Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Şu işi Atatürk'ün arkasına sığınmadan yapsanız olmuyor mu? Savunduğunuz bir düşünce varsa bunu Atatürk'ü kullanmadan savunamıyor musunuz? Atatürk'ü benimsemiş, sevmiş ama sizin "kerameti kendinden menkul" düşüncenize katılmayanlar ne olacak?
Atatürk'ün yakasını bırakın. Henüz ne olduğu belli olmayan, arkasından ciddi bir şey çıkıp çıkmayacağı henüz kesinleşmeyen tartışmalı (ve yargıya intikal etmiş bir konuda) Atatürk'ü öne sürmeniz anlaşılır şey değil.
Atatürk'le ilgili düşüncelerimi bu sitede yeri ve zamanı geldiğinde açıkladım. Konulara eleştirel bakan ve eleştirel düşünecinin toplumun ilerlemesinde önemli bir motivasyon olduğuna inanan biriyim.
Bugün Atatürk edebiyatı yapanların önemli bir kısmının bir aşiret zihniyeti olan "kayıtsız şartsız itaat" zihniyetinde olduğunu düşünüyorum. Bu zihniyet hastalığı aynen bir tarikata "kayıtsız şartsız itaat"ten bir farkı yoktur.
Atatürk'ü bu türden donmuş kalıplardan kurtarmak gerek. Her olur olmaz yerde ve her konuda Atatürk'ü öne sürmenin de çok sağlıklı bir zihin yapısı olduğunu düşünmüyorum.
Sinan Aygün de göz altına alındığında suçunun "Atatürk'ü sevmek" olduğunu söylemişti. Sinan Aygün'ün suçlu ya da suçsuz olduğu konusunda yorum yapmak istemiyorum. Zaten bu aşamada bu yorum doğru da olmaz. Ama Sinan Aygün'ün bu sözleri bana çok itici geldi. Ruhsatsız gecekondusu yıkılmasın diye duvarına Atatürk resmi ve bayrak asanlar da Atatürk'ü sevdiklerini "söylüyorlar." Kendisini terk eden sevgilisini öldüren maganda "çok seviyorum abi, onun için öldürdüm" diyor. Ergenekon davasında da sanıkların "Atatürk'ü çok seviyoruz, onun için tutuklandık" demeleri bana hiç mi hiç hoş gelmiyor. Atatürk'ü bu işe bulaştırmayın lütfen..