Yeni bir daire aldım- Adi satış sözleşmesi yapıldı
2008 Eylül ayında bir X firmasından daire satın aldım.18 dairelik bina.Müteahhitle aramızda adi bir sözleşme yaptık.Müteahhite 45.000 ytl verdim kalan 30.000 ytl yi de banka kredisi çekecem.Ev suan halen yapım asamasında 2009 mayısta teslim deniliyor.
Bu durumda karsıma cıkabilecek sorunlara karsı nasıl önlemler alabilirim.Ne gibi sorunalr cıkabilri karsıma.Teşekürler.
Re: Yeni bir daire aldım.Adi satış sözleşmesi yapıldı.
aman kardeş hemen sözleşmeyi noterden yenile.aynı sorun bende de var 14 yıldır tapusuz kaçak bir dairede oturuyorum imar affı bekliyorum.belediye isterse ruhsatta 6 kat olan binamızın 7. katını yani benim dairemi yıkabilir.noter satışı bile çözüm degil en azından resmi olmuş oluyor (gayri menkul satışı sadece tapu dairesinde yapılır)
Alıntı:
erdie rumuzlu üyeden alıntı
aman kardeş hemen sözleşmeyi noterden yenile.aynı sorun bende de var 14 yıldır tapusuz kaçak bir dairede oturuyorum imar affı bekliyorum.belediye isterse ruhsatta 6 kat olan binamızın 7. katını yani benim dairemi yıkabilir.noter satışı bile çözüm degil en azından resmi olmuş oluyor (gayri menkul satışı sadece tapu dairesinde yapılır)
benim tapu ile ilgili bi sıkıntım yok ama isin aslı.Binayı yapan inşaat firmasından ocak ayında kat ittifaklı tapuyu alacağım.Cünkü adama hala borcum var tapu karsılıgında kredi kullanarak verecegim parayı.
ben simdi bu evimin satısını notere geçirsem ne kadar bi ücret cıkar acaba karsıma bide ne kadar işe yarar::o
noter satışı hiç bir şeyi temsil etmez boşuna masraf yapmayınız... esas olan tapu kaydıdır... tapunuzu almak için iknaya gidiniz...adam battım derse ve kimsesiz birine şirketini devrederse elinizdeki belge değersiz kalır. dava açarsınız bir şeyi olmadığı için şirket sahibi hapis cezası ile cezalkandırılırş. bu yüzden tapu için koşturunuz
Re: Yeni bir daire aldım- Adi satış sözleşmesi yapıldı
Merhaba,
Konuyu açan arkadaşın sorusuna benzer olduğu için ek konu açmak istemedim.
Bende bir inşaat firmasıyla notersiz olarak sözleşme yaptım. Tapunun tüm taksitlerin ödenmesinen sonra verileceği söylendi ve tapuyu üzerime aldım.
Ancak sözleşmemizde dairenin Ekim 2008 tarihinde çevre düzenlemesi yapılmış şekilde teslim edileceği söyleniyor. Ancak teslim edilmedi. Bazı eksiklikleri var ve Nisan 2009 teslim edileceği söyleniyor -ki buda kesin değildir.
Notersiz yapılan bu sözleşme neticesinde karşı taraftan herhangi bir faiz işletebilirmiyim, yada kira bedeli talep edebilirmiyim ?
Bilgilerinizi rica ederim.
İYi çalışmalar.
Cebri tescil davası açtığınız taktirde ödemeleri büyük oranda yaptığınız ispatlamanız şartıyla davayı kazanabilir ve üzerinize tescili yaptırabilirsiniz.
Bende bır daıre aldım ama ıkı taraf arasında adi bir sözleşme yapıldı
Pesınatı bankadan havale yaptım ve sırketın ıstegı uzerıne dekonta sunu yazdım
Alıntı:
XXX şirketının YYY ısımlı projesınde yer alan E BLOK 21.Kat 47 nolu daırenın Pesınatır
Daha sonra kalan mıktarları senet yapıldı ve her ay bu senetler bankaya gelıyor ben bankaya odeme yapıyorum bankada senedımı bana verıyor.Ilerde bır sorun olursa ben hak ıdddaa edebılır mıyım.
