Turhan Çömez Türkiye ye dönmeli mi dönmemeli mi?
Printable View
Turhan Çömez Türkiye ye dönmeli mi dönmemeli mi?
Mehmet Bey Turhan Çömez konusunda bir şey söyleyemeyeceğim fakat açtığınız konu başlığını gördüm ,ciddiyetiniz için gerçekten teşekkürederim.
İletişim sorunumuz olduğu için burayı kullanıyorum :)
Dön artık Çömez! Beni hayal kırıklığına uğratma. Madem kırağıdan korkuyordun niye patlıcan oldun.
Çok yakında döner...
Bu samimi ifadelerinizden dolayı teşekkür ederim.
Bu arada 2 gündür Cem Yaren'le başlayan yolculuğum ulusalcı sitelerinde devam ediyor. Oralarda bile yer almayan bir komplo teorisi geldi aklıma:
Ergenekon'da Turhan Çömez, 9 martta Mahir Kaynak'ın üstlendiği rolü üstlenmiş olmasın?
Sdt 23 boşverin Çömez i içerdeki işkenceciler konusuna balıklama dalmadınız.
Açmadı galiba sizi? Son yanıtlardan sonra kayboldunuz birden. Fatih Ürek beni çok şaşırttı mesela. Kadir İnanır a bir ölçüde yakışır belki ama Fatih Ürek pek şık olmamış. Yeni imajından sonra ortaya atılmasıda ilginç geldi.
Siz olsanız Çömez in yerinde dönermiydiniz. Fırtına durulsun sonra demiştir bence. İçerde beklemektense dışarda olmak iyi değil mi? AK parti bile yargı bağımsız değil bu nedenle güvenmiyoruz. Bu nedenle dokunulmazlıkların bu aşamada kalkması doğru değildir buyurmadı mı? Çömez nasıl güvensin ki? Ak parti iktidar partisi o güvenmiyorsa biz ne edelim ?
Sanırım unutuldu Turan Çömez AKP milletvekiliydi. İşin ilginci RTE nin sır küpüydü. Bu kişi dört ay içinde ergenekoncu olmadıysa ( Her ne demekse bu ) AKP nin buna uyanmaması hele hele RTE nin bilmemesi mümkün mü?
Yoksa aslında ergenekon denen aslında uyduruk bir çapulcu topluluğuda birileri tarafından korku ve sindirme amacıyla mı böyle abartıldı ? Gayya kuyusuna döndü .
Bumerang nedir bilir misiniz? Bilmeyenlerde öğrensin sözlüklere bakıp sanki bu iş bumeranga dönecek gibi..
Ucuz kahramanlığın yeri yok,kanımca dönmemeli..
Dönmeli ve hukuka aykırı şekilde tutuklu bulunan insanlarla dayanışma içerisinde olmalıdır.
Kuddisi Okkır'a sormak mümkün olsa "Kal orda canını kurtar " derdi eminim.
Galiba Çömez dönüş hazırlıkları yapıyormuş. Gerçi İnterpol tarafından aranıyor. Difüzyon çıkarıldı. Hadi hayırlısı.
Turan Çömez i AKP döneminde dahi farklı bulurdum. Farklı düşünceleri, farklı bakış açısı bana ilginç gelirdi. Adam gibi adam olduğunu düşünürdüm.
İşin dava bölümünü bilemem. O konular halen yargıdadır sonucu hep beraber görürüz. Kendisi yeni bir harekete öncülük eder görünüyor.
Ne diyeyim yolu ve bahtı açık olsun.
http://www.gunisigihareketi.com/
Sn. Çömez Günışığı adlı sitesi ile siyasete devam ediyor.
Çok yakında dönecektir.:)
Turhan Çömezden haberi olan var mı?
Günahını almayın lütfen. Dil kursu biter bitmez Sn. Çömez gelecek.
Hamambaşı yakındır tarih olur.
Çömez ve rusya ya kaçan o general hayatta yurda dönmez. Belki illegal yollardan yurda girerler o başka. Dil öğrenmenin sırasımı madem suçun yok madem suçsuzsun dön paşa paşa yurda demi aklan gene get lisan öğrenmeye. Ama öyle değil ancak suçlu kaçar suçu olmayan kişi neden kaçsın değil mi?. Tüm pislikler temizlenmeli hangi kurumda hangi toplum da topluluk da olursa olsun tüm pislik ve çürükler ayıklanmalı diyor saygılarımı sunuyorum.
İnsanların (sizin deyiminizle pislik olup olmadıklarına) suçlu olup olmadıklarına ancak adil yargılama sonucunda bağımsız mahkemeler karar verir. Linç kültürüne yatkınlık geri kalmışlığın onulmaz bir marazıdır. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sn. Vural Savaş'ın bile Türkiye de yargının bağımsız olmadığına inandığı bir konjonktörde suçsuz insanların bile yargının hışmından çekinmesinden daha doğal ne olabilir ki? Tutuklama şartları oluşmadan; Mc Carty ci yöntemlerle insanların sabahın köründe evlerinden apar topar alınmalarının nasıl bir izahı olur zannediyorsunuz. Bu yargılama adil değildir. Göreceksiniz ki uzun yıllar sürecek bu tertip sonunda 3-5 kişi haricinde hepsi beraat edecek. Peki sonra ne olacak? Suçsuz insanların cezaevinde geçirdiği zamanın geri dönüşü var mıdır? Aynı şey ailenizden ya da yakınlarınızdan birinin başına gelmiş olsaydı ve birileri "pislikler temizleniyor" diye ellerini oğuştursaydı içinizden neler geçirirdiniz. Düzmece basının satılmış kalemlerinin magazinsel yaklaşımlarının dışında elinizde hangi hukuki deliller var da bu vatanın evlatlarına "pislik" derken pervasızca davranabiliyorsunuz?? Sizin "pislik" benim de birer kahraman olarak gördüğüm bu vatan evlatlarının tarihsel sorumluluklarını gelecek kuşaklar daha iyi değerlendirecek ve kimlerin "pislik" olduklarına karar vereceklerdir. Mahkemeleri temizlik deterjanı olarak görmeyen nesiller bunu kuşkusuz daha iyi değerlendireceklerdir.
