Avukatımla yaşadığım problem!
Merhabalar,
2004 yılında avukatımla birlikte açtığımız miras davasını 2008 Ocak ayında kazandık. Tabi yargıtay süreci başladı geçen günlerde yargıtay'dan noksan ikmali iade olarak sonuçlandı. Bu dava benim için çok çok önemli. Bu kadar sonuca yaklaşmışken kaybetmek istemiyorum. Avukatla yaptığım alıcağım menkul ve gayrimenkuller'den sözleşme gereği % 30 pay alıcak. Yalnız bu 7-8 aydır avukatımla ilgili problemler yaşamaktayım. Telefonlarıma çıkmamakta, not bıraktığımda geri dönmemekte, artık davayı ve beni önemsemediğini hissediyorum. Kısacası hiçbir bilgi alamıyorum davayla ilgili. Önceden böyle değildi.
Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok..Başka bir avukatla anlaşıp ayrıca bir % 30 daha vermek istemiyorum. Yanlış bir konuşma yapıp işi yokuşa sürmekte istemiyorum. Siz değerli hukukçulardan ricam iki satırda olsa bu sorunu nasıl ortadan kaldırabileceğim hakkında tavsiyede bulunmanız.
İyi Çalışmalar
Saygılarımla
Re: Avukatımla yaşadığım problem !
Bu aşamada avukatınızdan beklentiniz nedir?
Özetle şunu söyleyebilirim ki yapılacak herhangi bir hukuki işlem yoksa doğal olarak size bilgi vermesi de sözkonusu olamaz. Anlayabildiğim kadarı işe Yargıtay'ın vurguladığı usuli işlem yapılacak ve dosya tekrar Yargıtay'a gönderilecektir ki sanırım bunlardan avukatınızın da bilgisi vardır ve gereğini yapmıştır diye düşünüyorum.
Bunun dışında, avukatınızın sizinle veya işinizle ilgilenmediğini düşünmenize gerek yok. Çok yoğun bir dönemden geçiyor olması veya sağlık problemleri olması da muhtemel.
Her avukat elindeki işi biran önce bitirmek, varsa bakiye avukatlık ücretini almak, davayı kazanarak işin maddi yönünün ötesinde manevi haz almak ister.
Tavsiyem; Ne olursa olsun avukatınızdan randevu alıp yüz yüze göreşmenizdir. Böylelikle hem güven tazelemiş olursunuz, hem de yapılacak başka bir işlem var ise onu ikmal edersiniz.
Saygılarımla.
Öncelikle cevap vermiş olduğunuz için teşekkür ederim.
Sadece diğer avukatların yapmış olduğu gibi bir not bıraktığında geri dönmesini, bir dava açmak istediğimde onunla ilgilenmesini istiyorum. Fazla bir beklentim yok. Avukatım 3-4 aydır arayıp randevu istememe rağmen geri dönüş yapmamaktadır. Avukatın bilgisi olduğunu biliyorum ama gerekli işlemi yapıp yapmadığını bilemiyorum.
Ek olarak yargıtay'dan dosyanın noksan ikmali olarak dönmesi zaman aşımını durdurur mu ? Yoksa zaman aşımı devam eder mi ?
İyi Çalışmalar
Avukatınızın bürosuna gidip tüm bu endişelerinize son vermenizi, bir şekilde uzlaşamıyorsanız dostça anlaşarak başka avukata vekaletname vermenizi tavsiye ederim.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Avukatınızın bürosuna gidip tüm bu endişelerinize son vermenizi, bir şekilde uzlaşamıyorsanız dostça anlaşarak başka avukata vekaletname vermenizi tavsiye ederim.
Yapılan bir anlaşma var. Başka avukata vekalet vermeyi gündeme getirirsem benden büyük ihtimalle alacak olduğum ücretin % 30'unu talep eder. Ben bunu verip ayrıca başka bir avukata yine ücret veremem.
Re: Avukatımla yaşadığım problem!
Zaten bitmiş bir dava. Bu ilişkide kendi kusurunuzun olup olmadığını düşündünüz mü?
Saygılar.
