-
Almanya'da Evlilik ve Boşanma
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin bosanmasinin Türkiyede gerceklesip gerceklesemeyecegidir? Türk vatandasi Türkiyeye temelli geri dönüp Almanyadaki esi icin bosanma davasi acabilir mi? Yoksa esler Almanyada evlendikleri icin kesinlikle Almanyada mi bosanmalidirlar? Simdiden tesekkur ederim, saygilarimla, iyi günler.
-
Re: Almanyada Evlilik
Alıntı:
law_aaa rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin bosanmasinin Türkiyede gerceklesip gerceklesemeyecegidir? Türk vatandasi Türkiyeye temelli geri dönüp Almanyadaki esi icin bosanma davasi acabilir mi? Yoksa esler Almanyada evlendikleri icin kesinlikle Almanyada mi bosanmalidirlar? Simdiden tesekkur ederim, saygilarimla, iyi günler.
Türkiye'de de dava açılabilir. Kararı Federal Alman Mahkemeleri'nde tenfiz ettirdiğiniz takdirde Almanya'da da boşanmış olursnunuz...
-
Re: Almanyada Evlilik
Tesekkurler salpyilmaz. Peki Alman esin mahkeme icin Türkiyeye gelmesi gerekir mi yoksa sadece vekalet yeterli olur mu? Tekrar tesekkurler, iyi günler.
-
Alman Kanunlari
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin evlenmesi ile ilgilidir. Evlenme esnasinda ve evlenme basvurusu esnasinda bayanin soyadiyla ilgili oldugu soylenen "Alman kanunlarina" gore diye bir secim, isaretleme yapildi. Buna gore Alman bayan Türk esinin soyadini aliyor ama bosanma esnasinda istenildiginde kendi kizlik soyadina tekrar, hemen bosanma olmadan gecebiliyor denildi. Ancak orada "Türk kanunlarina" göre secimi yapilsaydi bosanma gerceklesene kadar Alman es Turk kocasinin soyadini almak zorunda kalacakmis diye bir sey ogrendik. Acaba boyle bir sey var mi? Ayrica Alman kanunlarina göre diye sorulan bu soru ayrica bosanma esnasinda Alman kanunlarina gore bosanmaya zorunlu kilar mi? Eslerin ya da sadece Turk esin Turkiyede ayrilma davasi acmasina engel olur mu? Turk es Almanyadan Turkiyeye temelli donup Turkiyede bosanma davasi acmasi durumunda ve Almanyada oturumunun bitecek olmasi durumundan dolayi herhangi bir sebeple bosanma esnasinda ve sonrasinda Almanyaya gitmek zorunda kalir mi? Simdiden cok tessekkur ederim, iyi calismalar.
-
Alman vatandaşından boşanma
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin bosanmasi ile ilgilidir. Bu iki kisinin en kisa surede ve en kolay sekilde hangi ulkede, hangi kanunlara gore ayrilmasi mumkundur? (Turk esin Almanyada surekli oturumu yoktur ve ayrica 6 ay kadar Almanyadan uzak kalmasi durumunda Almanyadaki butun haklarini kaybetmektedir). Yani sorum "Almanyada bosanma", "her kisinin Turkiyeye gelmesi ve orada bosanmalari" ve "Turk esin Turkiyeye geri donup oradan Almanyadaki esine bosanma davasi acmasi" gibi? Cevabiniz icin simdiden cok tesekkur ederim, iyi gunler.
-
Re: Alman vatandaşından boşanma
İkiniz de bunun en çabuk şekilde olmasını istiyorsanız Türkiye'de "anlaşmalı boşanma" davası açmalısınız. İkiniz de davada bulunup anlaştığınız şekilde isteğinizi beyan ederseniz tek celsede boşanacaksınızdır. Yardım alacağınız avukatlar bu konuda sizlere daha detaylı bilgi vereceklerdir. Ardından yapılması gereken sadece Türkiye'de alınan boşanma kararının Almanya'da tanıma işinin yapılmasıdır...
