İşçinin Süreli Fesih Hakkını Kullanması ve Tazminat
Merhabalar, 18 senedir çalıştığım iş yerinde psikolojik baskı altında çalışmaktayım (son bir senedir) süreli iş aktini fesih ederek kıdem tazminatımı almam için ne yapmam gerekli. Sedece noter kanalı ile tebli edeceğim çalışma dönemi toplamım ve iş sonu için bekliyeceğim 8 hafta haricinde ....
Bilgi ve yardımlarınız için sonsuz teşekkürler ...
Re: İşçinin Süreli Fesih Hakkını Kullanması ve Tazminat
Sözleşmenizin haklı nedenle feshini gerektirecek (4857 sayılı İş K. 24.md.) bir nedeniniz olmadıkça ister süreli ister derhal fesih yoluna başvurun, tazminat alamazsınız.
@Av.Fırat Bayındır hocam
Kıdem tazminatını alabilmemiz için ne tür bir yol izlememiz gerekiyor çünkü iş yeri çekilmez bir hal almış durumda ve 18 yıllık tazminatı almadan gitmek istemiyorum. Sizin ifade ettiğiniz gibi derhal fesih yoluna başvurmamın bir anlamı kalmyor. Tazminatımdan vaz geçtikten sonra iş hiç gitmem olur biter.
Bilgi ve yardımlarınız için teşekkürler
Derin saygılar....
İşyerinin çekilmez olma sebeplerini açarsanız belki yardımcı olan çıkabilir.
Öncelikle psikolojik baskı, yazılı olmadan görev değişikliği isteği yapacaklar bir hafta sonra bende yazılı olarak talep edip itiraz edeceğim ama yazılı yapmazlarsa ne yapabilirim bu isteği. İş yerinin amacı tazminatı ödemeden işi fesh etmek.
Teşekkürler ...
Onlar yazılı olarak yapmazlarsa ,siz yazılı olarak bildirin sözlü yapılan bu görev değişikliğini kabul etmediğinizi.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Onlar yazılı olarak yapmazlarsa ,siz yazılı olarak bildirin sözlü yapılan bu görev değişikliğini kabul etmediğinizi.
hocam noter kanalı ilemi yoksa kendi yazacağım itiraz dilekçesi olurmu? Kabul etmediğim süre zarfında ne yapmam gerekiyor eski işimi yaptırmazlar yeni işe başlayayımmı ?
Saygılar....
ek olarak bir şey daha eklemek istiyotum 8 haftalık sağlık kurulu raporum var 6 haftayı geçmesinden ötürü tazminatımı talep ederek fesih yoluna gidemezmiyim ?
görev değişikliği haklı fesih ..!
çalıştığım firma performans düşüklüğü bahanesi ile görevimi değiştirmek istiyor bende yazılı olarak tebli etmelerini istedim lakin vermediler ben noter kanalı ile bu değişikliği kabul etmediğimi belirten bir ihtar çekmeği düşünüyorum. 18 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum yeni verilen görev hakkında bilgi sahibi değilim mesaii saatleri yaşantı tarzıma ters... Ne şekilde bir yaklaşım ile kıdem tazminatımı alarak işten ayrılabilirim.
Saygılar ....
Re: görev değişikliği haklı fesih ..!
Bekleyin,görev değişikliği size usulüne uygun olarak yazılı şekilde bildirilsin,bu süreçte eski işinizi yapmaya devam edin.
Değişiklik bildirilmez,zorlama yapılırsa,durumunuza şahitlik edebilecek kişiler ve belgeler edinmeye çalışın.İşverenin sözleşmenizi feshetmesi yapabilecek olduğudur.İşe iade veya tazminat davası açarak kıdem tazminatı-ihbar tazminatınızı talep edebilirsiniz.
Re: görev değişikliği haklı fesih ..!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bekleyin,görev değişikliği size usulüne uygun olarak yazılı şekilde bildirilsin,bu süreçte eski işinizi yapmaya devam edin.
Değişiklik bildirilmez,zorlama yapılırsa,durumunuza şahitlik edebilecek kişiler ve belgeler edinmeye çalışın.İşverenin sözleşmenizi feshetmesi yapabilecek olduğudur.İşe iade veya tazminat davası açarak kıdem tazminatı-ihbar tazminatınızı talep edebilirsiniz.
hocam aynı iş yerindeki arkadaşların şahitlik yapması biraz zor sonuçta onlar orada çalışmaya devam edecek, şahitlik konusunda ne gibi belge edinebilirim iş mahkeme safhasına taşınırsa yargı neleri delil olarak kabul eder.
Saygılar sunarım ....