Öğrenci Affı ve Bakayalık
Merhaba, ben ağustos 2007 de bakaya kaldım. 2 yıl üst üste intibak sınıfında kalmıştım, aöf 3.sınıfa kaydımı yaptırabilmek için sevkimi alıp okula kayıt oldum ve teslim olmadım yani bakayayım ve suan 4.sınıfa geçtim benim soruma gelince çıkan öğrenci affındaki maddeye göre kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde kaydı silinenler (ne şartla olursa olsun kendi de kaydını sildirebilir) 29 yaşını doldurmadılarsa okulları süresince tecilleri yapılır diyor. Benim sorum işe şu ben şuan 4 te kaydımı sildirsem sonra aftan yaralanmak istediğimi belirtip tecilimi yaptırıp okuyabilir miyim? Cıkan af kanuna göre mümkün gibi bu durumda olan yada bilgilendirebilecek arkadaş var mı? (26 yaşındayım)
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...081028M1-1.htm
resmi gazetede yayımlanan af kanunu. şimdiden teşekkürler
Re: Öğrenci Affı ve Bakayalık
Neden kaydınızı sildireceksinizki?
4.sınıfa kayıt olun,AÖF bürodan Ek-2c belgenizi alıp, askerlik şubenize götürün,bakayada olsanız,askerliğiniz tecil olur,
Okuldan mezun olunca, diplomanızla giderek,2 yıl daha gene tecil edebilirsiniz,29 yaşına kadar...
hızlı yardımınız için teşekkürler öncelikle. Peki bu ek2 c yi aftan dolayı mı verecekler. ben suan aöfte askerlik yapıor gibi gözüküyorum. kayıt sildirmeden de belgeyi verirler mi?
Afla bir ilgisi yok,Herkes alabilir.
ek-2c öğrenci durum belgesidir.
Buronuzdan isteyin vericeklerini düşünüyorum;)
Olduki alamadınız,4.sınıfıda bitirip,mezun olun,diplomanızla askerlik şubenize gidin,tecil olursunuz.
intibak sınıfında 2 yıl kaldığımdan dolayı vermiyorlar ek2 c yi. ve ben bakaya kaldım suan. afla durumu kurtarabilir miyim en kötü ihtimal bakaya olarka okulu bitirmek ve diplomayı götürmek ama yinede mahkeme durumu olucak.aftan yararlanabilrsem ise yeniden doğmuş gibi olucam zor bi sürec bu :)
Yalnış bilgi almışsınız,
Sadece intibak sınıfında, ek-2c verilmez,
ister 1 yılda ,ister 2 yılda geçin,
3 veya 4 sınıfa geçtiğiniz an ek-2c verilir.
hocam ben anlatamadım sanırım sorunumu intibakta kaldığım için asker tarafından tecil hakkım bitti. Bende kacak olarak okumak için karar aldırdım ve birliğim belli oldu o anda okulda okuyabilir die bi evrak verdiler askerde olarak okuyor gözüküyorum suanda aöf te ama teslim olmadım ve bakaya kaldım. 3 üncü sınıfı böyle okudum suan 4 e gectim. ve aftan yararlanıp 29 yaşına gelmediğim için son yılımı tecilli olarak okumak istiyorum. şube tecil izni vermemişti o dönemde suanda aftan yararlanmaya calışıcam
Arkadaşlar içinden bir türlü çıkamadığım bir konuyla ilgili görüşünüzü rica ediyorum.
13 Ocak 80 doğumlu ve Önlisans mezunuyum.
Şubat 2008'den itibaren 9 aydır bakaya durumundayım.
Hem öğrenci affından faydalanıyorum, hem de önlisans bölümünü bitirdiğimden dolayı açıköğretime dikey geçiş yapabiliyorum. (1 yıl hazırlık okuyarak)
29 yaş sınırını tamamlamama biraz daha zamanım olduğunu düşünerek,
1- Dikey geçiş'le bakaya olarak AÖF'e kayıt yaptırabilir miyim
Eğer yaptırabiliyorsam, yaş sınırm dolduğunda 3. sınıfta olacağımı düşünürsek, yaş sınırından sonra da bakaya olarak okulu tamamlayabilir miyim?
