-
Mide Reflüsü ve Obsessif Kompülsif Bozukluk
Merhaba arkadaşlar. 5 yıldan beri reflüm var, 3 yıl kadar önce doktor tehşis etti ve mide asit inhibitörü ile birde lanstropol adında hap verdi! Gece yemek yiyip yatmak yasak, minumum 2 yastıkla sır üstü yatmalıyım, bırakınız şınav cekmek gibi hareketleri, çok afedersiniz, yatakta dönerken, oturup kalkarken, bidondan su almaya eğilip kalkerken, mide içeriği kusmuk gibi dışarı çıkar, ağzıma kadar gelir. Dolayısıyla hareket etmeyen gece yemek yedikten en az 2.5 saat sonra uyuyan biriyim. Ayrıca 172 boyda ve 87 kiloyum. Gün içinde müthiş gaz sorunum var Kola, Kahve, Soda hatta Portakal suyu gibi içecekler, yağlı, salçalı yiyecekler, çikolata vs. doktor tarafından yasak.
Birde Obsessif Kompülsüf Bozukluk ( ruhsal bir hastalık ) takıntı. Psikiyatr tehşis koymuştu ve 6 aylık tedavi vermişti. Baya şizofreni ilaçlarıydı bunlar birde uyku ilacım vardı. BUnları ben sadece 3 hafta kullanıp bıraktım, çünkü alkol etkisi yaratıyordu, yıllar geçince rahatsızlık ta ilerdi tabi şuan çok zor durumdayım. Psikiyatrist'e tedavi olmaya gidemiyorum Akıl hastanesine atar diye :)
Bu durumda askerlikten muaf mıyım? Yönetmelikte reflü ve okb ile ilgili yazılar vardı ama tam anlayamadım. Lütfen aydınlatın... Saygılar.
-
Re: Mide Reflüsü ve Obsessif Kompülsif Bozukluk
Dediğiniz hususları askerlik şubesin deki muayene de belirteceksiniz onlarda sizi ileri tetkik için en yakın askeri hastaneye sevk edecekler.Evvelce aldığınız raporların askeri hst nede geçerliliği yok ancak evvelki rapor teşhis ve tanılar ile alakalı evrakları sizi muayene eden askeri hst nedeki dr lara gösterirseniz işiniz kolaylaşır iddialarınızın sağlam temeli olur.Netice de son kararı sevk olduğunuz askeri hst ne verecektir.Saygılarımla.
-
Alıntı:
gunesizmir rumuzlu üyeden alıntı
Dediğiniz hususları askerlik şubesin deki muayene de belirteceksiniz onlarda sizi ileri tetkik için en yakın askeri hastaneye sevk edecekler.Evvelce aldığınız raporların askeri hst nede geçerliliği yok ancak evvelki rapor teşhis ve tanılar ile alakalı evrakları sizi muayene eden askeri hst nedeki dr lara gösterirseniz işiniz kolaylaşır iddialarınızın sağlam temeli olur.Netice de son kararı sevk olduğunuz askeri hst ne verecektir.Saygılarımla.
Teşekkür ederim yorum için.
Birde arkadaşlar. Yonetmelige baktım reflüyle ilgili ve okb ile ilgili yazılanları anlayamadım ileri derecede okb olursa muaf diyordu. Benim ileri derece de faka bu ruhsal sorunu nasıl ıspatlayabilirim? Yani inandırıcılık ne olacak doktor karşısında.
Birde bunlar muafiyet sebebi midir? Hepatitlileri bile aldıklarını duydum!
-
-
-
Lütfen yardım edin. O kadar görüntüleme var cevap yok!
-
selamlar,
Bende 2 yıldır askeri hastaneden nevrotik bozukluk ''obsesif kompulsif'' tanısıyla tecil alıyorum. şimdilik tedavi veriyorlar. Muaf tutulmuyorum. Fakat toplamda 5 yıl iyileşme göstermez ve tecil edilirsem muaf tutulucakmışım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bu arada obsesif kompulsif şizofreniye kadar gidebilir. Tedavi olmalısın. Bende azda olsa şizofrenide var ...
