Re: Adli para cezasının odenmesı

arkadaşlar ben mahkemede 1.600 ytl para cezası aldım,ben bu para cezayı nereye ödiyecem.ve ben bu para cezasını izmir adliyesinde aldım.şuan diyarbakırda ikamet ediyorum,bu para cezasını d.bakırdan ödiyebilirmiyim.ve nasıl ödiyecem nereye ödiyecem bana yardım ederseniz çok sevinirim saygılar

Re: Karşılıksız çek, şikayetçinin üst üste iki defa mazeretsiz duruşmaya katılmaması

Sayın Avukat Av.Bülent Akçadağ  Sizinle Bir Konu Üzerinden Görüşmek İstiyorum.Lütfen Bana Yardım Edin.
Efendim Ben diyarbakırda yaşıyorum,ben 2 ay önce izmire tatile gitmiştim,ve orda bir kaç suç işledim adliyelere çıktım,ben mahkemelerde yanlış adres verdim,çünkü izmirdeki abimlerin adresini tam bilmiyordum,hatta ben bir seferinde bir suçtan dolayı yakalandım hapis cezası ve para cezasıda aldım,ordada adresimi yanlış vermiştim,benim şimdi mahkemem oldugunda mahkeme kağıdım verdiğim yanlış adresemi gitçek? ve para cezası kağıdım geldiği zaman odamı oraya gitçek? benim istedim şudur,benım mahkeme kağıtlarımın diyarbakırdaki adresimize gelmesini istiyorum,ve mahkemem olursa diyarbakır adliyesinde duruşmaya çıkmak istiyorum lütfen bana bu konulan ilgi ne yapacağımı yazarsanız çok sevinirim..diğer arkadaşlarımız eğer sizinde bir bilginiz varsa lütfen sizde yardım edin bana bu konuda ne yapacağımı söyleyin.Saygılarımla Arz Ederim

Mahkemede Yanlış Adres Kullanma

Sizinle Bir Konu Üzerinden Görüşmek İstiyorum.Lütfen Bana Yardım Edin.
Efendim Ben diyarbakırda yaşıyorum,ben 2 ay önce izmire tatile gitmiştim,ve orda bir kaç suç işledim adliyelere çıktım,ben mahkemelerde yanlış adres verdim,çünkü izmirdeki abimlerin adresini tam bilmiyordum,hatta ben bir seferinde bir suçtan dolayı yakalandım hapis cezası ve para cezasıda aldım,ordada adresimi yanlış vermiştim,benim şimdi mahkemem oldugunda mahkeme kağıdım verdiğim yanlış adresemi gitçek? ve para cezası kağıdım geldiği zaman odamı oraya gitçek? benim istedim şudur,benım mahkeme kağıtlarımın diyarbakırdaki adresimize gelmesini istiyorum,ve mahkemem olursa diyarbakır adliyesinde duruşmaya çıkmak istiyorum lütfen bana bu konulan ilgi ne yapacağımı yazarsanız çok sevinirim..bir bilginiz varsa lütfen  yardım edin bana bu konuda ne yapacağımı söyleyin.Saygılarımla Arz Ederim

Mahkemede Yanlış Adres Kullanma

Efendim Ben diyarbakırda yaşıyorum,ben 2 ay önce izmire tatile gitmiştim,ve orda bir kaç suç işledim adliyelere çıktım,ben mahkemelerde yanlış adres verdim,çünkü izmirdeki abimlerin adresini tam bilmiyordum,hatta ben bir seferinde bir suçtan dolayı yakalandım hapis cezası ve para cezasıda aldım,ordada adresimi yanlış vermiştim,benim şimdi mahkemem oldugunda mahkeme kağıdım verdiğim yanlış adresemi gitçek? ve para cezası kağıdım geldiği zaman odamı oraya gitçek? benim istedim şudur,benım mahkeme kağıtlarımın diyarbakırdaki adresimize gelmesini istiyorum,ve mahkemem olursa diyarbakır adliyesinde duruşmaya çıkmak istiyorum lütfen bana bu konulan ilgi ne yapacağımı yazarsanız çok sevinirim..bir bilginiz varsa lütfen  yardım edin bana bu konuda ne yapacağımı söyleyin.Saygılarımla Arz Ederim

