-
Kiracının Tahliyesi ve Kira Vermeme Sorunu
Benim kiracım kira ödemelerini her ay verilen atrihten 20 gun sonra yaptı ve Mayıstan buyana kira vermedi İcraye verdim icranın ilk tebligatında yerinde bulunamadı 2. tebligat memurla yapıldı ve verilen icre ödem süresinde kirayı ödemedi şimdi tahliye davası açtım ...Şimdi sizi yoracağım bikaç sorum olacak
1)evden çıkarmama engel bir durum oluşurmu ?
2)Ödenmeyen kiralarımı nasıl tahsil ederim?
3)17 Temmuz 2007 de kira süremiz dolmuştu sözleşmeyi yenilemdim noter tasdikli bir sözleşmem vardı.Kira artışı dahi yapamadım sözleşme dolduktan sonraki her ay için icra başlatabilirmiyim kira artırımını gosterebilrimyiim ayrıca manevi yıpranma tazminatı açabilirmiyim?
TEŞEKKÜR EDERİM.
-
Re: Kiracinin Tahliye Ve Kira Vermeme Sorunu
3 ay önce de sorularınıza 2 sayfa halinde cevap verilmişti.
Yapılacak herşeyi detaylı anlattım. Bu mesajları birkaç kez okuyun:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=40907
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=40907&page=2
-
Alıntı:
sozdal rumuzlu üyeden alıntı
1)evden çıkarmama engel bir durum oluşurmu ?
2)Ödenmeyen kiralarımı nasıl tahsil ederim?
3)17 Temmuz 2007 de kira süremiz dolmuştu sözleşmeyi yenilemdim noter tasdikli bir sözleşmem vardı.Kira artışı dahi yapamadım sözleşme dolduktan sonraki her ay için icra başlatabilirmiyim kira artırımını gosterebilrimyiim ayrıca manevi yıpranma tazminatı açabilirmiyim?
1. a)Aynı kira dönemi içinde 30 gün arayla iki haklı ihtar (ihtardan sonra 30 gün içinde tam ödeme yapılsa bile) dönem sonunda tahliye davası açma hakkı verir.
b) Bir haklı ihtar sonrasında 30 gün içinde borcun tamamının ödenmemesi (buna temerrüt denir) derhal tahliye davası açma hakkı verir.
Tebligat yapılamadıysa, ihtar da olmamıştır. 30 günlük ödeme süresi tebligat tarihinden başlar. Tebligat tarihinden önce ödeme yapıldıysa ihtar geçersizdir.
Mahkemede yukarıdaki iki gerekçeden birine dayandıysanız ve gerekçeniz de geçerliyse (mesela 2 haklı ihtarın en az 30 gün arayla ulaşması lazım, veya tahliye davasının dönem sonunda açılması lazım. yine temerrüt olabilmesi için tebligat tarihinden itibaren 30 gün saymak gerekir) tahliye davası tahliye kararıyla sonuçlanır.
Mesela kötü niyetli kiracınız ayın birinde ödemesi gereken kirasını ödemediği için siz her ayın 15'inde icra takibi yapıyorsanız ve bu 25'inde kiracıya ulaşıyorsa, kiracı da tebligatı aldıktan 29 gün sonra ödeme yapıyorsa, 10 haklı ihtar yapsanız da tahliye davası açmanın zamanı dönem sonudur. Önceden açılacak dava ret ile sonuçlanır.
2. İcra takibi yaptıktan sonra 30 gün içinde ödeme olmazsa haciz yapabilirsiniz. Bunun için kiracının herhangi bir mal veya gelirini bulmanız gerekir.
3. Tüm alacaklarınız için toplu icra takibi, ardından haciz yapın. İcra takibinde o an için yapılacak masrafları da talep edebilirsiniz. Manevi tazminat davası elbette açabilirsiniz ama bir şey alamazsınız.
-
Re: Kiracının Tahliyesi ve Kira Vermeme Sorunu
şuanda avukatımla görüştüm aralık ayı için tahliye davam olacakmış gununu henuz bulamadılar ama aralık ayı kesin şimdi bu kişi 2 kez tabligata rağmen tabligattan sonraki 30 gun içinde kirasını ödemedi sanırım sizin dediğinizden anladığım kadarıyla tahliye için artık önümde bir engel kalmadı....yada kaldıysa nasıl bir engel kalmış olabilir?