-
Almanyada evlilik ve bosanma ile ilgili
Merhaba iyi günler,
Almanyada evlenen bir Alman vatandasi bir bayan ile bir Türk vatandasi erkek, Almanyada bosandigi zaman Türk vatandasinin bu durumu Türkiyeye gidip tekrar bir de Türkiyede avukat tutarak bosanmasi gerekiyormus. Ancak Türkiyede bosandiklari zaman ise Alman makamlari kendilerine teslim edilen bosanma belgesini kabul edip bosanmalarini dogrudan avukatsiz onayliyormus diye duymustum. Dolayisiyla Almanyada bosanmak isteyen ciftler, hem Türkiyedeki bir avukat icin hem de Almanyadaki avukat icin para ödemeleri gerekmekte ve böylece maliyet iki katina cikmaktadir. Ayrica Alman es muhtemelen Almanyada bosandigi zaman Turkiyede tekrar bosanmayi istemeyecek ve bunun parasini da Turk vatandasinin odemesi gerekecektir ve boylece maliyet 3 katina cikacaktir. Benim sorum bu yazdigimin dogru mudur? Sizin bu konudaki yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.
-
Almanya ya da Türkiyede bosanma
Merhaba iyi günler,
Almanyada evlenen bir Alman vatandasi bir bayan ile bir Türk vatandasi erkek, Almanyada bosandigi zaman Türk vatandasinin bu durumu Türkiyeye gidip tekrar bir de Türkiyede avukat tutarak bosanmasi gerekiyormus. Ancak Türkiyede bosandiklari zaman ise Alman makamlari kendilerine teslim edilen bosanma belgesini kabul edip bosanmalarini dogrudan avukatsiz onayliyormus diye duymustum. Dolayisiyla Almanyada bosanmak isteyen ciftler, hem Türkiyedeki bir avukat icin hem de Almanyadaki avukat icin para ödemeleri gerekmekte ve böylece maliyet iki katina cikmaktadir. Ayrica Alman es muhtemelen Almanyada bosandigi zaman Turkiyede tekrar bosanmayi istemeyecek ve bunun parasini da Turk vatandasinin odemesi gerekecektir ve boylece maliyet 3 katina cikacaktir. Benim sorum bu yazdigimin dogru mudur? Sizin bu konudaki yorumlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.
-
Almanya Kanunlariyla ilgili
Merhaba iyi günler, benim sorum Almanyada Alman makamlarinda evlenen bir Alman vatandasi bayanla bir Türk vatandasi erkegin evlenmesi ile ilgilidir. Evlenme esnasinda ve evlenme basvurusu esnasinda bayanin soyadiyla ilgili oldugu soylenen "Alman kanunlarina" gore diye bir secim, isaretleme yapildi. Buna gore Alman bayan Türk esinin soyadini aliyor ama bosanma esnasinda istenildiginde kendi kizlik soyadina tekrar, hemen bosanma olmadan gecebiliyor denildi. Ancak orada "Türk kanunlarina" göre secimi yapilsaydi bosanma gerceklesene kadar Alman es Turk kocasinin soyadini almak zorunda kalacakmis diye bir sey ogrendik. Acaba boyle bir sey var mi? Ayrica Alman kanunlarina göre diye sorulan bu soru ayrica bosanma esnasinda Alman kanunlarina gore bosanmaya zorunlu kilar mi? Eslerin ya da sadece Turk esin Turkiyede ayrilma davasi acmasina engel olur mu? Turk es Almanyadan Turkiyeye temelli donup Turkiyede bosanma davasi acmasi durumunda ve Almanyada oturumunun bitecek olmasi durumundan dolayi herhangi bir sebeple bosanma esnasinda ve sonrasinda Almanyaya gitmek zorunda kalir mi? Simdiden cok tessekkur ederim, iyi calismalar.
