-
Ödenemeyen kredi kartı borcu
öncelikle acil yardıma ihtiyacım olduğu için konu açtım. bunun için yönetici arkadaşlardan özür dilerim.bende bir çok insan gibi k.kartı borçumu ödeyemiyorum.bu duruma düştüğümden beri sitenizi takip ediyorum aslında bir çok siteleri araştırdım ama insanlarla en yardımcı olan site hukuki.net olduğu için tercih ettim.sorunuma gelince benim 305 ytl,360ytl,840ytl,1340ytl olmak üzere 4 ayrı bankaya borcum birde 1100 ytl kredi borcum var.önceleri biraz ona biraz buna ödeyip dengede tutmaya çalışıyordum ama nafile ben asgarilerini ödeyedikce onlar bir daha yükseliyordu.ve sonunda ödeyecek gücüm kalmadı ve son 2 aydır ödeme yapamıyorum.artık bankalar aramaya başladı o kadar bunaldım ki hergün biri arıyor icraya vericeklerini söylüyor.artık cep telefonlarına cevap vermiyorum ama nafile bu sefer ailemi arıyorlar.1340 ytl borcum olan bankayla bugün itibariyle görüştüm bana yasal işleme konduğunu ama avukata ihtar çekilmediği 3 gün içerisinde borçun tamamını ödememin gerektiğini aksi takdirde ihtar ve avukat masraflarınıda bu borca ekleneceği söylediler.ben de 3 gün içerisinde ödeyeceğimi taksit yada biraz zaman tanımalarını istedim. bana yardımıcı olamayız dediler.şimdi ne yapıcam bilmiyorum.borç alacak eşim dostum yok.evliyim oturduğum ev aileme ait üzerime kayıtlı hiçbirşey yok sadece ev eşyası oda 2koltuk 1 tv vb.ev eşyası. 1 yıldır bu sıkıntıyı yaşıyorum ama beni 10 yıl gibi çökertti.bazen kafama takmıyım diyiyorum ama aklıma geldikçe bunalıyorum. ben bir cahillik yaptım bu k.kartı lanetine bulaşttım.sizden ricam büyüklerim olarak bana bir yol göstermeniz...hepinize teşekkür ederim.......ramazan......
-
Re: acil yardıma ihtiyacım var
açıkçası icraya düşmemek için elinizden geleni yapmanızı öneririm.bankayla görüşün.tatmin edici bir ödeme yapmaya çalışın.yoksa faiz av.ücreti masraflar eklenir 2 3 katına çıkar borç.
-
Re: acil yardıma ihtiyacım var
banka hiçbir teklife yanaşmıyor.asgari ücretle çalışan biriyim bu borçu tek seferde ödemem imkansız. elim kolum bağlı bekliyorum.
-
Re: acil yardıma ihtiyacım var
sayın tayfun bey.......,
bankanın bağlı olduğum şubesiyle görüştüm borçumu en azından 3 taksit yapmalarını yada biraz zaman tanımalarını istedim ama hiç oralı olmadılar bile.tanıdıkları süre yarın bitiyor,eğer yarına kadar ödemezsem avukata ihtar çekeceklerini söylediler.sizce ne yapmam lazım 1 günüm kaldı bana yardımcı olurmusunuz lütfen....
ilginiz için teşekkür ederim.....
-
Re: acil yardıma ihtiyacım var
Banka veya vekil avukatı sizin taksitlendirme talebinizi kabul etmek zorunda değil.İcra yoluna başvurmaları durumunda borcu taksitle ödeme taahhüdünde bulunursanız ilk taksiti hemen ödeyerek toplam 4 taksitte ödeme şansınız doğar.Bu durumda icra masrafları ,vekalet ücreti de dahil olacaktır ödemeniz gereken tutara.
TAksitle ödeme taahhüdünüzü yerine getirmez,aksatırsanız bu durumda en başından beri sizi korkutma amaçlı bildirilen 3 ay dinlenme durumu ortaya çıkabilir,taahhüdü ihlal nedeniyle 3 aya kadar disiplin hapsiyle cezalandırılabilirsiniz.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
TAKSİTLE ÖDEME:
Madde 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.