-
Alıntı:
KorayEgeli rumuzlu üyeden alıntı
selamlar,
Bende 2 yıldır askeri hastaneden nevrotik bozukluk ''obsesif kompulsif'' tanısıyla tecil alıyorum. şimdilik tedavi veriyorlar. Muaf tutulmuyorum. Fakat toplamda 5 yıl iyileşme göstermez ve tecil edilirsem muaf tutulucakmışım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bu arada obsesif kompulsif şizofreniye kadar gidebilir. Tedavi olmalısın. Bende azda olsa şizofrenide var ...
Saolun hocam çok teşekkür ederim. Bende de var oldugunu düşünüyorum kız arkadasım bir yastık onu operım onla konusurum surekli :) :( Birde gun içinde arkamdan sureklibiri takip ediyormuş gibi arkamı kontrol ederim. Sanırım ''ALLAH korusun'' diyip 3 kere veya 3 x3 = 9 kere sert cisme vurmamdan komsularda anladı durumu :kızgın: Yolda toplu taşıma araçlarında .vs kulagımı kaşır gibi yapıp anahtara veya ceptelefonuma üç kere vururum ''ALLAH korusun'' diye.
Hocam; Hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Birde hastalıgınızı nasıl ispat ettiniz? Mesela benim ailem rahatsızlıgıma inanmıyorlar senin elinde istesen yapmazsın diyorlar. Askeriyede ki Doktorda böyle düşünürse? Yani sizz, nasıl ispatladınız??? İlk muaynede mi soylediniz durumu ve doktor nasıl inandı. Nedir yani
Lütfen aydınlatın
-
-
-
Lütfen yardımcı olun zor durumdayım yarın devlet hastanesıne gıdıp muayne olacagım. Askeriye için bir onem teşkil eder mi devlet hastanesınde rahatsızlıgımı belgelendirmem?
-
Sayın Fuelx,
Anlattıklarınız obsessive compulsive bozukluktan (bipolar-iki uçlu duygu durumu bozukluğu) ziyade manik depressive bir hastalık tablosu çiziyor.
Bipolar bozukluk iyi bir tedaviyle düzelebilen bir hastalık. Bu nedenle çürüğe ayıracaklarını sanmıyorum. Son kararı heyet verecektir. Büyük ihtimalle askerliğinize başlar, ancak şikayetleriniz sürerse ve tedaviye olumlu cevap alınamazsa çürüğe ayrılırsınız diye düşünüyorum. Saygılar..
-
Bugun Psikiyatr'a gittim İlerlemiş OKB tehşisi koydu. 2 ttane çok agır ilaç verdi çeyrek çeyrek içmeme ragmen müthiş uyku ve sarhoşluk yapıyor.
Ve ilaçları kullanıp fayda görmez isem
Muaf mıyım?
Veyahut
1 yıl ertelemek mi?
-
Psikolojik hastalığımı nasıl kanıtlayacağım?
Selam arkadasşar 2.5 sene önce Özel Psikiyatrist bir Nevrotik Bozukluk olan Obsesif Kompulsuf Bozukluk ( takıntı ve saplantı ) tehşisini koydu ve tedavi verdi. Ancak en az 6 ay kullanmam gereken ilacı yan etkilerinden ötürü 2 haftada bıraktım!
Dün devlet hastanesine gidip, birde oradaki Psikiyatr'a muayne oldum Şizofren degilmişim fakat oda OKB tehşisi koydu ve son aşamasındaymışım yani çok ilerlemiş.:(
Lakin onun verdigi ilaçlarda çeyrek çeyrek iç dedigi halde uyku yaptıgından gün içinde adeta bayılttıgından o ilaclarıda kullanamadım...
Sitenizde de bu hastalıktan 2 yıldır askerligi ertelenen bir üyenizin yorumuna rastladım, Muafiyet yonetmeliginde de bu rahatsızlıkla ilgili birşeyler yazıyordu!