-
Re: Almanya Kanunlariyla ilgili
Aynı soru için forum kurallarını ihlal ederek art arda başlıklar açıyorsunuz.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=44047
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=44394
Editörler yazdığınız 5 mesajı aynı başlık altında toplamışlar. Ama hızınıza yetişemiyor. Bu şekilde davranarak cevap alma şansınızı düşürüyorsunuz.
-
Merhaba iyi günler, hatamdan dolayi özür dilerim. Bilgisayarda yazmis oldugum basligi farkli bir baslikta goremeyince yeni baslikla actim. Bu benim hatam. Sorularimin cevaplanmasina yardimci olursaniz sevinirim .iyi calismalar, iyi günler.
-
Re: Almanya ya da Türkiyede bosanma
Merhabalar,
Bir yakınımın problemiyle ilgili yazıyorum Çok mağdur çünkü ne yapacağını bilemiyor.
2 senedir Alman bir bayanla evli, 7 ay önce eşinin pasaportunu da alarak ülkesine gitmiş. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyor Telefonu da kapalıymış Ankara'ya konsolosluğa giden yakınım ilgisizlik sebebiyle hiç bir bilgi alamamış. Bu durumda, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği konusunda bilgi verilirse minettar kalırım. Gerçekten çok çaresiz durumda. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
-
ilk başladığınız yerde verilmiş cevaplarda anlaşılmayan bir konu var mı?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=44047
-
Alıntı:
law_aaa rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba iyi günler,
Yurtdışında boşanan Türk vatandaşı Türkiye de tekrar boşanmaz. Yurtdışında ki kararın tenfizi gerekir. Masrafların normalden fazla olduğu hususu doğru olmakla birlikte, şimdilik yapılacak fazla birşey yoktur.
-
Merhaba iyi günler,
ilk basta sordugum soruya verdiginiz cevabi anladim ancak benim sorum, sadece Almanyada bosanmayi zorunlu hale getirilecek bir secenek Almanyada evlenen ciftlere evlenme esnasinda secenek olarak sunulabilir mi? Buna da Alman vatandasi olan bayanin soyadiyla ilgili oldugu söylenen kisimda "Alman Kanunlarina Göre" diye bir secenegin secilmesinden cikarak sormak istedim.
Verdiginiz cevaplar icin simdiden cok tesekkur ederim. Iyi günler, iyi calismalar.
-
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Bir yakınımın problemiyle ilgili yazıyorum Çok mağdur çünkü ne yapacağını bilemiyor.
2 senedir Alman bir bayanla evli, 7 ay önce eşinin pasaportunu da alarak ülkesine gitmiş. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyor Telefonu da kapalıymış Ankara'ya konsolosluğa giden yakınım ilgisizlik sebebiyle hiç bir bilgi alamamış. Bu durumda, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği konusunda bilgi verilirse minettar kalırım. Gerçekten çok çaresiz durumda. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Arkadaşım sizin sorunuz beni de ilgilendirdi. Lütfen bir hukukçu cevap verebilirmi. Bu konuyla ilgili bilgiye benim de ihtiyacım var.
-
caza davası açacak turk makamlarına
-
Alıntı:
Şeyma ÇELEBİ rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım sizin sorunuz beni de ilgilendirdi. Lütfen bir hukukçu cevap verebilirmi. Bu konuyla ilgili bilgiye benim de ihtiyacım var.
Teşekkürler Şeyma Çelebi ama bende cevap bekliyorum ancak biliyorumki ustalar yoğun. Hepsine kolaylıkla diliyorum.
