-
İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunundan hukukçu olur mu?
Garip bir ülkeyiz vesselam! İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Mezunundan Anayasa Mahkemesi başkanımız var. Dünyanın belki başka bir yerinde görülmesi olası olmayan bir durum bizimkisi. Bana sorarsanız anılan akademi mezunlarından 2. sınıf küçük bir Anadolu kasabasında sulh hukuk mahkemesi hakimi bile olmaz! Ve yine iddia ederim ki, şu sitede hukuk mezunu stajyer bir avukat arkadaşımızın bile aldığı hukuk nosyonu anılan akademi mezunlarından çok daha iyidir. Bir başkan düşünün; reyi diğer on üyeye her daim muhalif ve karşı oy yazısı yazmak zorunda kalıyor.
Diğer taraftan çıkan malum karar hepimiz için bağlayıcı ve saygı ile karşılamak durumundayız ama bu durum kararı beğenmek zorunda olduğumuz ve onu eleştiremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. İlginç bir karar; evet siz parti olarak laiklik karşıtı eylemlerin odağı durumundasınız ve 10'umuzun kararı bu yönde ama kapatılmanıza gerek yok, maddi olarak sizi cezalandıralım bu kafidir. Peki ne zaman kapatmayı düşünüyorsunuz diye sormazlar mı? Anayasa yerine Kur'an hükümlerinin uygulanmaya başladığı zaman mı? Hafta tatilinin pazar yerine cuma gününe alındığı zaman mı? Ramazan'da yiyip içen, zina yapanın kırbaçlanmaya başladığı zaman mı? Ne zaman? Bugün kapatamadığınız yarın sizi kapatmaya kalkışırsa çok geç olabilir!!! Aman dikkat hem de çok dikkat!!!!
-
Re: İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunundan hukukçu olur mu?
Bahsettiğin kişi yasal mevzuat çerçevesinde o makama gelmiştir. Anasaya Mahkemesi Başkanlığına ise diğer Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçmesi sonucu gelmiştir. Herkesin bir hukuksal görüşü vardır ve saygı duymak gerekir. Tabi eleştirebilirsin ona birşey demiyorum da görüşlerini beğenmediğin için akademik kariyerine falan laf söylemen yanlış.
-
Sayın hukukcu34,
Konunun siyasi tarafını bir yana bırakıp "İTİA mezunu hukukçu olur mu?" sorusuna yanıt bulalım.
Yargıtay'ın yanı sıra Sayıştay ve Danıştay gibi hukuk kurumları var.
Sayıştay yönetiminin çoğu İTİA mezunu.
Danıştay genel sekreteri İktisat-Maliye bölümü mezunu.
Görev tanımları itibarıyla da bunda ters olan bir şey yok.
Anayasa Mahkemesi Kanunu'nun 3. maddesi de çok açık:
Seçilme yeterliği
Madde 3.- Anayasa Mahkemesi asıl ve yedek üyeliğine seçilebilmek için aşağıdaki şartları haiz bulunmak gerekir :
1.Yargıtay, Danıştay, Askerî Yargıtay, Askerî Yüksek İdare Mahkemesi ve Sayıştay'da başkan ve üye olmak; veya
2. Kırk yaşını bitirmiş, altmışbeş yaşını doldurmamış, yükseköğrenim görmüş ve kamu hizmetlerinde en az onbeş yıl fiilen çalışmış veya yükseköğretim kurumlarında en az onbeş yıl öğretim üyeliği yapmış olmak şartıyla :
a) Yükseköğretim kurumlarının hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında öğretim üyesi; veya
b) Yükseköğretim Kurulu başkan veya üyesi veya Yükseköğretim Kurumu rektör veya dekanı veya müsteşar, müsteşar yardımcısı, general, amiral, büyükelçi, bölge valisi veya vali,
Olarak görev yapmak; veya
c) Mesleğinde avukat olarak fiilen onbeş yıl çalışmış olmak; ve,
3. Hâkimlik mesleğine alınmamayı gerektiren bir suçtan hüküm giymemek veya bu gibi suçlardan dolayı ceza kovuşturması altında bulunmamak ve hâkimlik mesleğine alınmasına engel bir hali olmamak.
Yani bırakın Danıştay, Sayıştay'da görev yapmayı amiral, general veya büyükelçi olarak görev yapan herkesin Anayasa Mahkemesi üyesi olması mümkün.