-
Tebligat yapılması demek kiracıya ihtarın gönderilmesi değil, kiracının ihtarı almasıdır. Kendisi almıyorsa iş adresine veya kayıtlı olduğu muhtara bırakılmasıdır.
100 kere de ihtar gönderilse kiracıya tebligat yapılamadıysa süreç başlamaz.
Yapıldıysa, yapılan tarihten itibaren kiracının 30 günü vardır. 30 gün içinde borcu ödemezse temerrüt oluşur. Temerrüte dayalı tahliye davası açılması gerekir.
Tahliye davası da bir süreçtir, ne kadar süreceği konusunda bir şey söylenemez.
-
Kiracimin Evinde Bir Yakini Vuruldu
alacak verecek davası diyorlar.Benim kiracıyı tahliye etmeme en gibi bi faydası olur.
-
Re: Kiracimin Evinde Bir Yakini Vuruldu
yeni konu açmak yerine bende buradan sorumu sorayım..
kontrata göre her ayın 1-5 arası kira ödemesi yapılması laızm yalnız 10 una kadar müsade ettim ne yazık ki iyi niyet suistimal edildi ve ayın 10 ndan önce kira yatmadığı gibi ayın 9 u cuma isekiramız p.tesine yani 12.güne yatırıldı.her kira dönemi defalarca kira ne oldu telefonlarımızda cabası..
p.tesi günü noterden ihtarname çekeceğim çünkü bu ay ki kirayı alamadık hala neden olarak bayramdı vs..
kira kontratımızı 2-3 sene önce yaptık ama kontrat sonu yenilemedik zamda anlaşıp dvam ettik..şu an kontrat dönemimiz 09/08-09/09
şimdi sorularım :
-yukarıda da belirttiğim üzere kira 1-5 arası iken şifaen 10 una kadar müsade etmemize rağmen ayın 6. günün kira gecikmesi nedeniyle ihtarname çekmem aleyhime olur mu ? ( 3 senedir suistimal ediliyorum o yüzden artık tak etti )
-bu kontrat döneminde 2 kere ihtarname çekip tahliye davası açmazsam bir sonraki dönemde bu ihtarnamelerim geçerli olurmu yoksan her ihtarname kendi dönemi içinde mi geçerlidir?
Teşekkürler
-
Alıntı:
Mehmet Doğan rumuzlu üyeden alıntı
1-yukarıda da belirttiğim üzere kira 1-5 arası iken şifaen 10 una kadar müsade etmemize rağmen ayın 6. günün kira gecikmesi nedeniyle ihtarname çekmem aleyhime olur mu ? ( 3 senedir suistimal ediliyorum o yüzden artık tak etti )
2-bu kontrat döneminde 2 kere ihtarname çekip tahliye davası açmazsam bir sonraki dönemde bu ihtarnamelerim geçerli olurmu yoksan her ihtarname kendi dönemi içinde mi geçerlidir?
1. Aleyhinize olmaz. Ama ayın altısında (tatil olduğu için 15'inde) göndereceğiniz tebligat kiracının eline ulaşmadan muhtemelen kiracı kirayı ödemiş olacaktır. Tebligatı almadan kirayı ödediği için de haklı ihtar yapamamış olacaksınız.
Mesela ayın 6'sında ihtarname gönderseniz, kiracı ayın 10'unda ödeme yapsa, ve ihtar tebligatını 11'inde alsa çektiğiniz bu ihtar geçerli olmaz.
2. Geçerli olmaz. Kira dönemi başlangıcı 15 Eylül 2009 ise, (gününü siz yazın) 15 eylül 2008-14 Eylül 2009 tarihleri arasında en az 30 gün arayla farklı borçlara ait iki haklı ihtar gönderirseniz 15 Eylül 2009-14 Ekim 2009 tarihleri arasında iki haklı ihtara dayalı tahliye davası açabilirsiniz.
İki haklı ihtar aynı kira dönemine denk gelmiyorsa, tebligat tarihleri arasında en az 30 gün ara yoksa iki haklı ihtar sayılmaz.
Dolayısıyla 15 ekim 2009'dan sonra 15 eylül 2009 tarihinden sonra göndereceğiniz haklı ihtarlar dikkate alınacaktır.
