Ödenemeyen kredi - kart borcu
Merhabalar,
Bazı ailevi sorunlardan dolayı şuanda zor durumdayım...
üzerime ödedigim 2 tane kredim ve 2 kredi kartım var...
Bi şekilde de olsa ödemeye çabalıyorum...
Yeni bir kredi alıp hepsini kapamak istiyorum ama mümkün olmuyor..
2007 yılında bi bankadaki kredi kartımdan dolayı bana avukattan yazı geldi 7 gün içinde ödenmezse yasal takibe başlancak diye...
Gün dolmadan hemen kartı kapadım ama şimdi başvuruda karşıma çıkmakta sanırm bankaların negatif listesindeyim...
Şuan zor durumdayım tavsiye edicek bişeyiniz varmı?
Re: Bu durumda ne yapılabilir
Yeni kredi almayın. Bu sizi kurtarmaz, daha da zora sokar.
Eski kredilerinizi bir an önce kapatmaya çalışın.
Re: Bu durumda ne yapılabilir
Bende zaten eskileri kapamakta zorlandıgım için almak isterim ama ,alamıyorumda kredileri bi şekilde ödüyorumda kartlara para kalmadı...:(
Şuanda ne yapmam gerekli..
Üzerime kayıtlı ik kredim var , gayet düzgün ödemem devam ediyordu son 3 aya kadar...
kredimin birisinin son 3 taksiti ödeyemedim , ödesem o biticek
digerininde daha 13 ayı var...
bu durumda ne yapmam gerekli her ikisinide 3 aydır ödeyemedim...
Re: Şuanda ne yapmam gerekli..
Alıntı:
mahbile rumuzlu üyeden alıntı
Üzerime kayıtlı ik kredim var , gayet düzgün ödemem devam ediyordu son 3 aya kadar...
kredimin birisinin son 3 taksiti ödeyemedim , ödesem o biticek
digerininde daha 13 ayı var...
bu durumda ne yapmam gerekli her ikisinide 3 aydır ödeyemedim...
Sayın Mahbile, bu bir hukuk sorusu değil ki, buradaki değerli hakimler, avukatlar size ne cevap versinler?
Foruma bunu yazıp ne bekliyorsunuz, bir kaç kişi çıkıp 'durun ya size bir borç verelim, vade farkı yok, ödeme vadesi açık, rahatça borcunuzu kapatın, istediğiniz zaman bize ödersiniz' falan mı yazacaklar..
Sorunuz bu değilde, başıma neler gelir ise, banka sonuçta dosyanızı avukata yollayacak, üstüne bir takım dosya, avukat, icra vs. masrafları eklenecek. Borcunuz katlanacak, siz bunları ödemeye ya resmi gelirinizin 1/4 ü ile uzun süreler boyunca katlanacaksınız, ya varsa sahip olduğunuz malları borcu kapatmaya yetecek kadar kısmını satıp kurtulacaksınız.
Kendi ikametgahınıza ödemelerinizi aksattığınızda icra haciz gelecek, ailenizle oturuyorsanız o ikametgaha icra haciz gelecek.
Re: Ödenemeyen kredi - kart borcu
İsmail Ufuk arkadaşımız olabilecek tüm olasılıkları yazmış.Ben sadece şunu eklemek istedim.2007 de kart ilgili sorun yaşadım falan yazmışsınız.O kart yüzünden kara listeye girdiyseniz yeni kart vermezler.Merkez bankasında 5 yıl süre ile kayıtlı kalırsınız.Yani sizin kara listede sadece o kartın kaydı 2012 düşer.Ama duyduğuma göre özel bankalar kendi aralarındada kara liste yapıyorlarmış.Sorunuzn cevabı şu 2012 den önce yeni kart biraz zor alınır.derim.Selamlar.
maliozden ....(cevabı)
--------------------------------------------------------------------------------
İsmail Ufuk arkadaşımız olabilecek tüm olasılıkları yazmış.Ben sadece şunu eklemek istedim.2007 de kart ilgili sorun yaşadım falan yazmışsınız.O kart yüzünden kara listeye girdiyseniz yeni kart vermezler.Merkez bankasında 5 yıl süre ile kayıtlı kalırsınız.Yani sizin kara listede sadece o kartın kaydı 2012 düşer.Ama duyduğuma göre özel bankalar kendi aralarındada kara liste yapıyorlarmış.Sorunuzn cevabı şu 2012 den önce yeni kart biraz zor alınır.derim.Selamlar.
