29 yaş sonrası askere gitmemek
Merhaba;
1980 mart doğumluyum. 7 yıl üniversite okuyup bitiremediğim için atıldım.
21.09.2006'da askerlik şubesine gidip üniversite terk olduğumu söyleyip 2 yıl tecil aldım. Elimdeki kağıtta :
Mezuniyet Tarihi: 03/09/2006
Sevk Edileceği Tarih : 21/02/2009
Erteleme Bitim Tarihi : 31/12/2008
En son erteleme sebebi: 36.mad.lise mez./y.okul terk/me.(sevk tehir)
yazıyor. Sorum şu;
1 - Ben askerlik şubesine ne zaman gitmeliyim? yani ben burdayım askere alınabilirim demek için.
2 - Beni ne zaman askere alırlar? 21/02/09 sevk tarihi demiş. yani beni 21 şubatta mı askere alıcaklar?
3 - Askerlik şubesine hiç gitmez isem yoklama kaçağı mı olurum yoksa bakaya mı olurum? ve cezası ne olur?
Cevap için teşekkür ederim.
Re: 29 yaş sonrası askere gitmemek
aslında burda asıl merak ettiğim 2.sorunun cevabı.Yani beni 21 şubatta mı asker miyim?
Alıntı:
moostee rumuzlu üyeden alıntı
aslında burda asıl merak ettiğim 2.sorunun cevabı.Yani beni 21 şubatta mı asker miyim?
lütfen bana birisi yardım etsinnnn:)
yanlis olabilir ama benim anladigim kadari ile 21/02/2009 tarihinde seni direk askere aliyorlar gibi gozukuyor
Askerlik şubemi aradım. Tecil belgesinde yazan 21 şubat 2009 un muhtemel bir tarih olduğunu, ve %90 daha ilerki bir sevk dönemine (21 mayıs - 21 ağustos) gönderileceğimi söyledi. Ama halen emin olamıyorum :(
Alıntı:
Askerlik şubemi aradım. Tecil belgesinde yazan 21 şubat 2009 un muhtemel bir tarih olduğunu, ve %90 daha ilerki bir sevk dönemine (21 mayıs - 21 ağustos) gönderileceğimi söyledi. Ama halen emin olamıyorum :(
Şebelerin sevk dönemleri her yıl yeniden belirlenir.Bu nedenle sizin şubeniz Mart ta sevk için belirlenirse gidersiniz.O yüzden beklemeniz gerekecek.Bu tarih kesin değil.
Bu sene af çıkacak diyorlar. Af çıkarsa okula dönmek ve okulumu bitirmek istiyorum fakat ya şubat sonu beni askere çağırırlarsa? yada mayısta? O zaman okulu bırakamayacağım için mecburen askere gitmemiş olacağım, ve temmuzda okul bitince de askerlik şubesine giderim diyorum.Bu durumda nasıl bir ceza alırım ve kısa dönem hakkım yanar mı?Alacağım ceza hapis mi olur yoksa paraya çevrilir mi?
Acil yardımlarınızı bekliyorum
Saygılar
Belirtilen tarihte yada sonraki celplerde ne zaman uygun görülürse askere alınacaksınız, şubeye gitmenize gerek yok, sülüs memleketinizdeki askerlik şubesine gelicektir zaten
Alıntı:
Dogru söylemişler. Son Yoklama belgesi memleketinizin askerlik şubesi aracılıgı ile size ulaşacaktır. Sevk tarihi sizin direk asker olarak nizamiyeden girmeniz degil , şubeye intikaliniz olmalı. Çünkü rastgele önüne gelen ''ben askere geldim hadi gidelim'' deme lüksüne sahip degil. Bahsedilen tarihte yahut elinize şubenizce gönderilen çagrı belgesi ulaştıgı taktirde şubenize gidip muayene , tecil bitimi gibi işlemleri tamamlar silüsünüzü alır gitmek için silüste belirtilen tarihi beklersiniz. Muhtemelen de şubeniz hangi tertip gönderiyorsa onlarla gidersiniz. Mesela ben Beyşehir/Konya dogumlu oldugum için 1 tertip giderim çünkü Beyşehir askerlik şubesi 1 tertip gönderiyor. Yani şubat kafilesi ile. Bu durum ancak şubeler genel kararı ile degişir bu da çok zor ve az sıklıkta oluyor. Nüfus durumuna göre Beyşehir bu yıl 1 degil de 2 göndersin gibi ...