-
Alıntı:
yeni konu açmak yerine bende buradan sorumu sorayım..
Zaten siz kiracı sorununuzla ilgili ilk soruyu sorduğunuzda yönlendirdiğim yerlerdeki cevaplarımı okumuş olsaydınız aynı soruyu tekrar tekrar sormazdınız:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32193 (7 sayfayı da okuyun)
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=35985 (4 sayfayı da okuyun)
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43621
-
teşekkürler sdt23
noterden ortalam kaç günde gidiyor ihtarname? yıldırım vs gibi seçenek yok mu bugun verelim yarın elinde olsun :(
-
Alıntı:
teşekkürler sdt23
noterden ortalam kaç günde gidiyor ihtarname? yıldırım vs gibi seçenek yok mu bugun verelim yarın elinde olsun :(
Verdiğim linkleri okumamışsınız.
-
tahliye kararı çıkmış durumda artık bi engel çıkmadan tahliye edebilirim diilmi
-
Alıntı:
sozdal rumuzlu üyeden alıntı
tahliye kararı çıkmış durumda artık bi engel çıkmadan tahliye edebilirim diilmi
Size önerim bir avukattan profesyonel yardım almanız...
-
Merhaba, kiracı ayın 1 ınde odemesı gereken kırayı 10 unda yapıyorsa ve ben ayın 2 sınde ıhtar ceksem adam 10 unda odese ama benım teblıgatım elıne 11 ınde veya daha gec ulassa bu haklı ıhtar olmazmı, kırayı gec odedıgını belgelemıs olmazmıyım?
bu sekılde gonderdıgım 2 ıcra dosyası sonucunda donem sonunda kıracının tahlıyesını talep edebılırmıyım?
-
Alıntı:
yelizg rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, kiracı ayın 1 ınde odemesı gereken kırayı 10 unda yapıyorsa ve ben ayın 2 sınde ıhtar ceksem adam 10 unda odese ama benım teblıgatım elıne 11 ınde veya daha gec ulassa bu haklı ıhtar olmazmı, kırayı gec odedıgını belgelemıs olmazmıyım?
bu sekılde gonderdıgım 2 ıcra dosyası sonucunda donem sonunda kıracının tahlıyesını talep edebılırmıyım?
Bir Kira Yılı İçinde İki Haklı İhtar Sebebiyle Tahliye : (6570 sayılı K.mad.7/e)
Buna göre, kira bedelini ödemediğinden dolayı bir yıl içinde iki defa haklı olarak yazılı ihtarnameye sebep olan kiracı aleyhine kira sözleşmesinin hitamında, kiralayan tarafından tahliye davası açılması mümkün bulunmaktadır. Buradaki 'bir yıl' tabiri 'bir kira yılı' şeklinde anlaşılmalıdır İki haklı ihtar sebebiyle tahliye davası da, kira süresinin bitimini izleyen bir aylık süre içinde açılmalıdır. Bu dava için
a-Kiracının iki haklı ihtara sebebiyet vermesi,
b-Bu iki ihtarın bir kira döneminde ve bir yıl içinde başka başka aylara ait olması,
c-İhtarların muaccel olan kira bedellerini kapsaması,
d-Davanın kira süresinin hitamını takip eden bir ayın içinde açılmış olması gerekmektedir.
-
-
Alıntı:
tesekkurler..
Sayın Av.Ferda Aşkın'ın açıklamasının bir benzeri ilk sayfada da yapılmıştı.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=47118
Size verilen cevapları unutup tekrar tekrar soruyorsunuz.
Eminim benzer soruları yine soracaksınız.
-
tekrar sormamin sebebi unutmak degil, farkli yorumlar okumam, bikac sayfada kiraci tebligi alana kadar odemisse hakli ihtar sayilmayacagini okudum ve emin olmak icin tekrar sordum. Bence dogru olmayan yorumlar bu sitede duzeltilmeli.
Iyi seneler..
Yeliz.
-
Alıntı:
tekrar sormamin sebebi unutmak degil, farkli yorumlar okumam, bikac sayfada kiraci tebligi alana kadar odemisse hakli ihtar sayilmayacagini okudum ve emin olmak icin tekrar sordum. Bence dogru olmayan yorumlar bu sitede duzeltilmeli.
Iyi seneler..
Yeliz.
