-
Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
iyi günler iyi çalışmalar. Babam 6 ay önce bir bankadan kefilsiz ihtiyac kredisi çekmişti. Fakat babam bir işte çalışmıyordu herhangi bir sosyal güvencesi olmasığı gibi üstüne ev araba gibi herhangi bir malıda yoktu. Babam gecen hafta vefat etti bizde bankaya babamın ölüm kağıdını götürdüğümüzde bize krediyi peşinmi yoksa taksitlemi ödüyceğimizi sordular. Bildiğim kadarıyla kefilsiz teminatsız kredilerde sigorta zorunluluğu var ve kişinin ölümü halinde bu kredi sigorta şirketi tarafından ödenir. Fakat banka bize babamın ferdi kaza sigortası ile sigortalandığını trafik kazası dışındaki ölümlerde bu sigortanın işlemeyeceğini söyledi. babam kalp yetmezliğinden öldü ölüm raporundada kalp yetmezliği yazıyor. merak ettiğim biz bu kredinin kalan taksitlerini ödemek zorundamıyız. kendi isteği dışında ölmesi ferdi kaza sigortasına tabi değilmi? veyahut biz bankaya hiçbir mal varlığı olmayan çalışmayan ve herhangibir sosyal güvencesi olmayan babama kredi kullandırdıkları için dava açabilirmiyiz. Biz şuanki durumda yasal olarak hakkımız nedir. ve nereler başvurmamız gerekir? Bilgi verirseniz çok sevinirim. iyi günler iyi çalışmalar.
-
Re: Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
1) Kredi zorunluluğu yok.
2) Ferdi kaza sigortası , ecelle vefat halinde işlemez.
3)Mirasçı sıfatıyla babanızın borçlarından sorumlusunuz
4)"kendi isteği dışında ölmesi ferdi kaza sigortasına tabi değilmi?" Sorunun cevabı kendi içinde gizli. ( Kişinin kendi isteğiyle ölmesi intihar demektir, ölüm genellikle kişinin isteği dışında gerçekleşir. )
5) Hekes her istediğine her istediği davayı, sonuçlarına katlanmak şartıyla açabilir.
6) Banka babanıza krediyi zorla mı verdi?
-
birincisi ferdi kaza sigortası sadece trafik kazalarını değil bununla beraber kişinin iradesi dışındaki bir takım ölüm olaylarınıda kapsıyıor. ikinci olarak banka zorla kredi kullandırmadı ama hiç bir geliri ve güvencesi olmayan birine kredi vermek üztelik kefilsiz kredi vermekte pek akıllıca bir iş değil. ve son olarak sizin henuz hukuk öğrencisi olduğunuz ve bilmediğiniz konularda sizi soru sorulduğu için sinirlenip insanları tersleme yoluna gittiğiniz aşikar bir şekilde ortadadır. Siteniz bize hukuki konularda destek vermek içinmi var yoksa bizi fırcalamak içinmi var vaziyet buyken anlamak hiç zor değil. İyi günler
-
Genelikle bankalar kredi verirken verdikleri kredi kadar hayat sigortası da yaparlar. Bu sigortayı yapmadıkları anlaşılıyor.Bence sizin araştırmanız gereken(ben cevabını bilmiyorum) sigorta zorunluluğu olup olmadığı.Ayrıca şimdiye kadar karşılaştığım ölüm halinde kalan borçların sigorta şirketlerince ödendiği idi.
-
okur123 teşekkür ederim bende sizin gibi biliyordum. bildiğim kadarıyla bankalar teminatsız ve kefilsiz kredi veriyorlarsa. kişiyi ölüme karşı sigortalamak zorundalar daha önce dayım 8 ay kadar önce vefaat ettiğinde aynı durum söz konusuydu banka dayımın oğluna zorluk çıkarmıştı fakat sonradan ödediği tutarlarda dahil parayı geri iade etti. şu anda bankanın bize yaptığı parayı almaya çalışmak diye düşünüyoruz. malesefki bu sitede yardım almak yerine resmen bankaların avukatlığını yapıyor gibiler. üzüldüğümüz konu bu okur123 bu konuyu ayrıca araştırıcam zaten başka bir avukatla görüşücez veya tüketici haklarına kadar gidicez. onlar zaten bize bu konuda yeteri kadar destek olurlar sanıyorum.
