Re: Sanal mağaza Mağduriyeti
Alıntı:
Hectoor rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba
Bu konuyu google da ararken buldum.Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Konu şu:
xxxxxxxxx.Com'dan 07.07.2008 tarihinde bir laptop aldım.(Öncelikle şunu söyleyelim ilk defa xxxxxxx.comdan alışveriş yaptım yıllardır yyyyyyyyyy.com ile çalışırım hiç sorun yaşamamıştım.).Nereden bileyim bu sitenin berbat olduğunu. :angry: 2-3 günde yollarlar diye düşündüm.10 gün geçti yollamadılar.Aradım siteyi (Sürekli meşgul çalıyor,işinizi gücünüzü bırakıp da sadece aramayla uğraşmak gerekiyor ki sonunda düşürdüm.)Bana ürünün ön sipariş olduğunu ayın 18 inde gönderileceğini söylediler.(Halbuki hiçbir şekilde ürünü alırken ön sipariş olduğunu görmedim.)Olabilir dedim insanlık hali unutmuş olabilirler diye düşündüm,bekledim....Ayın 18 i geldiğinde siteye baktım ve ürün iptal olmuş (Bana bunu bildiren hiçbir mail gelmedi.).Para iadesi için uğraşmaya başladım.Şikayet sitelerinden derman bulmaya çalıştım ama hep aynı şeyleri yazdılar.(Müşteriye gerekli bilgi mail yoluyla yollanmıştır.Daha fazlası için şuraya mail atın yada şurayı arayın.)Yaklaşık 10 mail attım ve hiçbirine cevap gelmedi.30 Temmuzda para iadesi yapılacaktır diye cevap geldi.Ama bankayı aradığımda iade yapılmamış.(Bu arada ilk taksidi ödedik mecburen.)Benim acilen bir laptopa ihtiyacım var ve para iadesi gelmeden babamdan laptop almasını istemem mümküm değil.Sonuç olarak en kısa zamanda paramı nasıl geri alabilirim?
Sizden istediğim yardım şu:
Bu konuda ne yapmam lazım?Onlara göndermem gereken fax nedir?Muğla'da oturduğum için İstanbul'a firmaya gitmem zor(yani baya külfetli ayrıca işyerinden izin almam da zor).
Değerli Hukuktan anlayan arkadaşlar,Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Bu olayı en kısa sürede nasıl çözebilirim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Firmaya sözleşmeden cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi, ürünün zaten teslim dahi edilememiş olduğunu, kısaca mağduriyetinizi belirterek iade talebinizi içeren süreli bir ihtarname gönderin. Yine sonuç alamazsanız laptop'un değerine göre şayet 827 ytl nin üzerindeyse direk tüketici mahkemesinde dava açın. Eğer bu rakamın altındaysa yine bulunduğunuz yerdeki Tüketici Sorunları Hakem heyetine başvuruda bulunabilirsiniz. Firmaya filan gitmenize gerek yok. Hatta dava açtığınızda onlar Muğla'ya gelmek zorunda kalabilecekler! :)
Saygılar...
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Firmaya sözleşmeden cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi, ürünün zaten teslim dahi edilememiş olduğunu, kısaca mağduriyetinizi belirterek iade talebinizi içeren süreli bir ihtarname gönderin. Yine sonuç alamazsanız laptop'un değerine göre şayet 827 ytl nin üzerindeyse direk tüketici mahkemesinde dava açın. Eğer bu rakamın altındaysa yine bulunduğunuz yerdeki Tüketici Sorunları Hakem heyetine başvuruda bulunabilirsiniz. Firmaya filan gitmenize gerek yok. Hatta dava açtığınızda onlar Muğla'ya gelmek zorunda kalabilecekler! :)
Saygılar...
Ürün 2.700 YTL.Bu konulardan anlamadığım için yollamam gereken dilekçe örneği yazabilirseniz çok sevinirim.Ayrıca bir sorum olacak tüketici mahkemesine başvurduğum takdirde kazanmama olasılığı var mı?Eğe böyle bir ihtimal varsa riski nedir?Çünkü zaten 2.700YTL yi kurtarmaya çalışırken bir de işin içine mahkeme girerse babam keser beni
xxxxxx mağdurları çığ gibi artmaktadır
sikayetvar.com da şikayeler çığ gibi artıyor,
yyyyyyy.com tabiki sorunsuz,arkasında holding var,
xxxxxx sadece 3 kişi tarafında kurulmuş olan bir firma,
tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz
ücretsizdir.
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Saygılar...
