-
Re: Kiracıyı en kısa yoldan nasıl tahliye edebilirim.
Kiracıdan en son 01.1.2008de kiramızı aldık. Kirayı elden alıyorduk.kira istemeye gittigimizde kapıyı acmıyordu ve sakın kapıma gelmeyin ben istedigim zaman kirayı veririm diye not bıraktı. Daha sonraki kirayı 20 gün geciktirdigi için ihtar cektik. Banka hesap numarası vermemize ragmen kirayı yatırmadı. Daha sonra icra takibi yaptık.onada itiraz etti. Kontratadaki imza benim degil diye onuda itiraz etti. Tahliye ve icra davası acıldı.bugunde mahkemesi vardı. Benim hiç kira borcum yok deyip mahkemeyi erteledi. Bizim merak ettigimiz ne zaman kiracıdan kurtulabiliriz? Birikmis kira borcumuzu alabilecek miyiz? Simdiden cok tesekkürler...
-
Alıntı:
pınar1907 rumuzlu üyeden alıntı
Kiracıdan en son 01.1.2008de kiramızı aldık. Kirayı elden alıyorduk.kira istemeye gittigimizde kapıyı acmıyordu ve sakın kapıma gelmeyin ben istedigim zaman kirayı veririm diye not bıraktı. Daha sonraki kirayı 20 gün geciktirdigi için ihtar cektik. Banka hesap numarası vermemize ragmen kirayı yatırmadı. Daha sonra icra takibi yaptık.onada itiraz etti. Kontratadaki imza benim degil diye onuda itiraz etti. Tahliye ve icra davası acıldı.bugunde mahkemesi vardı. Benim hiç kira borcum yok deyip mahkemeyi erteledi. Bizim merak ettigimiz ne zaman kiracıdan kurtulabiliriz? Birikmis kira borcumuzu alabilecek miyiz? Simdiden cok tesekkürler...
Kiracınız borca ve imza'ya itiraz etmiş.Kira'yı elden aldığınızı beyan etmişsiniz.Bu durumda bu verilmeyen kiralara ilişkin kira borcunu ödediğini ispat etmek kira borçlusuna düşecektir.İmza'ya da itiraz var.Bu durumda; mahkeme tarafından borçlunun imza'sı alınarak imza incelemesi yaptırılacak.Borçlu'nun iddiaları haksız çıktığı takdirde haksız yere itiraz'da bulunduğu için borcun %40'ı oranında borcu icra inkar tazminat'ı olarak fazla ödemek zorunda kalacak.Bu dava lehinize sonuçlandığı takdirde duran icra takibine devam ederek haciz yoluyla alacağınızı tahsil etme yoluna gidebilirsiniz.
-
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Kiracınız borca ve imza'ya itiraz etmiş.Kira'yı elden aldığınızı beyan etmişsiniz.Bu durumda bu verilmeyen kiralara ilişkin kira borcunu ödediğini ispat etmek kira borçlusuna düşecektir.İmza'ya da itiraz var.Bu durumda; mahkeme tarafından borçlunun imza'sı alınarak imza incelemesi yaptırılacak.Borçlu'nun iddiaları haksız çıktığı takdirde haksız yere itiraz'da bulunduğu için borcun %40'ı oranında borcu icra inkar tazminat'ı olarak fazla ödemek zorunda kalacak.Bu dava lehinize sonuçlandığı takdirde duran icra takibine devam ederek haciz yoluyla alacağınızı tahsil etme yoluna gidebilirsiniz.
cevabınız için coook tesekkür ederim.evden cıkarılması ne kadar sürer?en cok bizi endiselendiren durum bu.kiracı kaldıgım gün kar gözüyle bakıyor ve hiç birsey yokmus gibi gayet rahat dolasıyor.buda haklı olarak bizim sinirimizi bozuyor ve cıkarılmasını dört gözle bekliyoruz.
-
Alıntı:
cevabınız için coook tesekkür ederim.evden cıkarılması ne kadar sürer?en cok bizi endiselendiren durum bu.kiracı kaldıgım gün kar gözüyle bakıyor ve hiç birsey yokmus gibi gayet rahat dolasıyor.buda haklı olarak bizim sinirimizi bozuyor ve cıkarılmasını dört gözle bekliyoruz.
Haciz ve tahliye'yi örnek 1 ve 13 forumları doldurarak 'mı istediniz.Yani haciz ve tahliye'yi ödeme emrinde aynı anda mı istediniz?
-
Alıntı:
Haciz ve tahliye'yi örnek 1 ve 13 forumları doldurarak 'mı istediniz.Yani haciz ve tahliye'yi ödeme emrinde aynı anda mı istediniz?
ilk önce icra takibi yapıldı.borcum yok diye itiraz edince tahliye davasını actık.
-
Ödeme emri üzerine üzerine kiracı istenen kira parasını ödemeyip itiraz ederse kiralayan,
- isterse icra mahkemesine giderek itirazın kaldırılmasını isteyebilecek,
- isterse umumi hükümler dairesinde tahliye davası açabilecektir. Bu iki hakkın beraber kullanılması da mümkündür.
Ödeme emrinin itiraz edilmeksizin kesinleşmesi durumunda ise İcra Mahkemesinde akdin feshi ve mecurun tahliyesi için dava açılabilecektir. Sanırım siz bu ikinci yolu izlediniz.Şu anda yapabileceğiniz şey davanın sonuçlanmasını beklemek.Dava sonuçlanmadan alacağınızın tahsili mümkün görünmüyor.
-
Alıntı:
Ödeme emri üzerine üzerine kiracı istenen kira parasını ödemeyip itiraz ederse kiralayan,
- isterse icra mahkemesine giderek itirazın kaldırılmasını isteyebilecek,
- isterse umumi hükümler dairesinde tahliye davası açabilecektir. Bu iki hakkın beraber kullanılması da mümkündür.