(Değişik fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./26. md.) Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar.
(Değişik fıkra: 09/11/1988 - 3494/13 md.) Taksitlerden biri zamanında verilmezse icra muamelesi ve süreler kaldığı yerden devam eder.
Taksit konusunda iki durum sözkonusu :
1.Borçlunun borca yetecek kadar malının haczi ki bu halde alacaklının rızası aranmaz
2.Alacaklı ve borçlu arasında yapılacak taksit sözleşmesi
Yani alacaklının rızası yoksa taksitle ödeme konusu söz konusu değil şu aşamada.
Bankanın avukata ihtar çekeceğinden ne kastedildiğini anlamadım.Dosya icra için avukata verilir icra takibi başlatılır.Siz herşeye rağmen ödeme yapmaya çalışın iyiniyetinizi gösterin.Ödeme yapıp fakslayın.
Denediniz olmuyorsa icra kanalıyla ödeme emri gönderilirse rakamlara ve faize dikkat edin fazla talep varsa itiraz edin.
üzerinize kayıtlı herhangi bir malvarlığı yoksa herhnagi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak da çalışmıyorsanız tahsil etmeleri biraz zor görünüyor.Ama herşey bir yana eve haciz için gelmeleri söz konusu
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
şayet taksitleri ödeme gibi durumunuz yoksa ödeme taahhüdünde bulunmanızı hiç önermem
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
bugün itibariyle genel müd. aradım hiç oralı bile olmadılar bana şubeyle görüşmemi istediler ama şubeyle de önceden görüşmüştüm.sonuçta yardımcı olmuyorlar bende onlara inat ödemiyicem a.satayım..icraya versinler bakalım neyimi alacaklar.2 kıçı kırık koltuk bir 37 ekran tv birde 90 lardan kalma buzdolapı işlerine yarıyorsa alsınlar.ailemle oturmuyorum ama ev ailemin üstüne .....
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Merhaba,
Hayat standartlarınızı yazdıklarınızdan yola çıkarım şu şekilde anlıyorum:
1) Ailenize ait bir evde oturuyorsunuz. Kiranız yok. Ailenizin ve sizin 2 daireniz var. (Size kira ödememeniz için ev verdiklerine göre, onlarda kirada değillerdir.)
Buna göre eğer İstanbul'da yaşıyorsanız en mütevazi semtte en makul metrekarede oturuyorsanız dahi minimum 150 milyarlık gayrımenkul sahibisiniz ailenizle birlikte.
2) Asgari ücretle çalışıyorsunuz, yani yılda elinize yaklaşık olarak 7.000 YTL bir para geçiyor öyle yada böyle.
3) Yine yazdıklarınızdan bakınca, bütün borcunuzun toplamı 4.000 lira civarında bir para..
Dostum, bu forumda ve çevremde, o kadar imkansız rakamlarla borcu olan insanlar biliyorum ki, sizin durumunuz böyle 10 yıllık yaşlanacak falan bir durum değil. Bence ailenizle bir araya gelip, herşeyi dürüstçe ortaya koyup hep birlikte bir ödeme planı geliştirebilecek maddi kudrete sahipsiniz.
Ödemiyorum canına yandığımın, ne yapacaklarsa yapsınlar düşüncesini gerçekten en son çaresizlik anına bırakın bence.
Örneğin bu 4.000 lira civarındaki borcun, dosyalara avukatlara mahkemelere düşüp 15-20binliralara çıkmasından ve aile huzurunuza kadar bir çok şeyin riske edilmesindense, ben olsam kendi oturduğum dairemi (size ait ya sonuçta) kiraya verir (borcunuz ufak yoksa satmayı bile önerirdim) kendim ailemin yanına taşınır (sadece 1-2 yıl için) ve kira gelirimle maaş gelirimi birleştirir borçtan kurtulmayı da bir alternatif olarak düşünürüm.
Tabii ben hayatınıza ait tüm detayları bilemem ve o yüzden de bu yazımı sadece size bir alternatif sunabilmek amaçlı yazdığımı düşünmenizi dilerim.
