-
Uyuşturucu Madde (Esrar)
Merhabalar,iki gün önce polis memurlarının üst araması yapması üzerine üzerimden çıkan 6gr esrardan dolayı karakola götürüldüm polisler tutanak tuttu ve ifademi aldılar.Benim bu maddeyi 3.veya5.kullanışım bağımlısı değilim.Paraylada almadım.Karakolda 4saat tutulduktan sonra bırakıldım.İfademi alan memur 5ila6bin ytl ceza geleceğini ve mahkemenin 2yıl süreceğini söyledi.Bana herhangi bir mahkeme kağıdı vs gelmedi.Bana yardımcı olurmusunuz akibetim konusunda.Şimdi ne olacak?
Şimdiden teşekkür ederim
-
Re: Uyuşturucu madde bulundurmak (Esrar)
Yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar :( ?
-
Re: Uyuşturucu madde bulundurmak (Esrar)
Dava açılacaktır, buna kuşkunuz olmasın.
Şu anda muhtemelen birilerinin telefonları dinleniyor, yahut satış noktalarında gizli kameralı çekim yapılıyordur.
Hepsini bir araya getirip cümlesinin ifadesi alındıktan sonra davanız açılacaktır. Bu süreç aylar sürebilir. Ağır Ceza'da yargılanacaksınız bu arada.
-
Re: Uyuşturucu madde (Esrar)
- Ben bu maddeyi satıcıdan almadım.Kullanmamda hata, bir cahillik yaptım arkadaşımın vermesi üzre kötü bir heves içerisine girip bu maddeyi kullandım.
- Peki para cezası yada hapis cezası olasılıgı varmı acaba?
- Birde ben kasımda askerim,eger bu süreç içerisinde askerde olursam askeri mahkemede davam devam edermi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
-
Sayın masum,
6 gram esrar için para veya hapis cezası almazsın rahat ol.
TCK 191/2.madde gereğince hüküm verilir.
Eğer esrar içicisi olduğunu söylemişsen tedavi tedbiri yoksa denetim tedbiri verilir ve 1 yıl süre ile bu tedbirlere uyacaksın.Eğer mahkemenin vereceği tedbire uymazsan o zaman 1 yıl hapis cezan işleme konulur ve yargılanma yerinde sulh ceza mahkemesi.Rahat uyu.
-
Çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için,içimi rahatlattınız.
-
Re: Uyuşturucu Madde (Esrar)
Korkmana gerek yok bu olayda seni savcılığa sevk ettilermi,hayır sadece gözünü korkutmuşlar.Eğer kullanıyorsan lütfen bırak şimdi sen gözetim altındasın ve tlk nun dinleniyo buna şüphen olmasın ama dikkat et en ufak hatada ilk önce savcı,kodes selametle.
-
Birde bağımlı veya ona benzer arkadaşların varsa uzaklaş yani kurunun yanında yaşda yanar onlar asla unutmazlar(polisler) çünkü ben bu yollardan geçtim.
-
Öncelikle bu fırsat için hepinize tsk ediyorum...arkadaşlar ne olur biri bana yardımcı olsn bundan 4.5 ay önce üstümde 5 adet extasy hap yakalattım denemek için almaya gittim ondada yakalandım zaten bilmiyorum böle konuları ne savcının karşısına çıktık ne kanıma baktılar ne parmak izimi aldılar ne de fotoğrafımı çektiler hiç birini olmadı tutanak tutuldu içici olarak sonra serbest kaldım 4.5 oldu hala kağıt gelmedi ne olur birisi bana yardımcı olsn daha yni evlendim ceza alma olasılığı warmı...simdiden cok tsk ederim...bide ehliyetimi aldılar men mi ediliyo yoksa mahkemede veriyolarmı? ne olur biri yardımcı olsn <....
-
Alıntı:
ysfdmn rumuzlu üyeden alıntı
Korkmana gerek yok bu olayda seni savcılığa sevk ettilermi,hayır sadece gözünü korkutmuşlar.Eğer kullanıyorsan lütfen bırak şimdi sen gözetim altındasın ve tlk nun dinleniyo buna şüphen olmasın ama dikkat et en ufak hatada ilk önce savcı,kodes selametle.
Kanunun şakası olmaz. Dava açılacak ve yargılanacaktır. Savcılığa "mevcutlu" olarak götürmemiş olabilirler. Savcıya bildirmişlerdir, o da ifadesini alın bırakın demiştir. Bu durum dava açılmayacak anlamına gelmez.
-
yani tam olarak ne olcak şimdi...lütfen bi cvp verin...
