Karşılıklı anlaşma nasıl yapılacak
Merhaba mühendis olarak çalıştığım şirket maaşımı ödemediğinden dolayı çalışma müdürlüğüne dilekçe yazdım.Müfettişlerin incelemesi sonucunda belirli miktarda paraya firma ile anlaşabileceğim veya mahkemeye başvurabileceğim konusunda yazı geldi.Karşılıklı anlaşmam için bu firma ile nasıl bir belge imzalamam gerekiyor? Ben şikayetimi geri alacağım onlar da paramı ödeyecekler...Örnek bir belge dilekçe sözleşme vb. varsa yardımcı olabilirmisiniz?
İlginizden dolayı teşekkürler!
Re: Karşılıklı anlaşma nasıl yapılacak
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan yok mu yol gösteren yok mu nasıl olacak bu iş?
İşvereninize yazılı olarak durumu anlatıp,ödenmemiş ücret alacağınızın (örneğin 7 gün içinde) ödenmesini ,ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildireceksiniz.
Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Onlar benden şikayetimi geri aldığıma dair yazılı ve altına imza atacağım bir kağıt istediler.Bu belgenin örneği lazım teşkler...
Şikayeti nasıl geri alacaksınız anlayamadım.
Siz yazılı olarak başvurmuşsunuz,yaptığınız başvuru kayıtlara girmiş,araştırma yapılmış,size yazılı olarak bir cevap verilmiş.
Tüm bunlar yapılmamış sayılamayacağına göre şikayetin geri alınması gibi bir durum da olmayacak haliyle.
İşverenle anlaşmanız durumunda , düzenlenen ödeme makbuzu zaten şikayet konusu durumun ortadan kalktığını belgeleyecektir.
Ya da gerçekten ödeme yapıldıktan sonra , "bahsi geçen döneme ait ücret alacağım olarak şu kadar lirayı aldım",şeklinde bir yazı ile ibra edersiniz.
Teşekkürler...Sorum şöyle olmalydı sanırım. Ben Ankara da yım, firma başka bir ilde.Bu şekilde nasıl bir iletişim olacak? Postayla şu şekilde bir yazı göndersem olur mu yada nasıl bir yazı yazmam lazım? Başlığı ne olmalı ? Bunun gibi bir örnek var mı?
...../..... tarihleri arasında..............hesabıma ........YTL para yatırılması karşılığında çalışma bakanlığı müfettişlerinin ......numaralı raporundaki haklarımdan vazgeçiyorum...
ad soyad
imza....
yani ben postayla göndercem onlar belirtilen tarihlerde parayı yatıracaklar....nasıl bir belge hazırlamam gerekiyo
TEŞKLER:::!!!!
Şuan bulunduğunuz ilde firma yetkilisi yok mu?
Önce onlar paranızı ödeyecek sonra siz ibranameyi imzalayıp firma yetkilisine vereceksiniz. Paranızı almadan hiçbirşey imzalamayın.. İlk adımı onlar atmalı diye düşünüyorum..
Adamlar da bana güvenmiyorlarsa "parayı alıp imza atmazsa... "diye düşünürlerse.
Ben postayla yazı göndersem yukarıdakine benzer ve imzalasam 1 hafta süre vereceğim zaten bu 1 haftada para hesaba geçmezse zaten imzalamış olduğum belgenin geçerliliği kalmaz ve mahkemeye başvurabilirim... Belgenin nasıl yazılacağı konusunda yardım lütfen ....
Örnek bir döküman varsa ..
TEŞKLER
Belgeniz şu şekilde olmalıdır şeklinde doğrudan bir belge hazırlanmasını burada beklemeniz hata olur,böyle bir cevap alamazsınız.
Alabileceğiniz cevaplarda dikkat etmeniz gereken noktalar konusunda hatırlatmalarda bulunulur, ki bu da yapılmıştır.
İşyerinizin güvenmemesi durumunda, işyerinizin muhasebe departmanının hazırlayacağı bir belgeyi (yukarıda hatırlatılanlara dikkat etmeniz sizin yararınızadır) imzalayabilirsiniz.
Anlaşılan buradan bize bir sonuç çıkmayacak...Bir avukata gitmem ve biraz para ödemem gerekiyor sanırım...Yine de teşekkürler arkadaşlar.
Siz neden avukata gitmek zorundasınız anlamadım.
Bu belgeyi almaya ihtiyacı olan tarafın gitmesi gerekmez mi avukata?
Ancak belgenin düzenleneceği doğru adresi tebit etmişsiniz.