Eşe Darp Sonucu Savcılık Soruşturması
Eşim, kendisini darp ettiğim iddiasıyla doktor raporu alarak olayı savcılığa intikal etirmiş. polise verdiğim ifadede suçlamayı reddettim. raporu veren doktorla görüştüm. kolunda ve bacağında hafif darp rapor ettiğini söyledi. hafta içi savcıya ifade vereceğim. eğer savcı para cezası verip ertelerse , ileride eşimin açacağı boşanma davasında maddi manevi tazminat cezasına çarptırılma ihtimalim nedir? eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. adresime gelecek olan boşanma isteği tebligatını tebellüğ etmezsem dava açılmamış olur mu ? olursa bunu kaç kez yapabilirim ? şimdiden teşekkürler...
Re: Eşe Darp Sonucu Savcilik Soruşturmasi
Alıntı:
sev75 rumuzlu üyeden alıntı
ileride eşimin açacağı boşanma davasında maddi manevi tazminat cezasına çarptırılma ihtimalim nedir? ...
Maddi manevi tazminat ceza değildir.
Boşanma davası ceza mahkemesinde değil aile mahkemesinde görülür.
Ancak bu sizin boşanmaya neden olacak kusurunuz sayılacağından maddi ve manevi tazminata hükmedilme ihtimali yüksektir.
Alıntı:
eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. adresime gelecek olan boşanma isteği tebligatını tebellüğ etmezsem dava açılmamış olur mu ?
...
Dava size tebligat gelmeden açılmış durumda zaten. Almazsanız yokluğunuzda görülür. Siz iddialara cevap verme hakkınızı kullanmamış olursunuz. Dolayısıyla eşiniz daha kolay boşanır ve onun sunduğu kanıtların ışığında nafaka ve tazminat belirlenir.
Boşanma davasından kaçmak yerine mahkemeye çıkıp onu sevdiğinizi ve boşanmak istemediğinizi söylemek daha yerinde olacaktır.
Re: Eşe Darp Sonucu Savcilik Soruşturmasi
Alıntı:
Eşim, kendisini darp ettiğim iddiasıyla doktor raporu alarak olayı savcılığa intikal etirmiş. polise verdiğim ifadede suçlamayı reddettim. raporu veren doktorla görüştüm. kolunda ve bacağında hafif darp rapor ettiğini söyledi. hafta içi savcıya ifade vereceğim. eğer savcı para cezası verip ertelerse , ileride eşimin açacağı boşanma davasında maddi manevi tazminat cezasına çarptırılma ihtimalim nedir? eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum. adresime gelecek olan boşanma isteği tebligatını tebellüğ etmezsem dava açılmamış olur mu ? olursa bunu kaç kez yapabilirim ? şimdiden reşekkürler...
sana tavsiye arkadaşım..eşinle darp olayından dolayı anlaşın. asliye hukuk mahkemesinde görülür davanız ve anlaşabilinecek türden davalardır bunlar. hakim zaten anlaşın der..amma anlaşmazsanız olacağını söyleyeyim.. darp karşılıklı ise, anlaşma yoksa, birde eşe karşı işlendiği için 4500 er ytl ödemek zorunda kalırsınız.. aslında 3000 YTL ama suç eşe karşı işlendiği için %50 artıyor. temyiz yolu açık 2 sene de dönüyor diyorlar ama gereksiz bir ödeme bence.. daha yeni başıma geldi tecrübe ile sabit.. umarım faydası olmuştur.. diğer yandan darpın sebebinin bir önemi yok. boşanma davasında istenebilir bu dosya ama hakimin takdirindedir.. (diye biliyorum hatalıysam özür diliyorum)
Re: Eşe Darp Sonucu Savcılık Soruşturması
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim . bir sorum daha olacak . Olayın darp nedeniyle savcılığa intikal etmiş olması boşanma davası açıldığı anlamına mı geliyor ? yoksa eşimin ayrıca aile mahk. veya asliye hukuk mahkemesine boşanma için müracaat etmesi mi gerekiyor ?
Saygılarımla...
Alıntı:
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim . bir sorum daha olacak . Olayın darp nedeniyle savcılığa intikal etmiş olması boşanma davası açıldığı anlamına mı geliyor ? yoksa eşimin ayrıca aile mahk. veya asliye hukuk mahkemesine boşanma için müracaat etmesi mi gerekiyor ?
Saygılarımla...
Eşiniz ayrıca boşanma davası acması gerekiyor,Boşanma davasında bu C.savcılığındaki olayı delil gösteriyor,şiddetli gecimsizlik diye.Aleyhinizde delil oluyor.
