Re: Bir avukat telefon etti
Ne diyeceğimi bir türlü bulamadım. Teşekkürler sayın meslektaşım...
Anlattıklarınız çok düşündürücü, çok samimi, çok duygusal..... her anlamda, gerçekten "çok"tu.
Sağolunuz.
Yazdıklarınızdan etkilenmemek mümkün değil, paylaşarak bizlere de birtakım değerleri hatırlattığınız için yürekten teşekkürler sayın meslektaşım...
Malesef güçlünün güçsüzü ezdiği bir ülkede yaşıyoruz. Olağan konularda yasalarımızın da sizden taraf olması durumunda sonuç kaçınılmaz oluyor. Bu durumda ne sizde nede bir başkasında suç aramaya gerek yok. Yaşamak, var olabilmek, bu zor hayatta rahat bir yaşam sürmek ve bakmak ile yükümlü olduğunuz ailenize rahat bir yaşam sürdürtebilmek için hoş karşılamadığınız durumlarda dahi olsa mesleğinizi icra etme zorunda olmanız çok acı.
Bir takım gerçekler ile yaşıyoruz. Ülkemizin %75 lik bir kısmı açlık sınırının altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Fani olan bu yaşadığımız dünyada geriye kalan %25 lik kısma girmek için verdiğimiz mücadeleler de olan altta kalan insanlara oluyor.
Zamanımda ismi Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS) olan günümüzde ise Seviye Belirleme Sınavı (SBS) olarak bilinen sınava gireceğim yıl dedemden aldığım nasihat niteliğinde ki sözler şöyle idi;
-Ekmek aslanın AĞZINDA! Oku oğlum oku!!!
Yıllar süre gelen bir zaman ile geldi geçti. 4 yıl aradan sonra ÖSYM'nin hazırladığı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) geldi, çattı. Ve dedem geçtiğimiz günlerde yine beni karşısına alıp;
-Ekmek aslanın MİDESİNDE! Çalış oğlum çalış!!!
Dedi.
Oysa arada sadece 4 yıl gibi kısa bir zaman zarfı eskitmiştik...
O an bana lay lay lom cümleleri gibi gelmişti. Ta ki bu yazıyı okuyup enine boyuna düşünene kadar.
Yaşım henüz 17. Doğruyu yanlışı idrak etme yaşına henüz ulaşmış değilim. Hayat şartları denilen kavramı, daha yeni yeni tanımaya başladım. Bunca yıl böyle bir kavramın olduğundan dahi bi haberdim.
Televizyonlarda izlediğim; 350 lira ile ev geçindirmeye çalışan aile reisleri, aile ferdlerinin feryadlar, umut dolu gözler ile cameraları süzen çocukların bakışları...
Şimdi bu çocuk burada ne anlatıyor?! diye soracaksınız kendi kendinize.
İnanın o cevabı bende kendimde bulamıyorum...
Değerli Mehmet Fazıl Çetkin;
Yazınız ile beni bir takım düşüncelere yönlendirdiğiniz ve bu kadar açık yüreklilik gösterip düşüncelerinizi bizle paylaştığınız için size teşekkürlerimi sunuyorum.
Yazdıklarım da sürç-ü lisan ettiysem, affola.
Saygılarımla...
Çok az sayıda değil; sözünü ettiğiniz telefonu eden avukatlar. Mutlu oldum. Ne güzel. Hukuki. net sayesinde birbirimize daha çok yakınlaşacağız ve el ele vereceğiz.Ben de olsam aynısını yapardım, en az....
Paylaşımlarınız için teşekkürler.Ben de bu konu hakkında çok şey düşündüm ama açıkca söylemek gerekirse düşündüklerimi çok fazla açıkca yazamayacağım.Neden mi?
1.Çünkü ben bir anneyim.Ben de benzer koşullardan geçtim; ama bir hukukçu olmama rağmen eski eşime bunları yapmadım.
2.Eğer bu meslektaşlarım benim samimi arkadaşlarım olsaydı ben bunu yapmazdım.Benden başka hukukçu mu yok? Onlara bırakırdım.Daha da ötesi var ama; bu konularda daha fazla ayrıntılı olarak düşünmelerini kişilerin cinsiyet ayrımı olmaksızın empati yeteneklerine bırakıyorum.