Ödeme emrinin itiraz edilmeksizin kesinleşmesi durumunda ise İcra Mahkemesinde akdin feshi ve mecurun tahliyesi için dava açılabilecektir. Sanırım siz bu ikinci yolu izlediniz.Şu anda yapabileceğiniz şey davanın sonuçlanmasını beklemek.Dava sonuçlanmadan alacağınızın tahsili mümkün görünmüyor.
cok tesekkür ederim saygılar sevgiler
-
kiracıdan tazminat almak
Selamlar..Benim sorunum kiracımla.Kiracımızla daha önce mahkemelik oldugumuzu anlatmıstım.En son yaptıgımız kontrattaki imza benim degil diye mahkemeye dilekce vermis.suan imza takibinde.imzanın kiracıya ait oldugu ıspatlanınca ben kiracıya tazminat davası acabilirmiyim?yani beni sahte imza atmakla sucluyor.bilgi verirseniz cok memnun olurum.saygılar
-
Re: kiracıdan tazminat almak
Alıntı:
Selamlar..Benim sorunum kiracımla.Kiracımızla daha önce mahkemelik oldugumuzu anlatmıstım.En son yaptıgımız kontrattaki imza benim degil diye mahkemeye dilekce vermis.suan imza takibinde.imzanın kiracıya ait oldugu ıspatlanınca ben kiracıya tazminat davası acabilirmiyim?yani beni sahte imza atmakla sucluyor.bilgi verirseniz cok memnun olurum.saygılar
İtiraz üzerine mahkemeden %40 inkar tazminatı talep edebilirsiniz.
Ayrıca tazminat davasına gerek yok.
Kiracınız kiracı olduğuna değil, imzaya dolayısıyla kira miktarına itiraz ediyor olmalı. İtiraz etmediği kira miktarını ödüyor mu? Bunu ödediğini ispatlamak kiracıya düşer.
-
Re: kiracıdan tazminat almak
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İtiraz üzerine mahkemeden %40 inkar tazminatı talep edebilirsiniz.
Ayrıca tazminat davasına gerek yok.
Kiracınız kiracı olduğuna değil, imzaya dolayısıyla kira miktarına itiraz ediyor olmalı. İtiraz etmediği kira miktarını ödüyor mu? Bunu ödediğini ispatlamak kiracıya düşer.
En son subat ayında ödemesi gereken kirayı ödemedi.yani temmuz ayıyla birlikte 6 aydır kira almıyorum.İhtar gecip hesap numarası vermemize ragmen parayı yatırmadı.suan mahkemeligiz.simdide herseye itiraz ediyor.kontrattaki imza benim degil diyor.Kira bedelinide kabul etmiyor ve ödemiyor.Eylül ayında delillerimiz sunulacak ve imza takibi yapılacak.Cıkmayada niyeti yok.Cıkmasını istedigimiz için bir an önce cıkmasını istiyoruz.Acaba bu islemler ne kadar sürer ve ne zaman evden cıkmasına karar verilir?
-
Kiracının sahte imza yalanı
Selamlar..Benim sorunum kiracımla.Aslında bu konuyla ilgili cok soru sordum ama kiracım cok yalan söyledigi için her gecen gün soru sayım artıyor.Daha öncede anlatmıstım kiracım 6aydır kira ödemedigi için mahkemeligiz.Kiracım evden cıkmamak için cesitli yalanlar söyleyerek süreyi uzatıyor.Simdiki yalanı ise kontrattaki imza benim degil diyor.İmza takibi yapılacak.Kiracı cok yalan söyledigi için aklıma simdide su takıldı:Tanıdık birini bulup imzanın kendine ait olmadıgını söyleyerek yani yalan torpil kullanıp bu isten kurtulabilirmi?suan resmen bana iftira ediyor.Aklım cok takıldı.lütfen yardım edin:(
-
Re: Kiracının sahte imza yalanı
Kontrattaki imzanin kiraciniza ait olup olmadigi bilirkisi incelemesi sonucunda belirlenecektir,hakimin bu konuda tanik ifadesine itibar edecegini dusunmuyorum..Kisi evde kira sozlesmesine dayanarak oturmuyorsa zaten haksiz olarak tasinmazi isgal ettigini bir nevi kabul etmekte..
-
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Kontrattaki imzanin kiraciniza ait olup olmadigi bilirkisi incelemesi sonucunda belirlenecektir,hakimin bu konuda tanik ifadesine itibar edecegini dusunmuyorum..Kisi evde kira sozlesmesine dayanarak oturmuyorsa zaten haksiz olarak tasinmazi isgal ettigini bir nevi kabul etmekte..
İmzanın kiracıya ait oldugu anlasılınca mahkemeyi yanlıs imza konusunda yanıltmaya calıstıgı için %40 tazminat ödermiş.Birde benim aklıma su geldi.Acaba beni onun imzasını taklit etmekle sucladıgı için tazminat davası acabilirmiyim?daha önce %40 mahkeme bunu hak gördügü için tazminat acılmaz diye duydum.sizcede öylemi?
-
Eger yapilan icra takibi sonucunda bir imza inkari var ise talep halinde %40 inkar tazminati odenecegi dogrudur ayrica kiraciniz %10 para cezasina carptirilacaktir.Tazminat davasina gelince,eger zarariniz %40 lik inkar tazminati ile karsilanamiyorsa arta kalan zarariniz icin tazminat talep edebilirsiniz..
Ayrica icra mahkemesinden itirazin kaldirilmasini talep etmis iseniz kiraciniz mahkemede tanik dinletemez..
-
Alıntı:
Eger yapilan icra takibi sonucunda bir imza inkari var ise talep halinde %40 inkar tazminati odenecegi dogrudur ayrica kiraciniz %10 para cezasina carptirilacaktir.Tazminat davasina gelince,eger zarariniz %40 lik inkar tazminati ile karsilanamiyorsa arta kalan zarariniz icin tazminat talep edebilirsiniz..
Ayrica icra mahkemesinden itirazin kaldirilmasini talep etmis iseniz kiraciniz mahkemede tanik dinletemez..
Evet icra mahkemesinden itirazın kaldırılmasını talep ettik.Eylül ayına delilleri mahkemeye sunacagız.eger her kosuldan biz haklı cıkarsak(her kosulda haklıyız)kiracı ne zaman evden cıkarılır?Mahkeme evden cıkması için ne kadar süre verir?sizi cok yordum ama inanın düsünmekten cıldırmak üzereyim.üstelik karsı dairemde oturuyor.inanın cok kötü bir durum
-
Yukaridaki bilgiye bir duzeltme yapacak olursam,ilamsiz tahliyede icra mahkemesinden itirazin kaldirilmasini talep edebilmeniz icin elinizde noterlikce onaylanmis ya da duzenlenmis bir senedin olmasi gerekir..Siz herhalde genel mahkemede bir tahliye davasi actiniz?