-------------------------------------------------------------
(maliozden , den alıntı yapılmıştır üstte metni yer almıştır)
--------------------------
merhabalar,
konuyu açan arkadaşımızın yazısına istinaden cevap verme babında ;
küçük bir hatayı düzeltmek istedim.(yada ben böyle anladım.)
-arkadaşım , kredi borçlarını ödeyemedği için kredi almak istiyormuş. (ama kredi kartı değil )bireysel kredi almak istiyor sanırım anladığım kadarı ile ,bütün borçları kapatıp, ödemeyi tek bankaya (bireysel kredi veren bankaya) yapmayı planlıyor sanırım. eğer önceden başka bankadan bireysel kredi almadıysa ,veya kara listeye düşmemişse (karşılıksız çek vb. hata lar yoksa) ümidim bu ki bireysel kredi verebilir bankalar.(kefil ,mal varlığı vb. istenceğide kesin gibi)
yanıldığım veya bilemediğim bir bilgi varmı bilemiyorum yazdılarımda...bildiğim kadarı ile böyle olması lazım...
saygılar...
Anti-Bank (no cry no bank )
Alıntı:
AYHANIM rumuzlu üyeden alıntı
Konu hakkında size yardımcı olabilirim
Lütfen yardımcı olun o zaman.
Alıntı:
aazzaa rumuzlu üyeden alıntı
allah kolaylık versin
Amin.http://img.donanimhaber.com/image.as...smile_dead.gif
Alıntı:
AYHANIM rumuzlu üyeden alıntı
Konu hakkında size yardımcı olabilirim
Nasıl yardımcı olabileceğinizi doğrusu ben de merak ettim.Bir açıklama yaparsanız diğer kredi kartı mağdurları da yararlanabilirler.
Kontör ticareti ile Ferdda hanım.Destek değil,köstek olma yani.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Aaaa.O nasıl oluyor?:deli:
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
kontör ticareti , zorda kalan için bulunmaz fırsat gibi görünse de bazı istisnaları ve zorlukları olabiliyor.
(ben böyle duymuştum.hatırladığım kadarı ile ,büyük bir limitli kontör satılıyor ve bunu (1000 ytl yi peşin verip örnek (1000 ytl borç var ise) 125 ytl X 10 taksit toplamı : 1250 ytl olarak toplamda ödüyor.)satın alınan kontör alıcıya verilmeyip (ona borcunu yatırması için para veriliyor) ilgili kontörleri serbest piyasada uygun fiyatlarla satılıyor.bu geri ödeme borcu için senet düzenleniyor , yada teminat isteniyor (gayri menkul vb. gibi) . bakaya borcu yatırdıktan sonra , taksitlerle ilk önce parayı verene , geri ödemesini yapıyor.
------------------------------
benim bildiğim böyle idi sanırım.(teminat alınması bir bakımdan iyi ama , sadece senet süzenleniyorsa sonradan tahsil edememe gibi sorunlar olabiliyor .buda kontrör satıp para vereni de zorda bırakabilir....
saygılar...
unuttuğum yada bilemediğim bir nokta yok sanırım bildiğim kadarı ile böyle işlemesi gerekiyor bu satış.....
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Aaaa.O nasıl oluyor?:deli:
benim bildiğim kadarı ile böyle oluyor . basından böyle duydum. ist. böyle uyguluyormuş bazı gsm satış yerleri..ama değişik uygulama da olabiliyor .
-1000 ytl borç için satıcı borçluya istediği 1000 ytl yi veriyor.
-borca birde 250 ytl faiz yada vb. ücret koyuyor . toplamda satıcı 1250 ytl yi almış oluyor vade toplamında .(1250 ytl resmi olarak sanki kontör sattım olarak işlem yapıyor ama kontör leri vermiyot ona nakdi para verip borcunu yatırmasını sağlıyor .işlem olarak sattığı kontörleride serbest piyasada biraz uygun fiyata nakde çeviriyor.bu sadece kontör satışına örnek daha değişik yöntem de olabiliyor.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
kontör ticareti , zorda kalan için bulunmaz fırsat gibi görünse de bazı istisnaları ve zorlukları olabiliyor.
(ben böyle duymuştum.hatırladığım kadarı ile ,büyük bir limitli kontör satılıyor ve bunu (1000 ytl yi peşin verip örnek (1000 ytl borç var ise) 125 ytl X 10 taksit toplamı : 1250 ytl olarak toplamda ödüyor.)satın alınan kontör alıcıya verilmeyip (ona borcunu yatırması için para veriliyor) ilgili kontörleri serbest piyasada uygun fiyatlarla satılıyor.bu geri ödeme borcu için senet düzenleniyor , yada teminat isteniyor (gayri menkul vb. gibi) . bakaya borcu yatırdıktan sonra , taksitlerle ilk önce parayı verene , geri ödemesini yapıyor.
