-
Açıköğretim - Af ve Askerlik Tecili
Merhaba. Acik ogretim fakultesi isletme bolumunde okurken 1.sınıfta sınıfta kaldim. 1.sınıfı ikinci kez tekrar ederken dönem basinda kaydimi sildirdim.Bu sekilde 2.kez sinifta kalmadan askerlik tecili almistim. Simdi cikacak af ile birlikte yeniden 1.sinifa kayit yaptirsam askerlik tecili yaptirabilir miyim? (bu arada 1.siniftan hic bir dersi verememistim ve benim suan ki askerlik tecilim ekim sonu itibariyle bitiyor). Bu arada 27 yaşındayım. Bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirlerse cok sevinirim.
-
Re: Açıköğretim, af ve askerlik tecili.
Tecil yaptirirsiniz ama 29 yasina kadar. 4. sinifa kadar degil.
-
şu an 29 yaştan dolayı tecil hakkı bitenler aftan yararlanıp 1 sene okuma hakkı ile beraber 1 sene tecil hakkı elde ediyor sanırım değilmi...
-
Öyle birsey duymadim. Af dediginiz dün cikan universite affiysa, okudugum haberde böyle bir bilgi yoktu...
-
Re: Açıköğretim - Af ve Askerlik Tecili
önceki afta bile bir sürü kişi yazmıştı 30 yaşında olanlar bile 1 sene tecil hakkı aldı diye
-
Alıntı:
mitvaa rumuzlu üyeden alıntı
önceki afta bile bir sürü kişi yazmıştı 30 yaşında olanlar bile 1 sene tecil hakkı aldı diye
belki... trde boyle seyler hayaldir
-
slm fischer ben 1985 dogumluyum acıkögretimde 1 yıl kaldım 1 yıl kayıt yeniletmedim askerlik subesi bunu 2 yıl ustuste kaldı olarak göruyomus ve bana askerlik cıkardılar ben bu sene acıkögretimde 2 sınıfa gectim suan cıkan af bana ne sekil yarar bakaya durumundan ögrenci durumuna cevirebilirmiyim askerligi simdiden tesekkür ediyorum
-
papakala, cikan afla okulunuza tekrar kayit yaptirabilirsiniz sanirim. 85 dogumlu oldugunuz icin de tecil ettirirsiniz. Ben olayi sadece gazetede okudum, isin uzmani ya da avukat degilim. 95 senesinden sonra x nedenle okuldan atilanlara ek sinav ve derslere devam hakki veriliyor.
-
Tesekkür Ederim Fischer Ama Ben Okuldan Atilmadim 1 Yil Kaldim 1 Yil Kayit Yeniletmedim Eylülde Butunleme Sinavlarina Girdim Ve 2. Sinifa Gectim Ama Bakaya Durumundayim Cikan Afla Bakaya Durumunu Dusurup Okula Devam Etmek Istiyorum Tekrar Tesekkür Ederim
-
Okuldan atilmadiysan, o zaman okuluna devam ettigine dair belgeyle subeye gitmelisin.
-
31/07/1980 dogumluyum 15 gün önce açik ögretim 3. siniftan kaydimi sildim sildikten sonra pismanlik duydum Allahtan ögenci affi cikti.Benim sorum ben bu af kapsamina giriyormuyum ve askerlik durumum okul bittinceye kadar ertelenebilirmi herhangi bi sorun cikarmi son cikan af yasasi okulu bitirmemi saglarmi.? SaygilarimLa.
-
Alıntı:
ilhanAtsiz rumuzlu üyeden alıntı
31/07/1980 dogumluyum 15 gün önce açik ögretim 3. siniftan kaydimi sildim sildikten sonra pismanlik duydum Allahtan ögenci affi cikti.Benim sorum ben bu af kapsamina giriyormuyum ve askerlik durumum okul bittinceye kadar ertelenebilirmi herhangi bi sorun cikarmi son cikan af yasasi okulu bitirmemi saglarmi.? SaygilarimLa.
evet, tecil olur,
29 yaşınıza kadar, o zamana değin mezun olursanız, kısa dönem askerlik şansını yakalarsınız.
-
ama benim askere sevk tarihim 02/02/2010 yani okul yarida kalmiyormu ?
-
-
Alıntı:
ilhanAtsiz rumuzlu üyeden alıntı
ama benim askere sevk tarihim 02/02/2010 yani okul yarida kalmiyormu ?
Kalır, ancak askere alınsanız dahi,askerdeyken okulu bitirirseniz,komutanlarızın izniyle tabi, askerliğinizi kısa dönem olarak yapmaya hak kazanırsınız.
