Kredi ve kredi kartı borçlarımı ödeyemiyorum - Nasıl taksitlendirebilirim?
4 Bankaya kredi ve 7 bankaya 60000 ytl civarında borcum var. 744 Ytl net maaş alıyorum. 3-4 ay öncesine kadar kredi taksitlerini ve kredi kartlarının minimum tutarlarını düzenli ödeyebiliyordum. Fakat elimdeki toplu parayı bir yakınımın kanser hastalığı yüzünden kullanmam gerekti. Maaşım taksitlere yetmediği için artık kredi taksitlerini ve kredi kartlarına ödeme yapamaz hale geldim. En çok borcum olan bankaya gidip bütün borçlarımı uzun vadeye yayarak hepsini bir araya toplayıp ödeyebileceğimi söyledim kabul etmediler. Ailemin yanında kalıyorum ve borçlarımı ödemek istiyorum. Ama 700 ytl taksitlendirme yaparak ödeyebilirim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz?
Re: Kredi ve kredi kartı borçlarımı ödeyemiyorum. Nasıl taksitlendirebilirim?
Alıntı:
irfo03 rumuzlu üyeden alıntı
4 Bankaya kredi ve 7 bankaya 60000 ytl civarında borcum var. 744 Ytl net maaş alıyorum. 3-4 ay öncesine kadar kredi taksitlerini ve kredi kartlarının minimum tutarlarını düzenli ödeyebiliyordum. Fakat elimdeki toplu parayı bir yakınımın kanser hastalığı yüzünden kullanmam gerekti. Maaşım taksitlere yetmediği için artık kredi taksitlerini ve kredi kartlarına ödeme yapamaz hale geldim. En çok borcum olan bankaya gidip bütün borçlarımı uzun vadeye yayarak hepsini bir araya toplayıp ödeyebileceğimi söyledim kabul etmediler. Ailemin yanında kalıyorum ve borçlarımı ödemek istiyorum. Ama 700 ytl taksitlendirme yaparak ödeyebilirim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz?
Şimdi 4 bankaya kredi, ayrıca 7 bankayada 6000 ytl mi 60,000 Ytl'mi Haliyle bu bankalarla anlaşman mümkün değilgibi,hepsi alacağını biranda almak istiycekler, 700 YTL maaşla öderim dersen bu mümkün gözükmüyor,kabulde ediceklerini sanmam,Haliyle icra işlemlerine girişecekler,bundan sonra ne olur dersen, Kefillerin kim? Ailenden varmı anne,baba gibi,başka taşınır taşınmaz malın varmı?bunlarıda acıklarsan eyer birşeyler,paylaşmaya başlarız.
Bence İhtiyaç kredi çekebiliyorsan herhangi bi bankadan çek.
tüm borçlarını kapat. tek bir yere borçlu ol.
yada kredi kartı ve kredi borçlarını bildirebildiğin ve buna karşın senin borçlarını ödeyen bankalar var. o bankaların formlarını doldur. sadece tek bankaya borçlu kalmış olursun.
Alıntı:
admylmz rumuzlu üyeden alıntı
Bence İhtiyaç kredi çekebiliyorsan herhangi bi bankadan çek.
tüm borçlarını kapat. tek bir yere borçlu ol.
yada kredi kartı ve kredi borçlarını bildirebildiğin ve buna karşın senin borçlarını ödeyen bankalar var.
Bu durumda başka bir bankanın riski kendi üzerine alıp borç transferi yapması biraz zor gibi görünüyor.Risk oldukça yüksek
@irfo03
Biraz daha kişisel bilgilerini paylaşman lazım.