Saygılar,
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Bankalara başvururken bildirdiğiniz ev adresi ailenizin oturduğu adres ise( örneğin kartlarınızı ailenizle oturduğunuz dönemde aldıysanız) o adrese haciz düzenlenecek,ailenizin canı sıkılabilecektir.
Maaş haczi yoluyla 1/4 kesildiğinde yaşadığınız sıkıntılar artabilecek,kesilen miktar, bırakın borcu ,işleyen faizleri karşılamaya yetmeyecek,terk i diyar eylediğinizde geride kalanlara faydanız olmadığı gibi zararınız dokunacaktır.
Yılanın başını küçükken ezme şansınız varken, haklı durumda olan bankaya kafa tutmak yerine sakin kafayla düşünüp,anne baba,yakın akraba dan yardım alarak borcu kapatma şansınızı kullanmanızı öneririm.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Ben yeni üyeyim.Yazınızı okudum.Durumunuz çokda kötü sayılmaz kimilernin 100-200 milyar borcu olupta intiharı düşünen arkadaşlar var.İmkanınız varsa ödeyin kurtulun yoksa şimdiden tecbirinizi alın.Çünkü haciz işlemi hiç iyi bir olay değildir.Mahalleye rezil olma cabası.Ama imkan yoksa ne gelir elden.
Birde borcunuz çok yüksek şu anda değil ama inanın 3-5yıl sonra öyle bir faizle şişirirlerki oturduğunuz evi satsanız ödeyemezsiniz.Çünkü bankacı arkadaşlar faiz sistemini değişik uyguluyorlar.Birde sakın taahütde bulunup imza atmayın.Ödemezseniz.Forumlarda yazıyor 3 ay cezaevine zorunlu misafir olursunuz.Kara sizin.Selamlar.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
3-5 yılmı benim tahminim 1 ay sonra tepeme binerler..3 ay bana müsaide verseler kapatıcam
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
taahüütte bulunma birde en iyisi bir avukat bul ona danış şimdi ödersen karlı çıkarsın 3-5 yıl hiç ödemeyip te sonra ödersen faizi acayip bindirirler dedim.
3 ay sürede gene faiz bindirirler ama katlan öde ozaman.selamlar.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
bende keyfimden ödememezlik yapmıyorum.şu an ödeyecek gücüm yok.çevremden toplu para arıyorum.ama hala bulamadım.ama bulursam en kısa sürede ödeyicem...
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Dostum sağdan soldan para bulmanıza da gerek yok, ilk mesajınızda 'en fazla gelirler evdeki 3-5 eşyayı alırlar umurumda değil yazmıştınız, demekki çok fazla eşya sorununuz yok, oturduğunuz evi kiraya verin. Deposito ve ilk peşin kiranızla kart borcunuzdan kurtulun. 1 yıl sonra kira kontrat süresi bitmesine yakın sizde kendinizi toplamış olursunuz, kiracınızla anlaşır depositosunu geri verir ve tekrar çok istiyorsanız evinize dönersiniz. Neden bu ihtimali düşünmüyorsunuz?
Elinizde hareket imkanı ve alanı var sizin. Yukarıda aynısını bir başka arkadaşta yazmış, sizin umutsuz, çok zor bir durumunuz yok. Borcunuz az, malınız mülkünüz var. Varlık içinde yokluk çekmeniz saçma geliyor bana. Bence radikal bir karar ile bu durumdan sıyrılabilirsiniz. Seçebileceğiniz en kötü yol borcu bir süre unutup ne hali varsa görsün demek.
-
çaresizlik...
durum hiçte bildiğiniz gibi değil.benim bir eşim 2de çoçuğum var.oturduğum yer öyle gösterişli ve öyle lüks bir yer değil.hem ben kiraya versem ailem beni yanına almaz.zaten öyle bir ailem olsa bi kere bu durumda olmazdım.banka bugün tebliğat göndermiş.7 gün içerisinde ödememi istiyor.zaten tebliğatın geldiği günde son gün.nasıl bir iş anlamadım.1 milyar yatırmam lazım.biliyorum büyük bir meblağ değil ama olmayınca olmuyor...
-
Re: çaresizlik...
