Re: Kredi Kartı Borcum Fazla
Alıntı:
tide99 rumuzlu üyeden alıntı
5 tane zamanında kredi kartı verdiler oldukça da yüksek limitli, asgari miktarı ödeye ödeye köşeye sıkıştım ve şimdi ödenemez hale geldi yakında banka takibe geçer, ancak benim hiç bir malım mülküm paramda yok.. Haciz gelse evden birkaç eşyayı götürür, onundışında asgari ücretle çalıştığım 500 ytl gelirim var, tüm takip ve işlemlerin sonunda ne olur.. hapis cezası varmıdır, varda kaç lira için 1 gün hesaplanıyor..
Öncelikle geçmiş olsun. Borçlu olmanız bir suç değildir, dolayısiyle bundan dolayı hapis cezası almazsınız. Ama borçlarınız ödenmediği sürece tabiki yasal takip başlar ve günden güne faizleriyle daha da artarak astronomik rakamlara ulaşabilir. Ayrıca bu süreçte icra, haciz vs gibi durumlarla da karşılaşabilirsiniz. İşyerinize müzekkere göndererek maaşınızdan 1/4 oranında haciz uygularlar ve diğer alacaklılar da aynı şekilde tahsilat için sıraya girerler. Hiçbir menkul yada gayrimenkulunuzun olmaması şu aşamada tabiki alacaklı için bir handikap. Ama yaşadığınız sürece borçlarınız da sizinle birlikte yaşayacak bundan emin olun. Her zaman iyi niyetli olun ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın. Gün doğmadan neler doğar. Umarım en kısa sürede borçlarınızdan kurtulursunuz.
Saygılar...
Bilgi almak için söylüyorum, mahkemeden borca batık olduğuna dair bir tespit kararı alsa bi faydası olur mu :rolleyes:
Allah hepimize kolaylık versin bu kartlardan.:Umarım çaresini bulursun kardeş...
Hepsini birden kapatanıyorsan tek tek kapat.Ama kurtulurum diye bekleme bu yalnızca fazla ödeme yapmana neden olacaktır En kısa zamanda kendine ödeme planı yap yeni kart falan düşünme. Zaten olan olmuş. Sağlıklı düşün.Dünyanın sonu değil....
Allah kurtarsın ve ben kurtuldum.
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun. Borçlu olmanız bir suç değildir, dolayısiyle bundan dolayı hapis cezası almazsınız. Ama borçlarınız ödenmediği sürece tabiki yasal takip başlar ve günden güne faizleriyle daha da artarak astronomik rakamlara ulaşabilir. Ayrıca bu süreçte icra, haciz vs gibi durumlarla da karşılaşabilirsiniz. İşyerinize müzekkere göndererek maaşınızdan 1/4 oranında haciz uygularlar ve diğer alacaklılar da aynı şekilde tahsilat için sıraya girerler. Hiçbir menkul yada gayrimenkulunuzun olmaması şu aşamada tabiki alacaklı için bir handikap. Ama yaşadığınız sürece borçlarınız da sizinle birlikte yaşayacak bundan emin olun. Her zaman iyi niyetli olun ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın. Gün doğmadan neler doğar. Umarım en kısa sürede borçlarınızdan kurtulursunuz.
Saygılar...
Merakımdan soruyorum, yurtdışına çıkışa yasak getirir mi? Pasaport kanununda yeri var mı bilmiyorum...
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Merakımdan soruyorum, yurtdışına çıkışa yasak getirir mi? Pasaport kanununda yeri var mı bilmiyorum...
Yoktur,Yeterki devlete borcun olmasın.:o
Alıntı:
tide99 rumuzlu üyeden alıntı
5 tane zamanında kredi kartı verdiler oldukça da yüksek limitli, asgari miktarı ödeye ödeye köşeye sıkıştım ve şimdi ödenemez hale geldi yakında banka takibe geçer, ancak benim hiç bir malım mülküm paramda yok.. Haciz gelse evden birkaç eşyayı götürür, onundışında asgari ücretle çalıştığım 500 ytl gelirim var, tüm takip ve işlemlerin sonunda ne olur.. hapis cezası varmıdır, varda kaç lira için 1 gün hesaplanıyor..
Hernekadar Malbeyanında Bulunmamaktan davada acılsa,10 günlük Disiplin hapsi icin verilmemektedir,Yinede gelen tebligatları alınca,7 gün icersinde malbeyanında bulunursun ne olur ne olmaz diye işi sağlama almış olursun,10 gün ceza gelmesin diye.başkada borcundan dolayı hapis cezası yok,birde tahüt name yapma, Bu sefer tahüdü ihlalden dava acarlar.