Aydınlatıcı bilgiler verdiniz. Tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
savcının size para cezası verme yetkisi yok. savcı dosyayı hazırlayıp mahkemeye gönderiyor. hakim ikinizide yada vekillerinizide karşısına alıp önce dinliyor sonra anlaşın diyor. anlaşma olmazsa kamu davası olduğundan dolayı önce hapis cezası sonrada hapis cezası para cezasına çevriliyor (her bir gün sanırım 20 YTL den hesaplanıyor) bu para cezasıda eşler birbirlerine değil, hazineye irad kaydedilmek üzere devlete ödeniyor. hükmün yüzünüze okunmaması yani erteleme talebinizi hakim kabul edebilirde etmeyebilirde.. bende hükmü resmen yüzüme okudu.. asliye hukuk mahkemesinde görülen ve biten bu dava dosyasını eşiniz boşanma davasında (tabii boşanma davası açarsa) belirtir ve delil olarak isterse aile mahkemesi asliye hukuk mahkemesinden darp ile ilgili dava dosyasını istiyor. yani şiddetli geçimsizlik yada iddialarına mesnet olacak şekilde darp şidet hakaret vs. iddialarında delil olarak kullanılabiliyor. maddi manevi tazminat talebine gelince.. boşanma da daha az kusurlu olan taraf daha fazla kusurlu olan taraftan boşanmadan dolayı zararı nedeni ile maddi manevi tazminat talebinde bulunabiliyor.. bu konuda formda araştırma yaparsanız örnek bir çok konuya rastlayacaksınız.. kolay gelsin..
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
savcının size para cezası verme yetkisi yok. savcı dosyayı hazırlayıp mahkemeye gönderiyor. hakim ikinizide yada vekillerinizide karşısına alıp önce dinliyor sonra anlaşın diyor. anlaşma olmazsa kamu davası olduğundan dolayı önce hapis cezası sonrada hapis cezası para cezasına çevriliyor (her bir gün sanırım 20 YTL den hesaplanıyor) bu para cezasıda eşler birbirlerine değil, hazineye irad kaydedilmek üzere devlete ödeniyor. hükmün yüzünüze okunmaması yani erteleme talebinizi hakim kabul edebilirde etmeyebilirde.. bende hükmü resmen yüzüme okudu.. asliye hukuk mahkemesinde görülen ve biten bu dava dosyasını eşiniz boşanma davasında (tabii boşanma davası açarsa) belirtir ve delil olarak isterse aile mahkemesi asliye hukuk mahkemesinden darp ile ilgili dava dosyasını istiyor. yani şiddetli geçimsizlik yada iddialarına mesnet olacak şekilde darp şidet hakaret vs. iddialarında delil olarak kullanılabiliyor. maddi manevi tazminat talebine gelince.. boşanma da daha az kusurlu olan taraf daha fazla kusurlu olan taraftan boşanmadan dolayı zararı nedeni ile maddi manevi tazminat talebinde bulunabiliyor.. bu konuda formda araştırma yaparsanız örnek bir çok konuya rastlayacaksınız.. kolay gelsin..
Sayın Dardayım merhaba,
Benim bunu konu ile ilgili bir sorum vardı. Aynı konu üzerinden size danışmak istedim. Msn de konuşuyorum die eşim, babası ve amcası beni ve kızımı evde darp ettiler. Bununla ilgili darp raporlarımı aldım. C.S. şikayette bulundum. Aynı adliyede eşimin bana karşı açmış olduğu boşanma davasıda var. Bu darpın davasının boşanma davamda, kızımın velayeti konusunda ve onların bana açmış olduğu tazminatta bana ne gibi faydası olur? Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Alıntı:
ne yapmalı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Dardayım merhaba,
Benim bunu konu ile ilgili bir sorum vardı. Aynı konu üzerinden size danışmak istedim. Msn de konuşuyorum die eşim, babası ve amcası beni ve kızımı evde darp ettiler. Bununla ilgili darp raporlarımı aldım. C.S. şikayette bulundum. Aynı adliyede eşimin bana karşı açmış olduğu boşanma davasıda var. Bu darpın davasının boşanma davamda, kızımın velayeti konusunda ve onların bana açmış olduğu tazminatta bana ne gibi faydası olur? Görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
Boşanma davası aşamasında,bu gibi olayların boşanma davasına etkisi olmaz.bu darp olayının cezası verilir o ayrı. Boşanma davası acılana kadar olan olaylar değerlendirilecektir.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma davası aşamasında,bu gibi olayların boşanma davasına etkisi olmaz.bu darp olayının cezası verilir o ayrı. Boşanma davası acılana kadar olan olaylar değerlendirilecektir.