Alıntı:
15520278 rumuzlu üyeden alıntı
durum hiçte bildiğiniz gibi değil.benim bir eşim 2de çoçuğum var.oturduğum yer öyle gösterişli ve öyle lüks bir yer değil.hem ben kiraya versem ailem beni yanına almaz.zaten öyle bir ailem olsa bi kere bu durumda olmazdım.banka bugün tebliğat göndermiş.7 gün içerisinde ödememi istiyor.zaten tebliğatın geldiği günde son gün.nasıl bir iş anlamadım.1 milyar yatırmam lazım.biliyorum büyük bir meblağ değil ama olmayınca olmuyor...
Allah yardımcınız olsun. Aklıma gelen çözümleri yazdım ama size derman olmadı.
(Eşinizin ailesine de sorulabilir 1 yıllığına hiç değilse çocukları kabul edebilirler mi diye..)
Bir de eviniz kaç odalı? Bir oda ayırıp bir öğrenciye pansiyon babında oda kiralayabilirsiniz. Biraz ekstrem fikirler öneriyorum ama belki derdinize merhem olur..
-
noter...
arkadaşlar bana noter aracılığıyla bir tebliğat geldi.ihtarname diyiyor.borcun 1 hafta içinde ödenmesi isteniliyor.ne yapmam lazım......
-
Re: noter...
arkadaşlar yardım edecek yokmu bana
acil cevabınızı bekliyorum...
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
noterden ise banka yollamıştır borç falan faiz hesabı falan hepsi yekunu ne ise yatırıcan.Ondan sonra icradan yazıda gelebilir.Mal beyanında bulun diye doğru beyanda bulunun.En sağlamı arkadaş çevrende bir avukat bulursan ona danış.Kendini sağlama al.Ben senin bu yazdıklarını uzun zaman önce yaşadım.Çektiğin sıkıntıları az çok biliyorum.Düşenin dostu olmaz.1 milyar para değil ama olmayınca olmuyor.Olanda inadına vermez.emin ol.Burnu sürtsün derler.Allah yardımcın olsun.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
valla gercekten kötü bir durum ALLAH yardımcın olsun
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Bence en akıllısı ailenizin bir geliri var sa babanınız maaşı gibi 10 katı kredi veriyorlar,borcunuzu bu şeklide ödeyiniz ödememe gibi durumda yol acık ceza yasası işlicek..
saygılar
-
Ödenemeyen kredi kartı borcu
Alıntı:
erol37 rumuzlu üyeden alıntı
Bence en akıllısı ailenizin bir geliri var sa babanınız maaşı gibi 10 katı kredi veriyorlar,borcunuzu bu şeklide ödeyiniz ödememe gibi durumda yol acık ceza yasası işlicek..
saygılar
Şimdiden herkese çok teşekür ederim.
Herkese iyi akşamlar;
Herşeyden vazgeçtim babama bi zarar gelmesin diye çabalıyorum.Bende kredi kartı ve kredilerden dolayı zor duruma düştüm hastalığımdan dolayı işten ayrılmak durumunda kaldım 3 aydır ödeme yapamıyorum 7 kredi kartı,2kredi var üzerime,kredimin 1 tanesi,kredi kartımın 3 tanesi icralık oldu,haftaya sanırım tamamı icralık olacak.Telefonum susmaz oldu sağolsun bankalarda olmasa arayacak kimse yok öldümü kaldımı diye.Akrabalarımdan,arkadaşlarımdan yardım istedim kimseden ses yok piyasa şartlarıda çok kötü toplam borcum 15.000 ytl civarındaydı kartlarıda,kredileride maaşıma istinaden aldım.12 aralıkta kısa dönem askere gidiyorum benim 1 sorum olacak annem 2000 yılında,dedemde 2005 yılında vefat etti dedemden 16000 m2 tarladan 1000 m2 hisse tapulu miras kaldı.Bunu teyzeme,dayılarıma satmak için teklif götürdüm (16.000ytlye vereyim dedim)ama hiç biri kabul etmedi tarla tarım arazisi olduğu için onlardan başkasınada satamıyorum(tarım arazilerini koruma kanunundan dolayı) nasıl ödersen öde diyorlar.