Merhaba. Benim de benzer bir sorunum var zzzzzzzzzlarla. Miktar 827 YTL sınırını geçmiyor. Acaba Hakem Heyeti kararı para iadesi yönünde çıkarsa bundan sonra ne yaparız? Bu karar icraya vermek için yeterli midir? Uzaktan icraya vermek için (Erzurum-->İst.) ne yapmak gerekir? Bu arada hemen icra aşamasına atlamamam gerekirdi belki ama bu tarz firmaların hakem heyeti kararını kale alacaklarını zannetmiyorum pek.
Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler...
peki bankaya nasıl bir dilekçe fakslamalıyım?
Alıntı:
herbalist rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Benim de benzer bir sorunum var zzzzzzzzzlarla. Miktar 827 YTL sınırını geçmiyor. Acaba Hakem Heyeti kararı para iadesi yönünde çıkarsa bundan sonra ne yaparız? Bu karar icraya vermek için yeterli midir? Uzaktan icraya vermek için (Erzurum-->İst.) ne yapmak gerekir? Bu arada hemen icra aşamasına atlamamam gerekirdi belki ama bu tarz firmaların hakem heyeti kararını kale alacaklarını zannetmiyorum pek.
Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler...
1. Öncelikle Tüketici Sorunları Hakem heyetine başvurun.
2. Hakem heyeti şikayetinizi değerlendirerek gerekli bildirimi ilgili firmaya da yapacak ve onlardan yazılı bilgilendirme yani savunma isteyecektir. Hatta gerekirse bir toplantı düzenleyip tarafları bir araya da getirmek suretiyle konuyu inceleyebilirler. Bununla ilgili tebligat zaten hem size hem de satıcıya gönderilecektir.
3. Karar lehinize alınırsa 827 ytl nin altında olduğundan icra kabiliyeti vardır. İkametinizin bulunduğu yerde de icraya koyabilirsiniz.
Prosedür bu şekilde. Hakem heyeti kararını ciddiye almamaları mümkün değil. Kanun var. Ancak 827 ytl nin üzerinde olduğunda kararın icra hükmü olmadığından satıcı firma isterse kararı uygulamayabiliyor. Bu durumda da tüketici mahkemesinde dava açılabilmektedir.
Re: WEBLEBİ.com - AÇIKLAMA
Alıntı:
Weblebi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın musterilerimiz,
xxxxxxxxx uzun yıllardır başarıyla hizmet veren , binlerce ürünü müşterilerine eksiksiz ve sorunsuz teslim etmiş bir e-ticaret sitesidir. Müşterilerimizi dolandırmak yada magdur etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Son günlerdeki aşırı yoğunluk sebebiyle ürün teslimat ve para iadelerinde gecikmeler yasanmaktadır. Beklemek istemeyen müşterilerimiz alışveriş yaptıkları bankaların kart merkezlerine faks ile harcama itirazı yapmaları durumunda kanunlar ve yasal yükümlülükler gereği ilgili banka tutarı 10 iş gününde kartınıza iade etmek ile yükümlüdür. Bilgilerinize sunarız.
Konuya duyarlı davranıp buradaki mağdur üyeleri de bilgilendirme gayretiniz için şahsım adına teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim...
11.07.2008 tarih v3034474401 sipariş koduyla xxxxxxxxxxx.com dan sipariş talebinde bulundum.Aynı gün ilk taksit cardfinans kartımdan çekildi.Yaklaşık 10 gün sonra ise benden habersiz siparişimin iptal edildiğini weblebi.com un sipariş takibi bölümünden tesadüfen öğrendim.Para iadesi için weblebi.com un telefon numaralarına ulaşmaya çalışıyorum ama ya meşgul ya da ilgili kişinin olmadığı şeklinde sürekli oyalanıyorum.Finans müdürü R.Bey söz vermesine rağmen parayı iade etmedi.Bu durumda bankaya harcama itirazında bulundum ama onlar da ilk başta olumlu sonuçlandı demelerine rağmen şimdi henüz sonuçlanmadı diyorlar.xxxxxxx ve bankayı aynı anda dava edebilir miyim?Ne önerirsiniz?
Re: WEBLEBİ.com - AÇIKLAMA
Şikayet sitelerinde de xxxxxxx.com yetkilileri kesinlikle cevap veriyorlar.(biz müşteriye gerekil bilgiyi mail yoluyla verdik ayrıntılı bilgi için .... numarayı arayı yada .... adresine mail atın.)Yanlız hiçbir şekilde bir amaca ulaşmıyor.Sadece insanların gözünde biz güveniliriz imajı oluşturuyor bence bu.Yoksa son 15 gündür hayatımı bu parayı geri almaya harcamama rağmen faturaları ödemek zorunda kalacağım.
Sayın xxxxxxxxxxxx.Com Yetkilileri;
Size bahsetmem gereken birkaç şey var.