-
Sayın Lüzumsuz,
Mutlaka mahkeme davetiyesi gelecektir. Yargılanacaksınız. 2918 sayılı yasa gereği uyuşturucu suçlarından mahkum olanlar sürücü belgesi alamazlar.
-
cezaevine girme olasılığı warmı ehliyeti kesinlikle alamazmıyım bir daha ...
-
İlk yakalanışınızsa muhtemelen denetimli serbestliğe tabi tutulursunuz. 2918 sayılı yasa uyuşturucu etkisi altında araç kullananların sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmasını öngörüyor.
Diğer taraftan sürücü belgesi alabilme şartlarından birinin uyuşturucu suçlarından mahkum olmama şartı olduğunu görüyoruz. Mahkumiyet halinde sizin durumunuz bu şarta uymuyor olacak.
-
son bişi daha ilk yakalanışım sicilim weya başka bi suçum umarım cezaevine girmem birde bn araç basında diilim dim yürüodum yinede bu emn anlamına gelirmi cvp verdiğniz için cok tsk ederim Allah razı olsn...
-
Alıntı:
ysfdmn rumuzlu üyeden alıntı
Bir kaç gün önce polisler uygulama yaparken arkadaşımla benim bulunduğum aracıda durdular ve tc numaramı bilgisayara girdiğinde bana şu tarihte yakalanmışsın diye söyledi acaba bu suç sadace polislerin bilgisayarlarında denetim amaçlımı bulunuyor, yoksa sicilime işler mi?İfademi alan memurlar mahkemeye çıkacağımı söylemişlerdi fakat şuana kadar celp vs gelmedi hala beklemekteyim.Teşekkürler
-
Alıntı:
masummm rumuzlu üyeden alıntı
Bir kaç gün önce polisler uygulama yaparken arkadaşımla benim bulunduğum aracıda durdular ve tc numaramı bilgisayara girdiğinde bana şu tarihte yakalanmışsın diye söyledi acaba bu suç sadace polislerin bilgisayarlarında denetim amaçlımı bulunuyor, yoksa sicilime işler mi?İfademi alan memurlar mahkemeye çıkacağımı söylemişlerdi fakat şuana kadar celp vs gelmedi hala beklemekteyim.Teşekkürler
Polisin kaydı ile adli sicil kaydı farklı şeylerdir. Siz henüz şuçlu değilsiniz, dava açılmadığına göre sanık bile değilsiniz. Sadece şüphelisiniz. Ayrıca uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken yakalanmadığınıza göre bu aşamada sürücü belgeniz polis tarafından neye dayanarak geri alınıyor onu da anlamış değilim.Duruşma davetiyesi için acele etmeyin gecikebilir ama mutlaka gelir
-
neye dayanarak aldıkları çok belli.2006 yılında istanbulda arabanın içinde yakalanmıştım 6 gr esrarla.savcıyla görüşmemizden önce polislerin sicile işlenmiceğiniş söylemesi ve savcıyla görüşmemin akabinde savcıya işletmedik demeleri sanırım durumu açıklar....
arkadaşım ilk defa yakalanıyorsan sana ertelenmiş bir yıl hapis cezası vericektir. bunu iyi halinden (ilk defa oluşundan)denetimli serbestlik ve tedaviye çeviricek ve sana "cezanı erteliyorum.bir yıl göz hapsinde tutulcaksın.eğer aynı suçu bir daha işlemezsen bu sicil bişey ifade etmicek.(yani suçlu sicili gibi düşünme bunu demek isticek)eğer tekrar takılırsın mahalleye bir yılda o zaman veririm bunuda veririm iki yıl içeri girer çıkarsın" dicektir.
arkaşım sana bir avukatla beraber ehliteni alan polislere görünmeni tavsiye ederim. tek gitme derim...
geçmiş olsun .hakkında hayırlısı .
-
cvplar için tsk ederim sanırım ilk yakalanışta denetimli serbeslik adı verilen şeye tabi tutuluorsunuz inş bnde ceza almam hayat dersi insanı aklına başına çok güzel getirio bileniniz var ise mahkeme olmadı daha şu an gbt sorgusuna alsa beni polis çıkarmı bu?
-
GBT'de çıkacaktır ancak sürücü belgenize el koyma yetkileri yok, gidin geri isteyin.
-
bnde öle yapmayı düşünüyorum sayın karavelioğlu ve ocanhoroz gidip tekrar isticem çünkü sürekli araba kullanıorum uyuşturucu madde altında da yakalanmadım; gbt mahkeme başlayınca çıkmıyomu?herkese slm...