Peki sayın Av. Ferda Aydın'ın cevabında bu sorunuzun cevabı var mı?
Siz o cevaptan ne gibi bir sonuç çıkardınız?
-
evin olumsuz şartlarından dolayı evden ayrıldım depozitomu vermiyor ev sahibi ne yapabilirim..
öncelikle tüm arkadaşlara selamlar..
arkadaşlar önceki eve eylül ayında taşınmıştım. ama kış gelmeye başladığında evde gözle görülür baya bir hasar ortaya çıktı. duvarlar nemlenmeye başladı. çatı akmaya başladı. laminant parkelerin altındaki sıcak su borusu patladı sızdırmaya başladı. altaki ev sahibi şikayet etti ev sahibi geldi parkeleri söktürdü borunun arızası giderildi. ama parkeler sudan nemden şişti yerine takılamadı. emaneten tutturuldu. benden kaynaklanan hiçbir zarar yok:( biz ev sahibine çıkmadan 1 - 1 buçuk ay önce haber verdik. tamam çıkın dedi. bende evi yaptırayım yeni gelen kiracıdan alıp sana vereyim dedi depozitonu(1000 ytl). ev bulduk şu anki evimize taşındık 15 gün önce . evi biz emlakçıdan tutmuştuk. taşınmadan 1-2 gün önce ev sahibi geldi. konuştuk yeni kiracı gelsin ondan alır sana veririz depozitoyu dedi emlakçının yanında ben kontrata yazalım dedim bu ibareyi ev sahibi yok gerek yok dedi. sen emlakçıdan alırsın paranı ben karışmıyom dedi artık. yeni kiracı gelir ondan alır sana hemen verir dedi. ama yeni kiracı bulundu. ev sahibine haber verildi hemen gelmiş parayı almış çekip gitmiş. emlakçı beni aradı parayı ev sahibi aldı benden. onunla konuş depozitonu al dedi. aradım ev sahibini telefonunu açmadı defalarca.emlakçının telefonlarını açtı emlakçı konuştu vermem depozitoyu dedi. yüz yüze gelsin konuşalımm tatlı tatlı halledelim dedim. ama kadın ve imam nikahlı kocası gelmiyor konuşmaya. ben bugün aradım 1 saat önce filan ısrarla araınca telefonu açtı. güzel güzel konuşmaya çalıştım. hep çirkinleşti parayı vermem dedi. bende hakkımı helal etmiyorum dedim kapadım telefonu .sonuç bundan ibaret arkadaşlar. ayrıca benim eve giriş tarihim 10.09.2008 kontrat bitiş tarihi 10.09.2009 oluyor. ama belirttiğim durumlardan dolayı ayrıldık evden. yazdıklarıma göre benim yasal olarak yapabilceğim haklarım nedir. ne yapabilirm. yasal yollara gidersem paramı alabilir miyim? yoksa paramı almaya çalışırken kontrat dolmadığı için geri kalan parayı da mı öderim? haklı durumdayken haksız duruma düşer miyim? valla bu işle uğraşmaktan doğru dürüst derslerde öğrencilerime eskiden olduğu gibi verimli olamıyorum.:(bu sorun kafamı ağrıtıyor:(
yardımlarınızı en kısa zamanda bekliyorum arkadaşlar.
-
Evet daha önceden Ferda Hanım yanıtlamıştı, ama ev sahibi sonra yanaşmıştı depozitoyu vermeye fikrini değiştirmiş sayın ev sahibisi(:
tamam veririm diyince depozitoyu konuyu kapatmıştım. Ferda Hanıma teşekkü etmiştim. ama şimdide fikrinden caydı ev sahibisi:(
Ben de tekrardan sizlerden yardım istedim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
-
Re: evin olumsuz şartlarından dolayı evden ayrıldım depozitomu vermiyor ev sahibi ne yapabilirim..
https://www.hukuki.net/forum/showthre...975#post237975
Evdeki kusurları yazılı olarak bildirmenize rağmen ev sahibiniz gerekli onarımı yapmadı ise çıkmanız haklı nedendir,depozitonuzun ödenmesi gerekir.
Konuyu ilk açtığınız başlıkta da belirtildiği üzere bir avukattan yardım almanız,ödediğiniz depozitoyu geri almanıza etkili olacaktır.
