arkadaşlar boşandığım ve nafaka ödediğim kişinin resmi nikah yaptığını ve nafakayı iptal etme işini nasıl yapaçaz. Bu süreç nasıl işliyor
Printable View
arkadaşlar boşandığım ve nafaka ödediğim kişinin resmi nikah yaptığını ve nafakayı iptal etme işini nasıl yapaçaz. Bu süreç nasıl işliyor
Nafaka kararını veren mahkemeye başvurun.
Daha önceki mesajlarınızdan 14 ağustos itibarıyla evli olduğunuzu anlıyordum.
Hem de adli tatil sürerken nasıl boşandınız?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=42791
"İrat biçiminde ödenmesine karar verilen maddi tazminat veya nafaka, alacaklı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü halinde kendiliğinden kalkar; alacaklı tarafın evlenme olmaksızın fiilen evliymiş gibi yaşaması, yoksulluğunun ortadan kalkması ya da haysiyetsiz hayat sürmesi halinde mahkeme kararıyla kaldırılır." (TMK md. 176)
Eğer eşiniz bir başkasıyla resmi nikah yaptıysa artık nafaka ödemeniz gerekmez.
Eğer resmi nikah yapmadan evli gibi yaşıyorsa mahkemeye başvurarak iddianızı ispatlamanız gerekir.
sdt23 kardeş boşanmadım. Kafama takıldığı için sordum. Yani karşı taraf nikah yaparsa ve bundan benim haberim olmazsa nafaka nasıl kalkar. Budurumu benimmi mahkemeye bildirmem gerek yoksa bunu nikahı kıyan belediye yada soyadı değişikliği yapan hüfus müdürlüğü mü bildiriyor. Karşı tarafın biriyle ilgisini ve sözlendiğini biliyorum ama bunu ispatlamam zor. Bide bildiğim bişey varsa oda karşı tarafın sırf benden nekadar koparsam kardır yoluna gittiği. Evlense dahi imam nikahla devam edip resmi nikah kıymayacağı. Çünkü il dışındalar.Bana maddi durumum kötü diyor ama internetten deniz kenarında bikinili resimleri geçti. Banada nafakanı böyle yiyorum diyordu.Elim kolum bağlı anlayacağın.Oresimleri kullanmak fayda sağlarmı onuda bilemiyorum
Hukukçu üye yanlış yönlendirirken hukukçu olmayan başka üye doğru bilgiyi vermiş, ilginç.
Nasıl yanlış bilgi vermişim. Öğrenmek isterim. Hem ben nereden senin arkadaşın oluyorum.
arkadaşlar üzerime vazife değil ama burayı atışma yeri olarak değilde birilerine eksik olduğu konularda aydınlatma bilgi verme yeri olarak kullansak daha doğru değilmi. Vereceğiniz tavsiyelere bilgilere okadar ihtiyacım varki. Bunu anca derdi olupta buralara yazanlar anlar.Herkeste hata eksiklik olabilir. Doğrusu bunu uygun dille anlatıp o insanında hatasını yanlışını anlayıp düzeltmesini sağlamak. Sözüm meclisten dışarı. Benim sorunuma cevap halen gelmedi. <yardım ede arkadaşa minnettar olurum
tamam sağolsun yazdıda sorduğum soruyu iyi okursanız neden bahsettiğimi anlarsınız. Karşı taraf aydında ben giresun da. Ben nereden haber alacamda bunu mahkemeye bildirecem. O insan bedava para diye zaten bildirmez. Bunun resmi bir prosedürü yokmu. Yani resmi imza atılınca bunun mahkemeye bildirilme yada nüfusta olacak soyadı rdeğişikliğinde. Yani karıştırdım ama anladınız siz beni
Sayın Alemdarkurt,
Kanun maddesi açık (Sayın Sdt23'ün yapıştırdığı gibi) kadın başkasıyla evlendiği gün nafaka yükümlülüğünüz kalkar. KENDİLİĞİNDEN KALKAR.
