Ben seneye oss ye gireceğim hukuk fakultesini açık öğretim sistemiyle alabiliyormuyuz birde normal öğretimle açık öğretim arasında avantaj ve dezavantajları varmıdır nelerdir acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim ...
Printable View
Ben seneye oss ye gireceğim hukuk fakultesini açık öğretim sistemiyle alabiliyormuyuz birde normal öğretimle açık öğretim arasında avantaj ve dezavantajları varmıdır nelerdir acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim ...
üzgünüm ülkemizde daha öyle bir uygulama başlamadı . umarım başlamazda. açıköğretimden hukuk derslerine yakın ders alan kamu yönetimini okuyabilirsiniz. açıköğretimin avantajı okula gitmenize gerek yok sadece sınavlara giriyorsunuz. bu olay aynı zamanda açıköğretimin dezavantajıdır.
RaistlinMjr bey peki benim açık öğretimdeyim şu an hukuk puanını tutturdum diyelim benim normal okuma şansım nedir eğer şansım yoksa kamu yonetimini bitirdikten sonra tekrar hukuk fakultesi alamazmıyım açık öğretim olarak ???
tam demek istediğinizi anlayamadım ama eğer hukuk fakültesine puanınız yetiyorsa açıköğretimde okumaya devam ederken hukuk fakültesine gidebiliyorsunuz diye biliyorum.tekrar ediyorum açıköğretimde hukuk bölümü kesinlikle bulunmaz.
teşekkür ederim benim öyle yada böyle bir şekilde bu işi becermem lazım sağolun cvplarınız için :)
önemli değil.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
selamlar.
açık öğretimde okurken örgün öğretimde
ya da
örgün öğretimde okurken açıköğretimde de okuyabilirsiniz.
yani her ikisini aynı anda okuyabilirsiniz.
ikisinin birbirine engel olacak bir durumu yoktur.
volkan_ bey cvbınız için teşekkürler ...
rica ederim.
bildiğimi söyledim.
Bende hem hukuk fakültesinde okuyorum, hemde a.ö de iktisat okuyorum. Bana kalırsa bu çok büyük bir şans.
Açık öğretim fakultesinde hukuk bölümü yok yanlız eşit ağırlık bölümünden girersen çoğu bölümde hukuk dersi var. Bitirmiş olduğun fakülte öğrün eğitim veren fakülteler ile denk sayılıyor ama sadece devletin kurumlarında demek istiyorum ki özel sektörler mezun olduğun bölümde seni yeterli bilgi sahibi olsrsk değerlendirmiyor her ne kadar çok çalışmış olsanda.
Açıköğretimde Adalet Bakanlığının Anadolu Üniversitesi ile yaptığı anlaşma sonucu Adalet Meslek Eğitimi bölümü açıldı. Bu bölüm mezunlarına AMYO'na tanınan bütün haklar tanındı. DGS ile Hukuk Fakültesine geçiş olsun, icra müdürlüğü ve görevde yükselme sınavlarında girişde olsun bütün haklar tanındı. yalnız bu anlaşma 2005 yılında sadece 2 yıllığına yapıldı.
Merabaalr arkadaşlarım ben de açıköğretim fakultesi kamu yonetımı bolumunu okuyom ,1. sınıfda hukuka ilgili bilgiler veriliyo ders olarak...
1. sınıfda: hukuka giriş
2. sınıfda: ticaret hukuku
3. sınıfda: idare hukuku,anayasa hukuku
4.sınıfda: ise kamu yonetımının kendı orgun derslerı verılıyo verılıyo agırlıklı olarak siyaset dersleri
yardımcı olduysam sevınırım herkese sevgi ve saygılarımla....
Hayir Kardeşim Hukuk Fakültesini Açikögretim Vermiyo..... Ama Kamu Yonetimi De Biraz Hukuk Alanina Giriyo... Bu Arada Açiköğretim Normal örgün ögretimden 2 Kat Daha Zor çunki Tum Kolar Senin Elinde Oluyo Bişey Bilmede Okuyp Duruyon Kitaplari Ama Iyi çalişirsan Kolay Olur..... Hadi Başarilar
bir aralar extern hukuk bölümleri vardı diye hatırlıyorum.
İşleyişi nasıldı bilmiyorum ama devam zorunluluğu yoktu sanırım