Kolay gelsin.
:kötü:
Alıntı:
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
:o
Alıntı:
BAHAR_ rumuzlu üyeden alıntı
:kötü:
:o
Yurtdışına çıkış yasağı gelmez.
Kardeş öncelikle geçmiş olsun diyorum. Allah kolaylıklar ihsan etsin.
Bence yapabiliyorsan kredi kartlarını ödeme planına bağlamalısın. Çünkü, kredi kartlarının faizleri oldukça yüksek. Sonunda temerrüde düşersen vay haline.
Sana tavsiyem, herhangi bir bankadan ödeme gücüne göre vadesi uzunda olabilir kredi kullanman ve bu kredi ile kredi kartlarını kapatmanı tavsiye ederim. Çünkü alacağım kredinin aylık faizi en fazla % 1,70-1,90 civarında olur. Oysa kredi kartının aylık faizi % 5,5 - 6 arasında değişmektedir. Bence ödeme gücüne göre uzun vadeli kredi kullan. Kartlarını kapat derim.
Kolay gelsin.
Genelde ilk zamanlarda pek farkına varılmıyor. Kendi paramız gibi harcıyoruz. Bankaların kart faizlerinde herhangi bir sınırlamanın olmaması da cabası . Bir zaman sonra çığ gibi büyüyor ve içinden çıkılmaz hale geliyor. En iyisi bilinçli tüketici olmak. Başaramıyorsak bu kartları kullanmamak.
arkadaşlar iyi gecelr benim 2005 2006 yılından bu yana kredi kartı borcum var ve ödeyemedim aslında birazını ödedim şu an hiç ödeyemiyorum 3 adet kredi kartım vardı birisine 1000 ytl birisne 1200 ytl birisine 1500 ytl borcum var ve maaşım çok az bir bankanın avukatı mayıs ayında beni aradı bir kısım ödeme yapmıştım 5 ay önce ama kapatamadım şuan ödeme yapamıyorum ama mutlaka ödeyeceğim açta kalsam yapacağım bunu şimdi bilen kişilere bir sorum olcaka av bana hakkında tutuklama kararı çıktı bulamıyruz seni polis bulduğu yerde götürür dedi bana hiç bir tebligat ulaşmadı şimdi ailemle bir yere tatile gitmeye korkuyorum tatil köyüne felan gitsek polis beni alır mıkarar yürürlüğe girdi biliyorum yakalama emri kalktı biliyorum ama korkuyorum bana yardım edermisiniz saygılarımla
Alıntı:
olimpis rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar iyi gecelr benim 2005 2006 yılından bu yana kredi kartı borcum var ve ödeyemedim aslında birazını ödedim şu an hiç ödeyemiyorum 3 adet kredi kartım vardı birisine 1000 ytl birisne 1200 ytl birisine 1500 ytl borcum var ve maaşım çok az bir bankanın avukatı mayıs ayında beni aradı bir kısım ödeme yapmıştım 5 ay önce ama kapatamadım şuan ödeme yapamıyorum ama mutlaka ödeyeceğim açta kalsam yapacağım bunu şimdi bilen kişilere bir sorum olcaka av bana hakkında tutuklama kararı çıktı bulamıyruz seni polis bulduğu yerde götürür dedi bana hiç bir tebligat ulaşmadı şimdi ailemle bir yere tatile gitmeye korkuyorum tatil köyüne felan gitsek polis beni alır mıkarar yürürlüğe girdi biliyorum yakalama emri kalktı biliyorum ama korkuyorum bana yardım edermisiniz saygılarımla
Bu bir kamera şakası mı?
Hem ödeyemiyorum borcumu diyorsunuz hem de tatil köyüne korkudan gidemiyorum diyorsunuz!!!!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu bir kamera şakası mı?
Hem ödeyemiyorum borcumu diyorsunuz hem de tatil köyüne korkudan gidemiyorum diyorsunuz!!!!
yok yok cidden arkadaşın durumu iyi değil çok iyi anlayabiliyorum geçmiş olsun kardeşim bu durum kimi insanda gülme krizlerine kiminde böle tatile gitme hayallerine kiminde ise intahara kadar gidebiliyo o yüzden artık fazla takmıyacaksın anlaştıkmı !
yok erdoğan bey yanlş anlaşılmışım aslında kurduğum cümleden öyle anlaşılıyor hafta sonu için ailemle bir yere gitmek stiyorum kişi başı toplam 4o ytl yani lüks feln değil keşke olsada gtsem yanlış cüle kurmuşum ben sizden istirhamım acaba oaya gitmesemde adli sicil kaydına işlenir mi bana yardımcı olurmusunuz tşk
Kredi kartı borcunuzdan dolayı niçin hapis cezası gelsin. Ödeme taahhüdü yapıp ihlal etmediyseniz sorun yok.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Yurtdışına çıkış yasağı gelmez.