Ama bu dava eş zamanlı Sayın Esmerman,
Alıntı:
T.C.
YARGITAY
HUKUK GENEL KURULU
E. 1980/2-805
K. 1980/1437
T. 21.3.1980
• BOŞANMA ( Delillerin Takdiri )
• KADININ FENA MUAMELESİ ( Boşanma Davası Açıldıktan Sonra )
743/m.134
ÖZET : Davalı kadının, boşanma davası sırasında kocasının yüzünü tırmalaması hükme esas alınamaz.
DAVA VE KARAR : Taraflar arasındaki boşanma davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; Eyüp Asliye 2. Hukuk Mahkemesince davanın kabulüne dair verilen 28.3.1978 gün ve 819-261 sayılı kararın incelenmesi davalı Sabriye vekili tarafından istenilmesi üzerine,
( Her, dava açıldığı tarihteki şart ve delillere göre çözülür onun için davadan sonra meydana gelmiş olaylara dayanılamaz. Her ne kadar, davalı kocasının yüzünü tırmalamış ise de bu olay boşanma davası sırasında olduğu için hükme esas alınamaz. Bunun dışındaki yönlere gelince:
Dinlenen davacı tanıklarının sözlerinin bir kısmı MK.134. maddesinde de yer alan çekişmezlik halini ve köklü sarsılma durumunu kabule elverişli olmayan afaki beyanlar olup bir kısmı ise, sebep ve saiki açıklanmaya ve inandırıcı olmaktan uzak izahlardan ibarettir. Bu itibarla, davanın reddi gerekirken, delillerin takdirinde hataya düşülerek boşanmaya karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır. ) gerekçesiyle bozularak dosya yerine geri çevrilmekle yeniden yapılan yargılama sonunda mahkemece önceki kararda direnilmiştir.
Hukuk Genel Kurulunca incelenerek direnme kararının süresinde temyiz edildiği anlaşıldıktan ve dosyadaki kâğıtlar okunduktan sonra gereği görüşüldü:
Tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına dosyadaki kâğıtlara, Özel Daire bozma ilamında açıklanan gerektirici nedenlere göre, Hukuk Genel Kurulunca da benimsenen Özel Daire bozma kararına uyulmak gerekirken önceki kararda direnilmesi Usul ve Yasa’ya aykırıdır. Bu nedenle direnme kararı bozulmalıdır.
SONUÇ : Temyiz itirazlarının kabulü ile direnme kararının Özel Daire bozma kararında gösterilen nedenlerle ( BOZULMASINA ), karar verildi.
------------------------------------------------------------------------
Yani burada sizin darp olayınız. Boşanma davası actıktan sonra gelişiyor.
Alıntı:
Hanım efendi,siz darba maruz kalmışınız gitmişiniz raporunuzu almışınız eşinizde diyelim birgün sonra veya iki gün sonra,boşanma davası acmış,evet sizin bu olayınız davadan önce olmuş oluyor,lehinize mahkemede delil olarak kullana bilirsiniz.
Alıntı:
Hanım efendi,siz darba maruz kalmışınız gitmişiniz raporunuzu almışınız eşinizde diyelim birgün sonra veya iki gün sonra,boşanma davası acmış,evet sizin bu olayınız davadan önce olmuş oluyor,lehinize mahkemede delil olarak kullana bilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Kızını darp eden baba yaklaşık 1 yıldır kızıyla görüşmeyen hiç bir şekilde yanında olmayan bir baba velayeti alabilirmi bu durumda
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Kızını darp eden baba yaklaşık 1 yıldır kızıyla görüşmeyen hiç bir şekilde yanında olmayan bir baba velayeti alabilirmi bu durumda
Kızın yaşı kac,Zannetmiyorum velayeti babaya vereceğini mahkemenin.
Alıntı:
Kızın yaşı kac,Zannetmiyorum velayeti babaya vereceğini mahkemenin.
Kızım önümüzdeki hafta 11 yaşına girecek. Ayrıca mahkemelerde uzmanlar tarafından kızımın düşünceleri dikkate alınırmı? Aslında benim tek şahidim kızım
Teşekkür ederim.
Alıntı:
Kızım önümüzdeki hafta 11 yaşına girecek. Ayrıca mahkemelerde uzmanlar tarafından kızımın düşünceleri dikkate alınırmı? Aslında benim tek şahidim kızım
Teşekkür ederim.
