma
Alэntэ umitcolak rumuzlu ьyeden alэntэ Эletiyi Gцster
Цncelikle herkese merhaba ben bir konu hakkэnda bilgilerinize baюvurmak istiyorum
babam 10 yэl цnce bizden tamamen ayrэlэp hayatэnэ farklэ bir insanla birleюtirdi ancak юimdi o kadэn babamэ terk etmiю o da bizi arayэp tekrar birlikte olmak istiyor aksi halde sizi evlatlэktan reddederim mirasэmdan mahrum bэrakэrэm diyor
Ancak biz bu birleюmeyi kesinlikle kabul etmek istemiyoruz
Bu durumda acaba bizi mirastan mahrum etme hakkэ var mэdэr?
юimdiden herkese teюekkьr ederim.
Babanэzla aynэ evde yaюamak zorunda deрilsiniz ancak onun gцrьюme taleplerini kabul etmez ve ona karюэ "evlat olma" gereklerini yerine getirmezseniz sizi mirastan mahrum bэrakabilir.
- - - Updated - - -
Ayrica sorabilirmiyim Hukukcumusunuz?
yoksa genel bilgilerinizdenmi bu hukme vardiniz?
Hukukзu deрilim,
Medeni Kanun Madde 578 sorunuzun yanэtэdэr.
check this link right here now cheap essay writing service
his comment is here paper help