-
Kardeşler arası pay
Degerli Avukatlar;
Bursada babadan kalma 3 katli bir evimiz var ben bir varis erkek kardes olarak 30 yildir yurt disindayim geriye kalan 3 kardesten bir erkek o evde oturmamakta hissesini bana satti bu sene vefat etmis olan buyuk abimin esi 8 yildir alt iki katta oturmaktadir ve hic bir kira taleb etmedim ve halen oturuyor kendiside hakkini bana satti karsiliginda 1.5 yil bedelsiz oturma izni aldi ve anlastik.
Son kiz kardesim yani ablam en ust katta oturuyor oda bastan bende vericem dedi ve biz evi almaya kalkistik fakat 8 yildir hic bir kira vermeden oturdugu gibi hakkini da vermiyor ve bizi oyalamaya bakiyor
ANKARA da villasi var madur degil o burayi yazlik gibi kullaniyor ayda 2.3 gun kaliyor ve alkolik 1 oglu var onu birakiyor .
simdiye kadar hep suruncede kaldi kimse sahip cikmadi simdi ben 4/3 hissesini aldim acaba ablam ile bu problemi nasil cozerim kira taleb onerisinde bulunuyorum tebligatlari almiyor Resmi nikahli olmayan esi bu isin icinde her seyi hice sayarak eve sahiplenmek istiyor.
Acaba mahkeme yolu ile bir an evvel tapu iptal davasimi deniliyor izalehi suram yoluyla hakkini verip evden cikartabilirmiyim ev eski, resmi tapusu yok evin rahic bedeli 60 bin gibi ben hisse basi 17 bin verdim ablamin hisseside bankada ,
Sizden ricam en dogru ve kisa yoldan evi nasil alabilirim ne yapmam gerekiyor aciklamalariniz icin simdiden sonsuz tesekkurler
mesajimin uzunlugu icin ozur dilerim
-
Re: Kardesler arasi pay
Sorunuzun cevabı burada açıklanacak kadar basit değil.Bir Avukata başvurun.
-
Sayin OZBAY
acaba cok umutsuz ve karisikmi demek istiyorsunuz bir kucucuk tre olsa isik
saygilarimla
-
1 küçücük ışık:o
İzale i şüyu davası ortaklığı bitirme davasıdır.Ev mahkeme kararıyla açık arttırmayla satılır,en çok veren(siz,kardeşiniz veya bir başkası) alır,kdv sini alan öder,mahkeme masrafları düşüldükten sonra kalan kısım hisseler oranında paylaştırılır.
-
Re: Kardeşler arası pay
Sayin Avukatlar Sayin Ozbay ve sayin Kircali , size bir sorum daga olucak biz TURKIYEDEN bir avukat tuttuk avukat ile telefonda gorustuk bize kardesler araési miras paylasiminda izalei sura davasi acamiycamizi bildirdi sadece hakkimizda oturdugu yer icin kira talep edebilirmisiz bu kadar bu nereye kadar dogru lutfen bir cevap verirmisiniz dert sagibi olduk :( lutfen bilgileriniz icin minnettarim
-
Ortaklığın giderilmesi davası (izalei şuyu) hissedarlardan herhangi biri tarafından açılabilir.
Eğer bu evde tapuda oranı ne olursa olsun hisse sahibi olduğunuz görünüyorsa (hissenizin yüzde 1 veya dörtte üç olması fark etmez) ortaklığın giderilmesi davası açabilirsiniz.
-
[QUOTE=sdt23;210300]Ortaklığın giderilmesi davası (izalei şuyu) hissedarlardan herhangi biri tarafından açılabilir.
Ortaklığın giderilmesi davası açın,öncelikli alım hakkına da sahipsiniz...Bu kadar durduğunuza gerek yoktu..Alın hissesini çıkarın..Ortaklığı çekilmez hale getirdiğini belirtin...Pay çoğunluğuna sahip olan sizsiniz..
-
Sayin Fatih budakoglu ve Sayin Sdt 23 ;
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim 1 sorum daga olucak yardim edermisiniz lutfen.
Soyle ki avukat evin resmi tapu olmadigindan mi acaba boyle soyledi yani resmi tapu yok diyemi bu problem orasi bursanin en eski yerlesim alani herkezin durumu ayni beni bu konuda da bilgilendirirmisiniz lutfen simdiden herkeze cok tesekkur ederim.
-
Avukatınızın neden böyle dediğini neden ona sormuyorsunuz?
Bizden tahmin etmemizi beklemeyin.
Ama tapunuz yoksa nasıl buradaki hissenizi ispatlayacaksınız?
-
Sayin sdt 23,
Galiba ben tam bilmedigimden yanlis soyledim Tapuda soyle yaziyor *** nolu arsa tapusu ve uzerinde gayrimenkulu ve 2 hissedar in adi var ama kat mulkiyeti yok yani ev tek gorunuyor katlar yok gerci bu ispatlanir diyorlar ama biz de anlamadik avukat oyle tam kararli olmayinca bize kardesler arasinda birsey yapamiyoruz dedigi zaman biz ne yapacagimizi sasirdik simdi 10 uncu ayda gidicem sizlerden alacagim tum bilgiler ile eger bu tapu ile izalei suura davasi acabilme hakkim var ise bu avukat olmaz ise baska birini bulup islemleri yapicam INSAALLAH ve sitede sizlere bildiririm fakat avukat su anda Bursa disinda imis tellefon ulasamiyorum tum bu bilgiler icin cok tesekkur ederim ALLAH hepinizden razi olsun .
Saygilar
-
Degerli avukatlar ve uyeler
Ilk bastan bana yardim amacli verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim ben ilk yazildigimda tam problemleri cozememistim fakat baba evinin bir bolumu kacak yapi oldugundan problem vardi ve kardesim ve esi bu problemi bildikleri icin izalei suya olmayacagindan emin idiler .Fakat avukatim onlara kira mahkemesi acti ve gonderdigi teblikatta oturma hakki olmayan oglu ve diger kisileri musaade etmedigimizi belirtti ve onlarla masaya oturmami tavsiye etti bana 5 yil geriye donuk kira talebinde buluna bilecegimizi soyledi ve kardesim bakti ki is zora gidecek kendisi satis teklifinde bulundu onun istedigi fiyata anlastik ve ALLAHIMA cok sukur baba evime kavustum her yonden hak tecelli etti su anda evime giremiyorum ben yurt disindayim belirtmis idim yengemle anlasmam var bu yaz cikacak fakat ablam oglu ve arkadaslarini birakmis ama bunlari basit islemlerle cikara biliriz zanimca
Bunlari size bildirmek icin yazdim selamlar
-
izaley-i şuyu davası açınız elinizde, vefat edenin size hisselerini devrettiğine dair; sözleşme antlaşma imza ve bu imzanın ona ait olduğunu ispatlayıcı resmi evraklar var ise dava açınız