Amacım askerlikten kaçmak degil benim gibi akli dengesi, ruh saglıgı bozuk olan ( intihar cinnet özellikle cinayet ) gibi eğilimleri olan, sosyal hayattan kopuk eve ve içine kapanmış, 2 farklı hastanede doktor tarafından kutu kutu en agır antidepresan ilaçlarından verilen, şizofreni aşamasına yaklaşmış bir hasta askerde iyice bunalıma girip çevresine veya kendine fevkalade zarar verebilir. Ve böyle bir ortamda bu çok doğaldır ki muafiyet sebebi olarak görülmüş.
Ancak ben rahatsızlıgımı ordaki doktora nasıl ispat edecegim? Elimde bi belge yok sonucta deli degilim raporluk durumum yok. :) Ancak askerlikten muafiyet gerektiren rahatsızlıgım var ve ne bunalıma girip kendime ne de orada ki kişilere haksızlık yapmak istemiyorum. Askere alınmam uygun degil çevreme zararlıyım, potansiyel deliyim ki yonetmelige; muaf yazılmış!
Ancak dedigim gibi ben herhangi bir kanıtı olmayan bu rahatsızlıgımı oradaki psikiyatrr'a nasıl ispatlayacagım yani gunumuz malumpek çok kişi askerlikten kaçmak için turlu yollara başvuruyorlar. Ben rahatsızlıgımı nasıl ıspatlyacagım ve kaçıncı muaynede söyleyecegim?
Lütfen aydınlatın!!! Saygılarımla
-
Re: Psikolojik hastalığımı nasıl kanıtlayacağım?
-
Alıntı:
haykola rumuzlu üyeden alıntı
hıc muayne oldun mu ??
Dün devlet hastanesinde ki psikiyatr hastalıgı tehşis etti ve 2 kutu hap verdi. Ancak deli degilim ve raporumda yok yani bunu naısl kanıtlayacagım?
Ayrıca 2 yıl önce de ozel poliklinikte tehsis konulmuş reçete verilmişti.
-
muayne olurken soruyorlar hastalıgın varmı dıye var dersen askerı hastaneye yolluyorlar. yok dersen askere gıtmeye elverıslıdır dıyorlarlar basıyorlar kaseyı.
-
Alıntı:
haykola rumuzlu üyeden alıntı
muayne olurken soruyorlar hastalıgın varmı dıye var dersen askerı hastaneye yolluyorlar. yok dersen askere gıtmeye elverıslıdır dıyorlarlar basıyorlar kaseyı.
Hocam birde mide rahatsızlıgım var kilo porblemim var (172/87kilo)
Bunların hepsini söylemeli miyim? Ve hiç muayne olmadım. İlk muaynede mi söyleyim?
-
kilo problemin yok. 120 kilo olsan olurdu.
-
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
kilo problemin yok. 120 kilo olsan olurdu.
Ama yonetmelikte en dusuk 50 en yuksek 70 kılo yazıyor çok ilginc!
Neyse asıl soruma döneyim psikolojik rahatsızlıgımı nasıl kanıtlayacagım?
-
askerlik şubesinden askeri hastaneye sevkinizi isteyeceksiniz. askeri hastanede size gerekli testler yapılır psikolog ile görüştürürler. kendinizi anlatırsınız. onlar neyin ne olduğu anlarlar. profesyonel insanlar.
yanlız bu kadar aklı başında konuşursanız çürük raporu almanız çok zor. hiç birşeyiniz yok gibi görünüyor ...
bence askeri hastaneye gittinizde sadece rahatsızlıklarınızı anlatın,açıklayın. onlar gerekli olan 1 yıl ertelemeyi yapacaktır. 5 yıl boyunca durumunuzda düzelme olmaz ise çürük raporu alabilirsiniz.
Fakat 5 yıl beklemek zorundasınız. çünki hastalıklarınız düzelebilir. Ve askeriye düzelebilir hastalıklara çürük raparu vermiyor. 5 yıl bekletiyor ...
-
bunu nereden cıkardınız? yonetmelige dikkatli bakarsanız gorursunuz. boy ve kiloya gore cetvel var. sizin boyunuzda 110 civarı olması lazım. o zaman bile curuk vermiyorlar. ayrıca buraya yazabildiginize gore ciddi psikolojik bir sorununuz da yok. ayrıca refluyu de gecin. sunu kabul edin. siz SAGLAMSINIZ. curuge ayrılan kisiler cok cok cok ciddi durumlarda sahiptir, acik kalp ameliyati, kalbin delik olmasi, omurilikte tumor. bunlar benim curuge ayrilmis olan tandigim arkadaslarim.