-
Alıntı:
Şeyma ÇELEBİ rumuzlu üyeden alıntı
Sorunuzu tam olarak anlasilmiyor. Pasaportun durumunu mu soruyorsunuz yoksa pasaportla Almanya'da ne yapilabilecegini mi? (oturum iznini iptal edip edemeyecegi gibi)
-
Alıntı:
ilkimyaren rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
2 senedir Alman bir bayanla evli, 7 ay önce eşinin pasaportunu da alarak ülkesine gitmiş. Kendisine hiçbir şekilde ulaşamıyor Telefonu da kapalıymış Ankara'ya konsolosluğa giden yakınım, ilgisizlik sebebiyle hiç bir bilgi alamamış. Bu durumda, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiği konusunda bilgi verilirse minettar kalırım. Gerçekten çok çaresiz durumda. Cevap için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla,
Sayın Fischer, sorum pasaportla ilgili değil ama Alman hanım eşinin de pasaportunu alıp gitmiş. Yakınım eğer eşini bulabilirse ya boşanacak veya bir karara varacaklar ama hiçbir haber alamadığı için aynı zamanda endişeli de. Kendisine ulaşabilmek için ne gibi yollar izlemeli?
-
Tarafların nerede evlendikleri önemli değildir.Bir yabancı ile evlenen türk vatandaşı yurtdışında da evlense kendisinin nüfus bilgileri seceresi türk vatandaşı olduğundan türkiyededir.Türk kanuna göre boşanmış olması gerekir ki nüfus kayıtları bekar olarak düzeltilsin.Eğer yurtdışında boşanırsa yabancı olan tarafın bir daha işlem yapması gerekmez o zaman türk iki işlem yapmak zorunda kalacaktır.İlki yurtdışında boşanmak ikincisi türkiyede ya yabancı ülkeden aldığı kararı tanıma davası açmaktır.Bu da bayağı zordur.Resmi Apositil şerhi kararın yeminli tercümesi aslı falan gereklidir.Bu evrakları hakimler ince eleyip sık dokur ,masraflı da bir iştir.Bazı kişiler bu evrakları alma şansı olmayan maddi durumu kötü olan kişiler ; Türkiyede yabancı taraf avukat tutarak Türk mahkemelerinde tekrar boşanma davası açmaktadırlar.Böylece Tanıma davasının yanında yeniden boşanma davası açmak olarak iki yola dönüşmüştür. Bana kalırsa Yabancı ile evli Türk vatandaşının Türkiyede boşanması en kısa ve mantıklı yoldur.Sonra yabancı kendi hukukuna göre kedisi gerekeni yapsın.
-
Re: Almanya'da Evlilik ve Boşanma
Vediginiz bilgilerden dolayi cok tesekkur ederim sayin av.edapınar. Bu bilgiler bana cok faydali oldu. islerinizde basarilar dilerim.
-
Alman vatandasindan bosanma ile ilgili
Merhaba iyi günler,
Benim sorum, Türk vatandasi olan bir erkek ve Alman vatandasi olan bir bayanin bosanmasi ile ilgilidir. Bunlar Almanyada evlendikten sonra Türk vatandasi Türkiyeye temelli geri dönüs yapar ve Almanyadaki esi icin bosanma davasi acmak isterse bu bosanma nasil gerceklesmektedir? Eslerden birisi ötekisinin yanina mahkeme icin gitmeli midir? ((Türk vatandasinin Almanyada sürekli oturum hakki yoktur) (Ayrica normalde de Almanyadan bir Türk vatandasi 6 ay süreyle uzak kalinca Almanyadaki bütün haklarini kaybetmektedir (bildigim kadariyla?))). Süre olarak ve de maliyet olarak bu is Türk vatandasina ne kadara mal olur(yaklasik olarak)? Yardimlariniz bekler ve cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ederim. iyi calismalar dilerim.
-
Sn Law_aa dediginiz gibi 6 aydan uzun sure mazeret bildirmeden Almanya disinda kalinca oturum izni ciddi sekilde tehlikeye giriyor ancak %100 iptali anlamina da gelmiyor. Sanirim gecici oturum izni vardi. Yine de bir gorusmekte fayda olabilir(eger cok gecmediyse)
Bildigim kadarini soyleyeyim. Burada mahkeme karari hizli cikiyor ancak bu soylediklerim henuz gecen hafta bosanan bir yakinim soyledigi bir bilgi olup kesin degildir. Muhtemelen yeni evliler, Almanyadan tez vakitte bosanma karari cikar diye tahmin ediyorum. Cunku muhtemelen Turk es calismiyor vs...