Alıntı:
Av.Muzaffer Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Zaten bitmiş bir dava. Bu ilişkide kendi kusurunuzun olup olmadığını düşündünüz mü?
Saygılar.
Aslında keşke ortada bir kusur olduğunu bilsem ve düzeltmek için bişeyler yapsam. Böyle stres yapmaktan başka yaptığım birşey yok. Daha önce böyle bir tecrübe yaşamışsınızdır. Benim göremediğim sizin tahmin ettiğiniz ne gibi bir kusur olabilir ?
Sürekli arayıp rahatsız etmem. Görüşmeye gittiğim zamanlarda yarım saatten fazla meşgul etmem. Nasıl bir kusur işlemiş olabilirim ki ?
Bütün duruşmalara bende iştirak ettim. Hiçbir duruşmadan sonra arayıp yusuf bey şöyle şöyle oldu diye bir telefon almadım. Ama bazı arkadaşlarımın avukatları her duruşma sonrası müvekkiline mahkeme hakkında bilgi vs verir.
Fazla uzattım ama daha doğru bir soru olabilmesi için şöyle sormak istiyorum
İdeal müvekkil - avukat ilişkisi nasıl kurulur ve nasıl olmalıdır ?
Saygılarımla
Avukatın müvekkiline bilgi verme yükümlülüğü ?
Avukatıma hiçbir şekilde ulaşamıyorum telefonlarıma cevap vermekle kalmayıp geri dönüş bile yapmamakta. Davanın seyri konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Bir konuda okuduğuma göre avukatın müvekkiline rapor verme yükümlülüğü olduğu söylenmekte noter'den nasıl bir ihtarname çekmem gerekir ki ayrıntılı bir şekilde bilgi almam için. Veya nasıl bir yol izlememi ne yapmamı önerirsiniz ? Yardımcı olucağınızı umuyorum..
İyi Çalışmalar..
Ofisine gidip kendisiyle görüşebilirsiniz,avukatınızın size bilgi verme yükümlülüğü vardır ancak ortada yeni bir olgu yoksa size neyi bildirecektir?
burada avukat arkadaşlar olaya sürekli avukat gözüyle bakıyor ve meslekdaşı olduğu için onu savunma yoluna gidiyor. bence yanlış. avukat arkadaşın hiç mi suçu yok. bilgi vermiyorsa "vermiyorum" desin. insanları kendi mahkemeleri hakkında mağdur etmek de neyin nesi? müvekkil arkadaşın kusuru olsa da birşey farketmez. son bilgileri verecek ve anlaşmak istemiyorsa veya devam etmeyecekse "benden bu kadar" diyecek.
Alıntı:
pekerol rumuzlu üyeden alıntı
burada avukat arkadaşlar olaya sürekli avukat gözüyle bakıyor ve meslekdaşı olduğu için onu savunma yoluna gidiyor. bence yanlış. avukat arkadaşın hiç mi suçu yok. bilgi vermiyorsa "vermiyorum" desin. insanları kendi mahkemeleri hakkında mağdur etmek de neyin nesi? müvekkil arkadaşın kusuru olsa da birşey farketmez. son bilgileri verecek ve anlaşmak istemiyorsa veya devam etmeyecekse "benden bu kadar" diyecek.
Haklısınız size katılıyorum.
Avukatın müvekkiline bilgi verme yükümlülüğü meslek kurallarının 31-34-42-43 ve 45.maddelerinde düzenlenmiştir.
Alıntı:
yozcan rumuzlu üyeden alıntı
Avukatıma hiçbir şekilde ulaşamıyorum telefonlarıma cevap vermekle kalmayıp geri dönüş bile yapmamakta. Davanın seyri konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Bir konuda okuduğuma göre avukatın müvekkiline rapor verme yükümlülüğü olduğu söylenmekte noter'den nasıl bir ihtarname çekmem gerekir ki ayrıntılı bir şekilde bilgi almam için. Veya nasıl bir yol izlememi ne yapmamı önerirsiniz ? Yardımcı olucağınızı umuyorum..
İyi Çalışmalar..
Alıntı:
pekerol rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üyelerimiz, Sayın Ulaş Değirmenci'nin cevabı aslında yeterli.