Mahkemelerde daha fazla sürünmenize gerek yoktur.
Sayın Aydın; yazımda 'arkadaş' kelimesi kullanılmadı 'hukukçu üye' diye anıldınız.
m.176'yı okumuş olan birisi yanlışlığı farkeder kanaatindeyim.
Haklısınız evlenme halinde nafaka kendiliğinden kalkar ama uygulamada her zaman böyle olmuyor. Örneğin devam eden bir icra takibi veya maaş haczi var ise, İcra Hukuk Mahkemesine şikayet etmek gerekiyor.
Soru sahibi iyi bir nafaka ödeyicisi ve nafakaları çatır çatır deniz kenarında yenmekte, yani icra söz konusu değil (şimdilik).
Yine de mahkemeye başvurmak gerekir.
sağolun arkadaşlar öğrenmek istediğim de buydu. Karşı tarafın şu anda bile imam nikah kıydığına eminim. Ama ispatlamam güç onun için mağdurum. Ama eninde sonunda resmi nikah kıyacaklar boşanınca ama onuda bildirmezler. Kendiliğinden nafaka kalkarsa problem yok
evet çatır çatır yenmekte. Mahkemede nafakayı bağlarken karşı tarafın maddi olarak mağdur olmaması için diyor. Kişi çalışma ehliyetine sahip, önce olduğu gibi gene babasının yanında yaşıyor, evleri kendilerine ait ve sürekli il il geziyor. Nafakayıda deniz kenarında yiyiyor ve bana internetten resimlerini yolluyor. Bu nasıl adalettir
peki arkadaşlar benim mahkeme hakim tarafından yanlış açıldı diye reddedildi. İki tarafta boşanmak istediği ve doktorlarda evliliğin devamının aile yapısına fayda veremeyeceği boşanmanın daha doğru olduğunu rapor etti.
Eşim beni terketti ve okadar şahide rağmen kanıtlayamadım. Bizde geçimsizlikten açtık. 15 ay mahkemeye git gel yaptık ve karar aşamasında bu sonuç çıktı.
Madem yanlış açıldı niye başta bunu belirtip mahkemeyi düşürmüyorlarki.
Şu anda 4 aydır temyizde mahkemem sizce sonuç ne olur yorum yapacak arkadaşım varmı
kimse yanıt vermiyormu
Temyize göndereceğinize yeni dava açsaydınız.
Temyizden muhtemelen sonuç değişmeyecek. Vakit kaybetmiş olacaksınız.
kardeş temyize ben yollamadım karşı taraf yolladı. İki tarafta boşanmayı istiyor. Doktor raporuda bunu onaylıyor ama hakim reddediyor. Bu nasıl iş anlamadım.ben haklıysam benim lehime ver, karşı taraf haklıysa aleyhime ver. 16 ay mahkemeye git gel, dosya ortada,en sonda yanlış açılmış,kararını ver.Dünya ne hale geldi be hayatımız bir insanın ağzından çıkacak karara kalmış yanlış yada doğru.
Bu arada kardeş bikere daha mahkeme açmamı tavsiye ediyorsun. Evi terkeden birine hangi suçlama ile dava açmam gerekki. Şahitlerimle bunu ispat edemedi. Şiddetli geçimsizlikten açıldıo bunuda hakim dava yanlış açılmış diye reddetti. Bunun bir yolu yokmu. Davayı hangi adla açmam gerek anlamadım gitti inanın
Merhaba sayın arkadaşlar.Benim de nafaka düşmesi konusunda bir sorum olacak.Ben eşimle daha önce mahkeme kararı ile ayrılmış ve bundan sonrada ayrılmış olduğum eşime yoksulluk nafakası ödemeye devam ediyordum.Birikmiş ve devam eden nafaka konusunda maaşıma haciz konuldu.Her iki tür nafakayı da aksatmadan ödüyorum.Ancak,Yaptığım araştırmalar neticesinde Ayrılmış olduğum Eşimin 4 ocak 2009 tarihinde evlendiğini tespit ettim.T.C kimlik sorgulamayla soy isminin değiştiğini nüfus naklinin de başka bir yere gittigini öğrendim.Benim sorum ise şunlar;
1-Eşin evliliği ile nafaka direkt olarak düşmez mi?