Tekrar ediyorum, bilgilerim teorik degil kulaktan dolmadir.
Ayrica eda hanim, burada bosanmanin dezavantaj oldugunu soylemissiniz ama, dogrusu yeni bosanan bir yakinim Turkiyede degil ozellikle Almanyada bosandi. Soyledigimi yanlis anlaminda yorumlamayin lutfen, bilgi vermek istedim.
-
Merhabalar,
Sayin Fischer, benim bildigim kadariyla Almanyada bir bosanmanin gerceklesebilmesi icin en az 1 yil ayri yasamasi gerekiyor. Hadi ayrildi 1 yil sonra Almanyada, Türk vatandasi olan kisi Türkiyede de bir tanima davasi acmak zorunda. Burada da bir avukat tutmak zorunda kalacak, Almanyadaki mahkeme kararinin tecümesi ve diger masraflarini tamamen Türk vatandasi yapacak. Cunku bu durum Alman vatandasini hic ilgilendirmiyor. Dolayisiyla Türk vatandasinin odeyecegi masraf cok artiyor. Benim bilmek istedigim bir sey, Alman vatandasi ile Türk vatandasinin Türkiyede ayrilmasindan sonra Alman vatandasi Almanyada baska ne yapmalidir? Benim bildigim kadariyla Alman vatandasinin Alman makamlarina bosanma kararini vermesinin, tekrar bir sey yapmaya gerek olmadan yeterli olacagini duymustum. Bu konuda bilginiz var ise yardimlarinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler.
-
nasıl boşanacam ve paramı alacam ?
dyım beni almanyaya goturme kkarşılığında belirli bir para aldı sonra ordan bir kadınla evlendirdi beni vize alamadın ilk seferinde ikinci denemede kadın vazgecti ben bu parayı nasıl dayımdan alırım alman mahakemelerine mi vermem lazım almanyada bunun cazası varmı? dayım ceza alırmı ?ceza alması bile bana yeterli benim hayatımı maf eti. 2 .sorum ben bu kadından nasıl boşanacam sorunsuz lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar kafayı oynatacam lütfen yardım edim bilgiye ihtiyacım var
-
Re: nasıl boşanacam ve paramı alacam ?
kimse yokmu koca sitede cevap yazacak bilgi verecek
-
Ortada video makbuz vs yok, sadece Alman bayanla bir olarak dayinizla ilgili dava acabilirsiniz, ama isiniz zor. Hickimse anlasmali evlilik yaptigini söylemez. Ha olur da bunu bir sekilde ispatlarsaniz dayinizin evine incir agaci dikersiniz, hem de 100 dönüm. Ama bu bayanin da size sahitlik etmesi gerekli, iste orada biraz isin zor.
Bosanma davasi hem Turkiyede hem de Almanyada acilabilir. O bayanla irtibata gecmen gerekli.
Ne zaman evlendiniz, ne zaman ne oldu... Bu tarihleri bile yazmayi düsünmeden yardim beklemen dogru degil.
-
Almanyada boşanma kararı alan bir Türk bu kararı Türkiye de tenfiz ettirmiştir.fiilen ayrılık döneminde eş nafaka yükümlüsüdür.Ve boşanma kararı alınmasına rağmen nafakasını ödemektedir.tenfiz kararını hangi makama vererek bunu durdurabiliriz.ayrıca fazla ödenen nafakaları nasıl geri talep edebiliriz?
-
Re: nasıl boşanacam ve paramı alacam ?
