Re: Kefil oldugum halde icra
Kusura bakmayın kafama bir şey daha takıldı sonucta siz bu tür konularda daha bilgilisiniz sormamda sakınca yoktur inşallah tabi ilk sordugum konu başka bir boyutu işin şimdi diyelimki banka benim maaşımada icra getiriyo ben bu icrayı başka bir kişiye aktarabilirmiyim parayı ceken kişinin yakını abisi eniştesi gibi banka bunu kabul edermi ? şimdiden teşekkürler
kimse cvp vermicekmi ? :(
niye kimse cvp yazmıyor herkes cokmu mesgul
lütfen biri cvp yassın cok sıkıntılıyım :(
Banka borçluya veya kefile tahsil için gidebilir.
Kefil siz olduğunuza göre borcun sorumluluğuna da ortak olmuşsunuz demektir.Bu durumda bu sorumluluğu bir başkasına devredemezsiniz.
Alınan kredi anladığım kadarı ile tüketici kredisi. Tüketici kredilerindeki kefalet adi kefalet hükmündedir.
Yani asıl borçludan tahsilat imkanı kalmadan kefilden talep edilemez. Aksi yapıldı ise hukuksuzdur. İcra hukuk Mahkemezine yapılan takibi şikayetiniz halinde adınıza yapılan takip iptal edilir.
4077 sayılı yasa 10 madde den alıntı :Tüketici kredisinin teminatı olarak şahsi teminat verildiği hallerde, kredi veren, asıl borçluya başvurmadan, kefilden borcun ifasını isteyemez.
cok tesekkür ederim biraz olsun rahatladım
Alıntı:
ulukan rumuzlu üyeden alıntı
kimse cvp vermicekmi ? :(
Alıntı:
niye kimse cvp yazmıyor herkes cokmu mesgul
Alıntı:
lütfen biri cvp yassın cok sıkıntılıyım :(
Alıntı:
cok tesekkür ederim biraz olsun rahatladım
Siz sıkılmışsınız, sonra da rahatlamışsınız. Peki forumu okuyan bizler için yarattığınız bu görüntü kirliliği için ne diyorsunuz?
Re: Kefil olduğum halde icra
bunu sen degil sitedeki admin ve moderatör arkadsların söylemesi lazım ben cvp verilmedigi için yazdım şimdi sen benim yazdıklarıma cvp vererek ve insan hatası ararken sen görüntü kirliligi yaptın ve rahatsız ettin buna sen ne diyosun
Alıntı:
bunu sen degil sitedeki admin ve moderatör arkadsların söylemesi lazım ben cvp verilmedigi için yazdım şimdi sen benim yazdıklarıma cvp vererek ve insan hatası ararken sen görüntü kirliligi yaptın ve rahatsız ettin buna sen ne diyosun
Ne desin ki ; doğrusunu söylemiş niçin alınıyorsun kimsenin cevap verme zorunluluğu yok arka arkaya aynı soruyu tekrar etmenin forum kurallarına aykırı olduğunu sizde biliyorsunuz. Başka bir üyenin bu kuralı hatırlatmasından bir sakınca yok . Bu site admin veya mod'ların değil hepimizin
özür dilerim sitede yeniyim birazda sıkıntılı oldugum için böyle şeyler insanın aklına gelmiyo kusura bakmayın hatalıysamda özür dilemsinide bilirim beni uyardıgınız için sagolun