Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar
Selamlar...
Konuyu kısaca şöyle özetleyeceğim.
Evlenmek istediğim insan şuan bir başkasıyla resmi nikahlı. Ancak düğün olmadı ve aynı evde hiç yaşamadılar. Evlilik üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Biz ( yani kız) boşanma davası açtığımızda karşı taraf kabul etmeyecektir boşanmayı.
Boşanma davası açıp beraber yaşamayı düşünyoruz.
Bu durumda;
- İzleyeceğimiz yol ne olmalıdır,
- Herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz,
- Boşanma işlemleri ne kadar zamanda tamamlanır,
- Herhangi bir cezayla karşı karşıya kalırmıyız.
Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Onur
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar (Lütfen Yardı Edin)
Alıntı:
onur8390 rumuzlu üyeden alıntı
Evlenmek istediğim insan şuan bir başkasıyla resmi nikahlı. Ancak düğün olmadı ve aynı evde hiç yaşamadılar. Evlilik üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Biz ( yani kız) boşanma davası açtığımızda karşı taraf kabul etmeyecektir boşanmayı.
Boşanma davası açıp beraber yaşamayı düşünyoruz.
Bu durumda;
- İzleyeceğimiz yol ne olmalıdır,
- Herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz,
- Boşanma işlemleri ne kadar zamanda tamamlanır,
- Herhangi bir cezayla karşı karşıya kalırmıyız.
Yorumlarınız ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
Onur
resmi nikahlı birisi ile boşanmadan evlenemezsiniz. o nedenle önce boşanması gerekir, düğün geleneksel bir törendir evliliğe engel teşkil etmez, aynı evde yaşamasalarda karı - koca konumundalar. bu durumdan bir edinim çıkmaz. boşanmayı karşı taraf ta kabul ederse anlaşmalı olur, kolay olur, karşı taraf kabul etmezse çekişmeli olur, evlilik 1 yılı doldurmamış ise uzarda uzar.
boşanma davası açmak birlikte yaşamanıza kapı açmaz.. sonuçta resmen evli olan birisi ile beraber yaşamak zina yapıldığına kanaat doğurur. zina suç değil kusur olması nedeni ile cezai bir yaptırımı yok ancak kusur niteliği nedeni ile boşanma nedenidir. boşanma davasında taraflar evlilik birliğinin bitişine dair nedenleri iddiaları delil ve tanık ifadeleri ile ispatlama durumundadır. hakimin bu bilgi belge ve delilleri incelemesi karar aşamasına gelmesi bulunduğunuz ildeki aile mahkemesindeki yoğunluğa bağlı olarak 4-6 ay ile 2 sene arasında bir süre tutar. sonra karşı taraf temyize giderse bir 8-9 ayda bunu koyun üzerine..iki kez herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz demişsiniz.. erişkin iki insanın birlikte yaşama tecihleri kendilerini ilgilendirir bunda sorun yok. ancak toplumsal teammüler, evli olan diğer şahsın ve yakınlarının tepkisi ve etik değerler göz önüne alındığında hoş bir durum olmasa gerek.. en azından ben bu düşüncedeyim.. geçmiş olsun .. iyi geceler..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
resmi nikahlı birisi ile boşanmadan evlenemezsiniz. o nedenle önce boşanması gerekir, düğün geleneksel bir törendir evliliğe engel teşkil etmez, aynı evde yaşamasalarda karı - koca konumundalar. bu durumdan bir edinim çıkmaz. boşanmayı karşı taraf ta kabul ederse anlaşmalı olur, kolay olur, karşı taraf kabul etmezse çekişmeli olur, evlilik 1 yılı doldurmamış ise uzarda uzar.