-
Sayın Kartograf ve Sdt23,
Dikkat ederseniz biz zaten adı geçenin o makama gelmesinin yasal olmadığını iddia etmedik. Bu ülkenin kanunu bu ve meri mevzuat çerçevesinde oraya gelmişlerdir. Makamı nedeniyle kendisine duyduğumuz saygı sonsuzdur. Hukuk mezunu olmayan birinin Anayasa Mahkemesi Başkanı olabildiği başka bir hukuk devletini örnek gösterebilir misiniz bana? Ben temelde hukuk fakültesi mezunu olmayanların bu tür görevlerde bulunmalarına karşıyım. Elimde olsa hukuk fakültesi mezunu olmayanların bu görevlerde bulunamamaları için gerekli yasal düzenlemeyi derhal yapardım. Anayasa Mahkemesinin önüne gelen her dosyada muhalefete düşüp karşı oy yazısı yazmak zorunda kalması sadece bir tesadüf olabilir mi sizce? Bana hukuk nosyonu almış olanların içerisinde bu nosyonu almamış olmasından kaynaklanan bir durum gibi geldi de..
-
Alıntı:
hukukcu.34 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Kartograf ve Sdt23,
Dikkat ederseniz biz zaten adı geçenin o makama gelmesinin yasal olmadığını iddia etmedik. Bu ülkenin kanunu bu ve meri mevzuat çerçevesinde oraya gelmişlerdir. Makamı nedeniyle kendisine duyduğumuz saygı sonsuzdur. Hukuk mezunu olmayan birinin Anayasa Mahkemesi Başkanı olabildiği başka bir hukuk devletini örnek gösterebilir misiniz bana? Ben temelde hukuk fakültesi mezunu olmayanların bu tür görevlerde bulunmalarına karşıyım. Elimde olsa hukuk fakültesi mezunu olmayanların bu görevlerde bulunamamaları için gerekli yasal düzenlemeyi derhal yapardım. Anayasa Mahkemesinin önüne gelen her dosyada muhalefete düşüp karşı oy yazısı yazmak zorunda kalması sadece bir tesadüf olabilir mi sizce? Bana hukuk nosyonu almış olanların içerisinde bu nosyonu almamış olmasından kaynaklanan bir durum gibi geldi de..
Sayın Hukukcu.34 dediklerinize tamamen katılıyorum ancak Türkiye'de yaşıyorsunuz. Hiç bir şey tuhafınıza gitmedi de bu mu gitti? :)
-
Böyle derin konulardan anlamam.Bildiğim bir şey var:Avukatımın demesiyle öğrendiğim;"İdare mahkemeleri hakimlerinin çoğu hukuk kökenli değildir.Ama bu oran her geçen sene azalmaktadır."
İyi günler...
-
ben iktisadi ve ticari bilimlerde okuyan kişilerde anayasa hukuku dersi alıyor diye biliyorum.bunun yanında başka hukuk dersleride alıyorlar. eğer aldıkları dersleri ve daha fazlasını iyi bilip sınavları geçerlerse idari hakimde olurlar , anayasa mahkemesi başkanıda. tartışılan verilen kararsa onu bilemem.
-
mrb,
ben gazi üni u.a ilişkiler bölümü öğrencisiyim henüz 2. sınıfta olmama rağmen hukuka giriş medeni hukuk anayasa hukuku idare hukuku uluslar arası hukuk uyrukluk ve yabancılar hukuku yasalar çatışması ve konsolosluk hukuku gibi hukuk dersleri aldım.gördüğün gibi yada sandığın gibi bilgisiz değiliz.siz bu ülke sınırları içinde warsınız.ülke dışındaki vatandaşlarımızın davalarına ordaki noter işlemleri ve daha nicesinde biz warız.bnce bizi bu kadar küçümseme.bizim danıştay sayıştay vs. hepsine gelmemiz mevuata uygun.
ayrıca son dediklerinin daha da incitici.bn akp ye oy vermedim.ama sürekli karşı çıkanların da demokrasiyi savunup dururken %47 yi azımsamanıza anlam veremiyorum.sizcede bi tezat yok mu? tbmm yani yüce türk milletinin vekillerinden oluşan heyet.başörtüsünü kabul ediyor.anayasa mahkemesi red veriyor.biz neyiz?yüce türk milletinin iradesi nerede?
birşey daha dikkatimi çekti.kuran hükümleriyle ilgili yazdıkların.hukuk dünyalık iş, diğeriyse sem öldükten sonra.kuranında incilinde tevratında zeburunda en büyük hukuk kuralları olduğunu, azcık düşünürsen anlarsın. belki bni gözünüzde kapalı dar görüşlü ne bileyim o düşündüğünüz tarzda birisi olarak canlandırdınız ama öyle biriside değilim hiç bir cemiyete girmedim de çıkmadımda çok şükür kendim düşünebiliyorum.ve bunlar bnm düşüncelerim.