Sayın Çetkin;
Sizde bir insansınız. payınıza düşeni yaşamışsınız.. Yaşam bazen de seçme şansı bırakmıyor.
Bizlere ise düşen bu hikayeden sizin ve yaptıklarınızla ilgili olarak yada bizler demeyelimde kendim için...
yargılama - yadırgama - niyetinin saflığını bozma..
Medeni cesaretinizden ötürü tebrikler..
"Yırtıcı avukat" dedikleri, bum'ola ?
2003 yılında ağabeyimin vefat haberini alıp, köydeki evimize gittiğimde başkanımız Mehmet Zeki Durmaz benden evvel ulaşmıştı oraya.. Beni hiç tanımamasına rağmen Duygu hanım da oradaydı.. Birlikte gelmişlerdi taziyeye..
-
18 Ocak'ta geçirdiğim trafik kazası sonucu (tesadüfen paçayı kurtardım) kaldırıldığım hastanede güvenlik görevlileri illallah etti ziyarete gelen meslektaşlarımdan. Benim iyi durumda olduğumu ve hayati tehlikemin olmadığını görünce öyle neşelendilerki, bir anda hastanede olduklarını bile unuttular. Hastanenin güvenlik görevlisi gelen ziyaretçileri kabul etmek için öncekilerin çıkmasını bekletmek zorunda kaldı..
-
Aleyhimde açılan davada bir tane meslektaşım vekaletname istedi. Çıkardıkları yetki belgesi ile 13 meslektaşım savunmamı üstlendi. Duruşma salonu da boş değildi. Duruşma öncesi ortalıkta kimse olmamasına rağmen, duruşma açıldığında meslektaşlarımız yanlarında stajerleri ile birlikte salonu doldurdular:)
-
Eh.. Vekaletnameler klasörümde şu ana kadar 60 civarında meslektaşımın vekaletnamesi toplanmış;)
-
Saygılarımla...
Tevfik Bey ; inanın hayal olarak anımsıyorum. O zaman Alanya'da işim olursa sizden yardım isterim artık...
Yırtıcı avukat değilim ama çok pragmatiğimdir.:)
Hayal meyal hatırlamanız ve hatta hatırlayamamanız son derece doğal Duygu hanım. Bu durum da gösterir ki, çok kere hatırlayamayacağımız ya da hayal meyal hatırlayacağımız küçücük bir destek, bir selamlaşma, hal hatır sorma o an için zorda olanın her zaman hatırlayacağı ve hiç bir zaman unutmayacağı değerlerdir.
Alanya'yla alakalı işlerinizde her zaman arayabilirsiniz. Büromuz adliyenin hemen yanında. Gidip gelme gibi bir sıkıntımız da yok.
Alıntı:
Av.Tevfik Aşlama rumuzlu üyeden alıntı
Hayal meyal hatırlamanız ve hatta hatırlayamamanız son derece doğal Duygu hanım. Bu durum da gösterir ki, çok kere hatırlayamayacağımız ya da hayal meyal hatırlayacağımız küçücük bir destek, bir selamlaşma, hal hatır sorma o an için zorda olanın her zaman hatırlayacağı ve hiç bir zaman unutmayacağı değerlerdir.
Alanya'yla alakalı işlerinizde her zaman arayabilirsiniz. Büromuz adliyenin hemen yanında. Gidip gelme gibi bir sıkıntımız da yok.
Sadece Alanya mı? Akdeniz Bölgesinde ki işlerimiz n'olcak??:mahcup:
Maalesef her baro Alanya barosu gibi değil.
[QUOTE= [/QUOTE]
Sevgili Avukat Tevfik Aşlama,
Bir avukat arkadaşımız vuruldu.Genç bir arkadaş.Kendisini de fazlaca tanımam.Samimiyetim de yoktur.Ben kendisine "Geçmiş olsun" telefonu ettim.O sırada hastanede yatıyordu.Yaralıydı."Yapabileceğim bir şey varsa çekinme.Arkandayım "demişim.Ben hatırlamıyorum.Usulen söylenmiş bir söz.