boşanma davası açmak birlikte yaşamanıza kapı açmaz.. sonuçta resmen evli olan birisi ile beraber yaşamak zina yapıldığına kanaat doğurur. zina suç değil kusur olması nedeni ile cezai bir yaptırımı yok ancak kusur niteliği nedeni ile boşanma nedenidir. boşanma davasında taraflar evlilik birliğinin bitişine dair nedenleri iddiaları delil ve tanık ifadeleri ile ispatlama durumundadır. hakimin bu bilgi belge ve delilleri incelemesi karar aşamasına gelmesi bulunduğunuz ildeki aile mahkemesindeki yoğunluğa bağlı olarak 4-6 ay ile 2 sene arasında bir süre tutar. sonra karşı taraf temyize giderse bir 8-9 ayda bunu koyun üzerine..iki kez herhangi bir cezayı gerektirecek suç işlemiş olurmuyuz demişsiniz.. erişkin iki insanın birlikte yaşama tecihleri kendilerini ilgilendirir bunda sorun yok. ancak toplumsal teammüler, evli olan diğer şahsın ve yakınlarının tepkisi ve etik değerler göz önüne alındığında hoş bir durum olmasa gerek.. en azından ben bu düşüncedeyim.. geçmiş olsun .. iyi geceler..
madalyonun öbür yüzünden bakınca boşanmak isteyen bayan ben zaten şu an başka biriyle birlikte aynı evi paylaşıyorum diye ifade verirse, daha çabuk boşanabilirler sanırım öyle değil mi? Sonuçta evlilik birliği temelden sarsılmış oluyor. Nafaka falan istemeye niyet yok galiba. O zaman bayanın kusurlu olmasınında bir sakıncası yok gibi duruyor.
Tabi bu sadece yorum. Hukukçu arkadaşlar net cevap vereceklerdir.
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
madalyonun öbür yüzünden bakınca boşanmak isteyen bayan ben zaten şu an başka biriyle birlikte aynı evi paylaşıyorum diye ifade verirse, daha çabuk boşanabilirler sanırım öyle değil mi? Sonuçta evlilik birliği temelden sarsılmış oluyor. Nafaka falan istemeye niyet yok galiba. O zaman bayanın kusurlu olmasınında bir sakıncası yok gibi duruyor.
Tabi bu sadece yorum. Hukukçu arkadaşlar net cevap vereceklerdir.
evet nafaka veya mal paylaşımı istemiyoruz.
Alıntı:
onur8390 rumuzlu üyeden alıntı
evet nafaka veya mal paylaşımı istemiyoruz.
Hukukta ana kurallardan birtanesi... Hiç kimse kendi kusurunu ileri sürerek haklı olamaz.. Kişinin itirafta bulunması yasal eşe tazminat hakkı doğurur..
Önemli olan konu bu:
Alıntı:
Hiç kimse kendi kusurunu ileri sürerek haklı olamaz..
Eğer bir kişi
"Ben kocamı sevmiyorum. Başka birisiyle birlikte yaşıyorum. Boşanmak istiyorum."
şeklinde bir boşanma davası açarsa bu boşanma davası %100 ihtimalle reddedilir.
Boşanmak isteyen kişi eşinin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamalı, bu boşanma sürecinde zina, sadakatsizlik, aldatma olarak nitelenecek davranışlardan kaçınmalı.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Önemli olan konu bu:
Eğer bir kişi
"Ben kocamı sevmiyorum. Başka birisiyle birlikte yaşıyorum. Boşanmak istiyorum."
şeklinde bir boşanma davası açarsa bu boşanma davası %100 ihtimalle reddedilir.
Boşanmak isteyen kişi eşinin boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamalı, bu boşanma sürecinde zina, sadakatsizlik, aldatma olarak nitelenecek davranışlardan kaçınmalı.
Sayın hocam bu deyim sanırım tam olarak şöyleydi... "Hiç kimse kendi kusurlu eyleminin sonucunda kendi lehine bir sonuç elde edemez"
Boşanmak ta amma zormuş yahu.
Alıntı:
greyder rumuzlu üyeden alıntı
Boşanmak ta amma zormuş yahu.
O nedenle boşa dememişler "bekara karı boşamak kolay diye"
Selamlar bende BİR soru sormak istiyorum
Bayan arkadasım 1 yıldan az suredır resmı nikahlı. cocuk askerde. bayan ünıversıtede ögrencı .beraber aynı evde yasama dıe bı durum olmadı ve bunlar karı kocada olmadılar arada sadece resmı bır nıkah var kız ayrılmak istıyor ve aynı evde kesınlıkle yasamak ıstemıyor bırazda aıle baskısından nıkah yapıldı.