Diyelim ki mayısta sevk tarihiyle askere alınıyorum. Forumlarda sevk tarihinde alınacak rapor ile 1 sevk tarihi ileriye öteleme yapılabilir deniyor. Burda alınacak rapor ne tür hastanelerden olmalı? Yani özel hastane veya doktorların yazacağı rapor işe yarıyor mu? Yoksa devlet hastanesinden mi alınmalı? Sağlık ocağı raporu geçerli mi? Hangi tür hastalık için verilen raporları kabul ediyorlar ve kaç günlük olmalı? Çünkü bende 1980 doğumluyum. 1998 de üniversiteye başladım. 7 yıl öğrenim sürem doldu. 2005 affıyla geri döndüm ama yine bitiremedim. Bu yıl af çıkarsa üniversiteyi bitirmeyi planlıyorum fakat 2009 mayıs sevkiyle askere alınacağım kesin gibi(askerlik şubem öyle dedi). Bu süreyi o sevk tarihinde rapor alarak uzatmak ve okulum bittikten sonra askere gitmek için rapor alıcam sanırım.
Acaba aftan yararlanarak döndüğüm için rapora gerek kalmadan 2009 ekim ayına kadar otomatik olarak tecilli olur muyum? Yardımcı olursanız çok sevinirim bu soru benim hayatım için çok önemli.
Teşekkürler
Alıntı:
Merhaba;
1980 mart doğumluyum. 7 yıl üniversite okuyup bitiremediğim için atıldım.
21.09.2006'da askerlik şubesine gidip üniversite terk olduğumu söyleyip 2 yıl tecil aldım. Elimdeki kağıtta :
Mezuniyet Tarihi: 03/09/2006
Sevk Edileceği Tarih : 21/02/2009
Erteleme Bitim Tarihi : 31/12/2008
En son erteleme sebebi: 36.mad.lise mez./y.okul terk/me.(sevk tehir)
yazıyor. Sorum şu;
1 - Ben askerlik şubesine ne zaman gitmeliyim? yani ben burdayım askere alınabilirim demek için.
2 - Beni ne zaman askere alırlar? 21/02/09 sevk tarihi demiş. yani beni 21 şubatta mı askere alıcaklar?
3 - Askerlik şubesine hiç gitmez isem yoklama kaçağı mı olurum yoksa bakaya mı olurum? ve cezası ne olur?
Cevap için teşekkür ederim.
arkadaşım seninle aynı durumdayım bendede 21.02.2009 yazıyor bir bilgi öğrenebildinmi
29 yaş sonrası askerlik tecilini yapamaz ogrenci affindan yararlanamaz diye biliyorum
Ben 1978 dogumluyum şu an okuyorum (okul bu sömestre biyor) bana da senin kağıdından geldi geçen sene orda yazan yazı "Sevk Edileceği Tarih : 21/02/2009" o tarihte askerlik şubene gitmelisin son yoklaman için saglık kontrolleri sevk işlemleri için ondan sonra 1 sene sonraya sulüsün için gideceksin bu arada aftn yaralanıp okula donersen sana şöyle söyleyeyim tam 2010 sonuna kadar vaktin var askerlik şubenin sevk önceligine baglı olarak değişir ama ortalama 2010 ortalarına kadar vaktin var ama sen okuldan atılma durumun var nasıl olur bilmiyorum. Bana da o kagıt (geldiğinde okulun 2. sınıfındaydım okuluma gelmişti tecil yapılamıyacağına lişkin bilgilendirme kağıdıydı) geldiginde ben okulu bitiremem 3. sınıftan sonra dondurur geldiğimde kaldıgım yerden devam edrim dedim sonra bir öğrendim ki son yoklamadan sonra 1 sene süreç işliyor yani 1 sene daha zamanın kalıyor daha önce bunları bilseydim bu kadar kılı kılına denk getirmez bir an önce mezun olurdum.