Eğer evdeki kusurların onarılması için(yazılı) ihtarda bulunmadan tahliye etti iseniz,boşta geçen süre için kira ödemek durumunda kalabilirsiniz.
-
Erdoğan Bey cevabınız için teşekkürler öncelikle. evden çıkacağımı ev sahibine yazılı olarak değil sözlü olarak söyledim. o da kabul etmşti şimdi tabiki sözünden döndü:(
-
bu arada ev 2 hafta boş kaldı kiralandı.
-
sanırım bir avukattan profosyenel yardım almamı öneriyorsunuz...
-
[QUOTE=sdt23;237386]1. Aleyhinize olmaz. Ama ayın altısında (tatil olduğu için 15'inde) göndereceğiniz tebligat kiracının eline ulaşmadan muhtemelen kiracı kirayı ödemiş olacaktır. Tebligatı almadan kirayı ödediği için de haklı ihtar yapamamış olacaksınız.
Mesela ayın 6'sında ihtarname gönderseniz, kiracı ayın 10'unda ödeme yapsa, ve ihtar tebligatını 11'inde alsa çektiğiniz bu ihtar geçerli olmaz.
2. Geçerli olmaz. Kira dönemi başlangıcı 15 Eylül 2009 ise, (gününü siz yazın) 15 eylül 2008-14 Eylül 2009 tarihleri arasında en az 30 gün arayla farklı borçlara ait iki haklı ihtar gönderirseniz 15 Eylül 2009-14 Ekim 2009 tarihleri arasında iki haklı ihtara dayalı tahliye davası açabilirsiniz.
İki haklı ihtar aynı kira dönemine denk gelmiyorsa, tebligat tarihleri arasında en az 30 gün ara yoksa iki haklı ihtar sayılmaz.
Bu konuyla ilgili birsey sormak isterdim. Ihtardan sonra kiraci eksik kira yatirirsa ne olur?
Saygilar
-
Iyi gunler ben bu siteye yeni uye oldum ve bir soru soracaktim ama dogru yeremi yaziyorum ondanda emin degilim.
Ben 01.08.2008 tarihinde kiracimla 2 yillik bir kontrat yaptim. o zamanlar evlilik icin en 2 sene sonra dusunuyordum. fakat 3 ay once isimi degistirdim ve su an dugun yapabilecek duruma geldim. fakat daha kontratimin bitmesine 1,5 sene var ve bundan baskada evim yok. bu durumda kendim oturmak icin kiracimi tahliye edebilirmiyim ve eger edebilirsem bu dava ne kadar surer cunku agustos ayi icerisinde dugun yapmayi dusunuyoruz. eger bilgi verirseniz cok sevinirim. iyi gunler
-
Alıntı:
emrahdonmez rumuzlu üyeden alıntı
Iyi gunler ben bu siteye yeni uye oldum ve bir soru soracaktim ama dogru yeremi yaziyorum ondanda emin degilim.
Ben 01.08.2008 tarihinde kiracimla 2 yillik bir kontrat yaptim. o zamanlar evlilik icin en 2 sene sonra dusunuyordum. fakat 3 ay once isimi degistirdim ve su an dugun yapabilecek duruma geldim. fakat daha kontratimin bitmesine 1,5 sene var ve bundan baskada evim yok. bu durumda kendim oturmak icin kiracimi tahliye edebilirmiyim ve eger edebilirsem bu dava ne kadar surer cunku agustos ayi icerisinde dugun yapmayi dusunuyoruz. eger bilgi verirseniz cok sevinirim. iyi gunler
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
7. (...)
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma
ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında (kira sözleşmesi sona erdiğinde)
(...)
Tahliye davası açabilirler.
01.08.2010'dan önce ihtiyaca dayalı tahliye davası açabilme imkanınız yok.
Ağustos ayı adli tatil olacağından bu ay dava görülmez. Dava birkaç celse sürer mahkeme yoğunluğuna göre davanın 2011'den önce sonuçlanması pek mümkün değil.
Tek yol kiracıyla uzlaşmak. Veya aynı maddedeki diğer tahliye koşullarını incelemek.