Konuya avukat gözüyle bakmamız ise son derece doğal, çünkü avukatız, çünkü mesleğimizi de meslektaşlarımızı da seviyoruz.
Bir avukatın müvekkiline keyfi olarak cevap vermemesi diye bir olguya ben şahsen inanmıyorum. Avukat hasta olabilir, yurtdışında, başka şehirde, bir konferansta, uzun sürebilecek bir kongre hazırlığında, doktora tezini yazma aşamasında, belirli aylarda artan duruşma furyasında da olabilir.
Size karşı kişisel bir husumet oluşmadıysa (iş nedeniyle oluştuğunu hiç görmedim) sizinle konuşmaması mümkün değildir. Şayet dava kaybedildi, onun için aramıyor, bana cevap vermiyor diyorsanız, bunda yanılırsınız. Avukatlar dava kazanır da kaybeder de. Profesyonel mesleklerde her zaman olumlu sonuç alınamaz. Üstelik diğer yargılama süjelerinin olduğu bir ortamda avukatın kendinden kaynaklanmayan kusur çok daha fazladır. Sırf dava kaybedildi diye bir avukatın sizinle konuşmadığını düşünmemelisiniz.
Sayın yozcan; Noterden azilname çekeceğinize size şu yolu tavsiye ederim.
Avukatınıza konu hakkında bilgi istediğinize dair yazılı dilekçe gönderip, örneğin 10 gün içinde cevap vermezse vekalet ilişkisini haklı nedenle feshedeceğinizi bildirebilirsiniz. (Noterden de yapabilirsiniz, maliyet düşük olsun diyorsanız iadeli taahhütlü mektup ile de olur).
Sayın pekerol, verilecek bilgi olup olmadığını bilmediğimize göre sadece emin olabilmeniz için size de sayın yozcan'a önerdiğim yolu tavsiye ederim. Her zaman söylediğim üzere avukat müvekkil ilişkisi güven ilişkisidir, basit nedenlerle bu ilişkiyi zedelemenin özellikle müvekkile hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı da olur.
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın üyelerimiz, Sayın Ulaş Değirmenci'nin cevabı aslında yeterli.
Konuya avukat gözüyle bakmamız ise son derece doğal, çünkü avukatız, çünkü mesleğimizi de meslektaşlarımızı da seviyoruz.
Bir avukatın müvekkiline keyfi olarak cevap vermemesi diye bir olguya ben şahsen inanmıyorum. Avukat hasta olabilir, yurtdışında, başka şehirde, bir konferansta, uzun sürebilecek bir kongre hazırlığında, doktora tezini yazma aşamasında, belirli aylarda artan duruşma furyasında da olabilir.
Size karşı kişisel bir husumet oluşmadıysa (iş nedeniyle oluştuğunu hiç görmedim) sizinle konuşmaması mümkün değildir. Şayet dava kaybedildi, onun için aramıyor, bana cevap vermiyor diyorsanız, bunda yanılırsınız. Avukatlar dava kazanır da kaybeder de. Profesyonel mesleklerde her zaman olumlu sonuç alınamaz. Üstelik diğer yargılama süjelerinin olduğu bir ortamda avukatın kendinden kaynaklanmayan kusur çok daha fazladır. Sırf dava kaybedildi diye bir avukatın sizinle konuşmadığını düşünmemelisiniz.
Sayın yozcan; Noterden azilname çekeceğinize size şu yolu tavsiye ederim.
Avukatınıza konu hakkında bilgi istediğinize dair yazılı dilekçe gönderip, örneğin 10 gün içinde cevap vermezse vekalet ilişkisini haklı nedenle feshedeceğinizi bildirebilirsiniz. (Noterden de yapabilirsiniz, maliyet düşük olsun diyorsanız iadeli taahhütlü mektup ile de olur).
Sayın pekerol, verilecek bilgi olup olmadığını bilmediğimize göre sadece emin olabilmeniz için size de sayın yozcan'a önerdiğim yolu tavsiye ederim. Her zaman söylediğim üzere avukat müvekkil ilişkisi güven ilişkisidir, basit nedenlerle bu ilişkiyi zedelemenin özellikle müvekkile hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı da olur.