-
Sanayi ve Ticaret bakanlığı tarafından da Tüketiciyi koruma kanununa aykırı olduğu sıklıkla bildirilen, kredi alımı sırasında (bir çok)banka tarafından dayatma ,ön şart olarak sunulan kredi hayat sigortası aslındabir risk sigortasıdır.Amaç bankanın alacağının tahsilini garanti altına almaktır.
Kredi alınırken sigorta yapılması zorunluluğu yoktur.
Bilinen bir çok büyük banka 5.000 YTL ye kadar olan kredi limitlerinde kefil aramamakta,yerine kredi hayat sigortası uygulamasını tercih etmektedir.
Ekonomik koşullar göz önüne alındığında,kredi taleplerinin artması sonucu her başvuruya olumlu cevap verilmediğinden,tabiri caizse pastadan pay alma derdine düşen bazı işletmeler kefilsiz sigortasız kredi dağıtmaya başlamıştır.Ancak kredi uygulaması sırasında kredi hayat sigortası teklifi de seçimlik olarak sunulmaktadır başvuru sırasında.
Sonuç olarak bankaların bankaların kredi hayat sigortası yapma zorunluluğu bulunmadığından bu konuda bir sonuç alabileceğiniz sanmıyorum.
-
Alıntı:
ismailcoskun rumuzlu üyeden alıntı
okur123 teşekkür ederim bende sizin gibi biliyordum. bildiğim kadarıyla bankalar teminatsız ve kefilsiz kredi veriyorlarsa. kişiyi ölüme karşı sigortalamak zorundalar daha önce dayım 8 ay kadar önce vefaat ettiğinde aynı durum söz konusuydu banka dayımın oğluna zorluk çıkarmıştı fakat sonradan ödediği tutarlarda dahil parayı geri iade etti. şu anda bankanın bize yaptığı parayı almaya çalışmak diye düşünüyoruz. malesefki bu sitede yardım almak yerine resmen bankaların avukatlığını yapıyor gibiler. üzüldüğümüz konu bu okur123 bu konuyu ayrıca araştırıcam zaten başka bir avukatla görüşücez veya tüketici haklarına kadar gidicez. onlar zaten bize bu konuda yeteri kadar destek olurlar sanıyorum.
Konunun üzerine hassasiyetle gitmenizi isterim,bazı bankaların hukuk işleride malesef etik kurallara uymıyarak bu şekil kişileri mağdur etme ciğetine gitmekteler,kişilerinbilgisizliğinden istifade ettikleri görülmüştür,bu nedenle hukuki bilgi alarak olayın üzerine gidin.
Babanızın üzerinede kayıtlı hicbir şey yoksa,gerekmesi durumunda retti miras talebinde bulunun,bu reddi miras talebi süresinin gecip gecmediğini bilemiyorum,gecsede yinede reddi mirasta buluna biliyorsunuz bu vesile ile borclarındanda babanızın kurtulmuş olursunuz.
-
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Konunun üzerine hassasiyetle gitmenizi isterim,bazı bankaların hukuk işleride malesef etik kurallara uymıyarak bu şekil kişileri mağdur etme ciğetine gitmekteler,kişilerinbilgisizliğinden istifade ettikleri görülmüştür,bu nedenle hukuki bilgi alarak olayın üzerine gidin.
Babanızın üzerinede kayıtlı hicbir şey yoksa,gerekmesi durumunda retti miras talebinde bulunun,bu reddi miras talebi süresinin gecip gecmediğini bilemiyorum,gecsede yinede reddi mirasta buluna biliyorsunuz bu vesile ile borclarındanda babanızın kurtulmuş olursunuz.
reddi miras davası açmak istemiyoruz fakat kefil yok teminat yok bu durumda banka bizden parayı nasıl isteyebilir. Yani noırmalde bu parayı reddi miras yapmadanda ödemeden kurtulmamız gerekmezmi?
-
Babanızın kredi borcu da size miras olarak kalır.
Bankanın kredi için hayat sigortası yapma zorunluluğu yoktur.
Mirası red etmeniz bir çözümdür.Ancak bu durumda mirası red edenin payı diğer mirasçılara paylaştırılacaktır.Bu nedenle mirasçıların tamamının mirası red etmesi ile borçtan kurtulabilirsiniz.