MEHMET BEY iyi geceler site üyeliğine yeni geçtim mesaj yollayamıyorum benim 5000 ytl civarında kredi kartı borcum var biraz ödedim hadi düşsün biraz ama 1 yıla yakındır hiç birisine kredi kartı borcumu ödeyemiyorum mal beyanı ulaşmadı çünkü adres değişikliği yaptım iş yeri de kapanış yapmıştı başka isimle açtı şimdi ben borcumu ödemek istiyorum ama evleneceğim nasl ödeyim şimdi sizden istirhamım ben evlenirken nufus kayıttan beni bulabilirler mi hadi o olmadı acaba eşimle bir yere gitsem ve orada bir kaç gün kalmak durumunda kalsam geri döneceğim tabiki kimlik bilgilerini alıyorlar ya acaba polis tutuklarmı hakkımda tutuklama kararı çıktı dedi avukat aylar öncesinde sadece kredi kartı borcum var çok şükür başka bi bela yok başımda bana yardımcı olur musunuz
Merhabalar,
Siteye yeni üye oldum. Buradaki tartışma ve fikir paylaşımları çok hoşuma gitti. Benim de kredi kartlarından doğan sorunlarım oldu ve halen daha devam etmekte. Neden olduğu vs. detayına girmeden aklıma takılan bir soruyu burada görüşlerine sunmak istiyorum.
Hatırlayacağınız üzere 2006 yılı başında temerrüde düşen kredi kartı borçları yeniden yapılandırıldı. Borçlularla yıllık %18 faiz ile 18 ay taksitte ödeme yapmalarına ilişkin bir sözleşme yapıldı.
Bu yapılandırmaya ben de katıldım. Yalnız düzeleceğini ümit ettiğim işlerim aksine bozulunca ben bu taksitleri dahi ödeyemez duruma geldim. Bilgisizlikten ötürü mal beyanında bulunmadığım için on gün hapis cezası çıktı ve bu cezayı çektim.
Benim sormak istediğim asıl soru şu:
Yeniden yapılandırma sürecinde banka avukatları bize ödeme planı imzalattılar. Bu bir sözleşme midir? Biz taksitleri de ödeyemediğimiz için banka avukatları "taahhüdü ihlal" davası açabilirler mi? Açarlar ise bu sözleşmeler doğrultusunda taahhüdü ihlal suçundan hapis cezası alır mıyım?
Göstereceğiniz ilgiye şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar
Merhabalar... kendi şahsıma toplam 2 adet kredi kartım bulunmaktaydı. Birini kapattırdım ve diğerini kullanmaya başladım. Şu an diğeri banka tarafından kapandı.Ben 2 ayda bi olmak üzere ödemesini yapıyorum.Zaten şu an sadece 500 YTL civarı bi borcum kaldı. Sormak istediğim şu.Bankadaki sicilim kaç yıl bu sorunlar nedeniyle lekeli kalır.
teşekkürler.
Alıntı:
HHGÜL rumuzlu üyeden alıntı
Bankadaki sicilim kaç yıl bu sorunlar nedeniyle lekeli kalır.
Banka, kayıtlarını sakladığı sürece.
Alıntı:
abc20 rumuzlu üyeden alıntı
Bilgi almak için söylüyorum, mahkemeden borca batık olduğuna dair bir tespit kararı alsa bi faydası olur mu :rolleyes:
Günlerdir elimde kalem kağıt hesaplayıp duruyorum.insan borcundan dolayı ne yapacağını şaşırıyor.Olur olmaz şeyler düşünmeye başlıyor.
Allah yardımcımız olsun.Umarım aklımızı yitirmeden evvel borcumuzu bitiririz.
Alıntı:
abc20 rumuzlu üyeden alıntı
Günlerdir elimde kalem kağıt hesap yapıyorum.Doluya koyuyorum almıyor,boşa koyuyorum dolmuyor.
İnsan yapacak birşeyi kalmayınca akla hayale sığmaz çözümler buluyor değil mi :)
Allah yardımcımız olsun.Umarım aklımızı yitirmeden önce ,borcumuzu bitiririz.