Yeni bir daire aldım- Adi satış sözleme ile
Merhaba ; Bir Emlakçı vasıtası ile Mutait firmadan daire aldım 15000 tl ödedim aramızda adı sözleşme yaptik daire 2 ay içinde bitecek dedi Ler kalanını adıma çıkacak tapu ile kredi çekip vereceğim. Emlakçı ya 2000 tl komisyon ücreti ödedim.Adı sözleşmede inşaat in nezaman teslim edileceği yazmıyor bunu çok geç farkettim önemini anladım.Ben bu emlakciya tapu takip i ve doğalgaz elektrik şu abuneliklerini takip edivermesi için rica ettim ve 4300 tl ödedim suan 6 ay oldu hala mutait eve bir çalışma uygulamadı yapsada 2-3 ay sürer emlakci ve mutait resmen beni dolandirdi sürekli oyaliyolar parami da vermiyorlar ne yapmam gerek? Emlakciya verilen para ların hepsinin makbuz u var mutait ile de 15000 tl hem sözleşme hem makbuzum var verdiğim e dair lütfen bi cvp verin Yuvam dağıldı :((
Cevap: Yeni bir daire aldım- Adi satış sözleşmesi yapıldı
Sözleşmeyi bir avukata inceletmenizi öneririm.
Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak olan asıl satışın yapılmasına dair ön sözleşmedir. Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi düzenlemeye noterler yetkilidir ve ancak; noterlerce düzenlenen satış vaadi sözleşmesi geçerlidir.
Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 237. Maddesinin 2. Fıkrası gereği resmi şekle tabi bir sözleşmedir. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi taşınmaz satış sözleşmesi yapma borcu doğuran bir önsözleşme olduğundan, esasen Türk Borçlar Kanunu’nun 29. Maddesindeki, “Kanunlarda öngörülen istisnalar dışında, önsözleşmenin geçerliliği, ileride kurulacak sözleşmenin şekline bağlıdır” hükmü gereği resmi şeklin tapu sicil müdürlüğü tarafından
yerine getirilmesi gerekirdi. Bununla birlikte, Türk Borçlar Kanunu’nun 29. Maddesinin, “Kanunlarda öngörülen istisnalar” ibaresinin kapsamına giren düzenlemelerden biri de dışında, Noterlik Kanunu’nun 60. Maddesinin 3. Bendinde yer almaktadır. Bu maddede, noterlerin genel olarak yapacakları işler arasında taşınmaz satış vaadi sözleşmesi de sayılmak suretiyle satış vaadi sözleşmesini noterlerin yapacağı öngörülmüştür. Bu sebeple önsözleşme olmasına rağmen satış
vaadi sözleşmesinin tapu sicil memurluğunda yapılması zorunluluk arz etmemektedir.
Öte yandan tapu sicil müdürlüklerinin taşınmaz satış vaadi sözleşmesi düzenleme yetkileri de devam etmektedir. Noterler satış vaadi sözleşmesini düzenleme şeklinde yapmalıdır. Noterlik Kanunu’nun 89. Maddesinde “Düzenleme şeklinde yapılması zorunlu işlemler” arasında satış vaadi sayıldığı için onaylama şeklinde düzenlenecek satış vaadi sözleşmeleri şekle aykırılık sebebiyle geçersiz olur. Dolayısıyla Adi yazılı şekilde yapılan bir taşınmaz satış vaadi sözleşmesi veya kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçersiz olacaktır. Gayrımenkul alım satımlarının ancak tapu kütüklerinde veya Noterler vasıtası ile yapılan ” Gayrımenkul Satış Vaadi ” sözleşmeleri ile geçerli olduğunu önemle belirtir, bu şekil şartını bir an önce yerine getirmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla,
Atakan KARATAŞ
Atakan bey cvp için teşekkürler yani siz şunu mu demek istediniz paranız gitti soğuk su için :(
Rica ederim Hakan Bey. Hukukta usul çok önemlidir. Usulu kaçırdınız mı bazı durumlarda kendinizi hukuki çerçevede savunamazsınız. Ancak önemli olan bir diğer şey de iyiniyettir. Ben sizin bu doğrultuda iyiniyetinize inanıyorum. Ancak umutsuz durumda kaldığınızda bile avukatlar sizlerin yanında olacaklardır. En kötü gününüzü, güzel günlere çevirecek avukatlar bulmanızı tavsiye ederim. Çünkü konu hakkında profesyonelce destek almanız gerekmektedir. Ve ancak detaylı inceleme sonucunda soğuk su içip içmeyeceğiniz anlaşılabilir. Ön fikir edinmeniz açısından ben birazcık daha detaylandırmak istedim. Umarım her şey gönlünüzce olur :)
Atakan bey sözleşmede ada pafta numaralari da yanlış cikdi bana gösterilen sözleşme yapilan yer değil. Biraz formlari okudum bazen noter ile yapılan sözleşme bile ise yaramiyormus galiba.Ve bu konu hakkında şunu duydum sebepsiz Zenginleşme bu kişiler dolandırıcı hocam tamam noter huzurunda yapmadık kabul ediyorum bu kişiler bıçak kişiye aynı olayı yapmış öğrendim elini kolunu sallıyor lar resmen millet I kandirip paralarını alıyorlar