2-Bu şekilde düşmez ise dava mı açmak gerekir?
Beni bilgilendirirseniz çok memnun kalırım
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?p=145226
Bu linkteki konu sizin sorduğunuz soruların cevaplarını içermekte.Okumanız tavsiye ediyorum.
Site Yöneticisi Emrah Yavuzcan bu konuda net olarak şunu yazmış:
TMK md.176 açık ve net olduğu üzere, nafaka alacaklısının yeniden evlenmesi üzerine kendiliğinden kalkar. Tedbir nafakası, yargılama süreci bitene dek evlilik birliğinin devamı dolayısıyla; eşler arasındaki mali yükümlülükten kaynaklanmakta ve bundan ötürü geri alınamaz nitelikte bir nafaka çeşididir. Nafaka alan, haksız ve sebepsiz yere nafaka almaya devam etmekte ise sebepsiz zenginleşme dolayısıyla verilen nafaka miktarları geri istenilebilir.
resmi olarak evlendiğini anlamak çok ta zor değil. Vatandaşlık numarasını internetten ara ara kontrol edersin soy isim değişikliği oraya zaten işlenecektir.Değişikliğin akabinde nafaka ödemeyi kesersin. İmam nikahı ile evlenmiş resmi nikah ile evlenmezse aynı ilde olmadığınıza göre anlaman biraz zor görünüyor. Allah yardımcın olsun. Geçmiş olsun.
Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler ederim.İcra müdürlüğüne,Nüfus müdürlüğünden almış olduğum ve eski eşimin evlenmiş olarak halini belirtir nufus kayıt örneğini alarak vardım.MK'nun 176. maddesi geriğince evlenen eski eşe ödenen nafakanın kaldırılması gerektİğini belirtir bir dilekçe sundum.Dilekçede ayrıyeten birikmiş olan borcuma kesilen 225.00-TL ile devam eden yoksulluk nafakasına kesilen 100.00-TL ile birlikte toplam yine eski düzende ödediğim gibi 325.00-TL ödemeye devam edeceğimi belirttim.Ancak,eski eşin evlenmesinden dolayı yoksulluk nafakasının kaldırılmasını istidim. Dilekceyi İcra müdürlüğü kabul etmedi.Sebep olarakta benim birikmiş nafaka borcundan dolayı hala kesinti yapıldığını gösterdi.
Halbuki benim maaşım 1000.00TL iken öncelik olan 100.00-TL yoksulluk nafakası düşüldükten sonra geriye kalan 900.00-TL'nin 1/4'üne isabet eden 225.00-TL kesiliyordu.Simdi ise benim maaşım 1.300.00-TL.Bunun 1/4'ü olan 325.00-TL'yi ödemeyi dilekcemde kabul ve taahhüt ettigimi belirttim.Benim sorularım şunlardır;
1-Birikmiş nafaka borcu var denilerek ödemiş olduğum yoksulluk nafakası kalkmazmı?
2-Bunun için aile mahkemesine nafakanın iptali yönünde dava mı açmak gerekir.Yoksa icra müdürlüğü bunu ortadan kaldıramaz mı?.
3-Karar verilene kadar geçen sürede eski eşim bu nafakayı almaya devam edecektir.Bu sebeple benden haksız olarak almış olduğu para için istirdat davası mı açmak gerekir?
Bana bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim.
İcra memuruyla bir yanlış anlaşılma olmuş olmasın?
Sayın Sdt23, İcra müdürüne aynen önceki aktardıklarım gibi söyledim.Ama beni pek dikkate almadı.Birde kafama takılan bir sorun var mahkeme kararıyla bağlanmış bir nafaka alacağı tekrar mahkeme kararıyla kalkmaz mı? Saygılarla...