Cevap: Yeni İsim eklemek...
Peki reşit olmazsa(kendim için soruyorum 15)aynı işlemler geçerli mi?
Yoksa daha farklı bir yol mu izlenmeli?
Alıntı:
SelinKA rumuzlu üyeden alıntı
Peki reşit olmazsa(kendim için soruyorum 15)aynı işlemler geçerli mi?
Yoksa daha farklı bir yol mu izlenmeli?
Şuan siz sınırlı ehliyetsiz olduğunuzdan kanuni temsilcinizin izni ya da icazeti gereklidir bu işlemi yapabilmeniz için buyuk ihtimalle fakat avukat üyeler daha iyi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
Onun haricinde prosedürün aynı olacağı kanısındayım.
Yazdıklarım yanlışsa medeni hukuktan kaldım valla...
18 yaşını doldurmayanlar velileri-vasileri aracılığıyla dava açabilirler. Dava ehliyetleri olmadığından dava açamazlar, yani dava açıp icazet verilme gibi bir prosedür yoktur.
Sadece medeni hukuk değil, usul hukuku ile ilgili bir mevzu olduğundan medeni usul hukukunu da 3.sınıfta göreceğinizden bu defalık hoş görüyoruz.
Otur 5 :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
18 yaşını doldurmayanlar velileri-vasileri aracılığıyla dava açabilirler. Dava ehliyetleri olmadığından dava açamazlar, yani dava açıp icazet verilme gibi bir prosedür yoktur.
Sadece medeni hukuk değil, usul hukuku ile ilgili bir mevzu olduğundan medeni usul hukukunu da 3.sınıfta göreceğinizden bu defalık hoş görüyoruz.
Aaaaa...sınavda yanlış yazdım ben o zaman. Ohoo...bitmez bu fakülte.;) Heh tamam beş almışım yine de..:)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Peki şöyle bir durum varsa durum ne olur? Örneğin ismimiz Denis olarak konulmuş yabancı ebeveyn tarafından ancak zamanında bu isim Türkçe değildir denerek Deniz olarak yazılıyor nüfusa.
Kişi bu durumda gidip adını Denis olarak yazdırabilir mi?