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum
Alıntı:
orhan26 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar içinden bir türlü çıkamadığım bir konuyla ilgili görüşünüzü rica ediyorum.
13 Ocak 80 doğumlu ve Önlisans mezunuyum.
Şubat 2008'den itibaren 9 aydır bakaya durumundayım.
Hem öğrenci affından faydalanıyorum, hem de önlisans bölümünü bitirdiğimden dolayı açıköğretime dikey geçiş yapabiliyorum. (1 yıl hazırlık okuyarak)
29 yaş sınırını tamamlamama biraz daha zamanım olduğunu düşünerek,
1- Dikey geçiş'le bakaya olarak AÖF'e kayıt yaptırabilir miyim
Eğer yaptırabiliyorsam, yaş sınırm dolduğunda 3. sınıfta olacağımı düşünürsek, yaş sınırından sonra da bakaya olarak okulu tamamlayabilir miyim?
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum
Öğrenci affının size ne faydası olduğunu anlamış değilim?
Önlisans mezunları zaten,istediği zaman dikey geçişle sınavsız AÖF ye geçebilir,
Hazırlık sınıfına geçtiğinizde,AÖF sizden aserklik durum belgesi isteyecektir.Yaşınız 29 olmasada hazırlık okuyacağınız için,hazırlık sınıfında tecil edemezsiniz. Ayrıca şubenizden, bakaya iken alabileceğinizi sanmıyorum,dolayısıyla o belge olmadan kayıt yaptıramazsınız.
Son olarak, bir şekilde AÖF ye kayıt yaptırıp,bakaya olarak okulu bitirirseniz,kısa dönem yapmaya hak kazanırsınız.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Öğrenci affının size ne faydası olduğunu anlamış değilim?
Önlisans mezunları zaten,istediği zaman dikey geçişle sınavsız AÖF ye geçebilir,
Hazırlık sınıfına geçtiğinizde,AÖF sizden aserklik durum belgesi isteyecektir.Yaşınız 29 olmasada hazırlık okuyacağınız için,hazırlık sınıfında tecil edemezsiniz. Ayrıca şubenizden, bakaya iken alabileceğinizi sanmıyorum,dolayısıyla o belge olmadan kayıt yaptıramazsınız.
Son olarak, bir şekilde AÖF ye kayıt yaptırıp,bakaya olarak okulu bitirirseniz,kısa dönem yapmaya hak kazanırsınız.
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Af durumu şöyle. Daha önce Kamu Yönetimi 2. sınıfta okurken iki yıllık kaydı yaptırığım için kaydım silinmişti. (1 yıl kalmıştım) Dolasıyısyla şimdiki aftan faydalanıyorum. Ancak aftan faydalanarak yeniden 2. sınıftan başlamak yerine dikey geçiş olayını halletmek istiyorum. Aftan faydalanırsam, askerlik 29 yaş bitimine kadar tecilli olacak. Ama amacım 1 sene tecil değil, dikey geçişten bir şeyler yapmak.
Bakaya olarak AÖF kayıt yaptıran bir örnek olmuş mudur acaba
bende dikey geçiş ile hazırlık okuyordum ve iki sene üzt üste kaldım tecilimde 31.12.2008 tarihinde bitiyor sevk tarihide 21 şubat 2009 diyor askerlik şubesi şimdi bu af ile birlikte kaydımı sildiirp yeniden kayıt yaptırsam kanunda yazan "hazırlık dahil" ve bu kanundan yararlananların askerlikleri tecil edilir denilen cümleden yararlanıp tecil olabilirmiyim bilgisi olan varsa yazsın lütfen şimdiden teşekkürler.