-
yukarıdaki cevaı fuelx e yadım. mesaji yazdiktan sonra duzenle,degistir butonu gorunmedigi icin editleyemedim.
-
Teşekkür ederim yorumlar için. Ben zaten aklı başında biriyim bunu kendi doktorumda söylüyor. Ben ileri boyutta takıntı hastayım :)
-
Anladıgım kadarıyla 1 yıl erteleyecekler. 1 yıl daha 1 yıl daha 1 yıl daha ve 1 yıl daha :p
-
yanlış anlama ama sen bildiğin askerden kaçmanın yollarını araştırıyorsun?!!!!!
neleri incelemişsin yahu? okb reflü kilo.... yapma allah aşkına,ne olduğunu bilemem ama burdan hiç inandırıcı durmuyorsun arkadaşım
-
Alıntı:
FueLx rumuzlu üyeden alıntı
Güncel....
çok yakın bir akrabam da psikolojik tedavi görüyor,yaklaşık 4,5 yıldır ilaç kullanıyor,teşhis ise genetik depresyon(raporları var),aralık celbinde yedek subay aday adayı,askerlik şubesinde hastalığını söylemiş,onlar da askeri hastaneye göndermişler...doktor muayene etmiş,raporlarına bakmış,ilaç kullandığı sürece çalışmasına engel olmadığı için belli sürede kontrol olmak şartıyla elverişlidir demişler,nitekim aralıkta asker olacak hayırlısı ile...zaten kendisi de askere gitmeyi istiyordu,matematik öğretmeni,master sınavlarını kazandı,dersaneden istifa etti master yapabilmek için...doktor,tsk nın ihtiyacı var demiş,o da gitmeyi istiyordu zaten:)
hemen hemen hergün görüşüyoruz,şimdi de acaba kısa mı çıkar yoksa uzun mu diye düşünüp duruyor:))
-
Sevgili Fuelx isimli üye; eğer buraya bu kadar mantıklı cümlelerle yazı yazabiliyorsan, elinde hiçbir raporun yoksa, ilk önce askere alınırsın. Hatta senin hastalığın için en hayırlısı da bu çünkü ilaçları kullanamadığını söylüyorsun, askerde sıhhiye çavuşun bu konuda sana yardımcı olacaktır. Hatta askerden eve sapasağlam dönersin.Psikiyatrik hastalılarda askerden muafiyet için 2 altın kural vardır.
1- Kızım olsa bu adama verir miyim?
2- Kahve işletsem bu adamı ocağın başına geçirir miyim?
bu iki soruyu olumsuz karşılayanlar bir şekilde sistemin dışına çıkacaktır diğerleri devam. Saygılar...
-
Mide Rahatsızlığı Nedeniyle Elverişsiz Raporu
Herkese merhaba
12 yaşından beri Reflü hastalığından muzdaripim. Gece boğulma nöbetleri geçiriyorum... Uykudayken kendimi yataktan atıp yerde boğularak ve çırpınarak uyanıyorum :( ev halkı uyanıp üzüntü ve endişe içinde çaresizlikle seyrediyorlar halimi :(
Kendi doktorumla yaptığım görüşme de : Reflünün çeşitlere ayrıldıgını söyledi.
Benimki en ileri derece reflü vakası oldugunu söyledi.
Bu Reflü denen illetin kesin tedavisi bilinmemekte, şuan ki tedaviler sadece şikayetleri azaltmaya yönelikmiş.
Açıkcası Ailem askerlik yapmamı istemiyor çünkü neler çektiğimi, Bir ALLAH birde onlar biliyor. Kolay değil, Gece uykunuzdan bir feryat sesiyle uyanıp, yan odada çocuğunuzun halının üstünde çırpınarak boğulmasını çaresizce seyretmek...
Seneye de ilk muayne var askerlik durumum ne olur? Askere mi alınırım yoksa muaf mı tutulurum?