(asal.msb.gov.tr)
bu durumlar,4 sınıfta veya son dönem de askere alınırsanız geçerli olan durumdur.
-
arkadaşlar ben 87 doğumluyum aöf de bu sene 2.sınıfta iki yıl üst üste kaldım .
kaydımı sildirirsem askerliğimi tecil ettirebiliyormuyum.
-
evet 2 sene ettirebilirsin
Alıntı:
nadirciva rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar ben 87 doğumluyum aöf de bu sene 2.sınıfta iki yıl üst üste kaldım .
kaydımı sildirirsem askerliğimi tecil ettirebiliyormuyum.
-
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Kalır, ancak askere alınsanız dahi,askerdeyken okulu bitirirseniz,komutanlarızın izniyle tabi, askerliğinizi kısa dönem olarak yapmaya hak kazanırsınız.
(asal.msb.gov.tr)
bu durumlar,4 sınıfta veya son dönem de askere alınırsanız geçerli olan durumdur.
böyle oluyosa güzel olur.tesekürler
-
1986 Doğumluyum açıköğretimde 2 yıl üst üste kaldım askerliğimi tecil ettirmek için kaydımı sildirdim 2 yıl daha tecil oldu.Af tan yararlanıp kayıt yaptırınca okul tekrar askerliği tecil ediyomu yoksa ben yine sınava girip kayıt yaptırmam gerekiyo.. tşkler şimdiden
-
bilgi verebilicek kimse yokmu .............
-
ben 80 doğumluyum ,
acıköğretimde iki yıl üst üste kaldığım için tecil imkanım olmadı
bu dönemde askere gidicem , askerlik kararım çıkmış yani ,
dün okuldan kaydımı sildirdim , bugün tekrar askerlik şubesine gidicem bakalım bir yıl daha tecil ettirebilir miyim diye ,
bu stress adamı öldürür ,
askere alınırsam mahvolurum , borçlar krediler , asker kaçağı olmakta bize yakışmaz , insallah bir yol vardır .
ayrıntıları yazarım artık şubeden dönüşte , benimle benzer durumda olanlar varsada bilgilenmiş olur.
bi de son not meslek yüksek okulu mezunlarına aöf de dikey geçiş hakkı gelmişti ama 1 yıl hazırlık varmış ve bu hazırlık dönemimde öğrenci belgesi alamıyorsunuz , yani tecil için bir faydası olmuyor (bende ona güveniyordum alt üst oldum resmen)
-
Alıntı:
cemasan rumuzlu üyeden alıntı
ben 80 doğumluyum ,
acıköğretimde iki yıl üst üste kaldığım için tecil imkanım olmadı
bu dönemde askere gidicem , askerlik kararım çıkmış yani ,
dün okuldan kaydımı sildirdim , bugün tekrar askerlik şubesine gidicem bakalım bir yıl daha tecil ettirebilir miyim diye ,
bu stress adamı öldürür ,
askere alınırsam mahvolurum , borçlar krediler , asker kaçağı olmakta bize yakışmaz , insallah bir yol vardır .
ayrıntıları yazarım artık şubeden dönüşte , benimle benzer durumda olanlar varsada bilgilenmiş olur.
bi de son not meslek yüksek okulu mezunlarına aöf de dikey geçiş hakkı gelmişti ama 1 yıl hazırlık varmış ve bu hazırlık dönemimde öğrenci belgesi alamıyorsunuz , yani tecil için bir faydası olmuyor (bende ona güveniyordum alt üst oldum resmen)
askerlik şubesinden simdi geldim arkadaşlar, okuldan kaydımı sildirdiğim için tecil hakkım varmış fakat yaş 29 olduğu için 2009 senesi içinde askere gitmem gerekiyormuş .
şimdilik tecil işlemim oldu ama 2009 içinde şubem kaç tertip alırsa o tertipte gidicem artık .
insallah son tertip alır :)
-
arkdaslar kendı ıstegımle askerlıge bas vurdum muayne oldum we bana ocak ayında gel ne zaman nereye gıdıcenı soyleyelım dedıler. ben bu afdan yararlanmaya karar werdım ısletme 1 sınıfda 2 sene ust uste kalmıs kaydımı sıldırmıstım yarın kayıtların son gunu eger kayıt yaptırırsam askere genede alırlarmı benı onu merak edıyorum bırınz cewaplarsa cok sewınırım sımdıden teskkurler
-
aftan yararlandıgın an sayet yasın 29 degılse tecıl alırsın son ana kadar,ama yas sınırın varsa 2009 senesı ıcınde askere alırlar askerlık suben kaç tertip gonderıyorsa o zaman cagırırlar.