-
Alıntı:
Yukaridaki bilgiye bir duzeltme yapacak olursam,ilamsiz tahliyede icra mahkemesinden itirazin kaldirilmasini talep edebilmeniz icin elinizde noterlikce onaylanmis ya da duzenlenmis bir senedin olmasi gerekir..Siz herhalde genel mahkemede bir tahliye davasi actiniz?
Evet genel mahkemede tahliye davası actık.Senet olmadıgı için evden cıkarılma süreside uzadı.sizce ne zaman kurtulabilirim?Eylül ayında 2.dava görülecek.Deliller sunulacak.Kirayı alamadıgım için maddi ve manevi anlamda zorlanıyorum ne zaman cıkalır cok merak ediyorum.ayrıca ilginiz için cok tesekkür ederim.
-
Kiracı imzaya itiraz etti. Peki kiracı olduğuna itiraz etti mi? Kira miktarına itiraz etti mi? Kira miktarı konusunda nasıl bir beyanda bulundu?
Mesela kiram 400 değil, 200 dediyse, siz 2400 YTL 6 aylık kira + masraflar olarak açacağınız icra takibine 1200 YTL + masrafları yatırması gerekir. Aksi halde temerrüt oluşur. Bu da derhal tahliye davası açma hakkı verir.
-
Alıntı:
Kiracı imzaya itiraz etti. Peki kiracı olduğuna itiraz etti mi? Kira miktarına itiraz etti mi? Kira miktarı konusunda nasıl bir beyanda bulundu?
Mesela kiram 400 değil, 200 dediyse, siz 2400 YTL 6 aylık kira + masraflar olarak açacağınız icra takibine 1200 YTL + masrafları yatırması gerekir. Aksi halde temerrüt oluşur. Bu da derhal tahliye davası açma hakkı verir.
Evet kira miktarınada itiraz etti.Zaten 5yıldır oturdugu için cok ucuz bir rakama oturuyor.Ona bile itiraz ediyor.3+1 eve 200 YTL kira vermeyi teklif ediyor.Merkezi yerde 3+1 eve 200YTL cok cok garip bir miktar.Apartmanımızda diger kiracılar 400 YTL oturuyor.Tahliye davasından sonra kiramı alamama korkusuda var bende.Çünkü kiracının 40 milyar kredi kartı borcu var ve maası hacizli.Kredi kartı borcu bitince galiba bize ancak sıra gelir.Buda imkansız gibi görünüyor.Esyalarına haciz yapsam desem esyalarıda hep annesinin,kardesinin üstüne göstermis.Kendine ait toplu ignesi bile yok gibi gösteriyor.Ne yapacagımı sasırdım.Cok zor durumdayım
-
Ayrıca kiracının maaşı hacizli oldugu için benim kiramı almam için önce bankalara olan borcu mu bitmesi gerek?Esyalarına icra konarak kiramı alsam esyalarıda baskalarının üstüne yapmıs.
-
Kiranı sorunum
Daha öncede sizlere kiracı sorunumdan bahsetmistim.aklıma takılan tek bir sorun kaldı lütfen bunada yardım edin.kısaca konuyu tekrar anlatıyım.kiracı kirasını ödemedigi için ihtar cektik ve suanda mahkemeligiz.kiracının 40milyara yakın kredi kartı borcu var.bankalar maasının 4\1ini alıyormus sanırım.son yaptıgımız kontratta esyalarını benim üstüme göstermistik.bankalar hacize gelirse evi esyalı tuttum diyecekti.simdi benim merak ettigim su:kiracının üzerine bir toplu igne malı görünmüyor.son yaptıgımız kontrattada esyalar benim üzerime görünüyor.mahkemelik olunca kontrattali imza benim degil dedi ve imza takibine gidilecek.imzanın onun oldugu anlasılınca ben alamadıgım kira borcumu esyalardan tahsil edebilirmiyim?suanda 7aylık birikmis kira borcum var.bana yardım edin lütfen
-
Kiracının bitmek bilmeyen yalanları
Benim sorunum her zamanki gibi kurtulamadıgım kiracım.Kiracı kirayı vermedigi için ihtar cektim.ihtarı umursamadı ve mahkemelik olduk.Suan vermedigi 8aylık kira borcu var.Sürekli mahkemeyi ertelemek adına yalanlar söylüyor.Önce kontrattaki imza benim degil dedi.İmza takibine gidilecek.Şimdide yeni bir yalan uydurdu.Gecen yıl kiracı bacagını kırmıstı.Platin takılmıstı.Şimdi mahkemede bu olayı kullanacakmıs.Daha bacagım iyilesmedi evden tasınamam diyecekmis.Halbuki platin takıldıktan 3ay sonra iyilesti şimdi saglıgı gayet iyi.Bu yalan mahkemeyi etkiler mi?
Eylül ayında delillerimiz sunulacak.banka hesap numarası vermemize ragmen kirayı ödemedi bunlar sunulacak.Davayı acalı 4ay oldu.Ne kadar sürer bu dava lütfen bilgi verirmisiniz?minnettar kalacagım.simdiden tesekkürler.
-
Re: kiracının bitmek bilmeyen yalanları
İki haklı ihtar tahliye nedenidir. İmza ona ait değilse evi o kiralamamaış demektir onu biliyor mu? O zaman fuzuli işgale girer ki cezası da vardır.
Bence bir avukattan yardım alarak süratlendirebilirsiniz.
-
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
İki haklı ihtar tahliye nedenidir. İmza ona ait değilse evi o kiralamamaış demektir onu biliyor mu? O zaman fuzuli işgale girer ki cezası da vardır.
Bence bir avukattan yardım alarak süratlendirebilirsiniz.
Avukat yoluyla yapıyoruz bütün herseyi.Bir ihtar birde almadıgımız birikmis kiralar için icra cekildi.avukat bu yöntemin daha kısa olacagını söylemisti.Kiracının 40milyara yakın kredi kartı borcu var.Haciz durumu olmasın diye bizden esyalı kontrat yapmamızı rica etmisti.Esyaları bizim üstümüze görünüyor.İşte simdide o kontrattaki imza benim degil diyor.İmza takibinde bu ortaya cıkacagı için içim rahat.Benim aklıma takılan bacagının kırıklıgını bahane edip mahkeme süresini yine uzatır mı?ve bu dava sizce ne zaman sonuclanır.Rica etsem lütfen bunada cevap yazarmısınız.Cok sevinirim
-
Güzel ülkemin mahkemeleri belli olmaz, adli tatil delil toplanması hastahane raporu filan derken gider.
