Aile içinde bayana uygulanan şiddet nasıl kanıtlanabilir. bunun için nereye şikayet edilebilir. şiddet uygulayan eşe ceza ne olur, yanıtlarsanız sevinirim.
Printable View
Aile içinde bayana uygulanan şiddet nasıl kanıtlanabilir. bunun için nereye şikayet edilebilir. şiddet uygulayan eşe ceza ne olur, yanıtlarsanız sevinirim.
Öncelikle karakola gidip şikayetinizi yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sizi adli tıp raporu almanız için hastaneye yönlendireceklerdir. Şiddete maruz kaldığınızı adli tıp raporu ile kanıtlamanız gerekmektedir. Adli tıp raporu sonucunda ağırlaşmış bir yaralama söz konusu ise 1 yıldan 6 yıla kadar cezalandırılması gerektiren bir suçtur.
Eşinizin size yönelik kötü muamelesi olacak olursa aile mahkemesi yargıcından tedbir alınmasını isteyebilirsiniz. Ailenin Korunmasına Dair Kanun ile yargıca aile içi şiddet gören kişilerin korunması için birtakım tedbirleri alma yetkisi verilmiştir.
Saygılar.
Merhabalar, bende şiddet mağduru olarak tedbir konmasını istedim ve kondu. Bizde şiddet psikolojik olarak ve özel şeylerdi, şimdi ise yine telefonla rahatsız ediyor bunu nasıl açıklarım, bana gelen yazıda buda suçmuş. Şimdi ne yapmalıyım?
insanın hoşuna gitmeyen ve onu üzen herşey psikolojik şiddettir bunu eşler arasında yaşanan olarak ayırırsak1eşlerden birinin evdeki görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi2eşlerden birinin diğerine karşı aşağılayan ve hakaret içeren sözler sarfetmesi3eşlerden birinin diğerine ilgisiz davranması onu adam yerine koymaması haklarını ezmesi yani görmezden gelmesi 4sadakatsizlik ve aile bütünlüğüne zarar verecek olaylar5fiziksel şiddet vücuda uygulanan darp güçsüz olanı ezmek yani bu saydıklarım yani insanlık dışı yaşanan olaylar bunların hepsi suç teşkil eder ve tedbir kararını gerektirebilir
katılıyorum şiddet çeşitleri var,yaşadığım için biliyorum psikolojik şitdetde kötü ve insana zara veriyor.
Aşağıdaki linke bakarsanız hanıma neden daha az saygı gösterdiğimi ve karşılığında onunda bana aynı şeyleri yaptığını ve sonucu mahkemeye gidebilecek sıkıntıların bizi beklediğini daha iyi anlarsınız. Aslında bu da bir sadakatsizlik ve boşanma sebebidir.
Bu olayı boşanmadan çözebilme yolunu bilen varsa lütfen yazınız.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...920#post219920
siz hangi taraftasınız?
Şimdi örneğin eşim görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyince ben ona 2. maddeyi o bana 3. maddeyi ben ona 4. maddeyi uyguluyorum böle gidiyor sonra bişy oluyor herşey normale dönüyor sonra baştan başlıyoruz. taraf farketmiyor. Genelde 1. maddeyi eşim başlatmayı alışkanlık yapmıştı artık ben hep 1. maddeyi yapıyorum o bana diğerlerinin hepsini sürekli yapıyor. biz 5 yılıdan 3 ay fazladır evliyiz şimdiye kadar her ay 2 kere boşanmamız gerekirdi. Hatta 5. maddeyi yani darp olayını hep eşim yapıyor.
Ama bu sürtüşme hep bitiyor. demekki bitmeyince yada bitiren sebebler ortadan kalkınca insanlar eşlerinden başka kişilerde bişyler aramaya başlıyor ve akabinde boşanma oluyor galiba.
Ayrıca foruma yeni üye olanlar kısa msj okuyabiliyor ancak yollayamıyor. Başkalarının mail adreslerini de göremiyor. Forum üzerinden sadece mail yollayabiliyor. o da bu site üzerinden gittiği için açılmayabiliyor. Birisine mail attım ama açamamış o yüzden bu açıklamayı yazdım. muhtemelen birazdan bu açıklamam admin tarfından silinecek. Yolladığım mail herkesin okumasını isteyeceğim bişy olmadığı için ve çoook uzun olduğu için buraya yazamam. ayrıca bende yazdığımın bir örneği de yok bidaha da o kadar şeyi yazamam. zten bir çeşit iç dökme idi önemli değil. Yalnız alan kişi benim mailimi görüyosa aldığı şeyi aynen bana yollasın ben onun mailini göreyim bölece ve açılabilecek şekilde geri yollarım.
neden bu ısrar anlamadım.. insanlar burada hukuki anlamda paylaşımda bulunmak için varlar. yani herkes sıkıntılı zaten.. kimse ağlama duvarı değilki.. hem özel mesaj gönderiyorsunuz iç dökme gibi diyerek.. hemde bu eyleminizi alenileştirmeye çalışıyorsunuz.. bence siz kendi olayınıza odaklanınız sevgili doğrusune .. amacınızın dışında mecralarda gezinmeyin hedefinizi şaşırmayın derim.. zira okuduğum kadarı ile çok ama çooook sıkıntılısınız.. odaklanamadığınız davayı sonuçlandıramazsınız.. sevgiyle kalınız..
o e-maili bana yazmışsınız ben açamadım.. ama neden bana yazma ihtiyacı duydunuz onunda nedenini anlamadım.. sayın dardayım ın dediği gibi ben ağlama duvarımıyım.. neden buna ihtiyaç duydunuz"
Ala ala msj ı yazarken birden kayboldu neyse tekrar yazıyım.