-
son birşey daha sormak istiyorum babamın banka kredi verirken istediği belgeler şu şekilde
1.Başvuru formu (Şubeden yapılacak başvurular için) 2
2.Kimlik belgesi (Türk uyruklu gerçek kişiler için T.C. Nüfus Cüzdanı, T.C. Sürücü Belgesi veya Pasaport, yabancı uyruklu gerçek kişiler için Pasaport ve Oturma İzni Belgesi)
3.Gelir belgesi (Ücretli çalışanlar için son aya ait maaş bordrosu, maaş bordrosu firma antetli kağıdına düzenlenmiş ise firmanın imza sirküleri, serbest meslek sahipleri için vergi levhası)
4.Serbest meslek/işletme sahiplerinden ticaret sicil gazetesi
Başvuru formunda belirtilen ev adresine ait son dönem elektrik, su,doğalgaz veya telefon/cep telefon faturasının aslı (Faturalar kişinin kendi adına düzenlenmiş olmalıdır.)
5.Son aya ait SSK bildirgesi
Talep edilen kredi koşullarına göre ek belgeler ve teminatlar istenebilir. Kefil istenmesi durumunda aynı belgeler kefiliniz için de geçerlidir.
3 maddedeki gelir belgesi. babamın herhangibir gelir belgesi mevcut değildi bir işte çalışmıyordu. serbest meslek bile olsa babamın hiçbir zaman vergi levhası olmadı
4. evine ait sadece telefon faturası vardı elektrik su vs. yoktu
5. ssk bildirgesi mevcut değildi
bu yukardaki olumsuzluklara rağmen bankanın kredi vermesi banka adına sakıncalı bir durum değilmidir? bankaya evrekları olmadığı çalışmadığı mal varlığı olmadığı ve herhangibir güvencesi olmayan adama neden kredi verdiği yönünde dava açabilirmiyiz. açarsak kazanma şansımız varmı?
-
Alıntı:
..herhangibir güvencesi olmayan adama neden kredi verdiği yönünde dava açabilirmiyiz. açarsak kazanma şansımız varmı?
Sonuçlarına katlanmak şartıyla bu davayı açabilirsiniz elbet.
Kazanma şansınızın olduğunu sanmıyorum.
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sonuçlarına katlanmak şartıyla bu davayı açabilirsiniz elbet.
Kazanma şansınızın olduğunu sanmıyorum.
Teşekkür ederim erdoğan bey son bir soru daha reddi miras davası açmamız halinde babamın ödenmemiş bağkur borcu vardı onu ödeyip annemi sigortalı yapabilirmiyiz?
-
Sayın İsmail Coşkun
Öncelikle babanıza kredi verilirken yapılan sigortanın poliçesini inceleyin. Bu sigortalar kaza değil HAYAT sigortasıdır. İntihar dışındaki ölümleri kapsaması gerekir. Bu poliçenin incelenmesi sonrasında sigortadan ilgili bedel ödenebilir.
Onun dışında babanızın borcu sizden talep edilir. Bu talep sonrası bahsettiğiniz itirazlarınız ile dava açma hakkınız elbette vardır. Takibe itiraz eder, bahsettiğiniz itirazlarınızı belirtirsiniz.
Ancak neden kredi verdiniz diye değil, mesela neden yaptırılan sigorta poliçesi hayat değil de ferdi kaza sigortasıdır diyebilirsiniz Ancak sonuç alınır mı o konuda bu bilgiler ile birşey söylemek zor.
-
Alıntı:
mkocagul rumuzlu üyeden alıntı
Sayın İsmail Coşkun
Öncelikle babanıza kredi verilirken yapılan sigortanın poliçesini inceleyin. Bu sigortalar kaza değil HAYAT sigortasıdır. İntihar dışındaki ölümleri kapsaması gerekir. Bu poliçenin incelenmesi sonrasında sigortadan ilgili bedel ödenebilir.
Onun dışında babanızın borcu sizden talep edilir. Bu talep sonrası bahsettiğiniz itirazlarınız ile dava açma hakkınız elbette vardır. Takibe itiraz eder, bahsettiğiniz itirazlarınızı belirtirsiniz.
Ancak neden kredi verdiniz diye değil, mesela neden yaptırılan sigorta poliçesi hayat değil de ferdi kaza sigortasıdır diyebilirsiniz Ancak sonuç alınır mı o konuda bu bilgiler ile birşey söylemek zor.
Size katılıyorum,genelde bankalar kredi alandan kesildiği icin ücret.Hayat sigortası yapıyorlar,cok zamanlar bu şekil kredi alanın varislerine bu şekil tutum ve davranış icersinde bulunuyorlar bu bilinen bir gercektir,olayın üzerine gidildiğinde bakıyorlarki kişi işi sıkı tutuyor sonra çark ediyorlar.