Re: Yanlış Adres Kullanma

Alıntı:

MustoCan rumuzlu üyeden alıntı

Musto can  sende tatile gittikce birkac suc birden işliyormuşun baksana,seninle ilgili gidecek evraklar,para cezaları hep yanlış adreslere gidecek,para cesası tebligatlarını alamayınca paralar hapse cevrilecek.Musto can,  bu dava ların hangi mahkemelerde ise dosya numalaralınıda yazıp,şimdiki  Diyarıbekirdeki adresini vereceksin ve ikametinin orası olduğundan ,mahkemelerine talimatyla buradan katılacaksın.Musto can, Eyer  ben bu mahkemelerin ismini ve dosya numaralarını bilmiyorsan,Allah yolunu acık etsin derim.Musto can.

bilmiyorum walla sadece izmir adliyesine çıktığımı biliyorum:(  izmir adliyesine bi dilekçe yollasam olurmu

lütfen yardım edin sadece izmir adliyesine çıktığımı biliyorum oraya dilekçe göndersem mahkemem olduğu zaman mahkeme kağıtlarımın diyarbakırdaki adresime gelmesini istiyorum. ve mahkemem oldugu zaman diyarbakır adliyesinde duruşmalara çıkmak istiyorum diye yazsam olurmu

Re: Mahkemede Yanlış Adres Kullanma

Mahkemede T.C. kimlik numaranızı mutlaka almışlardır. Yada UYAP'tan kimlik numaranız ve Mahkeme adı - Esas no ile sorgulayabilirsiniz sanıyorum.Sizi bulurlar merak etmeyin.

Narkotike Uyuşturucu Satmak

arkadaşlar narkotike 60 gram uyuşturucu satarken operasyonla yakalananlar çok ceza alırmı?

arkdaşım ben esas nomu felan bilmiyorum,ben sadece izmir adliyesine çıktıgımı biliyorum,ben izmir adliyesine bi dilekçe yazsam,benım herhangi bi suçtan mahkemem oldugu zaman mahkeme kağıdımın diyarbakırdaki adresimize gelmesini,ve mahkemem olursa diyarbakır adliyesinde duruşmaya çıkmak istiyorum yazsam olurmu? ne olur yardım et

Alıntı:

lütfen yardım edin sadece izmir adliyesine çıktığımı biliyorum oraya dilekçe göndersem mahkemem olduğu zaman mahkeme kağıtlarımın diyarbakırdaki adresime gelmesini istiyorum. ve mahkemem oldugu zaman diyarbakır adliyesinde duruşmalara çıkmak istiyorum diye yazsam olurmu

Musto can  bu dilekce hangi mahkemeye gidecek gözüm,hangi dosyaya girecek Musto can,bir sürü dosya var bir sürü mahkeme var Musto can.

İzmir Bayraklı adliyesinde mahkemelere çıktım.

Yönetim:Lütfen tekrar yapmayınız,yazım kurallarına uyunuz!

Alıntı:

arkdaşım ben esas nomu felan bilmiyorum,ben sadece izmir adliyesine çıktıgımı biliyorum,ben izmir adliyesine bi dilekçe yazsam,benım herhangi bi suçtan mahkemem oldugu zaman mahkeme kağıdımın diyarbakırdaki adresimize gelmesini,ve mahkemem olursa diyarbakır adliyesinde duruşmaya çıkmak istiyorum yazsam olurmu? ne olur yardım et

izmir adliyesine bir dilekçeyde beyanda bulunman gerekiyor.hangi tarihte hangi suçtan ,hangi ceza mahkemesinde yargılandın ne kadar hapis ne kadar para cezası aldın bunların hepsini bilmen gerekiyor. blmiyorum diyorsan da araştırman gerekiyor suç bir değil biden fazla verilen adres yanlış bu iş senin düşündüğün kadar hafife alınacak bir iş değil geçen her gün aleyhine işler cezan kat kat ağırlaşır. kesilmiş bir hüküm varsa ya da para cezası varsa bunu en kısa zamanda ödemen gerekir hiçbişey yapamıyorsan bulunduğun ilçedeki emniyete git ve durumu anlat oradan da yardımcı olurlar.
ayrıca suç işlediğini para cezası aldığını da yazmışsın yanlış verdiğin adrese tebligat gitmiştir ve sende o adreste olmadığın için tebligat geri dönmüştür hakkında arama ,tutuklama kararı çıkmış olabilir.

