Banka kredi kartı borcumdan dolayı 24.05.2004 tarihinde borcumu ödemem için bana bir tebligat gönderdi.Bu tebligat neticesinde bankayı arayarak ana para borcumu 31.07.2004 mesai bitimine kadar ödeyeceğim konusunda anlaştık.Ve kredi kartı borcumla ilgili olarak borç ödendiği takdirde hakkımda dava açılmayacağına dair telefonda anlaşmaya vardık.Ben her ihtimale karşı 8.6.2004 tarihinde noterden bankaya Ana parayı kabul ettiğimi,faiz oranına ve faizine itiraz ettiğimi ve ödemesini de 31.07 ye kadar yapacağıma dair itiraz yazımı gönderdim.Benden istedikleri para 4.5milyar faizi ise 250 milyon. Bankayla anlaştığım şekilde ana para borcumun bir kısmını Temmuz ayında bir kısmını da 6 Ağustos'ta ödeyerek ana paramı kapatmış oldum.Ancak aradan 8 ay geçtikten sonra elime bir icra yazısı geldi.Banka beni icraya vermiş.Asıl alacak olarak 1milyar, faiz olarakta 700 küsür milyon para istiyor.Ben borcuma,faizime herşeye itiraz ettiğimi bildiren bir yazıyı icraya gidip dosyama koydum.Banka tarafından mağdur edildiğimi düşünüyorum.Çünkü 4.5milyarı ödeyen 4.750yi de öderdi.Ve bankanın neden 8 ay bekleyip sonra icraya verdiğini açıkcası çok merek ediyorum.Bunu ticari ahlaka uygun bulmuyorum.
Ayrıca Merkez Bankası kayıtlarında 2004/6 tarihli ödenmemiş kredi kartı borcu olarak kayıdım bulunmakta.
Bir avukatla görüştüm kendisi bana bankayla anlaştığıma dair elimde yazılı belge olmadığı için bu davayı eninde sonunda kaybedeceğimi en iyi yolun bankanın avukatları ile anlaşmam olduğunu söyledi.
Diğer bir avukatta öncelikle bankanın benden bu kadar alacağının olduğunu ispat etmesi gerektiğini ve 250milyona faiz alması gerekirken neden 1milyar gibi bir asıl alacak gösterdiğini ve 700milyon faizin ne olduğunu anlayamadığını dile getirdi.
Açıkcası ne yapmam gerektiği konusunda kafam karıştı.Benim bu davayı kazanabilme ihtimalim var mı ya da bu davaya benzer emsal teşkil edecek kararlar var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.