-
Alıntı:
Teşekkür ederim erdoğan bey son bir soru daha reddi miras davası açmamız halinde babamın ödenmemiş bağkur borcu vardı onu ödeyip annemi sigortalı yapabilirmiyiz?
Yapabilirsiniz.
-
Alıntı:
birincisi ferdi kaza sigortası sadece trafik kazalarını değil bununla beraber kişinin iradesi dışındaki bir takım ölüm olaylarınıda kapsıyıor. ikinci olarak banka zorla kredi kullandırmadı ama hiç bir geliri ve güvencesi olmayan birine kredi vermek üztelik kefilsiz kredi vermekte pek akıllıca bir iş değil. ve son olarak sizin henuz hukuk öğrencisi olduğunuz ve bilmediğiniz konularda sizi soru sorulduğu için sinirlenip insanları tersleme yoluna gittiğiniz aşikar bir şekilde ortadadır. Siteniz bize hukuki konularda destek vermek içinmi var yoksa bizi fırcalamak içinmi var vaziyet buyken anlamak hiç zor değil. İyi günler
Yazımda bir "fırça" olduğu kanaatinde değilim. Tepkim, kefilsiz kredi veren bankaya dava açabilirmiyim sorusu oldu, krediyi banka babanıza zorla mı verdi diye sordum sadece. Zira bu sorunun ardınan "bu borcu nasıl ödemeyiz" kötüniyetli sorusu gelecekti. Mirasçı olarak babanızın aktiflerine sahip olacağınız gibi pasiflerinden yani borçlarından da sorumlusunuz-ki bunu çok iyi biliyorsunuz.
Bankalar ticari kuruluşlar olup verecekleri kredilere karşılık ne gibi garantiler alacaklarını belirlemede serbestlerdir. Bu amlamda babanızın hiç bir geliri ve malvarlığı yokken ona kredi vermeleri kendisi açısından bir ticari risktir ve bankayı ilgilendirir, sizi değil. Babanız bankadan zaten bir kredi almış ve ödemekteyken de vefat etmiştir. Hal böyle iken sizin Bankaya nasıl bir dava açmayı düşündüğünüzü pek yaman merak etmekteyim. Mesela bir tazminat davası açıp kazanarak bankayı bir daha ütmek mi niyetiniz? Türk Medeni Kanunu 2. ve 3. maddelerini dikkatinize sunarım.
B. Hukukî ilişkilerin kapsamı
I. Dürüst davranma
MADDE 2.- Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.
Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.
II. İyiniyet
MADDE 3.- Kanunun iyiniyete hukukî bir sonuç bağladığı durumlarda, asıl olan iyiniyetin varlığıdır.
Ancak, durumun gereklerine göre kendisinden beklenen özeni göstermeyen kimse iyiniyet iddiasında bulunamaz.
Sizin bankayı dava etmenizde iyiniyet işin neresinde söylermisiniz. Sırf bu nedenle de diğer arkadaşların bahsettiği mirasın reddi konusunu yazımda özellikle açmadım.
Ferdi Kaza sigortasına gelince, bunun genel şartlarını buradan http://www.tramer.org.tr/ferdi_kaza_sartlari.php okuyup anlayabilirsiniz. Anlaşılan o ki banka babanıza hayat sigortası yerine ferdi kaza sigortası yaptırmayı seçmiş ve babanızın bir itirazı olmamış.Bu arada merakettiğim başka bir konu bu kredinin ne amaçla çekildiği ve nerelere harcandığıdır.
Şayet kredi için babanızın bir arkadaşı kefil olmuş olsa idi, ne yapacaktınız?
Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olarak nasıl dersime iyi çalışmış mıyım bayım?
-
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Yazımda bir "fırça" olduğu kanaatinde değilim. Tepkim, kefilsiz kredi veren bankaya dava açabilirmiyim sorusu oldu, krediyi banka babanıza zorla mı verdi diye sordum sadece. Zira bu sorunun ardınan "bu borcu nasıl ödemeyiz" kötüniyetli sorusu gelecekti. Mirasçı olarak babanızın aktiflerine sahip olacağınız gibi pasiflerinden yani borçlarından da sorumlusunuz-ki bunu çok iyi biliyorsunuz.