-
Kamu Yönetimi Bölümünden Mezun Birinin gördüğü dersler;
1-Ceza Hukuku
2-Borçlar Hukuku
3-Eşya Hukuku
4-İdare Hukuku
5-İdari Yargı
6-Anayasa Hukuku
7-İcra İflas Hukuku
8-Kiymetli Evrak Hukuku
9-Ticaret Hukuku
10-Hukuka Giriş
11-Borçlar Hukuku
12-Kamu Ekonomi Hukuku
13-Medeni Hukuk
14-Uluslararası Hukuk
Transkripe bakılarak yazılmıştır.Elbette bu dersler o kişileri hukukçu yapmaz, ancak hukuktan hiç anlamadıkları tezini çürütür.
-
Alıntı:
gazili rumuzlu üyeden alıntı
mrb,
ben gazi üni u.a ilişkiler bölümü öğrencisiyim henüz 2. sınıfta olmama rağmen hukuka giriş medeni hukuk anayasa hukuku idare hukuku uluslar arası hukuk uyrukluk ve yabancılar hukuku yasalar çatışması ve konsolosluk hukuku gibi hukuk dersleri aldım.gördüğün gibi yada sandığın gibi bilgisiz değiliz.siz bu ülke sınırları içinde warsınız.ülke dışındaki vatandaşlarımızın davalarına ordaki noter işlemleri ve daha nicesinde biz warız.bnce bizi bu kadar küçümseme.bizim danıştay sayıştay vs. hepsine gelmemiz mevuata uygun.
ayrıca son dediklerinin daha da incitici.bn akp ye oy vermedim.ama sürekli karşı çıkanların da demokrasiyi savunup dururken %47 yi azımsamanıza anlam veremiyorum.sizcede bi tezat yok mu? tbmm yani yüce türk milletinin vekillerinden oluşan heyet.başörtüsünü kabul ediyor.anayasa mahkemesi red veriyor.biz neyiz?yüce türk milletinin iradesi nerede?
birşey daha dikkatimi çekti.kuran hükümleriyle ilgili yazdıkların.hukuk dünyalık iş, diğeriyse sem öldükten sonra.kuranında incilinde tevratında zeburunda en büyük hukuk kuralları olduğunu, azcık düşünürsen anlarsın. belki bni gözünüzde kapalı dar görüşlü ne bileyim o düşündüğünüz tarzda birisi olarak canlandırdınız ama öyle biriside değilim hiç bir cemiyete girmedim de çıkmadımda çok şükür kendim düşünebiliyorum.ve bunlar bnm düşüncelerim.
Katılıyorum.Ben de kamu yönetimi öğrencisiyim.Kendimi yarı hukukçu görüyorum.Hakim olabiliyoruz ama sevinemiyoruz.Neden mi?Şu anda hukuk alanında en çok istediğimiz İdari Yargı Hakimliği sınavı için bile %20 İİBf mezunu %80 Hukuk mezunu kontenjanı dağıtılmış.Biz İİBF de hukuka en yakın olan Kamu Yönetimi öğrencileri bile çok kötü bakıyoruz geleceğimize..Sınavı kazansak bile mülakatlarda eleniyoruz.Alanımız olan kaymakamlık mevkisini bile Hukukçular dolduruyor...
-
gazi iktisadi birini öğrencilerinin medeni hukuk hocası 50 test sorusu verip onlardan sınav yapıyormuş doğru mudur:)
-
Alıntı:
Kendimi yarı hukukçu görüyorum
Bir halk deyişi vardır "yarım doktor candan, yarım imam dinder eder" diye.
Yarım hukukçu da adaletten, haktan eder. 1975' de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi' ne girdim, 1980' de mezun oldum, 1 yıl avukatlık stajı yaptım, 1982' den bu yana avukatlık yapmaktayım ama hala kendime tam bir hukukçu oldum diyemiyorum.