evli-bekar ? üzerine mal-mülk ? kefiller ? vs.vs.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Üzerime kayıtlı hiçbir malım mülküm yok ailemin yanında kalıyorum. Kredi ve kredi kartlarında kefil yada başka birisinin imzası yok. Hepsini kefilsiz kullandım. Babam emekli şeker hastası. Annem kanser hastası. Bekarım bankalar sürekli haliyle arayıp duruyor. Maaşımdan bir yol paramı alıp 700 Ytl ödeyebilirim. Bankalar haklı olarak arayıp duruyor ama anlaşmaya yanaşmıyor insanı bir şekildi intihara zorluyorlar yada herşeyi bırakıp kaçmaya ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun? Herşeyi bırakıp gitsem aileme bir zarar gelirmi
Önümde iki ucu pis değnekli bir yol kalıyor galiba ya intihar edeceğim yada herşeyi bırakıp kaçacağım. O da herşeyi mahvedecek. İnsan isteyerek bu duruma gelmez ama istenmeyen, hesapta olmayan şeyler bu duruma getirdi ne yapmalıyım lütfen bir yol gösterin. Benim tek istediğim borçlarımı 700 Ytl olarak ödeyebilmek çünkü aldığım maaş 744 YTl şu anda yapabileceğim tek şey bu birde canım var. Ne yapmalıyım?
Alıntı:
irfo03 rumuzlu üyeden alıntı
Önümde iki ucu pis değnekli bir yol kalıyor galiba ya intihar edeceğim yada herşeyi bırakıp kaçacağım. O da herşeyi mahvedecek. İnsan isteyerek bu duruma gelmez ama istenmeyen, hesapta olmayan şeyler bu duruma getirdi ne yapmalıyım lütfen bir yol gösterin. Benim tek istediğim borçlarımı 700 Ytl olarak ödeyebilmek çünkü aldığım maaş 744 YTl şu anda yapabileceğim tek şey bu birde canım var. Ne yapmalıyım?
Takma kafana evlat. Sen iyi niyetli birine benziyorsun. En azından 744 lira gelirinin 700 lirasını ödeyebilirim diyorsun. Ama borçların hem ayrı ayrı bankalara ve meblağlar da çok yüksek. Normal şartlarda bu yöntemle bu borçlarından kurtulman mümkün gibi görünmüyor. Gidip tek tek hepsiyle uzlaşmaya çalışsan bile senden bir ton para isteyecekler ve kalanını da taksit yaparız diyecekler. Senin canından daha değerli, daha önemli birşey yok. Bak üstelik ailen de ciddi hastalıklarla boğuşuyorken senin onları daha derinden üzecek saçma sapan şeyler düşünmeye bile hakkın yok. İntiharı filan çıkar aklından. Bırak böyle gitsin, madem bişeyin yok neyini alacaklar? O kadar yüksek rakamlarda kredileri ve kartları verirken düşünselerdi ama nerdee! Senin yaşadıklarını bu ülkede milyonlar yaşıyor milyonlar! Bir de bu açıdan bakarsan kendini gereksiz streslere sokmazsın. Sen ödeyebildiğini öde. 700 lira yatırabiliyorsan yatır, bir yerden başla ki iyi niyetli olduğunu alacaklılar da görsün.
Geçmiş olsun....