Sayın Feyz Pazarbaşı
Avukat hasta olabilir, herhangi bir problemi olabilir, işleri çok yoğun olabilir vs vs ama ne olursa olsun iki dakikalık bir telefon görüşmesi yapmaya hiçbiri mani değildir. Sonuçta bu bir iştir bunu bir bedel karşılığında yapmaktadır.
Nacizane ufak bir sorum var..Herhangi bir müvekkiliniz 10 kere sizi arayıp yanıt alamıyor ve sizde geri dönüş yapmıyorsanız bu müvekkilin önemsenmediği anlamına gelmez mi ?
Aslında tam olarak sıkıntım sayın pekerol'un yazdıklarıdır. Bilgi vermiyor ve görüşmek istemiyorsa söylemesi yeterli mevcut duruma göre başka avukatla anlaşmaya veya devam etmek istemiyosa avukat-müvekkil ilişkisini bitirip ayrılırız. Ama bunuda yapmamakta...
"basit nedenlerle bu ilişkiyi zedelemenin özellikle müvekkile hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı da olur"
Bunun yüzünden azilname göndermek veya herhangi bir ihtarname çekmek istemiyorum. Çünkü oluşabilecek iki sorun var dediğiniz gibi ya ilişkimiz zedelenir ya da en kötü ihtimalle davalık oluruz.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan ötürü en iyisi yarın sabah noter yolunu tutup şu işi halletmek başka türlü yoluna girmeyek gibi.
İyi Çalışmalar
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız size katılıyorum.
Avukatın müvekkiline bilgi verme yükümlülüğü meslek kurallarının 31-34-42-43 ve 45.maddelerinde düzenlenmiştir.
Bu konuda şunu eklemek zorundayım; Avukatın yükümlülüğü davası hakkında dakika başı bilgi isteyene bilgi vermek değildir.
Duruşmanın neticesini ve gerekenleri bildirir ve yapılacak başka işlem yoksa bir sonraki duruşmaya kadar beklenmelidir. Yoksa avukat kimsenin ELEMANI değildir.
ben görüşümü söyledim. esasen avukatlık mesleğini seviyorum. bu başlıkta avukat arkadaşı da tanımıyorum, müvekkil arkadaşı da... tahminim avukat, müvekkile "kıl kaptı, muhatap olmuyor..." ama bu iş küçük çocukların "al gazoz kapaklarını, ver misketlerimi" meselesi değil ki... bir şekilde müvekkil arkadaşın tatmin olması gerekiyor... olumlu veya olumsuz hiçbir cevap yok. insanı sinir eden nokta işte burası...
yargıtay kararı 4 ay önce onadı yalnız avukatım hala elimizde karar olmasına rağmen hiçbir işlem yapmamakta sorduğum zaman anlaşmak üzereyiz demekle yetiniyor sadece...avukatımı azletsem anlaşmış olduğum ücreti öder miyim ? 4 aydır kararı kesinleşmiş olan davayı savsaklaması haklı neden olabilir mi ?
sayın Yozcan, Yargıtay dosyanızı onadı mı, iade mi etti. Çelişkili sorular sorup burada kendinizi acındırmayın. Avukatınızla aranızda ne problem olduğunu bilemiyoruz. Bazıları da, hemen avukatı suçlamış.
Davanın ne olduğunu, kararın ne olduğunuz, avukatın müvekkili ile görüşmemesinin sebebini bilmeden görüş belirtmek yanlış olur.
Siz en iyisi, mahkeme kalemine gidip davanın sonucunu öğrenin. Gerçi biliyorsunuzdur da, neyse
Dosyamız onandı karar leyhimize kesinleşti.. Kendimi neden acındırıyım ne gibi bir kazanç sağlayabilirim ?
Davayı kazandım, karar onandı ama bu kararın üstünden 4 ay geçmesine rağmen hala beklemedeyim..Sebep yok görüşme yok tek açıklama anlaşmak üzereyiz ?
Ek olarak kazanılmış bir davada hakkın kaybolması mümkün mü ? Yani yargıtayın onamış olduğu kararın zaman aşımına uğraması mümkün mü ?