-
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Polisin kaydı ile adli sicil kaydı farklı şeylerdir. Siz henüz şuçlu değilsiniz, dava açılmadığına göre sanık bile değilsiniz. Sadece şüphelisiniz. Ayrıca uyuşturucu etkisi altında araç kullanırken yakalanmadığınıza göre bu aşamada sürücü belgeniz polis tarafından neye dayanarak geri alınıyor onu da anlamış değilim.Duruşma davetiyesi için acele etmeyin gecikebilir ama mutlaka gelir
Sürücü belgem alınmadı:)
fakat gbt ye soktugu zaman bilgisayarda yakalandıgım tarihi falan gördü.sicilime işlemez yani öyle mi? Hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim..
-
Alıntı:
Sürücü belgem alınmadı:)
fakat gbt ye soktugu zaman bilgisayarda yakalandıgım tarihi falan gördü.sicilime işlemez yani öyle mi? Hepinize yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim..
Hakkınızda mahkumiyet kesinleşmeden hiç bir şekilde adli sicile geçmez. Sürücü belgesi geri alınan sayın Lüzumsuz'du karıştırmışım kusura bakmayın.
-
sn karavelioğlu ben ehliyetimi geri alabilirmiyim ailemde mahkemeyi bekleyelim diyo benim anlamadığım nokta mahkemeye çıkmadan gbt denilen(genel bilgi toplama) şeyde görünüyormu?
-
sn karavelioğlu mahkeme 2. sulh ceza mahkemesindemiş eğer hakkımda denetimli serbeslik kararı alınırsa yurt dışına cıkamazmıyım?
-
malesef bende yardımınızı istiyorum
2006 yılında 6 gram hint keneviriyle yakalandım.191/1'in 191/3'e çevrilmesiyle denetimli serbestlik infaz yolum açıldı.Ancak dosyaların yanlış adliyeye gönderilmesi ve geri dönüşleri sebebiyle hala denetimli serbestliğimin başlamamasına karşın sicilime 15/11/2007 tarihinde işlenmiş.
Sorularım şunlar:
15/11/2007 tarihinde sicilimde görülen denetimli serbeslik durumum 01/07/2007 tarihinde almaya hak kazandığım ehliyetimi almaya engelmidir?(trafik şubesi Evet Engeldir diyor.154 Hayır Değildir diyor.)
Şayet engel ise Denetimli serbestliğin hangi aşamasında sürücü diplomamı sürücü ehliyetime çevirebilirim?
Saygılar Sevgiler
-
kardes geçmiş olsn bnmde basımda öle bi olay var sana mahkemede yurt dışına cıkamazsın dedilermi Allah yardımcımız olsn inş...
-
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, sizlere bende bu konu hakkında bir soru sormak istiyorum. Eylül ayında üzerimde bir paket (2gr bile yoktur) hint keneviri ile yakalandım yanımda da bir arkadaşım vardı. Paket üst aramasında çıkmadı polisler üzerinde bişey varmı diye sordu ve bende çıkarıp teslim ettim. Karakola alıp sabaha kadar nezarette tuttular ve ifademizi aldılar. Daha önce hiç böyle birşeye bulaşmamıştım, hiç içmedim. ogün yanımda olan arkadaşımla bekar evimiz var. kağıtları o adrese göndermelerini söyledik fakat o adrese gelmedi. Dün arkadaşımın evine onun adına mahkeme kağıdı gelmiş ve benim kağıdım ortada yok. Yurtdışı çalışıyorum ve arkadaşımın elindeki kağıtta martta mahkeme olduğu yazıyor. Sizce bu mahkemenin sonu ne olur. İlk defa mahkemelik hatta karakolluk bir durumum oldu ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Lütfen bir cevap verin :(
-
Alıntı:
technician86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, sizlere bende bu konu hakkında bir soru sormak istiyorum. Eylül ayında üzerimde bir paket (2gr bile yoktur) hint keneviri ile yakalandım yanımda da bir arkadaşım vardı. Paket üst aramasında çıkmadı polisler üzerinde bişey varmı diye sordu ve bende çıkarıp teslim ettim. Karakola alıp sabaha kadar nezarette tuttular ve ifademizi aldılar. Daha önce hiç böyle birşeye bulaşmamıştım, hiç içmedim. ogün yanımda olan arkadaşımla bekar evimiz var. kağıtları o adrese göndermelerini söyledik fakat o adrese gelmedi. Dün arkadaşımın evine onun adına mahkeme kağıdı gelmiş ve benim kağıdım ortada yok. Yurtdışı çalışıyorum ve arkadaşımın elindeki kağıtta martta mahkeme olduğu yazıyor. Sizce bu mahkemenin sonu ne olur. İlk defa mahkemelik hatta karakolluk bir durumum oldu ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Lütfen bir cevap verin :(
çıkarıp teslim etmen bişeyi değiştirmez cezanı hafifletmez polislerin kurnazlığı :) Ayrıca celp ikametgah adreslerinize gelir.İfadenizde içtiğinizi söylediyseniz denetimli serbestlik alırsınız.