-
Merhaba Haziran 2008'de olmak üzere 1 senelik sözleşmemiz olan kiracılarımız Ekim ayından beri kiralarını vermediler Kasım ayının 20 'sinde icra yoluyla tebligat gönderdik ama sonuc alamadık hiçbir ödeme yapmadılar tahliye davası için mahkemeye verdik beklemedeyiz bu arada sonuclanması en iyi haliyle Şubat sonunu bulacaktır.Kiracılarımız bir sigorta acentasıydı 3 kişinin adı var kontratta ama haciz kararı versek bile şahsi olarak sadece kefil sorumlu o da ortalardan kayboldu ve biz ödenmeyen faturalar(üstlerine almamışlar önceden de akrabamız oturuyodu onun adı var dogalgaz elektrikte su daysa fatura da ismi olan kişi vefat etti) ve 5 aydır ödenmeyen kirayla kalakaldık mağdur olduk diger ismi geçen iki kişi ve kefil akrabalar zaten işbirliği içinde ve bu planlanmış gibi görünüyo hala da evimizde oturmaktalar biz de tahliye davası açmaktan başka birsey yapamıyoruz buna emin olmak istedim bir çözüm yolu görebiliyosanız yardımcı olur musunuz nereye konu açacağımı bulamadım ondan buraya yazdım şimdiden teşekkürler.
-
merhaba benim de aynı sorununum var.kiracı kirasını ödemiyor 11 aydır.ve kendisinden kaç kere istenmiş icraya verirseniz tebligatı aldıgım gün eşyalarımı satarım evde bişi bulamazsınız diyor. bildigim kadarıyla kira takibinde tahliyeli icra istedigimizde aynı anda ihtiyati haciz istesek kiralarda hakimler galiba vermiyor karar? bu durumda ne yapmalıyım normal tebligat yapsam kiracı o gün mallarını satacak. zaten kaç kere yapmış bunu huy edinmiş? bu işin içinden nasıl çıkmalıyım?
-
mAAŞINA HACİZ KONAMAMA
Kiracimla Ilgili Durumlarimi Biliyosunuzdur.en Son Durum Tahliye Kararim çikti önce Haciz Başlattim Bugun Eşyalari Alindi Buarada Alamadigim Ayalr Için Tekrar Icra Başlattim Maaşina Haciz Koyduracaktim Ama Artik Koyulmuyormuş Bunun Başka Bi Yolu Yokmudur Maaşina Haciz Konusunda Neyapabilirim.
-
Maaşa neden konulmuyormuş? Emekli mi?
-
Alıntı:
teşekkürler sdt23
APS ile yollayabilirsiniz ancak yinede arkadaşımın dedikleri konusunda bir değişiklik olmayacaktır.
-
şuan Yeni Uygulamada Tüm Kiracilarin Maaşina Haciz Konamiyor Diye Bilgi Vardi Avukatim Daha Sonra Dosyam 4. Icraya Düşmüş Artik Maaşinasda Haciz Konulabilcekmiş....
şimdi Ben En Son Olarak Kiracima Eşyalarina Haciz Koydurdum Beyaz Eşyalari Alindi.tahliye Içinde Eğer şuan Kendi çikamazsa Ben çikaracaksam Tüm Masraflari Ben ödüyormuşum Bunekadar Saçma Bişey Hem Adam Evimde Para Vermeden Oturuyor Hemde Haksiz Yere Cikmasi Gerekirken Cikmiyo Bide Ben Sütüne Para Verip çikariyorum.olacak Iş Deil.
Asil Sormak Istediğimde Kendisi Tahliye Ettiğinde Hasar Tespitini Nasil Yapmaliyim Noterlemi Yapayim Kombiye Falan Zarar Vermesinden Korkuyorum.
-
çok acil cevap
benim kiracım en sonunda kendisi evi boşaltıp gitti yarın avukata anahtarı teslim edecekmiş ben ayrın ahsar tespiti için evde ahsar varmı yokmu nasıl gidip bakmalıyım ve bina yöneticisi eşyaları taşırken oluşan zararların tazmini konsunda kiracıylamı irtibata geçmeli
özellikle hasar tespitini nasl yamalıyım?şimdiden teşekkür ederim.
-
çok acil
Ben en sonunda kiracımı evden attım ama şuan halen takibi devam eden 4226 Ytl borcu devam ediyor.Kirazı demişki ben gelen takibe itiraz edicem demiş sorum şu;
1)Ben bunu yeni taşındıgı evnden malına haciz koyabilirmiyim?