Sonra iyileşti.Karşılaştık.Bir daha "geçmiş olsun"dedim.İyileştiğine sevindim.Kurşun yaraları biraz düzelmişti.
Bir gün çıkageldi."Abi" dedi.Sen bir zamanlar bana "senin arkandayım."demiştin.Şimdi sana geldim.Beni mağdur vekili olarak savunur musun?"dedi.Hiç tereddüt etmeden "Olur hay hay"dedim.Tek başıma savundum.Baskılara karşı tek başıma arkasındaydım.Mahkeme kapısında bir o bir ben tek başımızaydık.Karşı taraf ise yığınla.Duruşma salonunda dinleyiciler yığınla.psikolojik baskı tonla.Tek başıma bu meslekdaşımın arkasında durdum.Hepsinin gözünün içine baka baka ağırlaştırlmış müebbet istedim.Savcı bile ,yaralamadan ,iddianame düzenledi.
Neticede:16 sene 1 ay 10 gün
Bu işler olurken bir ara baro odasındaydık .Genç arkadaşım baro başkanıyla konuşuyor.
Başkan;
"yahu ne oldu senin yaralama işin?"Genç arkadaş bilgi verdikten sonra
"Sayın başkanım biraz sonra benim davam başlayacak."
"Seni savunacak avukatın var mı?"
"Var duyurucu1 savunacak"
"İyi iyiBenim yapabileceğim bir şey var mı?"
"Bilmem sayın başkanım taktir sizin"
"Yahu siz hele bu duruşmaya girin de .Bu gün toplantım var.Olmazsa bir sonraki duruşmaya gelir bakarım"
Fakat bir sonraki duruşma olmadı.Çünkü ben işi başından beri sıkı takip ettiğim için.Son duruşmasında karar verilmişti.
Oysa ben şöyle beklerdim:İşin ta başında başkan birkaç tane avukat görevlendirmeliydi.Meslekdaşımız daha yaralı iken hastanede iken ilk ifade verirken yanında baronun görevlendirdiği avukatlar olmalıydı.Sonrada kendisi hiç karışmadan görevli bu avukatlar işi götürmeliydiler.Duruşmalarada baro başkanı cübbesini giyip çıkmalıydı.Davaya hakim olmasa dahi mağdur avukatın yanında cübbesiyle bulunması mahkeme heyetine ve hatta tüm saldırganlara verilecek mesaj olurdu."Siz avukatıma saldırısanız.Ben her zaman onun yanındayım mesajı verilirdi"Ama maalesef olaylar anlattığım gibi oldu.Olması gerektiği gibi olmadı.
Şimdi genç meslekdaşım da ben de başka bazı avukatlar da "derin baro" üyesi
"Derin baro"da ne mi diyorsunuz?
Ha o zaman "derin baro" neden kuruldu onu size ayrı bir yazı başlığıyla anlatayım.
Çünkü her zaman işler Alanya Barosundaki gibi olmuyor.
Sn. Çetkin
Sizi yürekten tebrik ediyorum.
Derin Baro kurmak veya üyesi olmak yerine yönetimimizi BARO haline getirmek daha elverişli bir yol;)
-
1995'te stajımı yapıp, 1996'da büromu açtım.
Staj başvurum esnasında Baro Başkanımız Osman Güven ağabeydi. Prosedür gereği Baro ile Osman ağabeyin bürosunun arasında imza vb işler için epey gidip gelmem gerekiyordu. Cepte harçlık da ona göre olduğu için git-geller genelikle tabanvayla gerçekleşiyordu ve iyice yorulmuştum.
Bir imza için Osman ağabeyin bürosuna geldim. Büroda yoktu. Bir yerlerde işi olabileceğini, O'nun da insan olduğunu, problemlerinin olabileceğini o an için hesap edemedim. Alanya'ya dönmek zorunda olmamın ve yorgunluğun verdiği stresle hayli efelendim, agresifleştim sekreter arkadaşımıza..