İstanbul Hukuk mezunu bir ağabeyim 2 gün önce kendi dönemlerindeki öğrenciliği anlattı. Prof. Postacıoğlu' nun yazılılarında örneğin 10 sorunun 9'unu bilse, birini bilemese yazılı kağıdına G.K. yazar ve dersten geçemezmiş öğrenci. G.K. nın anlamı "GAF'I KEBİR" miş.
-
Ben de hep Hukuk fakültesinde; İktisat dersi gördük diye iktisatçı, Maliye dersi gördük diye mali müşavir, adli tıp dersi gördük diye hekim olmayı hayal ederdim ...
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Ben de hep Hukuk fakültesinde; İktisat dersi gördük diye iktisatçı, Maliye dersi gördük diye mali müşavir, adli tıp dersi gördük diye hekim olmayı hayal ederdim ...
Süper olmuş :) Ufkumu açtınız. Bende ofisin camında sinek görürsem veteriner olamayı hayal edebilirim artık. hehehe.
-
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Mali müşavir olma konusunda bir engeliniz yok zaten.
İktisatçı olmanıza gelince, resmi bir sıfat değildir, İktisatçı olduğunuzu (iktisadi bilgilerinize dayanarak) beyan edebilirsiniz.
Not: İktisat önlisans, Kamu yönetimi Lisans 3. sınıf ve Hukuk öğrencisi olarak, bu konuda ki tartışmalarınız biraz gereksiz kanımca. Zira şöyle bir gerçek vardır ki;
bahsi geçen hukukçu kökenli olmayanların hakim olması -genellikle- sayıştay yada mali konularda hükümler veren hukuksal kurumlardadır. Birçok avukat arkadaşımızın (Sizler müstesna ;)) muhasebe, maliye ve çeşitli ticari meselelerde kısmen teorik bilgilere sahip olması;
Serbest muhasebeci mali müşavirlerinde hukuksal konularda -genellikle- yetersiz olması kendini iki alanda da geliştirmiş olan meslek mensupları ve temsil ettiği müvekkil/mükellef açısından fırsattır.
Burada hukuk fakültesi mezunu arkadaşların, İ.T.İ.A. ve İ.İ.B.F. öğrencilerini küçümser halde konuşmalarını -yazmalarını- iki branşta da eğitim almış ve müfredatı az- çok bilen bir kişi olarak gereksiz bulduğumu söylemeliyim. Tanıdığım bir çok hukukçununda mali konularda kısmen yetersiz kaldığını belirtmeliyim.
-
Cok güzel cevapladiniz sdtv
elinize agziniza saglik,kutlarim, IIBF mezunuyum bizlerde
enaz Hukuk fakultesindeki gibi kapsamli olmasa bile,
Hukuk derslerini aliyoruz.
Bu soruyu sorma gafinda olan olan arkadasim,Lütfen yukaridaki
aciklamayi okuyunuz
Saygilar:o
-
Bu konuya katiliyorum, Askerde Dönem arkadasim vardi,ve Istanbul Univ.
Iktisat mezunuydu ve Istanbul Idare Mahkemesi Hakimligi görevinde
bulunuyordu..buyrun..iste Iktisatcidan da hukukcu olunuyormus pekiala..:rolleyes:
-
olur olur bal gibi olur..:o
-
Alıntı:
yalcinBey rumuzlu üyeden alıntı
olur olur bal gibi olur..:o
Mevcut yasal sistemde elbette olur. Hakim olur ama HUKUKÇU OLAMAZ:o :o :o :o
-
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Mevcut yasal sistemde elbette olur. Hakim olur ama HUKUKÇU OLAMAZ:o :o :o :o
Öncelikle Hatayli Hemserime (bende Iskenderun Dogumluyum) selamlar
Saygilar.
Muhakkak insan istedimi Hersey olur degerli Hemsehrim, yani Kimse hukukcu olarak dogmuyor, velevki hukuk Fakultesine giden herkeste Hukukcu olacak diye bir kaide de olmuyor,fakat dersinizki Istisnalar Kaideyi bozmaz,Basim üstüne buna katiliyorum.