Hocam Size En Açik Ve Bu Konuda Muzdarip Olmuş Biri Olarak Ben Cevap Vereyim Benim 5 Bankaya 12,500 Ytl Borcum Vardi Aldiğim ücret Ise 500 Ytl Idi Işin özü şartlar Değişmeyince Sonuçlarda Değişmiyor Allah Yardim Etti Başka Işe Girdim 1200 Ytl Maaşla Bütün Bankalarla Anlaştim Zaten 2 Si Kanuni Takibe Vermişti Avukatlarla Anlaşip Elime Ne Geçtiyse ödemeye çaliştim Ama 1200 Ytl'de Alsaniz Baktim Bir Yeri ödüyorum Diğeri Artiyor Diğerini ödüyorum öbürü Artiyor şans Eseri Sevenlerimiz Varmiş Bir Yerden 15,000 Ytl Borç Aldim Arkadaşimdi Onada Borcumu 1,5 Sene Yemedim Içmedim ödedim Ve Borcum Bitti Bence Senin Bu Borcunu Ancak Birisi Sana Nakit Para Verecek Varsa Böyle Dostun Akraban Böyle Kapatacaksin Yada Bu Sikintilar Hayatinin Her Noktasinda Seninle Gelecek Ailen Perişan Olur Eve Haciz Gelir Istihkak Davasi Falan Uğraşirsiniz Ailende Perişan Olur Sende şu Andaki Ruh Halini Anlayabiliyorum Bende Geleceleri Uyuyamiyordum Nasil ödenir Diye Ama Dedimya şartlar Değişmeli Oda Nasip Işi Allah Yardimcin Olsun
Alıntı:
hureyre1372 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam Size En Açik Ve Bu Konuda Muzdarip Olmuş Biri Olarak Ben Cevap Vereyim Benim 5 Bankaya 12,500 Ytl Borcum Vardi ......... şans Eseri Sevenlerimiz Varmiş Bir Yerden 15,000 Ytl Borç Aldim Arkadaşimdi Onada Borcumu 1,5 Sene Yemedim Içmedim ödedim Ve Borcum Bitti Bence Senin Bu Borcunu Ancak Birisi Sana Nakit Para Verecek Varsa Böyle Dostun Akraban Böyle Kapatacaksin .......... Ama Dedimya şartlar Değişmeli Oda Nasip Işi Allah Yardimcin Olsun
@hureyre1372
Siz şanslı azınlıktanmışsınız :) şüphesizki nasip işi ,Allah herkesin yardımcısı olsun
Alıntı:
hureyre1372 rumuzlu üyeden alıntı
Hocam Size En Açik Ve Bu Konuda Muzdarip Olmuş Biri Olarak Ben Cevap Vereyim Benim 5 Bankaya 12,500 Ytl Borcum Vardi Aldiğim ücret Ise 500 Ytl Idi Işin özü şartlar Değişmeyince Sonuçlarda Değişmiyor Allah Yardim Etti Başka Işe Girdim 1200 Ytl Maaşla Bütün Bankalarla Anlaştim Zaten 2 Si Kanuni Takibe Vermişti Avukatlarla Anlaşip Elime Ne Geçtiyse ödemeye çaliştim Ama 1200 Ytl'de Alsaniz Baktim Bir Yeri ödüyorum Diğeri Artiyor Diğerini ödüyorum öbürü Artiyor şans Eseri Sevenlerimiz Varmiş Bir Yerden 15,000 Ytl Borç Aldim Arkadaşimdi Onada Borcumu 1,5 Sene Yemedim Içmedim ödedim Ve Borcum Bitti Bence Senin Bu Borcunu Ancak Birisi Sana Nakit Para Verecek Varsa Böyle Dostun Akraban Böyle Kapatacaksin Yada Bu Sikintilar Hayatinin Her Noktasinda Seninle Gelecek Ailen Perişan Olur Eve Haciz Gelir Istihkak Davasi Falan Uğraşirsiniz Ailende Perişan Olur Sende şu Andaki Ruh Halini Anlayabiliyorum Bende Geleceleri Uyuyamiyordum Nasil ödenir Diye Ama Dedimya şartlar Değişmeli Oda Nasip Işi Allah Yardimcin Olsun
Böyle zamanlarda yardım edebilecek insanlar hemen sırt çevirirler.Ben de şu andaaynı durumdayım farklı bankalara kredi ve kredi kartı borcum toplam 60.000 ytl düşünüyorum taşınıyorum çözüm yok.bankadan 5 yıllık kredi alsam da kapasam ,bankalar kredi vermiyor. Allah yardımcımız olsun.Kullar yardım etmiyor.:(
Ben de şunu öğrenmek istiyorum.İcra işlemleri başlayınca bankalar sıraya girer mi yoksa hapis cezası verilir mi?Bu süreçte neler olur ?alacaklılar nasıl işlem yapar?Yıllarca sıranın kendilerine gelmesini bekler mi?Bu arada icra zaman aşımına uğrar ve düşer mi?