Ancak hukuk olayları birbirine karıştırmaz. İki olay birbirinden bağımsızdır ve makul bir süre çoktan geçmiştir . Ayağının kırıklığı davayı etkilemez. Eğer imza kendisininse ayrıca ceza davası açma hakkınız doğar.
-
Alıntı:
Güzel ülkemin mahkemeleri belli olmaz, adli tatil delil toplanması hastahane raporu filan derken gider.
Ancak hukuk olayları birbirine karıştırmaz. İki olay birbirinden bağımsızdır ve makul bir süre çoktan geçmiştir . Ayağının kırıklığı davayı etkilemez. Eğer imza kendisininse ayrıca ceza davası açma hakkınız doğar.
Mahkemenin 3-4ay ertelenmesi hem maddi hem manevi bir sürü sıkıntı yaratıyor.sabır ver Allahım..
Bankalara kredi kartı borcu oldugu için maasının 4/1 kesiliyormus kiracının.Davayı kazanıp kiramı alacagımda önce bankalara olan borcu bitecekmis.Buna ayrı bir sıkıntı.Ayagının kırıklıgını bahane edecegi için benimde aklıma söyle bir fikir geldi.Kiracının yürürken resmini cekecegim.Elime belki delil olur.Dava günü kesin topallayarak gelecektir.Bu delil olur galiba
-
Mahkeme ayak kırıklığını delil gerekçe filan kabul etmez.
-
Alıntı:
Mahkeme ayak kırıklığını delil gerekçe filan kabul etmez.
Tesekkür ederim içim rahatladı.Allah razı olsun sizden.Cok tesekkür ederim.:mahcup:
-
Böyle kiracı görülmemiştir
Merhabalar..Arkadaslar benim bir kiracım varki düşmanlardan uzak olsun.O kadar dolandırıcılık,yalancılık diz boyuki hakim bile BU KİRACI NEREDEN BİLİYOR BU KADAR ŞEYİ AVUKAT OLMUŞ dedi..kısaca olayı anlatıyım..
Kiracımı kira vermedigi için dava actım.Mahkemeyi her seferinde yalanlarıyla uzattı.Biz banka hesap numarası verdik kirayı orayada yatırmadı.Kontrattaki imza benim degil diye yalan bile söyledi.Ama hakim imza takibine gitmeyi gerek görmedi.Şu an 9 aylık birikmiş kira borcumuz var.Avukatımız 10 gün içerisinde icraya gelinecegini söyledi.Ama kiracının kredi kartı borcu oldugu için tüm esyalarını baskalarının üzerine gösteriyor.Az önce kiracım iyice saygısızlıgı ele alarak MAHKEMEYE KAYBETTİLER diye apartmanda bagırmaya basladı.Bende dayanamadım KİM KAYBETMİŞ MAHKEMEYİ gibi konusmalar oldu.BEN KİRAMI VERİYORKEN BENİ KİMSE CIKARAMAZ dedi!!ama ortada kira yok!Neymiş mahkemeden banka hesap numarası almış kirayı yatırmış.Benim verdigim hesap numarası onu ilgilendirmiyormuş.Kirayı baska hesap numarasına yatırdıysan o numara nerede dedim Oda bankayla senin sorunun git ögren numaranı dedi.Avukatı aradım dosyada sadece bizim verdigimiz hesap numarası var yalan söylüyor her zamanki gibi dedi.Hakim kiraya 330ytlden karar vermiş.Kiracı 280 ytl de inat ediyor.Eger yatırmışsa bile baska hesap numarasına eminim 280den yatırmıştır.
Sizlere sormak istedigim ben kiracıya hesap numarası vermişken gidip baska hesap numarasına yatırsa bu bana mahkemede bildirilir mi?Kiracıya hesap numarası verdigim halde baska hesap numarasına yatırmışsa bu kötü niyetli oldugunun göstergesi degil mi?Avukatım icraya geldikten sonra 2-3 ay içerisinde çıkarırız kiracıyı dedi sizcede icradan 2-3 ay sonra cıkarılır mı?İkinci ihtarıda cektik hersey yavas ama yolunda ilerliyor bize göre ama kiracı nedense cok rahat ve davayı kazanacagından emin..lütfen yardım edin:(
-
Re: Böyle kiracı görülmemiştir
Sorularınızı o kadar dağınık sormuşsunuz ki konuyu tam anlamıyla anlamak için geçmiş mesajlarınızın tamamını okudum. Başladığınız yerden devam etseydiniz hem forum kurallarını ihlal etmemiş hem de daha rahat cevap almış olurdunuz.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=34553&page=2
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=32352&page=2
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41635
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43457
Siz de yukarıda verilen cevapları tekrar okuyun. Her şey açıkça yazılmış.
Kira alacağınızın tahsili ve evin tahliye edilmesi iki ayrı konudur.
Ancak her ikisi de icra takibi sonunda temerrüte dayanır.
Kiracının malları ve gelirlerini bulmadaki zor olduğu için tahsil etme konusunda zorluk yaşayacak ve belki de hiç tahsil edemeyeceksiniz.
Öncelikle tahliye konusuna odaklanın.
İtiraz konusunda daha önce yazdıklarımı hatırlayın.
Eğer kiracı "kiram 400 değil 200 lira" diyerek itiraz ediyorsa 200 lirayı yatırdığını ispatlayacak durumda olmalı. Kiracı bunu yazılı belgeyle yapmalı. İtirazın kaldırılması davası sonuçlandı mı? Lehinize sonuçlandığında temerrüt oluşmuş olacak ve tahliye davası açabileceksiniz. Tahliye davası sonuçlandığında kendisi çıkmazsa icra dairesi yoluyla tahliye edeceksiniz.
Yine aynı şekilde alacaklarınızı haciz yoluyla tahsil etmeye çalışacaksınız.