Bankalar ticari kuruluşlar olup verecekleri kredilere karşılık ne gibi garantiler alacaklarını belirlemede serbestlerdir. Bu amlamda babanızın hiç bir geliri ve malvarlığı yokken ona kredi vermeleri kendisi açısından bir ticari risktir ve bankayı ilgilendirir, sizi değil. Babanız bankadan zaten bir kredi almış ve ödemekteyken de vefat etmiştir. Hal böyle iken sizin Bankaya nasıl bir dava açmayı düşündüğünüzü pek yaman merak etmekteyim. Mesela bir tazminat davası açıp kazanarak bankayı bir daha ütmek mi niyetiniz? Türk Medeni Kanunu 2. ve 3. maddelerini dikkatinize sunarım.
B. Hukukî ilişkilerin kapsamı
I. Dürüst davranma
MADDE 2.- Herkes, haklarını kullanırken ve borçlarını yerine getirirken dürüstlük kurallarına uymak zorundadır.
Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz.
II. İyiniyet
MADDE 3.- Kanunun iyiniyete hukukî bir sonuç bağladığı durumlarda, asıl olan iyiniyetin varlığıdır.
Ancak, durumun gereklerine göre kendisinden beklenen özeni göstermeyen kimse iyiniyet iddiasında bulunamaz.
Sizin bankayı dava etmenizde iyiniyet işin neresinde söylermisiniz. Sırf bu nedenle de diğer arkadaşların bahsettiği mirasın reddi konusunu yazımda özellikle açmadım.
Ferdi Kaza sigortasına gelince, bunun genel şartlarını buradan
http://www.tramer.org.tr/ferdi_kaza_sartlari.php okuyup anlayabilirsiniz. Anlaşılan o ki banka babanıza hayat sigortası yerine ferdi kaza sigortası yaptırmayı seçmiş ve babanızın bir itirazı olmamış.Bu arada merakettiğim başka bir konu bu kredinin ne amaçla çekildiği ve nerelere harcandığıdır.
Şayet kredi için babanızın bir arkadaşı kefil olmuş olsa idi, ne yapacaktınız?
Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olarak nasıl dersime iyi çalışmış mıyım bayım?
Teşekkür ederim ben sorularımın cevaplarını hukuk öğrencesinden değil kanunları daha iyi inceleyen bir takım arkadaşlardan sizin vasıtanızla aldım. Aracı olarak iyi bir iş yapıyorsunuz fakat üzerinize düşen işte maduru suçlu gibi gösteriyorsunuz. kefil olsaydı merak etmeyin biz öderdik bizim kızdığımız nokta sigorta olayıdır böyle durumlarda ölüm sigortası yapılır bizi kızdıran nedne yapılmadığı konusudur. İlgilenen bütün arkadaşlara Teker teker teşekkür ederiz
-
Fırat beyin hukuk fakültesi öğrencisi olduğunu nasıl öğrendiniz?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Fırat beyin hukuk fakültesi öğrencisi olduğunu nasıl öğrendiniz?
Erdoğan bey Fırat beyin yazım şeklinden ve verdiği cevaplardan bu sonucu çıkardım. Tabiki doğru olduğunu ileri süremem Sadece bir tahmin yanılmışta olabilirdim
-
Alıntı:
bizim kızdığımız nokta sigorta olayıdır böyle durumlarda ölüm sigortası yapılır bizi kızdıran nedne yapılmadığı konusudur.
Sizde her kızgınlık veya haksızlık duygusu uyandıran olayda haklı olduğunuzu düşündüren saik nedir? Sizin bankaya kızma hakkınız olduğu gibi benim de bana haksız gibi görünen konulara kızma hakkım vardır.En çok kızdığım şey vatandaşlarımızın hemen tazminat davası açma fikrine yönelmeleridir. Onun için de herkes herkese her davayı sonuçlarına katlanmak şartıyla açabilir dedik.
Sorun, sorunu bihakkın değerlendirmeden kızmak, öfkelenmek, kendimizi haklı görmek sorunudur. Bu sadece size özgü de değildir, bizim yapımız böyle.( Başbakan da aynı dertten muzdarip korna sesleri nedeniyle)
Düşüncenin ve dolayısıyla sorunun da bir sistematiği vardır. Önce sorun yorumsuz ve yalın biçimiyle ortaya konulur, çözüm yöntemleri sonra tartışılır.
Soruyu şu biçimde sorsaydınız hiç mesele olmayacaktı.
