Kredi basvurularıma red alıyorum

Bundan birkac sene once kredi kartı borcu yuzunden bankadan evıme yazı yollanmıs mal beyanında bulunmam ıcın.Fakat bu yazı bana ulasamadı ve mahkeme acılmıs.Zannedıyorum 2003 senesıydı.Mahkeme sırasında ben borcumu odedım.Su aralar kredi basvurusunda bulunuyorum.Sigortalı olarak calısıyorum ve gelırımı belgeleme ımkanım oldugu halde ne tasıt kredısı ne de tuketıcı kredısı alamıyorum.Merkez bankasından borcum olmadıgına dair yazı var elımde fakat bankaların ortak ekranlarında gorunuyormusum.Sırket kurma durumum var ileride fakat ben kredi bile alamıyorum:kızgın: Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevınırım.iyi calısmalar..

Re: kredi basvurularıma red alıyorum

Merkez Bankası neznindeki kayıtların silinmesi ,bankanın bu kaydı kendi veri tabanından da sileceği anlamına gelmiyor.Bankaların bu konuda yasal bir zorunlulukları yok.

peki iyi de ne zamana kadar?

Alıntı:

c_selin rumuzlu üyeden alıntı

Merkez Bankası neznindeki kayıtların silinmesi ,bankanın bu kaydı kendi veri tabanından da sileceği anlamına gelmiyor.Bankaların bu konuda yasal bir zorunlulukları yok.

iyi de ne zamana dek?

Re: Kredi basvurularıma red alıyorum

Siz de bazı arkadaşlarınıza borç verip bazılarına vermiyorsunuzdur.
Durum aynen öyle.

Sİz kredi kartı ödemelerinde sorun yaşadığınız bankanızı,ödeme gücü ve sürekliliği konusunda ikna edinceye dek.

Bankaların ortak ekranının adı KKB' dir.Bu ekranda sorunlu kaydınız görünüyordur.Hangi bankaysa arayın ve dediğiniz gibi borcunuzu kapattıysanız borcu yoktur yazısı isteyin.Size antetli kağıda imzalı bir yazı vereceklerdir bu da işinizi görürür.

Kredi başvurularını değerlendirmek tamamen bankaların yetki ve sorumluluğunda .

Alıntı:

Kredi başvurularını değerlendirmek tamamen bankaların yetki ve sorumluluğunda .

Bankalara yapılıyor çünkü başvuru doğal olan bu:)

Olay yaşandığı tarihten itibaren dikkate alınan süre normal şartlarda 5 yıldır.Fakat en kolay yolunu izah edeyim :) alın bir bankadan kredi kartı her ay 2-3 defa limiti doldurup boşaltın ( bunu nasıl yapacağınızı biliyorsunuzdur umarım ) böyle 3 ay geçince otomatikman bankanın ekranına "olumlu" yansıyacak ve bir gün telefonda bir ses krediniz hazır kullanmak istermisiniz diyecektir...

KKB ekranında süre yoktur.MB ekranlarında 5 yıllık bir süre vardır.
Bu kişi zaten icralık duruma gelmiş yeni kart alamazki limitini doldurup boşaltsın.
Yapacağı şey dediğim gibi banksından borcu olamdığına dair yazı alması.

Ben o kartları 5 ay sattım kime nasıl verildiğini çok iyi bildiğimi düşünüyorum.2003 senesinde olan bir olay olmuş bitmiş ... Kredi kartını rahatlıkla alır ama kredi alamaz.kart kullanarak puantajını (skoru) yükseltmeli ki bankanın ekranına düşsün...