İşlerim iyiyken iyi şimdi kötü olduk.Bu zamana kadar veraset işlemini başlatmamıştım 3 gün önce başlattım,hisse tapumu haftaya alıyorum noterden onaylatıp beni icraya veren banka avukatlarına ihtiyadi tedbir koymaları için elden teslim edeceğim başka bi çarem kalmadı ödeyeceğimi taahüt etmek için.Benim payımın değeri yaklaşık olarak 100.000 ytl civarında bana bi öneride bulunan olursa allah razı olsun borçtan kaçmıyorum ödemek için yapabileceğim herşeyi deniyorum.Askerden geldiğimde ödeme şansım olacak.Avukatlar sadece benim hisseme ihtiyadi tedbir koyup veya haciz edip bunla yetinirlermi.İkamet adresim babamın evi olduğu için babamın evine icra gelirmi.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Babanın evinde isen ikamet orası ise haciz oraya gelir.Bankaya tapuyu verirsen merak ettiğim orayla yani tarladaki hissenle doyarlarmı.Çünkü haraç mezat satılıyor.Sen tarla 100.000 YTL demişssin senin hissen 100.000-YTL ise borcun 15.000-YTL ise sorun yok karşılar ama bellide olmaz.Bazen aşırı faiz bindirmesi avukatlık masrafı adı altında hesabı şişiriyorlar.Ben böyle yazınca uzman arkadaşlar hemen mahkemeye verin falan filan diye yazıyorlar.Kazın ayağı öyle değil.Bizim bir arkadaşımızın başına gelen olayı anlatayım.Bu 20-YTL kart aidatını ödememek için bankayı mahkemeye verir.Mahkemeye banka 3 avukat yollamış hesap edin 20-YTL için.Bankalar azıttı.
Sana tavsiyem tarlayı akrabalarına değilde sizin köyden almak isteyen olursa onlara sat.Yada akrabalarına söyle bak hiisseyi alıyorum benim hissemi alın yoksa açık konuşayım akrabalarında ayvayı yer.Banka ile uğraşıp dururlar.Sonra birde sana ekşirler bizim huzurumuzu bozdun hikayesi.Ama baktın akrabalarında tık yok sana zaten demişler başını çaresine bak diye gene aynı ip inceldiği yerden kopsun derlerse bankaya tapuyu vereceksin.Gerçi vermesende fark etmez canını sıkma tapu sana geçer geçmez onlar hemen malın üstüne konarlar.Bankalar heryere saldırır araştırır.Tapu,Motorlu taşıtlar.Ssk.bagkur falan artı türk telekoma Türkiyede bu kişiye kayıtlı telefon varmı varsa nerde var oraya bile haciz çıkartırlar.İşleri bu .
Bankalara sakın yazılı taahütde bulunma şu gün öderim dersin imzayı atıp kağıt teslim edersen.Sonuçta o gün gelir parayı ödemezsen seni mahkemeye verir ve sonuçta 3 ay hapis cezası alırsın.En iyisi sana samimi tavsiyem bir avukata danış öyle hareket et.en sağlamı bu yoksa işler iyice sarpa sarar.
Allah yardımcın olsun.Selamlar.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Ya babanınız evinde oturabilirsiniz ama babanızın kefili veya ödeme tahüdü bulunduysa babasına icra gelir şu suretle babasının malına niye icra gelsin ya alla alla,tv faturası babasının üzerine sıkıyosa alsınlar saçma sapan bilgiler vermeyin borç benimse eğer ödemessem benim şahsıma ait olan eşyaları alır ama siz avukat gelirde o malı alayım bu malı alayım derse sizde sesinizi çıkarmazssanız alır,bence babaları anneleri karıştırmayın,siz ödemeye bakın.
saygılar
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Sn.erol37,babanızın evinde kullanılan televizyon,buz dolabı çamaşır makinesinin faturalarını bulabilme ihtimali nedir?
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.erol37,babanızın evinde kullanılan televizyon,buz dolabı çamaşır makinesinin faturalarını bulabilme ihtimali nedir?