[QUOTE=hakan1221;220288]dyım beni almanyaya goturme kkarşılığında belirli bir para aldı sonra ordan bir kadınla evlendirdi beni vize alamadın ilk seferinde ikinci denemede kadın vazgecti ben bu parayı nasıl dayımdan alırım alman mahakemelerine mi vermem lazım almanyada bunun cazası varmı? dayım ceza alırmı ?ceza alması bile bana yeterli benim hayatımı maf eti. 2 .sorum ben bu kadından nasıl boşanacam sorunsuz lütfen bilen arkadaşlar yazsınlar kafayı oynatacam lütfen yardım edim bilgiye ihtiyacım var TEŞEKÜR EDERİM SAYIN FİSCHER
-
bakın dayım bu evliliğin gercek bir evlilik olduğunu buna şahit olduğnu karısıyla birlikte imzaladıkları bir mektubu yabancılar polisine gonderdi artı bu kadın tükiyeye gelirken gelmeden bir gün öncede onun evinde kaldı ucak biletreni dayım aldı hatta dayım orda avukat bile tutmuştu bizim için birde dayım beni goturmek için evlilikten önce ve sonra bir kaç kez istek gonderdi bunlarla ispat edebilirmiyim paramı alabilirmiyim alamasam bile o orda ceza alabilirmi onun ceza alması benim acımı biraz olsun dindirecek beni yaktı paramı aşdı oda yansın
-
Alıntı:
hakan1221 rumuzlu üyeden alıntı
bakın dayım bu evliliğin gercek bir evlilik olduğunu buna şahit olduğnu karısıyla birlikte imzaladıkları bir mektubu yabancılar polisine gonderdi artı bu kadın tükiyeye gelirken gelmeden bir gün öncede onun evinde kaldı ucak biletreni dayım aldı hatta dayım orda avukat bile tutmuştu bizim için birde dayım beni goturmek için evlilikten önce ve sonra bir kaç kez istek gonderdi bunlarla ispat edebilirmiyim paramı alabilirmiyim alamasam bile o orda ceza alabilirmi onun ceza alması benim acımı biraz olsun dindirecek beni yaktı paramı aşdı oda yansın
Sn Hakan,
Yanildiginiz ya da yanlis düsündügünüz birkac nokta var. Kandirildiginiz izlenimini yaratiyor bende. Hic kimse sizin evliliginizin gercek olduguna sahitlik yapamaz. Yabancilar dairesine böyle bir mektup göndermeleri cok sacma, üstelik böyle bir mektup yabancilar dairesini daha da süphelendirir. Siz bu mektubu gördünüz mü? Yaninizda mi gönderildi?
Dayinizin gönderdigi istek, sizin Almanyada kalici olarak kalmanizi saglamaz, aile birlesimi vizesi almaniza bir gram bile fayda etmez. Böyle bir istekle en fazla 3 aylik bir vize alirsiniz.
Tekrar ediyorum, dayinizin sizin vize almanizda hicbir faydasi olamaz, eger faydam dokunsun diye sunlari sunlari yaptim diyorsa dogru soylemiyordur cünkü dayinizin sizin vizenizle ilgili hic bir etkisi olamaz..
-
sayın fischer bu mektubu onlar gonderdiklerini soylediler ordaki avukatda bunu soyledi ben burdan yola cıkarak zaten vize talebime gelen ret evliliğin formalite olduğunu almanyaya oturum amaclı bir evlilik olduğu belirtilmişti. ben kandırıldığımı öğrendim bu kesin ama ne tür bir yol izlemeliyim türkiyeden yapabileceğim bir yol varmı yada almanyadan yapılacak bir şey varmı yaklaşık 3 yıldır evliyim ama sadece 3 gün birlikte yaşadık türkiyede evlilikten sonra ..daha boşanmadım boşanma olursa kadın benden bir talepte bulunabilirmi (nafaka veya mal paylaşımı )ama dayımı ihbar etmem veya etirmem ona bir ceza getirirmi bu daha önemli