Neyseki sekreter bir şekilde ulaştı Osman ağabeye.. 5-10 dakika geçmeden Başkanımız geldi. İmza işlerini tamamladı. Çayını ısmarladı. Başarı diledi ve müsaade isteyerek ayrıldı. Ben de çıkıp doğruca Baro'ya gidip evrakları teslim ettim. Evrak teslimi esnasında görevli arkadaş "İyi valla.. İmzayı bugün tamamlayamazsınız sanmıştık." dedi. Neden diye sorduğumda o gün Osman ağabeyin eşinin vefat ettiğini, benim evraklarımı imzalamak için taziye yerinden kalkıp geldiğini öğrendim. Yaptıklarımdan essahtan çok utandım. O gün bu gündür aklımdan çıkmaz bu ayıbım.
-
Osman ağabey gibi baro başkanı isterim:)
Ben avukatlığa başlayalı 6 ay oldu.Büromu tek başıma açtım.6 ayda 3 tane avukat kendine gelen davayı bana gönderdiler.Vekaletinden vekalet ücretine kadar herşeyini halledip bana yolladılar.Benim elime müvekkilden önce vekaleti geldi.Bana sadece duruşmaya girmek kaldı.
Staj dönemimden bu yana ilçemdeki avukatlar arasındaki dayanışmaya gerçekten hayran kalıyorum.Hatta bir ara her cuma 4 avukat öğle yemeği hazırlıyodu ve bütün avukatlar toplanıp yiyoduk.Her hafta farklı avukatlarla dönüyou yemek sırası.
Keşke her yerde aynı dayanışma olsa.sonuçta biz meslektaşız ve avukatlara insanlarımızın bakış açısı malum.Biz birbirimize destek vermedikçe;birbirimizin kuyusunu kazmaya çalıştıkça diğer insanlar da bize bu konuda yardımcı olur.Bir gün bir bakarız aynı kuyu başka meslektaşımız tarafından kendimize kazılmış
Alıntı:
Av.Tuğba Aydoğan rumuzlu üyeden alıntı
Ben avukatlığa başlayalı 6 ay oldu.Büromu tek başıma açtım.6 ayda 3 tane avukat kendine gelen davayı bana gönderdiler.Vekaletinden vekalet ücretine kadar herşeyini halledip bana yolladılar.Benim elime müvekkilden önce vekaleti geldi.Bana sadece duruşmaya girmek kaldı.
Staj dönemimden bu yana ilçemdeki avukatlar arasındaki dayanışmaya gerçekten hayran kalıyorum.Hatta bir ara her cuma 4 avukat öğle yemeği hazırlıyodu ve bütün avukatlar toplanıp yiyoduk.Her hafta farklı avukatlarla dönüyou yemek sırası.
Keşke her yerde aynı dayanışma olsa.sonuçta biz meslektaşız ve avukatlara insanlarımızın bakış açısı malum.Biz birbirimize destek vermedikçe;birbirimizin kuyusunu kazmaya çalıştıkça diğer insanlar da bize bu konuda yardımcı olur.Bir gün bir bakarız aynı kuyu başka meslektaşımız tarafından kendimize kazılmış
Şansınızın devamlı olmasını, diğer il ve ilçelerdeki meslektaşlarımıza örnek olmasını temenni ederim.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Şansınızın devamlı olmasını, diğer il ve ilçelerdeki meslektaşlarımıza örnek olmasını temenni ederim.
umarım örnek olur.
[QUOTE=Av.Tevfik Aşlama;213387]Derin Baro kurmak veya üyesi olmak yerine yönetimimizi BARO haline getirmek daha elverişli bir yol;)
-
Sevgili Avukat Tevfik Aşlama,
Ben de Osman ağabey gibi başkan isterim ama maalesef Osman Ağabeyler gibi başkanların artık başkan olma zeminleri yok.
Yönetimleri de "Derin Baro" haline getirmek olanaksız.
Bu nedenle ben "Derin Baro"yu bu saat itibarıyla aha şimdi kurdum.Ayrı bir başlıkta da kanununu,tüzüğünü,yönetmeliğini ve üyelik koşullarını açıklıyorum.
Selam ve sevgiyle kal
:o :o :o :o
Köhne ofisinde yatan arkadaşınıza üzülüyorsanız maddi manevi yanında olmanızı tavsiye ediyorum. Örneğin yetişemediğiniz davalarda arkadaşınıza iş sağlayabilirsiniz.