________________________________________
İşler ciddiye bindiğinde 10 sene evvelki elektrik faturasını (örnek) dahi bulmak zorundadır !! Mesajımda ne yazdım babasına ait hiç bir eşyayı alamaz hatta 2 kere yazıyorum alamaz ben 18 seneden beri banka-avukat-icra arasında 100 bin km mekik döşedim,ama avukatların bazıları sert bazıları yumuşak misal bu televizyon babamın dediğinde borçlu kişi avukatında bana yaa beni ilgilendirmez alırım diyeciğine inanabiliyormusunuz ?? Hele bu zamanda....
Hele bir örnek daha diyelim kız eşinden ayrıldı boşandı veya boşanmadı ama eşyalarını alamadı kız babasının yanında kızda borçlu icra için geldiler avukat babasının malını alırmı,cinsiyetler ayrıda olsa olay aynıdır...
saygılar
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Alıntı:
erol37 rumuzlu üyeden alıntı
________________________________________
İşler ciddiye bindiğinde 10 sene evvelki elektrik faturasını (örnek) dahi bulmak zorundadır !! Mesajımda ne yazdım babasına ait hiç bir eşyayı alamaz hatta 2 kere yazıyorum alamaz ben 18 seneden beri banka-avukat-icra arasında 100 bin km mekik döşedim,ama avukatların bazıları sert bazıları yumuşak misal bu televizyon babamın dediğinde borçlu kişi avukatında bana yaa beni ilgilendirmez alırım diyeciğine inanabiliyormusunuz ?? Hele bu zamanda....
Hele bir örnek daha diyelim kız eşinden ayrıldı boşandı veya boşanmadı ama eşyalarını alamadı kız babasının yanında kızda borçlu icra için geldiler avukat babasının malını alırmı,cinsiyetler ayrıda olsa olay aynıdır...
saygılar
Borçlunun ikamet adresinde bulunan eşyalar borçlunun kabul edilir ve haciz uygulanır.Haciz uygulanmasını istemeyn eşyanın gerçek sahibiistikhak iddia eder ve haciz tutanağına geçirtir,sonrada gider istikhak davası açarak eşyasını kurtarır ıspatlayabilirse.
Boşanmak üzere olan kız bir sürü kredi kartı borcu varsa ve boşanma davası açmadan önce babasının evine eşyalarını altınlarını da alarak gitmişse,ayrıldığı eve hacze gidilir babasının evine değil,çünkü kayıtlı ikamet adresi babasının evi değil,eşiyle birlikte oturduğu evdir.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
İcra İflas kanunu Madde 97/a – (Ek: 18/2/1965 - 538/55 Md.)
Bir taşınır malı elinde bulunduran kimse onun maliki sayılır. Borçlu ile üçüncü şahısların taşınır malı birlikte ellerinde bulundurmaları halinde dahi mal borçlu elinde addolunur. Birlikte oturulan yerlerdeki mallardan mahiyetleri itibariyle kadın, erkek ve çocuklara aidiyetleri açıkça anlaşılanlar veya örf ve adet, sanat, meslek veya meşgale icabı olanlar bunların farz olunur. Bu karinenin aksini ispat külfeti iddia eden kişiye düşer.
İstihkak davacısı malı ne suretle iktisap ettiğini ve borçlunun elinde bulunmasını gerektiren hukuki ve fiili sebep ve hadiseleri göstermek ve bunları ispat etmekle mükelleftir.