-
Alıntı:
Sorularınızı o kadar dağınık sormuşsunuz ki konuyu tam anlamıyla anlamak için geçmiş mesajlarınızın tamamını okudum. Başladığınız yerden devam etseydiniz hem forum kurallarını ihlal etmemiş hem de daha rahat cevap almış olurdunuz.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=34553&page=2
https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=32352&page=2
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=41635
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=43457
Siz de yukarıda verilen cevapları tekrar okuyun. Her şey açıkça yazılmış.
Kira alacağınızın tahsili ve evin tahliye edilmesi iki ayrı konudur.
Ancak her ikisi de icra takibi sonunda temerrüte dayanır.
Kiracının malları ve gelirlerini bulmadaki zor olduğu için tahsil etme konusunda zorluk yaşayacak ve belki de hiç tahsil edemeyeceksiniz.
Öncelikle tahliye konusuna odaklanın.
İtiraz konusunda daha önce yazdıklarımı hatırlayın.
Eğer kiracı "kiram 400 değil 200 lira" diyerek itiraz ediyorsa 200 lirayı yatırdığını ispatlayacak durumda olmalı. Kiracı bunu yazılı belgeyle yapmalı. İtirazın kaldırılması davası sonuçlandı mı? Lehinize sonuçlandığında temerrüt oluşmuş olacak ve tahliye davası açabileceksiniz. Tahliye davası sonuçlandığında kendisi çıkmazsa icra dairesi yoluyla tahliye edeceksiniz.
Yine aynı şekilde alacaklarınızı haciz yoluyla tahsil etmeye çalışacaksınız.
Kusura bakmayın özür dilerim haklısınız cok dagınık sordum.ama inanın sinirlerim cok bozuk nasıl sordugumunda farkında degilim.Evet itirazın kaldırılması davası sonuclandı.Kiracı 280 ytlde inat ederken hakim 330 ytl karar verdi.Tahliye davası actık.İkinci ihtarda cekildi.Avukat 2-3 ay içinde tahliye davasıda sonuclanır dedi ama kiracı o kadar rahatki mahkemeyi kaybettin diye başı dik geziyor.avukat bu hafta içinde haciz gelecegini söyledi ama benim pek umudum yok cünkü mallarını baskasının üstüne gösterdi.ikinci ihtar sonunda tahliye davası ne zaman sonuclanır?2-3 ay içinde cıkarılabilir mi?
-
Sayın Pınar1907,
Şuna net ve samimi şekilde bir yanıt verirseniz konuyla ilgili daha iyi bir yorum yapılabilir;
Kiracınızın kirayı ödemek istemesine rağmen almamakta diretmeniz gibi bir durum oldu mu?
Örneğin verdiğiniz banka hesabını kapatmak, üçüncü kişilerin hesaba para yatırmasını önlemek için bankaya talimat vermek, kendi hesabınız dışında başka birisinin hesap numarasını vermek gibi..
Öyle görünüyor ki, kiracınız hakimden ödeme yerinin belirlenmesi için bir talepte bulunmuş ve hakim, kendisine kirayı yatırması için bir banka ve hesap numarası belirlemiş.
Bunlara bir açıklık getirirseniz daha net yorum yapılabilir.Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
-
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Pınar1907,
Şuna net ve samimi şekilde bir yanıt verirseniz konuyla ilgili daha iyi bir yorum yapılabilir;
Kiracınızın kirayı ödemek istemesine rağmen almamakta diretmeniz gibi bir durum oldu mu?
Örneğin verdiğiniz banka hesabını kapatmak, üçüncü kişilerin hesaba para yatırmasını önlemek için bankaya talimat vermek, kendi hesabınız dışında başka birisinin hesap numarasını vermek gibi..
Öyle görünüyor ki, kiracınız hakimden ödeme yerinin belirlenmesi için bir talepte bulunmuş ve hakim, kendisine kirayı yatırması için bir banka ve hesap numarası belirlemiş.
Bunlara bir açıklık getirirseniz daha net yorum yapılabilir.Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Merhabalar..Ben ilk ihtarı cektigimde kendi üzerime kayıtlı hesap numaramı verdim.Ama hiç bir kirayı yatırma.Şimdide ben hakimden hesap numarası aldım diyor ama avukatım hakim hesap numarası vermedi verse bu dosyada bulunurdu diyor.İkinci ihtardada aynı hesap numarasını verdik.hesap numarası kesinlikle benim adıma.kesinlikle ücüncü kişilerin bankaya para yatırmasına talimat vermek gibi kanunsuz isler yapmadım.böyle birsey yapılabildiginide ilk simdi duydum.Hakim kirayı 330 ytlden belirledi.Kiracı 330 ytlden az yatırsa bu tahliye sebebi olabilir mi?
-
İyi kötü bir hesap numarası varsa bile icra takibine konu olan miktardan sonraki kiralar bu hesaba yatar.
İcra takibi yapıldıysa icra takibinde talep edilen miktarın itiraz edilmeyen kısmının icra dairesine 30 gün içinde yatmaması temerrüte neden olur.
-
Benim bir sorum daha olacaktı.lütfen yardım edin..
Kiracıya açılan tahliye davası sonuçlandıgında kiracı kararı temyize gönderme yetkisi var mı?Temyizden gelmesi ne kadar zaman sürer? yardımlarınız için tesekkür ederim
-
Lütfen bilgisi olan biri yardım etsin:(
-
Syn Pınar ;
Bu kadar panik yapmanıza , 22 defa aynı şeyi yazmanıza gerek yok.
Bu kadar dert edinmenize de gerek yok. Avukatınıza işi vermişsiniz. Güvenmiyorsanız vermeyebilirdiniz. çeşit çeşit soru sormuşsunuz. üstelik en sonunda temyizi de sormuşsunuz. . Avukatınız ilgileniyor. Bu kadar dehşet içinde olmayın.
Olmayın çünki 1 yıldan aşağı zaten kiracıyı çıkartmanız zor. Ortalama 5 celse sürer Türkiyede. Herbir celse arasına 2-3 ay verilir. Bu sürede de kira alamazsınız. Bunu baştan göze alın.