Sebebi şudur : insanlar bazı şeyleri büyütürler ve gerçekten küçük olan şeyleri büyük zannederler. Onlara birileri hatta bu olayları yaşamış birileri olayın büyükmü yoksa yutulacak kadar basit ufak mı olduğunu söler. Mesela bundan boşanmaya kalkılmaz ayıp otur oturduğun yerde derler yada hakkaten bu unutulacak yada kabül edilecek bişy değil ya çözüm bulun yada gelecekde boşanacağınıza erkenden yolunuzu ayırın da ruhsal dengeniz bozulmasın ileride daha zor günler yaşarsınız derler.
Hani insan ne yapacağını yada neye uğradığını neyle karşı karşıya olduğunu bilmez ya OLAYIN CAHİLİ olma meselesi yani. Heleki bizim gibi çekirdek aile yaşayanlara yol gösteren de yoktur. Mesele boşanmaya varana kadar kimse tarafından duyulmaz. Ben size niyemi yazdım. Siz damdan düşmekte olan biri olarak bana tavsiyede bulunursunuz dye yazdım. Başka niye olacak. Ayrıca Şuan ünüversite hocaları ile de yazışıyorum. Bir çok üniversiteden psikologlar aile danışmanları sağ olsunlar yol gösteriyolar. Hatta baya çok şey okudum ki artık bir çok aileyi kurtarmanın mümkün olduğunu da anladım. bizimkini zaten hallettik. Dün akşam hanım eve geldi..
Bu site gerçekten güzel buradaki sorunları okuyunca insan boşanmanın ne olduğunu başına neler geleceğini öğreniyor..
1 _ Beğenmeyen msj yollama desin. Msjın içeriğini adminlere versin onlarda savcılara versin.
2_ Hukiki paylaşıma gerek kalmadan problemleri yaşamış yaşamakta olan kişilerle bilgi tecrübe alışverişini aleni yapmayacazda gizli mi yapacaz. Mail yollamanın sebebi ki kişinin ne mailini gördüm ne adını sadece site üzerinden yolla dedim sebebi yeni üye msj atamıyor mail atıyor. Alenileştirsek ne olurki sedece problemlerimi daha fazla kişi okur.
3_ Amacım hukuk yardımı değil bu konuda haklısınız. Amacım hukuki yardıma sebep olacak mesleyi yok etmenin yolunu bulmak. Bu yüzden hukuki değer içermeyen yazılar olabiliyor. Ayrıca asıl önemli konu budur. hukuk en son çare hatta macera olmalı.
4_ Evet burası hukuk portalı, psikiyatrik pedogojik aile danışmanlığı sitesi değil. ben yanlış yerde çıkış aramışım. Diğer yollar tükenince buraya gelirim de o yollar tükeninceye kadar dede olurum zaten.
5_ Sayın adminler kurallarınızı uygulamaktan çekinmeyiniz. Kuralsızlık kötü bişydir. Benim msjlarımın silineceğini tahmin ediyorum bence sakıncası yok. sağlıcakla kalın.
2_ Hukiki paylaşıma gerek kalmadan problemleri yaşamış yaşamakta olan kişilerle bilgi tecrübe alışverişini aleni yapmayacazda gizli mi yapacaz. Mail yollamanın sebebi ki kişinin ne mailini gördüm ne adını sadece site üzerinden yolla dedim sebebi yeni üye msj atamıyor mail atıyor. Alenileştirsek ne olurki sedece problemlerimi daha fazla kişi okur.
bu ne yaman çelişki böyle.. hem aleni yapmıycazda gizlimi yapıcaz hemde kişiye özel mesajla dert anlatabilmek için e-mail istiycez.. bana garip geldi..
daha önceki iletilerinizi okudum sayın doğrusune çözüm bekleyen o kadar çok sorununuz varmışki (buraya yazamadım gerçekten çokmuş) , içeriği birbirinden farklı bir kaç konuda yazarak çare aramışsınız.. sonra her nasıl oldu ise de sorunlarınız bir gecede çözülmüş (iyi ki çözülmüş aileniz dağılmaktan kurtulmuş).. mucize gerçekleşmiş.. nam-ı hesabınıza sevindim.. umarım bir daha sorun yaşamazsınız..umarım bir daha bu tür sitelerde çare aramak zorunda kalmazsınız.. saygılar iyi geceler..
ya ben damdan düşmekteyim ben beni kurtaracak dal ararken size nasıl yardımcı olabilirim.. üstelik dediğinize göre o kadar üniversite hocası psikologlar aile danışmanları size yol gösterirken ve baya çok şey okumuşken ben çaresizlik içinde size nasıl yardımcı olabilirim.. hele ki siz bir çok aileyi kurtarmanın mümkün olduğuna inanmışsınız kendinizinkinide halletmişsiniz..
e hazır eliniz değmişken inayet edinizde şuradaki garibanlara da faideniz dokunsun.. hayır mubarek günlerde sizden duasını esirgemeyenlerin dualarını alsanız olmazmı.. ailelerini kurtarsanızda.. dimi ama
yanılıyormuyum...
Bazen hakediliyor bazı şeyler