Esas No : 2004 / 18157 Karar No : 2004 / 22168
Merci : Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Tarih : 19/10/2004
Özü : ALACAKLININ BAŞVURUSU ÜZERİNE İCRA MÜDÜRÜ, İİK'NIN 85. VE BUNU İZLEYEN MADDELERİ UYARINCA HACİZ İŞLEMİNİ YAPMAK ZORUNDA OLUP MEMURUN BU KONUDA BİR TAKDİR HAKKI BULUNMAMAKTADIR. İSTİHKAK İDDİASINDA BULUNULDUĞU TAKDİRDE BU BEYANLARI TUTANAĞA GEÇİREREK İİK'NIN 96, 97 VE 99. MADDELERİ UYARINCA İŞLEM YAPMAK ZORUNDADIR. HACİZ İŞLEMİNE KARŞI BORÇLU VE 3. KİŞİLERİN ŞİKÂYETTE BULUNMA HAKLARI VARDIR. BU NEDENLE İCRA MÜDÜRÜNÜN BORÇLUNUN BEYANINA DAYALI OLARAK HACİZ İŞLEMİ YAPMAMASI DOĞRU OLMADIĞINDAN MAHKEMECE ŞİKÂYETİN KABULÜNE KARAR VERMEK GEREKİR.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Borçlunun ikamet adresinde bulunan eşyalar borçlunun kabul edilir ve haciz uygulanır.Haciz uygulanmasını istemeyn eşyanın gerçek sahibiistikhak iddia eder ve haciz tutanağına geçirtir,sonrada gider istikhak davası açarak eşyasını kurtarır ıspatlayabilirse.
Boşanmak üzere olan kız bir sürü kredi kartı borcu varsa ve boşanma davası açmadan önce babasının evine eşyalarını altınlarını da alarak gitmişse,ayrıldığı eve hacze gidilir babasının evine değil,çünkü kayıtlı ikamet adresi babasının evi değil,eşiyle birlikte oturduğu evdir.
-------------------------------------------
Erdoğan beyin yazdığı işin doğrusudur.Çünkü aynı olayı ben yaşadım eve gelldiler benim borcumdan dolayı tv,buzdolabı,çamaşır makinesine hacizi koydular.Babamda mallar benim dedi onlarda zapta yazmışlar sonra aynen istihkak davası açıldı babam 2-3 kere gitti geldi hatta tv, ve buzdolabına elden bu para vermiş oda zabıtda vardı sene 2000 yıllar yanlış hatırlamıyorsam 200 ytl civarı neyse sonuçta şu oldu.TV ve buzdolabı faturaları kayıp olduğu için bankaya verildi çamaşır makinesi yeni olduğu ve faturası olduğu için bize kaldı.Yani sonuçta tv ve buzdolabını vermedik ama yatırılan 200-ytl ona sayıldl.Soruyu sorana şunu derim senin eşyaların faturası babana ait ise onları bul haciz geldiği gün icra memuruna avukata göstersin ha genede inadına yazanlar var o zamanda istihkak davası açıcak baban başka yolu yok.Yani mal benim deyip adamlar yazmazlık yapmıyorlar.İnadına gıcıklık olsun diye yazanlar var.Onuda belirteyim.Tedbirini al.Başına gelecek ihtimaller budur.Allah yardımcın olsun.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Borçlunun ikamet adresinde bulunan eşyalar borçlunun kabul edilir ve haciz uygulanır.Haciz uygulanmasını istemeyn eşyanın gerçek sahibiistikhak iddia eder ve haciz tutanağına geçirtir,sonrada gider istikhak davası açarak eşyasını kurtarır ıspatlayabilirse.
Boşanmak üzere olan kız bir sürü kredi kartı borcu varsa ve boşanma davası açmadan önce babasının evine eşyalarını altınlarını da alarak gitmişse,ayrıldığı eve hacze gidilir babasının evine değil,çünkü kayıtlı ikamet adresi babasının evi değil,eşiyle birlikte oturduğu evdir.
Sayın Erdoğan bey,
Peki kayıtlı ikamet adresi olan ev boşaltılmış ve yeni bir adres de bildirilmemiş ise o zaman haciz nasıl ve nereye yapılacak? Aydınlatırsanız memnun olurum.
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
arkadaşlar bugün itibariyle bana icra müdürlüğünden ilamsız takiplerde ödeme emri adı altında bir zarf geldi. 7 gün içerisinde ödememi varsa itirazımı biidirmemi istiyorlar. birde bir şey sorucam,bu mal beyanı nereye nasıl başvurulur.yardımcı olursanız sevinirim.
herkese teşekkürler......
-
Re: Ödenemeyen kredi kartı borcu
Bildiğim kadarıyla 7 günlük süreyi doldurmadan icra müdürlüğüne vererceğin dilekçe ile mal beyanında bulunmalı,4 eşit taksitte ödeyebileceğin bir tutar ise bunu belirtmelisin.