Gelelim işin hukuki boyutuna. Kira yasasına göre değil Borçlar Yasasına göre,kiranın hangi aylar ödenmediğini belirten-tek ihtarnameli bir tahliye taahhütlü ödeme emri gönderilseydi biraz daha zaman kısalırdı. Çünki bunda 30 gün içerisinde öderse sorun yok. Ödemezse veya itiraz ederse icra hukuk mahkemesinde ilk veya ikinci celsede sonuçlanma ihtimali olurdu. Ama burada işi uzatan birşey var. eksik anlattığınız. mahkeme 330 YTL kiraya karar verdi demişsiniz. Bu kararı ne zaman verdi? Bu kararı şu an icra hukuk mahkemesinde mi verdi? Önceden verdi ise, siz bu karara rağmen mi 400 YTL den istediniz? Siz kirayı 400 Ytl den kontrata dayanarak istediyseniz 330 Ytl den verilen karar ne?
bedel tayini konusunda ; İlk kontratta yapılan imzalar ve kira bedelleri ile ilk yenilemede yapılan kira bedelleri gabin olmamak kaydıyla kesindir ve mahkemece geçersizliğine dair hüküm verilemez,ancak ilk yenilemeden sonraki kontrat yenilemeleri veya bedel yenilemelerinde , orana kiracı tarafından (imzalamış olmasına rağmen) itiraz edilirse (2001 tarihinden bu yana yargıtay uygulamaları bu yöndedir) TEFE oranı dikkate alınarak kira bedeli uyarlanır.
Bundan başka; bu tip davalarda kiracının kirayı nihayetinde ödemesi yönünde karar verilir. Olağanüstü bir koşul oluşmazsa tahliyesine de karar verilir.
Onun için bu kadar uğraşmana falan gerek yok. Avukatın en iyi şekilde ilgilenir.
Sen istiyorsunki kiracı pat diye çıkarılsın. Türkiyede adalet yavaş işliyor. Maalesef.
Eşyalardan bahsetmişsin. Zaten o şekilde onu eve alman,eşyaları sana ait göstermen,usulsuz işlem yapman hata. Hacizli adamı neden aldın . Hem boyle bir adama neden usulsuz işlemde yardımcı oldun. Başka bir mesajında da ev eşyası faturalarının kiracının akrabalarının üzerine oldugunu yazmışsın. Faturalar kanıt teşkil etmiyor.
Yalnız şöyle bir durum var. Vatandaşı tahliye ederken,eşyalarını alamaz. Çünki senin üzerine görünüyormuş.
-
Alıntı:
Av.Muhammet Halil Uçar rumuzlu üyeden alıntı
Syn Pınar ;
Bu kadar panik yapmanıza , 22 defa aynı şeyi yazmanıza gerek yok.
Bu kadar dert edinmenize de gerek yok. Avukatınıza işi vermişsiniz. Güvenmiyorsanız vermeyebilirdiniz. çeşit çeşit soru sormuşsunuz. üstelik en sonunda temyizi de sormuşsunuz. . Avukatınız ilgileniyor. Bu kadar dehşet içinde olmayın.
Olmayın çünki 1 yıldan aşağı zaten kiracıyı çıkartmanız zor. Ortalama 5 celse sürer Türkiyede. Herbir celse arasına 2-3 ay verilir. Bu sürede de kira alamazsınız. Bunu baştan göze alın.
Gelelim işin hukuki boyutuna. Kira yasasına göre değil Borçlar Yasasına göre,kiranın hangi aylar ödenmediğini belirten-tek ihtarnameli bir tahliye taahhütlü ödeme emri gönderilseydi biraz daha zaman kısalırdı. Çünki bunda 30 gün içerisinde öderse sorun yok. Ödemezse veya itiraz ederse icra hukuk mahkemesinde ilk veya ikinci celsede sonuçlanma ihtimali olurdu. Ama burada işi uzatan birşey var. eksik anlattığınız. mahkeme 330 YTL kiraya karar verdi demişsiniz. Bu kararı ne zaman verdi? Bu kararı şu an icra hukuk mahkemesinde mi verdi? Önceden verdi ise, siz bu karara rağmen mi 400 YTL den istediniz? Siz kirayı 400 Ytl den kontrata dayanarak istediyseniz 330 Ytl den verilen karar ne?
bedel tayini konusunda ; İlk kontratta yapılan imzalar ve kira bedelleri ile ilk yenilemede yapılan kira bedelleri gabin olmamak kaydıyla kesindir ve mahkemece geçersizliğine dair hüküm verilemez,ancak ilk yenilemeden sonraki kontrat yenilemeleri veya bedel yenilemelerinde , orana kiracı tarafından (imzalamış olmasına rağmen) itiraz edilirse (2001 tarihinden bu yana yargıtay uygulamaları bu yöndedir) TEFE oranı dikkate alınarak kira bedeli uyarlanır.
Bundan başka; bu tip davalarda kiracının kirayı nihayetinde ödemesi yönünde karar verilir. Olağanüstü bir koşul oluşmazsa tahliyesine de karar verilir.
Onun için bu kadar uğraşmana falan gerek yok. Avukatın en iyi şekilde ilgilenir.
Sen istiyorsunki kiracı pat diye çıkarılsın. Türkiyede adalet yavaş işliyor. Maalesef.
Eşyalardan bahsetmişsin. Zaten o şekilde onu eve alman,eşyaları sana ait göstermen,usulsuz işlem yapman hata. Hacizli adamı neden aldın . Hem boyle bir adama neden usulsuz işlemde yardımcı oldun. Başka bir mesajında da ev eşyası faturalarının kiracının akrabalarının üzerine oldugunu yazmışsın. Faturalar kanıt teşkil etmiyor.
Yalnız şöyle bir durum var. Vatandaşı tahliye ederken,eşyalarını alamaz. Çünki senin üzerine görünüyormuş.
birincisi:ben aynı soruyu 22 defa sormadım..
ikincisi:avukatıma zaten güveniyorum.burada soru sormam avukatıma güvenmedigim anlamına gelmez.sadece aklıma takıldı sordum.kabalasmanıza gerek yoktu..