Kredi /kart borcunuzu ödeyemediğiniz için kimse sizi hapse atmaz.İcra konusunda ise diğer hacizler sırasını beklese de, zaman aşımına uğramaması için takip tekrarı yapılır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Kredi /kart borcunuzu ödeyemediğiniz için kimse sizi hapse atmaz.İcra konusunda ise diğer hacizler sırasını beklese de, zaman aşımına uğramaması için takip tekrarı yapılır.
Sayın Kırcalı,
Siz ne önerirsiniz?Benim 60.000 YTL olan borcumu başka birine kredi çektirerek
(ki en az iki katı olarak geri ödenecektir kredi) ödememi mi yoksa yavaş yavaş maaşımdan kesilmesini mi?Hangi durumda daha fazla faiz öderim?
Maaşımdan kesilse bile bankalara eksta ödemeler yapmayı planlıyorum.
Yanıtınız için teşekkürler.
Merhaba,
Ben de maalesef ki kredi ve kredi kartı borçlusuyum.Yaklaşık 5 senedir aldığım borçları ödeyip bitirebilmek için çok çabaladım.Şu anki duruma düşmemek için ordan al buraya,şurdan al oraya öde derken artık sonuna geldim.Böyle yapmasaydım 75.000YTL borcum olmayacaktı.Çok büyük hatalar yaptığımın farkındayım.Sadece borç ödemek için borç alarak 5 sene yaşanır mı?Sonunda tıkandım işte.Evimi dağıttım,resmen birgün annede,birgün akrabaların birinde,bazen arkadaşlardan birinde kalarak yaşıyorum.Allaha şükür ki bir işim var.Tabii ki maaşımın bir kuruşunu bile göremiyordum zaten, şimdi hiç göremiyorum hacizli,blokeli olduğu için.Tek korkum kaldığım yerlerde beni bulup eşyalarına ya da evlerine haciz koyabilirler mi?Bundan çok korkuyorum.Bu konuda bana cevap verebilirseniz çok sevinirim.Hepimizin allah yardımcısı olsun...
Valla işin zor kardeş Allah yardımcın olsun.Bugün foruma üye oldum yazını okudum ve bir cevapda ben yazayım dedim.Sana tavsiyem kendine dürüst bir avukat bul ondan sağlam bilgiler al derim.
Bu kredi kartı benimde canımı yaktı.Bende muzdaribim ama ne gelir elden.Bende kafa dengi arkadaşım 1-2 avukatım var onlara danıışarak olayları atlattık sayılır.
Senin durumun anlatmana göre tavsiyem şu 60000 YTL bprç diyorsun yani diğer bir borçlarda var toplam borcun 100.000-YTL diyelim.Bunlarda 6-7 banka ayrı ayrı galiba.Para ödemesi imkanı zayıf.Ayda 700-YTL veririn demişsin.
Toplam senede 8.400 YTL yapar Senin 100.000_YTL borca senede herhalde 140.000-YTL olarak faizle bindirirlerse bu borç ödenmez derim.Yapman gereken şey şu.
Adına ev araba varsa onlara haciz gelir.Yoksa yani bir canım var başka bir şey yok derseniz.Haciz gelir evdeki eşyaya el koyar 2-3 ay sonrada satışa koyar.Maaşına da haciz gelir.Ben avukat değilim ama oran % 25-35 arası gibi her ay tıkır tıkır keserler.Ama senin bu borç hiç bitmez.Uyarı taahütde bulunmayın bankaya o zaman hapı yutarsın.Nedenmi şu tarihte şu parayı öderim dersen ve belge imzalarsan o parayı ödemezsen o zaman dava açarlar.Avukat arkadaşlar daha iyi bilir.O zamanda sağlam hapis cezası yersin.
Allah yardımcınız olsun.
Normal eskiden mal beyanı cezası 7 gündü 5 gün hapis yatıp çıkarsın.Oda değiştimi bilmiyorum.Hatırlayın Haluk Levent te 1 hafta için cezaevine girmişti onun ki bildiğim kadarıyla çek ten di.