Avrupada Egitim amacli cok kaldigim icin, Orada Hukuk Fakultesinin
derslerini evde calisipta daha sonra Hakime olan Bayan komsumu da gördüm hemde
2 yil icinde..hemde 50 yasinda ve hemde Anayasa hukukcusu oldu......yani hukukcu da oluyormus,iktisatcida,ve digerleride..
haa bunlara siz hukukcu demezsiniz ..o baska bir sey..ama Devlet diyorya..;)
hos ve esen kalin.degerli Hukukcu Hemsehrim......Unutmadan : benim yerimede Antakyada H.Neccar Cami civarindaki
Künefeciden iki porsiyon Peynirli künefe afiyetle yiyin efem..
:-D :-D
-
İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesinde okuyan şahıslar hukuk alanının derslerini alıyorlar yani konuya hakim kimseler bundan dolayıda bu şahıslar eğitimlerini aldıkları bölümlere girme hakkına son derecede sahiptirler.Zaten misal idari yargı hakimliği sınavına iktisat mezunu şahıslarda kabul ediliyor onların bu kadar bilgisiz ve yetersiz olduğunu düşünüyorsanız bırakınız girsinler sizin düşüncenize göre zaten kazanamazlar. Eğer ki bir hukuk öğrencisiyle girmiş olduğu bu sınavı hukuk öğrencisinden daha yüksek not alarak kazanıyorsa sizce hukuk öğrencisinin bu olayda hukukla ne ilgisi var? Bu durumda ya hukuk öğrencisi yeterince bilgiye ve donanıma sahip değil yada iktisat mezunu şahıs hukuk alanında yeterince bilgiye ve donanıma sahiptir demek.Siz hukuk mezunları olarak kendi donanımınıza bu kadar çok güveniyorsanız iktisat mezunlarının sınava girmesine tepki göstermemeniz gerek .Demek ki canınızı sıkan sizin yerinize onların bu sınavı geçmeleri.O zaman suçu iktisat mezunları yerine kendinizde arayın ki o sınavlarda sizin kazanmanız gereken sınavları onlar kazanıyor.Bu durumda soruyorum size sizce iktisat mezunlarımı yoksa sizmi bilgisiz ve donanımsızsınız?
-
Saniyorum Yanitinizi ve Cevabinizi yanlis adrese yönelttiniz.
bkz. bende bir Iktisatciyim.aynen sizide destekliyorum.
yürüyünüz be kim tutar sizi...:o
-
Kamu Yönetimi bölümü mezunu olacak bir kişi olarak, bünyemizde her bölümden dersler bulunurken yani sistem bize genel düşünmeyi öğretmişken bazır fikirler geçti aklımdan;
"Hakim olabilirsiniz ama hukukçu olunmaz" cümlesini ele alırsak bence Kamu Yönetimi perspektifi ile bakıp, ülke sorunlarını da düşündüğümüzde hukuk biliminin neyini ne kadar bildiğinizin de bir anlamı yok, eğer o ülkede hukuk yoksa...
Eğer sizin düşüncenizle bakarsak zaten "hukuksuzlukçu"sunuzdur....
Yine de ben bunu böyle düşünmüyorum, hukuk sistemini yapanlar,uygulayanlar ve hukukun uygulandığı kişiler üzerindeki etkisinin ne olduğuna bakılmalı konu eğer hukukçuluk ise...
Ayrıca bir doktor hayati bir operasyonda tıp ile ilgili ne kadar çok bilmesi gerekirse ve o küçük bilgiler ne kadar hayati bir boyuta ulaşıyorsa, hukukçunun da neyi ne kadar bildiği o kadar hayati boyutta önemlidir.Kamu yönetimi,iktisat,veterinerlik vs dalları okuyan arkadaşlar içinde aynı ilke mevcuttur...
Ama herşeyi bilmiyor diye de bir doktora genel bir muayene yapma yetkisi vermemek, o güne kadar harcanan emeklere ve biriken bilgiye haksızlık olur hem de mevcut hastaya...