1)cocukta ayrılmayı kabul ederse hemen bosanabılırlermı
2)cocuk askerdeyken kız dava acabılırmı ve hangı mahkemeye dava acacak nıkah mersınde yapıldı cocuk kayserılı mersınde calısıo ıkamet edıo kız muglada ogrencı kız davayı nerede acacak muglada acabılırmı
3)dava anlasma durumunda hemen bıtermı
4)anlasamadıklarını farzedelım kız hangı sebeplerı belırterek ayrılabılır cunku kız kesınlıkte onunla yasamak ıstemıyor ve bı hata yaptıgını dusunuyor nıkah yaparak. cocukla kafaları uyusmuyor cocuk kızın her hareketınden supe duyuyor ve baskı altında tutuyor bu iş nasıl kolay olur yardımcı olursanız sevınırım amaç sadece ayrılmak
Alıntı:
cbicen33 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar bende BİR soru sormak istiyorum
Bayan arkadasım 1 yıldan az suredır resmı nikahlı. cocuk askerde. bayan ünıversıtede ögrencı .beraber aynı evde yasama dıe bı durum olmadı ve bunlar karı kocada olmadılar arada sadece resmı bır nıkah var kız ayrılmak istıyor ve aynı evde kesınlıkle yasamak ıstemıyor bırazda aıle baskısından nıkah yapıldı.
1)cocukta ayrılmayı kabul ederse hemen bosanabılırlermı
2)cocuk askerdeyken kız dava acabılırmı ve hangı mahkemeye dava acacak nıkah mersınde yapıldı cocuk kayserılı mersınde calısıo ıkamet edıo kız muglada ogrencı kız davayı nerede acacak muglada acabılırmı
3)dava anlasma durumunda hemen bıtermı
4)anlasamadıklarını farzedelım kız hangı sebeplerı belırterek ayrılabılır cunku kız kesınlıkte onunla yasamak ıstemıyor ve bı hata yaptıgını dusunuyor nıkah yaparak. cocukla kafaları uyusmuyor cocuk kızın her hareketınden supe duyuyor ve baskı altında tutuyor bu iş nasıl kolay olur yardımcı olursanız sevınırım amaç sadece ayrılmak
Bir başka konu başlığı altında bayan burada baysınız. Nasıl oldu anlamadım. Ya siz ciddi değilsiniz.. Ya buradaki insanları ciddiye almıyorsunuz.
Alıntı:
Bir başka konu başlığı altında bayan burada baysınız. Nasıl oldu anlamadım. Ya siz ciddi değilsiniz.. Ya buradaki insanları ciddiye almıyorsunuz.
Kız tarafı: Boşanmak isteyen bayanın daha sonra evlenmek istediği erkek.
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar
Yukarıdaki açıklamalar sizin için de geçerli.
1 yılı doldurduktan sonra yapılacak bir anlaşmalı boşanma başvurusu halinde boşanma tek celsede biter. Anlaşmalı boşanma için, davanın 1 yıl dolduktan sonra açılmış olması, eşlerin ikisinin de mahkemede aynı gün hazır olması, nafaka, tazminat, velayet gibi konularda tam anlaşma olmuş olması gerekir.
Kadın nafaka, tazminat istemiyorsa bu da bir anlaşmadır.
Her konuda anlaşılsa bile erkek askerde olduğu için mahkemede bulunmazsa anlaşmalı boşanma olmaz.
Anlaşma olmazsa boşanma davası uzun sürer ve sadece anlattığınıza dayanarak boşanma davası açıldıysa muhtemelen ret ile sonuçlanır. Yani kadının istemediği bir evlilik yapması haklı boşanma nedeni olmaz.
Re: Evli Ama Beraber Yaşamıyorlar
hani sureklı bı arkadasım ıvcın yazısını yazmayayım dıye tek agızdan sordum dıger baslık altında ama bu dalga gecme degıldı..ardımcı oldugunuz ıcın tesekkur ederım yınede 1 yılı doldurmadan dava acılamıyormu pekı.