üçüncüsü:ben kiracıya evi kiraya verdigimde maddi durumu gayet iyiydi.evi o yüzden kiraya verdim..evi kiraya verdikten 2 yıl sonra kredi kartı borcu yaptı.
dördüncüsü:benim kapıma dayanıp agladı sızladı ve esyaları üstüne göstermemizi rica etti.tamam dedik.zaten hakimde SİZ GÜVENİLİR BİRİ OLDUGUNUZ BURADAN BELLİ YOKSA HERKES ESYASINI BASKASININ ÜSTÜNE YAPMAYA CESARET EDEMEZ.AMA MALESEF KİRACINIZ KENDİNİ HAKİM SANMIŞ CAHİL dedi...ve bende hakimin beni anladıgı ve kimin dogru insan oldugunu anladıgı için cok sevindim gururlandım..
besincisi:benim derdim kira falan degil.evimden cıksın o yeter.kanunların yavas işledigini ama elinde sonunda haklıdan yana olunacagını biliyorum..
altıncısı:SİZE SORU SORULUYOR DİYE İNSANLARI KÜCÜK DÜSÜRÜRCESİNE CEVAP VERECEKSENİZ VERMEYİN DAHA İYİ.ZATEN VERDİGİNİZ CEVAPTADA YARDIMCI OLAMADINIZ.NEDEN BOSUNA KALABALIK YAPTINIZ ANLAMIS DEGİLİM.
BUGUN HERHALDE BİR DAVA KAYBETTİNİZ.ACISINIDA BENDEN CIKARTTINIZ..
-
YARDIM ETMEK İSTEDİM. HUKUKÇU DOĞRUYU YAZAR.
SENİN İSTEDİĞİNİ YAZMAK ZORUNDA DEĞİLİZ.
AYNI ŞEYLERİ YAZMIŞSINIZ. 22 DEFA . 23 OLDU.
Kaç defa imzadan bahsetmişsin.. eşyalar kiracının yakınlarının üzerine demişsin.. az sonra eşyaları benim üzerime yaptık demişsin..5 DEFA NE ZAMAN ÇIKARILIR DEMİŞSİN.
Sana HUKUKİ BİLGİ verdim. ilk 3 satır hariç 17 satır hukuki bilgi verdim.
-Davanın sürecini
-Celse aralarının ortalama süresini
-Kira kanununa göre tahliye ile boçlar kanununa göre tahliye arasındaki farkı
-30 günlük ödeme - itiraz süresini
-hakimin hangi koşullarda aylık kira miktarına müdahale edeceğini
-haciz esnasında faturaların delil olmadığını
-kiranın hangi oranda düzeltileceğini.
-YAPTIĞIN EŞYAYI ÜZERİNDE GÖSTERME İŞLEMİNİN USULSUZ OLDUĞUNU...
AYRINTILI BELİRTTİM. ALMAK İSTEMEZSEN ALMA.
AYNI KONUDAN BAHSETMİŞSİN EVET. ÖRNEKLER ÇOK: OKU:
ÖRNEK:
Daha öncede sizlere kiracı sorunumdan bahsetmistim.aklıma takılan tek bir sorun kaldı lütfen bunada yardım edin.kısaca konuyu tekrar anlatıyım.kiracı kirasını ödemedigi için ihtar cektik ve suanda mahkemeligiz.kiracının 40milyara yakın kredi kartı borcu var.bankalar maasının 4\1ini alıyormus sanırım.son yaptıgımız kontratta esyalarını benim üstüme göstermistik.bankalar hacize gelirse evi esyalı tuttum diyecekti.simdi benim merak ettigim su:kiracının üzerine bir toplu igne malı görünmüyor.son yaptıgımız kontrattada esyalar benim üzerime görünüyor.mahkemelik olunca kontrattali imza benim degil dedi ve imza takibine gidilecek.imzanın onun oldugu anlasılınca ben alamadıgım kira borcumu esyalardan tahsil edebilirmiyim?suanda 7aylık birikmis kira borcum var.bana yardım edin lütfen
ÖRNEK:(NE KADAR SÜRER BU DAVA?)
Benim sorunum her zamanki gibi kurtulamadıgım kiracım.Kiracı kirayı vermedigi için ihtar cektim.ihtarı umursamadı ve mahkemelik olduk.Suan vermedigi 8aylık kira borcu var.Sürekli mahkemeyi ertelemek adına yalanlar söylüyor.Önce kontrattaki imza benim degil dedi.İmza takibine gidilecek.Şimdide yeni bir yalan uydurdu.Gecen yıl kiracı bacagını kırmıstı.Platin takılmıstı.Şimdi mahkemede bu olayı kullanacakmıs.Daha bacagım iyilesmedi evden tasınamam diyecekmis.Halbuki platin takıldıktan 3ay sonra iyilesti şimdi saglıgı gayet iyi.Bu yalan mahkemeyi etkiler mi?
Eylül ayında delillerimiz sunulacak.banka hesap numarası vermemize ragmen kirayı ödemedi bunlar sunulacak.Davayı acalı 4ay oldu.Ne kadar sürer bu dava lütfen bilgi verirmisiniz?minnettar kalacagım.simdiden tesekkürler.
ÖRNEK:(SİZCE BU DAVA NE ZAMAN SONUÇLANIR?)
Avukat yoluyla yapıyoruz bütün herseyi.Bir ihtar birde almadıgımız birikmis kiralar için icra cekildi.avukat bu yöntemin daha kısa olacagını söylemisti.Kiracının 40milyara yakın kredi kartı borcu var.Haciz durumu olmasın diye bizden esyalı kontrat yapmamızı rica etmisti.Esyaları bizim üstümüze görünüyor.İşte simdide o kontrattaki imza benim degil diyor.İmza takibinde bu ortaya cıkacagı için içim rahat.Benim aklıma takılan bacagının kırıklıgını bahane edip mahkeme süresini yine uzatır mı?ve bu dava sizce ne zaman sonuclanır.Rica etsem lütfen bunada cevap yazarmısınız.Cok sevinirim
ÖRNEK:
Selamlar..Benim sorunum kiracımla.ASLINDA BU KONUYLA İLGİLİ ÇOK SORU SORDUM ama kiracım cok yalan söyledigi için her gecen gün soru sayım artıyor.Daha öncede anlatmıstım kiracım 6aydır kira ödemedigi için mahkemeligiz.Kiracım evden cıkmamak için cesitli yalanlar söyleyerek süreyi uzatıyor.Simdiki yalanı ise kontrattaki imza benim degil diyor.İmza takibi yapılacak.Kiracı cok yalan söyledigi için aklıma simdide su takıldı:Tanıdık birini bulup imzanın kendine ait olmadıgını söyleyerek yani yalan torpil kullanıp bu isten kurtulabilirmi?suan resmen bana iftira ediyor.Aklım cok takıldı.lütfen yardım edin
ÖRNEK:(NE ZAMAN EVDEN ÇIKARILIR?)