-
Yetki vermek yada işi hukuksal anlamda düşünmek anlamsız. Kanunlar ve kurallar belli. Beğensek de beğenmesekte uyacağız. Gerçek anlamda cevap istiyorsanız ne hukuk fakultesi mezunları var ki hukuktan zerre kadar anlamayan...Üniversitelerimizin hali ortada gençlerimizde olaylara ilgisiz... Okuyan ne oluyor ki anlayışı da yaygın. Genetik olarak da biz türkler okumayı pek sevmeyiz. Ama bir işi yapmak onu istemek çalışmak ve kendini geliştirmek yetiştirmek meselesi.. 2 yıl önce yaşlı bir amca ile tanışmıştım. Kanunları madde madde ezberlemiş ve çok da iyi yorumlar yapıyordu... Şaşırdım. Ne mezunu olduğunda ilkokul olduğunu söyledi. Ben hala şaka yapıyor sandım. Ama sonra doğru olduğunu öğrendim...
-
arkadaşlarımızın da önceden dediği gibi idari hakimliğe alınmada hukuk mezunu olmayanların oranını her gün azaldığını ben de duydum. bu konunun aslında bir çok yerde; hukukcu olmayanların hukuktan anlamadıkları, bu yüzden de hukuk makamlarına gelmemeleri gerektiği düşüncesiyle tartışıldığını da biliyorum. ama gözardı edilen şey, hukuk derslerinin bir çoğunun (tamam bir hukuk fakültesindeki kadar yoğun olmasa da) verildiği diğer fakültelerde de kendini yetişitiren ve sınavı başarabilecek seviyede olan birine HAKKINI vermenin yanlış olduğunu hangi hukukçunun vicdanen kabul edeceği sorusudur. çünkü hukuk fakültesi üyeleri herzaman bu tartışma içindedirler.ancak.. hukuk fakültelerine sayısal bir bölümden mezun olan birinin girmesinin öss'de full çekmekle bile olanaksız olduğu konusunuysa hiç açmak istemiyorum.. teşekkürler..
-
Ben de iktisadi ve idari bilimler fakültesinde okuyorum son sınıfım. demek ki hukuk fakültesini bitirmek yetmiyomuş anayasa mahkemesi başkanı olmak için. ben iktisat bölümünden den mezun olup hukuktan yüksek lisans yapabilir miyim onu sorucaktım
-
arkadaşlar bahsedilen kurumlar hukuki bilginin yanında yüksek derecede siyasi bilgiyi ve siyaset bilimini bilmeyi gerektiren kurumlar ayrıca iktisadi ve idari bilimler fakültesinin ismine dikkat edildiği zaman İDARİ kısmı o fakültede okuyanlara idari hakim olma vs gibi imkanlar sağlamaktadır ve nasıl bir hukukçu hukuk fakültesinde hukuk eğitimi alıyorsa idari fakültelerde okuyanlarda gerekli yönetim bilgisini ve hukuk bilgisini en az bir hukukçu kadar almaktadır.
ben uluslarası ilişkiler öğrencisiyim ve ben ve benim gibi İİBF okuyan arkadaşlara detaylı bir şekilde sindirilen dersler hukuk ve siyaset biliminin yanında iktisadi dersler dir ama kesinlikle boş beleş şekilde geçilmemektedir
benim bölümümde uluslarası hukuk ve uluslarası deniz hukuku gibi bir çok konuda ayrıca iç hukuk konularında da bir çok konuda akademik bilgi bizlerede en kaliteli şekilde verilmektedir
ulus öğrencisi için hukuk dersleri(üviversiteye göre artmakta veya azalmakta)
1-hukukun temel kavramları
2-anayasa hukuku
3-medeni hukuk
4-uluslarası hukuk
5-uluslarası deniz hukuku
6-borçlar hukuku
7-idare hukuku
8-ceza hukuku
9-ticaret hukuku
10-uluslarası yargı
11-devletler özel hukuku
-
Alıntı:
erdemkalaycıoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Ben de iktisadi ve idari bilimler fakültesinde okuyorum son sınıfım. demek ki hukuk fakültesini bitirmek yetmiyomuş anayasa mahkemesi başkanı olmak için. ben iktisat bölümünden den mezun olup hukuktan yüksek lisans yapabilir miyim onu sorucaktım
Hukuk alanında yüksek lisans yapabilmek için, hukuk fakültesi mezunu olma şartı aranıyor.Buyüzden ben baktığım bazılarında bunun imkanlı olmadığını gördüm.Ancak bazı üniversitelerde bu şartın aranmadığını da duymuştum.Sanırım bu sececeğiniz üniversiteye bağlı, araştırıp öğrenebilirsiniz ve imkansız değil.
-
Daha kolay bir yol deneseniz, hukuk fakültelerinden birini kazanıp mezun olsanız nasıl olur???