1-Şiketinizin telefonu sürekli olarak meşgul çalıyor.Bu olayla hayatımda ilk defa karşılaşıyorum.Eğer siz bu işleri yapan yani yüzyüze iş yapmayan bir e-ticaret sitesi iseniz müşterileriniz ile en büyük bağınız telefon olmalı.Bu alemde telefonu (Sürekli!) meşgul çalan bir başka firma daha varsa gösterin lütfen.Bu telefon numarası benim arkadaşımın değil ki o kullanırken meşgul çalsın.O zapdettiğiniz paralarımızdan biraz ayırıp birkaç hat ve birkaç eleman alın isterseniz.
2-Telefon olayında paranız yetmedi alamadınız diyelim.Maillerimize de hiçbir şekilde cevap gelmiyor.Ben şahsen yaklaşık olarak en az 20 mail attım size hiçbiri de cevaplanmadı.Şimdi soruyorum size bir e-ticaret sitesinde müşterileriniz size e-mail ve telefonla ulaşamıyorsa ne ile ulaşacak?Herkes İstanbul'da değil ki adresinize gidelim.Ben şahsen Muğla'da oturuyorum.Sizinle görüşmek için 12 saat yol ve ücretini mi vermeliyim?
3-Ürünün iptal olduğu hakkında kesinlikle bilgilendirilmiyoruz.Yani tamamen internetten siparişi takip etmek için sitenize girersek tesadüfen(!) öğreniyoruz bunu.Sizin bu konuda hiçbir şekilde bir girişiminiz yok.Bir müşteri siparişini internetten takip etmeyi düşünmezse yada unutursa siz de paramızı kullanıyorsunuz.
Bütün bunlar dikkate alındığında kusura bakmayın ama siteniz tamamen bir paravan şirket izlenimi veriyor.Ben şahsım adına sizi bu hareketlerden dolayı kınıyorum.
Bu mesajımı okursanız sizden rica ediyorum hep yaptığınız gibi "Müşterinize gerekli bilgiyi e-mail yoluyla vermeyin".Burada herkesin huzurunda cevaplayın lütfen.
Teşekkürler.
Saygılarımla...
aynı mağduriyet durumundayım.sitedeki bilgi kısmında bizlere telefonla ulaşacaklarını bilgilendirileceğimizi yazıyordu ama kaç hafta geçti hiçbir iletişim yolu kurulmadı.madem bu kadar yoğunsunuz o zaman kısa süreli eleman alın yada ön sipariş tarzında bir sistem başlatın.ürün gelincede parayı çekin.
insanları dolandırmaktan başka bişe yapmıyorsunuz.ayrıca yüzlerce insanın parasını bankada işletebileceğinizi hiç hesaba katmıyorum bile.
en kısa sürede sizin gibi alış veriş sitelerinin önüne geçilir umarım.
Re: Sanal Mağaza Mağduriyeti
Tarih 02.08.2008 Tutar iadem hala yapılmadı.Müşteri hizmetlerini aradığımda bankaya bildirdiklerini söylediler.Bankayı aradım ve şirketten para iadesi hakkında herhangi bir talimat gelmediğini söylediler.Bu bir kandırmaca mı?Banka yalan söylüyor olamaz çünkü hesabımda herhangi bir iade yok.Sayın xxxxxxi.Com Paramı kullanıyor musunuz?.Lütfen insanları mağdur etmeyin.Dolandırıcılık büyük bir suçtur.
Siparişim 24 gündür iade edilmedi.xxxxxxxin istanbuldaki açık adresini verebilir misiniz?Yarın ziyaret etmeyi düşünüyorum.
Forum sakinleri bu platform şikayetlerinizi sorunlu olduğunuz sitelere bildirme platformu değil.
Nikon rumuzlu arkadaşımızın yazdığı sikayet.var veya sikayetimvar.com gibi sitelere başvurabilirsiniz.
Aksi halde sesinizi burdan duyurmaya çalışmak hem forum amacı dışında hem de burası başka siteleri şikayet platformu değil.
Telefon nolarından ilgili kişilere ulaşmak imkansız.
Merhaba.
Sanal mağazalardan biriyle olan sıkıntımın şu anki durumu şöyle:
Site kapandı, ben de alışverişlerimin iptali için bankaya başvurdum. Fakat banka bana bu alışveriş için itiraz süresinin dolduğuna dair bir yazı gönderdi. Bu durumda ne yapılabilir? Sanal POS verilen firmanın bu tarz sıkıntıları olduğunda bankanın sorumlulukları yok mudur? Böyle bir durumda banka tamamen aradan çekilebilir mi? Eğer bankanın da sorumlulukları var ise tüketici hakem heyetine bankayı mı satıcı firmayı mı yoksa her ikisini de mi şikayet etmeliyim?