En son subat ayında ödemesi gereken kirayı ödemedi.yani temmuz ayıyla birlikte 6 aydır kira almıyorum.İhtar gecip hesap numarası vermemize ragmen parayı yatırmadı.suan mahkemeligiz.simdide herseye itiraz ediyor.kontrattaki imza benim degil diyor.Kira bedelinide kabul etmiyor ve ödemiyor.Eylül ayında delillerimiz sunulacak ve imza takibi yapılacak.Cıkmayada niyeti yok.Cıkmasını istedigimiz için bir an önce cıkmasını istiyoruz.Acaba bu islemler ne kadar sürer ve NE ZAMAN EVDEN ÇIKMASINA KARAR VERİLİR?
ÖRNEK:(NE ZAMAN ÇIKARILIR)
Evet genel mahkemede tahliye davası actık.Senet olmadıgı için evden cıkarılma süreside uzadı.sizce ne zaman kurtulabilirim?Eylül ayında 2.dava görülecek.Deliller sunulacak.Kirayı alamadıgım için maddi ve manevi anlamda zorlanıyorum NE ZAMAN ÇIKARILIR ÇOK MERAK EDİYORUM.ayrıca ilginiz için cok tesekkür ederim.
ÖRNEK:(EŞYA BAŞKALARININ ÜZERİNE DEMİŞSİN!)
Ayrıca kiracının maaşı hacizli oldugu için benim kiramı almam için önce bankalara olan borcu mu bitmesi gerek?Esyalarına icra konarak kiramı alsam esyalarıda baskalarının üstüne yapmıs
ÖRNEK:
Merhabalar..Arkadaslar benim bir kiracım varki düşmanlardan uzak olsun.O kadar dolandırıcılık,yalancılık diz boyuki hakim bile BU KİRACI NEREDEN BİLİYOR BU KADAR ŞEYİ AVUKAT OLMUŞ dedi..kısaca olayı anlatıyım..
Kiracımı kira vermedigi için dava actım.Mahkemeyi her seferinde yalanlarıyla uzattı.Biz banka hesap numarası verdik kirayı orayada yatırmadı.Kontrattaki imza benim degil diye yalan bile söyledi.Ama hakim imza takibine gitmeyi gerek görmedi.Şu an 9 aylık birikmiş kira borcumuz var.Avukatımız 10 gün içerisinde icraya gelinecegini söyledi.Ama kiracının kredi kartı borcu oldugu için tüm esyalarını baskalarının üzerine gösteriyor.Az önce kiracım iyice saygısızlıgı ele alarak MAHKEMEYE KAYBETTİLER diye apartmanda bagırmaya basladı.Bende dayanamadım KİM KAYBETMİŞ MAHKEMEYİ gibi konusmalar oldu.BEN KİRAMI VERİYORKEN BENİ KİMSE CIKARAMAZ dedi!!ama ortada kira yok!Neymiş mahkemeden banka hesap numarası almış kirayı yatırmış.Benim verdigim hesap numarası onu ilgilendirmiyormuş.Kirayı baska hesap numarasına yatırdıysan o numara nerede dedim Oda bankayla senin sorunun git ögren numaranı dedi.Avukatı aradım dosyada sadece bizim verdigimiz hesap numarası var yalan söylüyor her zamanki gibi dedi.Hakim kiraya 330ytlden karar vermiş.Kiracı 280 ytl de inat ediyor.Eger yatırmışsa bile baska hesap numarasına eminim 280den yatırmıştır.
Sizlere sormak istedigim ben kiracıya hesap numarası vermişken gidip baska hesap numarasına yatırsa bu bana mahkemede bildirilir mi?Kiracıya hesap numarası verdigim halde baska hesap numarasına yatırmışsa bu kötü niyetli oldugunun göstergesi degil mi?Avukatım icraya geldikten sonra 2-3 ay içerisinde çıkarırız kiracıyı dedi sizcede icradan 2-3 ay sonra cıkarılır mı?İkinci ihtarıda cektik hersey yavas ama yolunda ilerliyor bize göre ama kiracı nedense cok rahat ve davayı kazanacagından emin..lütfen yardım edin
ÖRNEK:
Merhabalar..Ben ilk ihtarı cektigimde kendi üzerime kayıtlı hesap numaramı verdim.Ama hiç bir kirayı yatırma.Şimdide ben hakimden hesap numarası aldım diyor ama avukatım hakim hesap numarası vermedi verse bu dosyada bulunurdu diyor.İkinci ihtardada aynı hesap numarasını verdik.hesap numarası kesinlikle benim adıma.kesinlikle ücüncü kişilerin bankaya para yatırmasına talimat vermek gibi kanunsuz isler yapmadım.böyle birsey yapılabildiginide ilk simdi duydum.Hakim kirayı 330 ytlden belirledi.Kiracı 330 ytlden az yatırsa bu tahliye sebebi olabilir mi?
AVUKATLIK TOPLUMDA BİLİNDİĞİ GİBİ,BANA SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ DAVA KAZANMAK VE KAYBETMEKTEN İBARET DEĞİLDİR.
-
o soruları tekrarlamamın sebebi CEVAP ALAMAMAM..tıpkı temyiz hakkında soru sorup sizden GEREKSİZ cevaplar almam gibi.benim istedigim cevapları vermediniz diye bir saclamalık olabilir mi sizce?cocuklasmayalım lütfen...ben herseyin en dogrusunu ögrenmek için sordum.ögrendiklerim hosuma gider yada gitmez bu benim sorunum.size kızdıgım noktalar baska ama bunuda size anlatmama bile gerek yok zaten.uzun uzun yazlıları kopyala yapıstır yapacak kadar vaktiniz olabilir ama benim GEREKSİZ konulara ayıracak zamanım yok.23 kez sorsam ne 23 bin kez sorsam ne..sorumun cevabını alamadıktan sonra!soru soruyorum soruma soruyla karsılık gelince sorumu tekrar ediyorum.site yöneticisi olmadıgınız için sizi alakadar eden bir durum yok..ben size avukatlık dava kazanıp,kaybetten ibarettir demedim.nedense konuları saptırmakta üstünüze yok..ben galiba dava kaybettiniz sinirinide benden cıkardınız dedim..anlayamıyorsanız mesleginizin hakkınıda veremezsiniz...avukatlık kutsal bir meslektir.asla insanları kırarak başarılıda olunmaz..