Satışçı arkadaşım bende kredi izlemde 5 yıldır görev yapıyorum KKB ve MB ekranında olumsuz kaydı görünen birinin skorunun yükselmesi kredi için aranması,düşmesi kalkması diye birşey yok.Banka 3 ayda bir KKB ve MB'sına liste yollar.İstisna bir durumda listede olan biri için güncelleme yapılır ama genelde KKB ekranında borcu kapansa idari takip veya kanun takip kapalı veya idari takip veya kanun takip geri ödeniyor gibi ibareler yer alır.(Bu listeleri ben yolluyorum ve KKB,MB ekranları bana açık) Kart vermek bu saatten sonra bankanın insiyatifinde...Eğer büyük banka risk alırım diyorsa kartta verir kredide ama prosedür vermemesi gerektiğin söyler.
Dediğim gibi arkadaşım bankayı ara borcu yoktur yazını iste.
Ha kağıdı aldıktan sonra krediyi vermek gene karşı bankanın insiyatifinde.

Tüm işlemleri ekranda görüyorsunuz yapmayın.borcunun kapandığınıda görüyorsunuz .. Bu müsvetteden başka bişey değildir. Örnekleri elimde hayli fazladır..

Bende bunu yazdım tekrar bir oku istersen.

Alıntı:

coricori rumuzlu üyeden alıntı

Banka 3 ayda bir KKB ve MB'sına liste yollar.İstisna bir durumda listede olan biri için güncelleme yapılır ama genelde KKB ekranında borcu kapansa idari takip veya kanun takip kapalı veya idari takip veya kanun takip geri ödeniyor gibi ibareler yer alır.(Bu listeleri ben yolluyorum ve KKB,MB ekranları bana açık)

Peki borç ödense bile bu kanuni takip kapalı ibaresinin kalkmasına imkan yok mu? Zaman zaman kredi başvurularım oluyor ve bankaların x yılından bir takibiniz olmuş diyerek manalı manalı yüzüme bakmalarından rahatsız oluyorum.

Alıntı:

Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı

Peki borç ödense bile bu kanuni takip kapalı ibaresinin kalkmasına imkan yok mu? Zaman zaman kredi başvurularım oluyor ve bankaların x yılından bir takibiniz olmuş diyerek manalı manalı yüzüme bakmalarından rahatsız oluyorum.

KKB (bu bankaların ortak ekranı diyebilirim) ekranında borcunuzu kapattıysanız idari takip veya kanun takip kapalı kaydı çıkar.Bu silinmez yanlızca borcu yoktur yazısı alırsanız sorun olmaz (genede kredi verenin insiyatifinde).MB ekranın da borç kapandıktan sonra kapanmış görünür ama bu kayıt silinmez devlet af getirirse silme işlemi yapılır.

M.B. kayıtlarında kapanmış olan borçlar 5 yıl sonunda silinmiyor mu?

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

M.B. kayıtlarında kapanmış olan borçlar 5 yıl sonunda silinmiyor mu?

M.B. kapanmış borçları 5 yıl sonra siliyor ama KKB hiç bir zaman silmiyor. 
1999 Aralık ayında X bankası kredisiyle 36 ay vadeli bilgisayar almıştım. 1,5-2 yıl sonra geri kalan taksitleri ödeyip borcu kapatmıştım ama X bankası borcu kapattığımı KKB'ye birdirmemiş, zar zor 1 ayda durumu düzelttirmiştim ama bilgi hiç silinmiyor. Araştırmalarda hep 99 yılından bir takibiniz olmuş, borç ödenmiş tamam ama.. diyorlar. Sicil gibi birşey herhalde. Borcu ödemiş olsak bile olumsuz bir sicil oluyor bu durum.

Ödenen kayıtlarda 3, ödenmeyen kayıtlarda 5 yıl sonunda siliniyor.

Alıntı:

Yapacağı şey dediğim gibi banksından borcu olamdığına dair yazı alması.

Alınan bu yazının bankanın kredi talebini değerlendirmesi açısından hiç bir bağlayıcılığı yok.

Alıntı:

Alınan bu yazının bankanın kredi talebini değerlendirmesi açısından hiç bir bağlayıcılığı yok.

3 defadır yazıyorum dediğim gibi genede karşı bankanın insiyatifinde vermeyedebilir.