Ses bayrağımız
http://haber.gazetevatan.com/pics/yazarlar/11.jpg
10-12-2008 Vatan
Netameli” bir konuya girdiğiniz zaman, okur tepkilerinin artması da doğaldır. Gazetede yazı yazan herkes de bu tepkileri dikkate alır. Ama konumuz bu değil. Konumuz Türkçe.
Okur tepki ve yorumlarını okurken dikkatimi çeken bir şey var. En öfkeli, en sert tepkileri verenler Türkçesi en zayıf olanlar. On beş yirmi kelimeden ibaret notlardaki Türkçe zaafını “nereden görüyorsun” diyecek olanlara da cevap basit: Soru eklerinin ayrı yazılacağını ve de-da’ların hangi durumda ayrı yazılacağını bilmeyenler bu en “sert” okurlar. “De-da” ların ne zaman ayrı yazılacağını bilmeyen birisinin, dilini en alt düzeyde konuşan, yazan birisinin kendisini “milliyetçi” sanması da ayrı bir inceleme konusu.
Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın bence en unutulmaz dizesi “Türkçem benim ses bayrağım” dizesidir. “Ses bayrağımız”ın bu kadar aşağılara inmesinin sorumlularını sıralarsak ortaya kocaman bir liste çıkar.
Dilini en doğru şekilde kullanması “mesleğinin birinci koşulu” olan ve kendilerine “gazeteci-yazar” unvanı verilmiş birçok kişinin de aslında iki yüz kelimelik bir dağarcıkla yazması ise bir meslek acısıdır.
Sokaklarda sık sık gördüğümüz, belediyelerin ve siyasi parti ya da örgütlerin duyurularını ileten bez afişlerin en az yarısında Türkçe yanlışı bulunur. Beş-altı kelimelik bir duyurusunda iki Türkçe yanlışı bulunanların yapabilecekleri iş sayısı da ancak o kadar olacaktır.
Günümüzde Türkçe “katliamı”nın sarsılmaz arenası da televizyonlar. Ekranda konuşan kendi alanında “uzman”lığı kabul edilmiş kişilerin Türkçesinin bozuk ve zayıf oluşunun ötesinde dizilerde de en alt eğitim düzeyindekilerce anlaşılmayı sağlamak beklentisiyle en basitinden ve bozuk bir Türkçe kullanılması, “katliam”ı tamamlıyor.
Filmlerde sigara ve içki görüntülerinin üzerini buzlayarak insanların ahlakını korumaya çalışanların Türkçeye yapılanın asıl ciddi kötülük olduğunu anlamamaları da Türkçe kıyımının devam edeceğini gösteriyor.
“Ses bayrağımızı” korumak, geliştirmek görevi herkese, en başta da eğitim sorumluluğunu taşıyan “devlet”e aittir.
Bu görevin ihmali de vatan hainliği kapsamında görülmesi gereken bir suçtur.
Yargının hışmından kaçmak cümlesi yargı camiiasına söylenmiş talihsiz bir beyandır diye düşünüyorum. Şöyle ki ağır ceza mahkemelerinde görev yapan hakimler sınıf olarak 1ci sınıf ve mesleklerinde ortalama olarak 15-20 sene hakimlik yapanlardan seçilmekte. Acemi değillerdir neyin delil neyin delil olmadığınıda pek ala bilmektedirler.Adaletten kaçmak hiç bir zaman çözüm olmamaktadır. Nasıl ki yargılanmak ve ceza almak kabil ise beraat etmek de mahkeme kararlarındandır. Suçu olmadığını düşünen birey neden adaletten kaçsın?. Savcılık makamı idam da ister müebbet de ister hapis cezasıda ister kararı ve son sözü verecek olan mahkeme dir. Kaldı ki bu kaçan kişilerin kahramanlıkları nelerdir? merak ettim doğrusu. Rusya ya kaçan general en son bilgim kadarı ile emekliliğinden sonra sillah tüccarlığı ile alakalı bir rus firmanısının temsilcisidir.Kahramanlık ve silahın örtüşmesi de nasıl olur oda ayrı bir tartışma konusudur elbette. Yargılamaları yapılan kişilerden 3-5 kişiden fazlası ceza alırsa o zaman ceza alanlar hukukun hışmına mı uğramış olacaklar. Ayrıca general ve çömez firaride olsa avukatları ile kendilerini mehkemede savunabilir temsil ettirebilirler. Firarilik üstlerine atılı suç yada suçlardan aklanmalarını temin edermi?Yurda dönseler hakikatten suçsuz iseler zaten beraat edeceklerdir. Pislik kelimesi bu vatanın kanunlarına riayet etmeyen vatana zarar verenler için kullanılmıştır. Yine diyorum her kim olur ise olsun bu vatanın birliğine dirliğine düzenine idaresine kanunlarına hukuka insanlığa insanlarına karşı suç işlemiş ise cezasını çekmeli. Saygılarımla.
Turhan Çömez in kaçtığı falan yok. Suçsuz yere ucu açık tutuklanmamak için dönmüyor. Yoksa mert ve yiğit adam olduğu su götürmez.