Yanlız bir forumda mesajınızı okudum MSN kayıtları ile ilgili,işte burada durmak gerekir,şimdi velayetin sizemi yoksa babayamı verileceği hususunda bir Allah birde hakim bilir,şimdi burada eşinizi aldattığınızın kayıtlarıda mevcut,bir tarafta cocuğunu bir tokat vuran baba bir tarafta kocasını aldadat bir eş.burada cocuğun velayetinin valla kime verileceğini hakim taktir edecek,bizim bile burdan sonucu şu aşamada kestirmemiz tamamen olanaksız.İ ş şimdi karıştı işte.:rolleyes:
Alıntı:
Yanlız bir forumda mesajınızı okudum MSN kayıtları ile ilgili,işte burada durmak gerekir,...
İşte bu nedenle hem konu bütünlüğünün sağlanabilmesi hem de forum kirliliğine neden olunmaması için tekrardan kaçınılması gerekiyor
sn. ne yapmalı.
merhaba 15 aylık evliyim. eşimin ailesi evliliğimiz boyunca beni istemediler ve sürekli eşim üzerinde baskı kurdular. ben eşimin ailesinin evine gidemiyordum kendisi tek başına şehir dışına gidip beni yalnız bırakıyordu. ailesi benim kapanmamı istedi ben kabul etmedim. eşim bana dinsiz ve ateist olduğumu söyledi. evde sürekli dini kanallar izlettirdi. baskı kurmaya çalıştı üzerimde sürekli kavgalar ettik. 2 kez eşyaları alıp evleri ayırdık. gelip özür diledi barıştık. psikolojim çok bozukdu ilaç kullanmaya başladım.en son geçtiğimiz hafta yine bir tartışmamızda fiziki şiddet uyguladı ve ben gidip karakola şikayetçi oldum. adliyeden ve devlet hastanesinden de darp olduğuna dair raporum var ve boşanma davasını açtım..
1- eşimin boşanmayı istememesi dava sürecini etkilermi?
2- eşime maddi manevi tazminat talep etme ve kazanma hakkım varmı?
3-darp olayından dolayı kamu davası açılırmı? ben boşandıktan sonra kamu davası açılırsa ve şikayetimi geri alırsam dava düşermi?(uğraşmak istemiyorum boşanmam yetecek)
4- eşimde boşanmak isterse dava tek celsede bitermi?
5-ben tazminat istemesem bile hakim tazminata mahkum edebilirmi eşimi?
yanıtlarsanız çok sevinirim
Alıntı:
gaytek rumuzlu üyeden alıntı
merhaba 15 aylık evliyim. eşimin ailesi evliliğimiz boyunca beni istemediler ve sürekli eşim üzerinde baskı kurdular. ben eşimin ailesinin evine gidemiyordum kendisi tek başına şehir dışına gidip beni yalnız bırakıyordu. ailesi benim kapanmamı istedi ben kabul etmedim. eşim bana dinsiz ve ateist olduğumu söyledi. evde sürekli dini kanallar izlettirdi. baskı kurmaya çalıştı üzerimde sürekli kavgalar ettik. 2 kez eşyaları alıp evleri ayırdık. gelip özür diledi barıştık. psikolojim çok bozukdu ilaç kullanmaya başladım.en son geçtiğimiz hafta yine bir tartışmamızda fiziki şiddet uyguladı ve ben gidip karakola şikayetçi oldum. adliyeden ve devlet hastanesinden de darp olduğuna dair raporum var ve boşanma davasını açtım..
1- eşimin boşanmayı istememesi dava sürecini etkilermi?
2- eşime maddi manevi tazminat talep etme ve kazanma hakkım varmı?
3-darp olayından dolayı kamu davası açılırmı? ben boşandıktan sonra kamu davası açılırsa ve şikayetimi geri alırsam dava düşermi?(uğraşmak istemiyorum boşanmam yetecek)
4- eşimde boşanmak isterse dava tek celsede bitermi?
5-ben tazminat istemesem bile hakim tazminata mahkum edebilirmi eşimi?
yanıtlarsanız çok sevinirim
geçmiş olsun..
1- evet dava sürecini etkiler, mümkünse anlaşmalı boşanmayı deneyin.daha kolay olur.
2-talep etme hakkınız var, ancak kazanıp kazanmadığınıza hakim karar verecek.
3-darpla ilgili davalar sulh olunabilecek davalardır anlaşırsanız sorun olmaz. ancak anlaşmazsanız kamu davası olur. yüksek miktarda para cezası ödersiniz (kendimden biliyorum 4500 YTL) suç eşekarşı işlendiği için %50 zamlı hemde
4-eşinizde boşanmayı isterse ve anlaşmalı olarak boşanmak isterseniz evet tek celsede biter.
5-sizin bir talebiniz olmazsa hayır. ancak hakim nafaka ve velayet konusunda taraflara sormadan yetki kullanabilir..
umarım faydası olmuştur.. saygılar.. geçmiş olsun