2)neye ititraz edebilir?
3)İtiraz bana ne gibi sonuçlar doğurur?
-
Re: evin olumsuz şartlarından dolayı evden ayrıldım depozitomu vermiyor ev sahibi ne yapabilirim..
Alıntı:
iyimserol rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle tüm arkadaşlara selamlar..
arkadaşlar önceki eve eylül ayında taşınmıştım. ama kış gelmeye başladığında evde gözle görülür baya bir hasar ortaya çıktı. duvarlar nemlenmeye başladı. çatı akmaya başladı. laminant parkelerin altındaki sıcak su borusu patladı sızdırmaya başladı. altaki ev sahibi şikayet etti ev sahibi geldi parkeleri söktürdü borunun arızası giderildi. ama parkeler sudan nemden şişti yerine takılamadı. emaneten tutturuldu. benden kaynaklanan hiçbir zarar yok:( biz ev sahibine çıkmadan 1 - 1 buçuk ay önce haber verdik. tamam çıkın dedi. bende evi yaptırayım yeni gelen kiracıdan alıp sana vereyim dedi depozitonu(1000 ytl). ev bulduk şu anki evimize taşındık 15 gün önce . evi biz emlakçıdan tutmuştuk. taşınmadan 1-2 gün önce ev sahibi geldi. konuştuk yeni kiracı gelsin ondan alır sana veririz depozitoyu dedi emlakçının yanında ben kontrata yazalım dedim bu ibareyi ev sahibi yok gerek yok dedi. sen emlakçıdan alırsın paranı ben karışmıyom dedi artık. yeni kiracı gelir ondan alır sana hemen verir dedi. ama yeni kiracı bulundu. ev sahibine haber verildi hemen gelmiş parayı almış çekip gitmiş. emlakçı beni aradı parayı ev sahibi aldı benden. onunla konuş depozitonu al dedi. aradım ev sahibini telefonunu açmadı defalarca.emlakçının telefonlarını açtı emlakçı konuştu vermem depozitoyu dedi. yüz yüze gelsin konuşalımm tatlı tatlı halledelim dedim. ama kadın ve imam nikahlı kocası gelmiyor konuşmaya. ben bugün aradım 1 saat önce filan ısrarla araınca telefonu açtı. güzel güzel konuşmaya çalıştım. hep çirkinleşti parayı vermem dedi. bende hakkımı helal etmiyorum dedim kapadım telefonu .sonuç bundan ibaret arkadaşlar. ayrıca benim eve giriş tarihim 10.09.2008 kontrat bitiş tarihi 10.09.2009 oluyor. ama belirttiğim durumlardan dolayı ayrıldık evden. yazdıklarıma göre benim yasal olarak yapabilceğim haklarım nedir. ne yapabilirm. yasal yollara gidersem paramı alabilir miyim? yoksa paramı almaya çalışırken kontrat dolmadığı için geri kalan parayı da mı öderim? haklı durumdayken haksız duruma düşer miyim? valla bu işle uğraşmaktan doğru dürüst derslerde öğrencilerime eskiden olduğu gibi verimli olamıyorum.:(bu sorun kafamı ağrıtıyor:(
yardımlarınızı en kısa zamanda bekliyorum arkadaşlar.
Erol Bey,
Sanırım burada hatanız kontrata bahse konu husus derc ettirmemek olmuş. Bunun yanı sıra sizin yasalarımız gereğince hakkınızı aramaya çalışmanızı - söz konusu paranın küçüklüğü nedeniyle - önermekle birlikte çok sonuç alınabilecek bir durum olarak görmediğimi ifade etmeliyim.
Teşekkürler...
Gökhan Savaş Tolu
-
Sayın Sozdal, icra sürecinde hacze alınan eşyaların taşıma, yediemin v.b. gibi masraflar ortalama ne kadar tuttu ve karşı taraftan alabilecek misiniz?
Tşk.
-
Alıntı:
mogollar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Sozdal, icra sürecinde hacze alınan eşyaların taşıma, yediemin v.b. gibi masraflar ortalama ne kadar tuttu ve karşı taraftan alabilecek misiniz?
Tşk.
henüz satışının masrafı başlamadı yaklaşık 450 tl haciz masrafım oldu malların satışı yapldığında paramı alıcam amsraf arasınıda dosyaya ekliyorum.....
-