-
ifademde ilk kez deneyeceğimi söyledim, daha önce hiç içmedim dedim. peki sizce bunun sonucu ne olur?
-
Cevap: Uyuşturucu Madde (Esrar)
Aynı Şey Benim Basımada Geldi Almaya gitmistim Kimseyi Göremeyince Geri Dönerken Yakalanmıstık 3. içişimdi ustumde hiç bişey yoktu karakola goturduler ordan narkotıge ordan adlıye ıfademızı aldılar gonderdıler 2 kısıydık yanımdakı arkadasıma mahkeme kagıdı geldı ama bana gelmedı bende gıdecekmıyım kafam cok karısık yardım edersenız dua edecegım sıze (o gunden sonra kullanmadım bıda saten)!
-
biri yardim etsin kimse yokmu :@
-
merhabalar,yaklaşık 5 ay önce 18 gram esrar maddesi ile polis memurlarına yakandım, fakat hayatım boyunca bir kere askerde 1-2 nefes içmiştim, asker öncesi ve sonrası yaşamsal problemlerim nedeniyle piskolojik tedavide görüyordum, bunlarında etkisiyle boşlukta olduğum bi zaman aklıma geldi ve almak istedim satıcıya verdiğim 60 tlye karsılık bana büyük bi kağıt içinde verdi ve 2 dkka geçmediki yapılan arama sonucu bulundu ve karakola götürüldüm... mahkemem yarın ve ne olacagını bilmiyorum 1-2 arkadasım dısında kimseye anlatamadım. ailem ayrı annemle yaşıyorum ve ben bakıyorum onlara bilmiyorlar bilseler mahfolurlar acaba ne gibi bir ceza alırım piskolojim tamamen tükenmiş durumda... lütfen yardımcı olun....
-
Alıntı:
Merhabalar,iki gün önce polis memurlarının üst araması yapması üzerine üzerimden çıkan 6gr esrardan dolayı karakola götürüldüm polisler tutanak tuttu ve ifademi aldılar.Benim bu maddeyi 3.veya5.kullanışım bağımlısı değilim.Paraylada almadım.Karakolda 4saat tutulduktan sonra bırakıldım.İfademi alan memur 5ila6bin ytl ceza geleceğini ve mahkemenin 2yıl süreceğini söyledi.Bana herhangi bir mahkeme kağıdı vs gelmedi.Bana yardımcı olurmusunuz akibetim konusunda.Şimdi ne olacak?
Şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar bu mahkeme kagıdı askerde oldugum için elime yeni ulaştı savcının karşısına çıktım ve bana denetimli serbestlik verdi fakat ben öyle bir insanım ki resmen belayı çekiyorum istemeden sanırım..
Bundan 4-5 ay evvel bir araba aldım ve arabayı aldığım gün içerisinde polisler gbt ye aldı bizi araçta 4 arkadaş müzik dinliyorduk. Bu olaydan dolayı gbt çıktı bende, üst araması yapıldı hiç bir şey çıkmadı üzerimizde zaten bir şey yapmıyorduk sadece çekirdek yeyip müzik dinliyor sohbet ediyorduk.Aracı aramaya başladılar yeni aldığımı belirttim vs derken aracın arka koltugunu söktüler ve altından esrara benzer bir kaç parça bir şeyler çıkarttılar ben evrakları gösterdim aracı yeni aldığımı ve onları oraya dökmemin imkansız olduğunu anlatmaya çalıştım. Memurlar zaten oraya dökemezsin ama bulduk araç senin üzerine karakola gelmen gerek dediler yine ifadem alındı bir süre karakolda tutuldum ve mahkeme kağıdı geldi.
Mahkeme bu ay içerisinde ve sizden bu konuda yardım istiyorum ne yapmam gerek bu maddenin bana ait olmadığını nasıl kanıtlayabilirim ifademde de belirttim zaten. Avukat talep edebilir miyim devletten, hangi yolları izlemem gerekiyor bu konuda çok endişeliyim çünkü denetimli serbestlik aldım bir önceki olaydan dolayı ama dediğim gibi istemeden gelip yine aynı olay beni buldu ben masumum fakat bunu nasıl ispat edebilirim lütfen yardım edin.
Saygılar
-
Bu arada eklemeyi unutmuşum araçtan 0.5gram yani yarım gram kadar çıktı. O da koyduklari posetin agirligidir buyuk ihtimal.