Babam bir bankadan tüketici kredisi aldı ancak vefat etti. Öğrendiğimize göre banka bu kredi için babama hayat sigortası değil ferdi kaza sigortası yaptırmış. Bu durumda bankanın bir sorumluluğu olabilir mi? Babamın bir mal varlığı da yok, bunu biz ödemek zorunda mıyız?
Buyrun şimdi siz cevaplamaya başlayın.
-
dostum, baban sizlemi yaşıyor?
cevap evet ise, artık kredi verilişini sorgulamaktan vazgeç. o parayı gerek bireysel gerek sizler için kullandı.
soruna gelelim, öncelikle ferdi kaza sigortasını bir incele, sigorta şirketine telefon aç ve sor "ben ferdi kaza yaptırsam, evde uyurken kalp yetmezliğinden ölsem , ölüm tazminatını alırmıyım"
cevabı sigorta firması verecek.
ödemiyorsa, borçlar sizin borçlarınızdır. haciz sizin eve gelir, bu sebeple krediyi ödemenizi öneririm veya anlaşmaya çalışın.
reddi miras halinde anca borç sizin olmaz, ama aynı evde yaşıyorsanız gene eve haciz gelecektir...
borçtan kaçamıyorsunuz malesef.
bankayı suçlamadan önce, babanızın neden kredi çektiğini sorgulayın derim.
-
merhaba bende amlamam ama; verilen cevapları okudum sen anlamak istemiyorsan bu kimin suçu.. Sen nerden duyduysan ona sor öyle bankaya dava aç. Ben birine borç verdiğimde kim bana ne karışır, teminat isterim yada istemem kime ne para benim param. Para batsada hoş geri ödensede hoş.....
Ya borcu seve seve ödeyeceksin yada Reddi Miras yapacaksın.
-
İsmail bey babanızın kredi aldığı meblağ ne kadar?babanız bu krediyi alırken siz nerdeydiniz ve ne yapıyordunuz?Madem babanız bu derece zorda kalıp kredi aldı siz evlatları olarak nerdeydiniz?evlatlar olarak üstüne düşeni yaptınıza vijdanen kanaatlimisiniz?Madem babanız kredi için dara düşmüş evlatlar olarak bu darlığını aşmak için bişiler yaptınız mı?mantıken ve aklen hiç bir geliri olmayan biri çektiği kredileri nasıl geri ödeyebilir idi?.Babanızın çekdiği bu kredi den evlatları olarak yararlanma durumunuz varmıydı?Netice itibarı ile babanızın mirasını kabul ettiğiniz taktir de bu kredi bocunu illaki ödersiniz ancak reddi miras yapar yani mirası red ederseniz borçtan kurtulursunuz ancak en ufak ta miras alamazssınız.Saygılar.
-
Cevap: Re: Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
Sonuçta bankaya dahi olsa kul borcudur, babanız parayı aldı ve kullandı. Bankaya borçlu değilde bir kişiye borçlu olsaydı ödemeyecek miydiniz? Alacaklı olan kişi size gelecekti, babanızın bana borcu vardı diyerek. Mezarında babanız feryat ediyor, babanızın kemiklerinin sızlamaması için, Allah rızası için, babanızın rızası için ödeyin bence.
-
Cevap: Re: Babam Vefaat etti kefilsiz ihtiyac kredisi kullanmıştı
İsmail Bey sakin olun,
Sigortanın "ödemiyorum" demesi o kadar da basit değil.
Sizden ricam hukuki mesnedi olmayan yorumları dikkate almamaız ve konu ile ilgili elinizdeki tüm belgeleri bir klasörde toplamanız.
Öncelikle bunu yapın ve sükünetinizi bozmayın.
Bunu yaptıktan sonra tekrar konuşabiliriz.
ÖNEMLİ NOT: Hukuki bir dayanağı olmayan ve sizi hakkınızı aramaktan vazgeçirmek üzere yazılmış HİÇ BİR YAZIYI dikkate almayın.
Unutmayın ki hukuk; yasalar ve yönetmelikler ile işler, içtihatlarla desteklenir, varsa emsal kararlara göre sonuçlanır. Bu bağlamda "krediyi alırken siz nerdeydiniz?, vicdanınız nerdeydi? babanıza zorla mı verdiler?" gibi saçma sorulara cevap vermeme yoluna gidiniz.
Bu yola gidiniz ki; saçma cevaplar ile vakit kaybetmeyin.
Kısa sürede benimle temasa geçebilirsiniz. Durumun aslında farklı olduğuna şahit olacaksınız.
Saygılar