Cevap: Tehdit sayılır mı?
Merhaba sayın üyeler...
Bende arkadaşla aynı problemi yaşıyorum.Babamın ekonomik krizden dolayı işleri bozulmuş ve ödemesi gereken borçların zamanını geciktirmiştir.Bu arada borcunu ödeme konusunda sürekli tehdit edilmiştir ve iş yerimize haneye tecavüz etmişlerdir.İş yerinde çalışanları darp etmişlerdir.Bunun sonrasında babamın iş yerini kapatmasıyla babama ulaşamayan bu kişiler benim telefon numaramı bulup beni aramaya başladılar ve sürekli yerimizi,babama ulaşacakları bir adres vermem konusunda sürekli benide tehdit ettiler ama ben ne olursa olsun adresimizi vermedim.Daha sonra babama konuyu açtığımda babamda bana bu kişininde işlerinin bozulduğunu ve son günlerini geçirdiğini söyleyince bende bende babamın bu sözlerine istinaden bu kişinin bende kayıtlı olan cep telefonuna son günlerini iyi geçir yazdım.Ancak karşı taraf art niyetli olarak bu mesajın ölümle tehdit olduğu yönünde savcılığa beyanda bulunarak benden davacı oladular.Ama benim aklımdan dahi geçmedi bu mesajın bu yönde bir anlamda algılanabileceği.Birde şöyle bir durum var bu şahısların kimseden korkusu yoktur iş yerimizi basarak çalışanlarıda darp ederek zaten bunuda göstermişlerdir.Benim bu sözlerimin tehdit amaçlı olmadığıda çok net ortadadır.Zaten ortada öyle açık bir şekilde tehditte söz konusu değilken bana bu dava açılmıştır.Bu durumda ben ceza alırmıyım bu sözden yorumlarınızı bekliyorum..
Teşekkürler...
Cevap: Tehdit sayılır mı?
Ramazan bey belki iftira diye geçiştiriyorsunuz ve tehdit suçunu olduğundan ağır gösteriyorsunuz siz tehdit e değilde diğer suçlamayla ilgilenin ve kısa zamanda bir avukattan yardım alın bu arada kişinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına adli tıp direk karar vermez hastanelerden faydalanır ve genital muayene içinde bakire olduğunun altına esneklikten bahsederek ilişkiye girmiş olsa bile zarın yırtılmayabileceğini yazar bir noktada muallakta bırakır. Yukarıda dediğim gibi bırakın tehdidi bu konu daha önemli kısaca AVUKAT desteği alın.