Yüksek lisanstan ayrıldım,ne olacak halim?
Herkese merhaba:(
Bir sıkıntım var,bu işlerden anlayan arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim.
1983 doğumluyum.2005 lisans mezunuyum.2007 de muayene oldum ve bana 2008 Nisan celbi için 31.04.2008 tarihine sevk tarihi verdiler.Fakat ben 2008 şubat ayı içerisinde yüksek lisansa başladım ve askerliğimi okul otomatikman tecil etti.Fakat özel nedenlerden dolayı yüksek lisansa devam edemedim ve 16.07.2008 terihinde okuldan ilişiğim kesildi.Şimdi benim halim ne olur!!!
Öncelikle merak ettiğim ben asker kaçağı statüsüne girermiyim yada bana tekrar sevk tarihi verilebilmesi için tekrar muayene olmam gerekir mi.hangi celp dönemine sevk tarihi verebilirler.yani hemen kasım döneminde mi yoksa nisana yada ağustosa erteleyebilme ihtimali var mı.asıl korkum şimdi ben bu konuyu askerlik şubesine sorsam kolumdan tutup hemen askere almaları.Çünkü evliyim ve bir çocuğum var.
bana bu konu net bilgi verebilecek yazsın lütfen.:(
Re: Yüksek lisanstan ayrıldım,ne olacak halim.
Askerlik şubesine sorsan kolundan tutup askere almazlar.
Okuldan ilişik 16.07.2008'de olduğuna göre okuldan henüz askerlik şubesine herhangi bir yazı ulaşmamıştır. Bu yazı gitmeden yeni tecil işlemi yapılmaz.
Yazı gittikten sonra ilk dönemde (Kasım 2008) askere alınmanız gerekebilir.
Tabii o tarihte başka bir okula kaydolup yeniden tecil ettirme imkanınız olmazsa.
Re: Yüksek lisanstan ayrıldım,ne olacak halim.
Kardeş çok teşekkür ederim.Eline sağlık:)
Re: Yüksek lisanstan ayrıldım,ne olacak halim?
Bu tip durumlarda en iyisi subeye gidip sormaktır. Siz yedek subay adayısınız. Kimse sizi kolundan tutup bir yere goturmez. Denildigi gibi kasım a kadar zaten sizin sube ile isiniz olmaz, bir sonraki celp aralik sizin icin. Ama suna dikkat edin, bir forumda okumustum, dogruluguna emin degilim, adamın okuldan atıldıgı 20temmuz da bildirilmis subeye, o da kural soyle dedigi ici: tecili 30 haziran a kadar olanlar agustos celbine tabiidir, o da demis 30 haziranı gecti, agustos celbinde gitmeme gerek yok, adam gitmedigi icin agustos dan bakaya kalmıs, megerse atılınca hemen dusuyormus diye. Siz en iyisi subenize gidip SORUNUZ.
İnşallah bir problem olmaz.ama Benim gönlümden geçen en azından aralık ya da nisana kadar erteleyebilsem.çünkü kasım çok sıkışık olacak benim için.Aralık,nisan ya da ağustos celbinde askere gitme şansım olmaz mı acaba.hiç şansım olmaz mı.
FEcriye Arkadaşım yanlış yere yazdın herhalde:deli:
Arkadaşlar;askerlik şubesiyle görüştüm bana heyet raporu getirmezsen kasım celbinde askersin dediler.bu heyet raporu nasıl alınıyor biraz yardımcı olur musunuz
aynı durumda olan arkadaşım var.onunda süresinde tezini tamamlayamadığı için ilişiği kesildi.askerlik şubesi karar aldırırsan ancak seneye gidebilrisin.Aralık ayına yetişmek istiyorsan Askerlik şubesine özel sebeplerim(ailevi v.ss.) var.erken gitmek istiyorum diye başvurman gerekliymiş.bence en iyi ihtimal ancak seneye gidebilirsin
Fakat ben bizzat telefonla bağlı olduğum askerlik şubesiyle görüştüm.muhtemelen kasım celbinde askersin dediler.yani hiç erteleme şansım yok mu dedim.yok dediler.acaba bir dilekçe yazsam ve ailevi sebeplerden dolayı ağustos ya da nisan celbine sevkimin ertelenmesini istesem kabul olur mu ki.bilmiyorum.bilenler lütfen yazsın.
Alıntı:
Av.Tayfun Ercan rumuzlu üyeden alıntı
aynı durumda olan arkadaşım var.onunda süresinde tezini tamamlayamadığı için ilişiği kesildi.askerlik şubesi karar aldırırsan ancak seneye gidebilrisin.Aralık ayına yetişmek istiyorsan Askerlik şubesine özel sebeplerim(ailevi v.ss.) var.erken gitmek istiyorum diye başvurman gerekliymiş.bence en iyi ihtimal ancak seneye gidebilirsin
Yalnız yüksek lisans için bu dedikleriniz geçerli değil. Çünkü yüksek lisansa kayıt olmak için zaten askerlik kararı çıkartılması gerekir. Yüksek lisansa başladığınızda okul şubeye yazı gönderir ve şube de yüksek lisans için 3 yıllık tecil verir. Fakat herhangi nedenle ilişik kesildiğinde okul tecil iptal yazısı gönderir. Yazı şubeye ulaştıktan sonraki ilk celp döneminde askere alınırsınız. Altser Şube de söylediğine göre Aralık celbinde alırlar. Aralık dönemine kadar terkrar yüksek lisansa başlayabilirsen gene tecil ederler ya da heyet raporu bulman lazım.
Alıntı:
muozi06 rumuzlu üyeden alıntı
Yalnız yüksek lisans için bu dedikleriniz geçerli değil. Çünkü yüksek lisansa kayıt olmak için zaten askerlik kararı çıkartılması gerekir. Yüksek lisansa başladığınızda okul şubeye yazı gönderir ve şube de yüksek lisans için 3 yıllık tecil verir. Fakat herhangi nedenle ilişik kesildiğinde okul tecil iptal yazısı gönderir. Yazı şubeye ulaştıktan sonraki ilk celp döneminde askere alınırsınız. Altser Şube de söylediğine göre Aralık celbinde alırlar. Aralık dönemine kadar terkrar yüksek lisansa başlayabilirsen gene tecil ederler ya da heyet raporu bulman lazım.
işte abi bu heyet raparunu nasıl temin edebilirim.yani illa askeri hasteneden mi alınması gerekli yoksa normal devlet hastesi mi.yani ne tip bir rapor almak gerekir.iş görmezlik raporu mu gerekli.yeni kanununa göre 2 aylık iş görmezlik raporu isteniyormuş herhalde.tam bilmiyorum.bunu tutup da şubeye soramam herhalde.bi yardımcı olun lütfen.