Sayın zyno Ben Şimdi İzmir Bayraklı Adliyesine Bi Dilekçe Yazsam Dilekçemde Şunları Desem,
Benim İzmir Bayraklı Adliyesinde Herhangi Bir Mahkemem Olursa Mahkeme Kağıtlarımın Diyarbakırdaki Adresimize Gelmesini İstiyorum,Ve Mahkemem Olursa Diyarbakır Adliyesinde Duruşmaya Çıkmak İstiyorum Desem Olurmu?

peki nasıl yapıyım?bana yol göster

bence yanlış verdiğin adresde sana tebligat yapılamadığı için o adresin bağlı olduğu muhtarlığa bir git ve oradan sor  postacı seni bulamadığı ve kimsede imza atıp tanımadığı biri adına(senin adına) tebligatı alamayacağı için muhtarlığa gitmiştir...önce bunu araştır....bulamazsan   mahkemeye git ve tc numarandan öğrenmeye çalış..

Şimdi ben bir şeyler önereceğim, bayrampaşa çok kalmayacağımdaki dilekçelere benzeyecek;
"Muhterem Hakimler, 
Ben çok sevdiğim İzmir' e geldim, birazcık suç işledim. Oralarda iken yapmadan olmuyor malum. İzmir' i görünce insanın canı suç işlemek istiyor. Sonra da şark kurnazlığı yapıp yanlış adres verdim. 
Sizden ricam, benim adresimi kendi kendinize bulunuz. 
Dahası ben oralara gelemem, suç desen gelirim ama savunmaya gelemem. Bir zahmet bu tarafa geliniz, benim davamı burada görünüz. 
Gözlerinizden öperim. 
Hürmetle,
MustoCan"
Şimdi arkadaş kalkıp diyecek ki ben hukuki yardım bekliyorum siz ne yapıyorsunuz. Doğrudur, benim bu yaptığıma şaklabanlık diyecekçok insan vardır. 
Suç işledikten sonra bir zahmet adresini bildirmeyip, davasının peşinde koşmayıp forum kurallarının aksine döne döne aynı soruları sorana ne denir? İşte soru budur.
Süreniz 10 saniye hepinize başarılar. 
Arkadaşım. Bir zahmet avukata danış, internetten değil yanına git de danış. Özgürlüğün elinden gidiyor sen burada yardım istiyorsun.
Ne ceza alırım demişsin,
3. madde ve sonrası (olayın detayına göre) seni ilgilendiriyor...
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti
MADDE 188. - (1) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, on yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde ihracı fiilinin diğer ülke açısından ithal olarak nitelendirilmesi dolayısıyla bu ülkede yapılan yargılama sonucunda hükmolunan cezanın infaz edilen kısmı, Türkiye'de uyuşturucu veya uyarıcı madde ihracı dolayısıyla yapılacak yargılama sonucunda hükmolunan cezadan mahsup edilir.
(3) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, beş yıldan onbeş yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
(4) Uyuşturucu maddenin eroin, kokain, morfin veya bazmorfin olması hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(5) Yukarıdaki fıkralarda gösterilen suçların, suç işlemek için teşkil edilmiş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(6) Üretimi resmi makamların iznine veya satışı yetkili tabip tarafından düzenlenen reçeteye bağlı olan ve uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran her türlü madde açısından da yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanır.
(7) Uyuşturucu veya uyarıcı etki doğurmamakla birlikte, uyuşturucu veya uyarıcı madde üretiminde kullanılan ve ithal veya imali resmî makamların iznine bağlı olan maddeyi ülkeye ithal eden, imal eden, satan, satın alan, nakleden, depolayan veya ihraç eden kişi, dört yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. 
(8) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.