------------------------------
benim bildiğim böyle idi sanırım.(teminat alınması bir bakımdan iyi ama , sadece senet süzenleniyorsa sonradan tahsil edememe gibi sorunlar olabiliyor .buda kontrör satıp para vereni de zorda bırakabilir....
saygılar...
unuttuğum yada bilemediğim bir nokta yok sanırım bildiğim kadarı ile böyle işlemesi gerekiyor bu satış.....
Teşekkkürler,en sonunda böyle bir tefecilik yöntemi de başlamış olmuş.İlk defa duydum.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkkürler,en sonunda böyle bir tefecilik yöntemi de başlamış olmuş.İlk defa duydum.
aslında bu durum yeni değil, zanında sarraflık yapmıştım. gelen oluyordu kredi kartı ile altın alıyorlardı (örneğin , çeyrek yada 22 ayar) bunu kredi ile ödüyordu.
-satın aldıktan sonrada bunu zararına başka yerde okutuyorlardı .yani satıp nakit para ihtiyacını karşılıyorlardı.(çektiridği krediyi de ilerideki vadesinde ödüyorlardı.amaç nakit ihtiyacını karşılamakmış.)
buda başka bir anlayış...
------------------------------------------------------------------------
buda benim yaşadıklarım :(çalışırken ...)
(sarraflık mesleğine lisede okurken açmıştım.ve uzun sürmedi çünkü işleyiş kuralları bile var , nasıl vergiden alt ederiz yada ne kadar çok kazanırız diye yaptıları bile hata ile doluydu.bir sarrflar işhanına maliye geldi mi hepsi birbirine zincir hesabı tel ile haber veriyorlardı . herkes sermaye olarak göstermediği altınları gizlemeye çalışıyorlardı(amaç çok kazanıp ,vergi yi az ödemek).
maliye gelirken yazarkasa çalışırdı.)
bunlar benim lise zamnında gözlemlediklerim...bunları gördükten sonra o meslekten ayrıldım. yaşadılarımı da yazmak istedim.
ben kurtuldum bu bankalardan çok şeye maloldu ama darısı başına...
bence de allh kolaylık vere
bu siteye yeni üye oldum bana yardımcı olup bilgilendırıseniz çok sevinirim ben 18 yasındayım ve össye hazırlanan bi öğrenciyim. babamın 2 kredi kartı bırde kredi borcu var ilk başlarda asgarisini ödüyorduk ama zamanla onuda ödeyemez hale geldik babam asgari ücretle çalısıyor toplam 6milyara yakın borcumuz var borç alabileceğimiz kimsede yok! bankalar sürekli arıyor ew tlflarına bile cvp vermeye korkar olduk babamın psikolojisi hiç iyi değil çok korkuyorum icra avukatları gelmiş 2kartıda taksitlendirmişler ayda 500 mılyon babamda baska çaresi olmadıgı için ödemeyi taahhüt etmiş ama ödeyemiyoruz avukat aradı hapis cezası alıcaksınız ödeme yapmazsanız demiş. biz zaten babamızın eline bakıoruz 2kardesız ve ikimizde okuoruz babamın hapse girme olasılığı gercekten varmı?
Alıntı:
fatos:( rumuzlu üyeden alıntı
bu siteye yeni üye oldum bana yardımcı olup bilgilendırıseniz çok sevinirim ben 18 yasındayım ve össye hazırlanan bi öğrenciyim. babamın 2 kredi kartı bırde kredi borcu var ilk başlarda asgarisini ödüyorduk ama zamanla onuda ödeyemez hale geldik babam asgari ücretle çalısıyor toplam 6milyara yakın borcumuz var borç alabileceğimiz kimsede yok! bankalar sürekli arıyor ew tlflarına bile cvp vermeye korkar olduk babamın psikolojisi hiç iyi değil çok korkuyorum icra avukatları gelmiş 2kartıda taksitlendirmişler ayda 500 mılyon babamda baska çaresi olmadıgı için ödemeyi taahhüt etmiş ama ödeyemiyoruz avukat aradı hapis cezası alıcaksınız ödeme yapmazsanız demiş. biz zaten babamızın eline bakıoruz 2kardesız ve ikimizde okuoruz babamın hapse girme olasılığı gercekten varmı?
çok fazla bilgim olmasa da , eğer ödeme taahhüdü verildiği takdirde ; ödenmez ise verdiğiniz taahhütteki ücret o zaman hapis cezası oluyor.yani avukatın arayıp dedikleri doğrudur.Ama aslında , avukatla birebir görüşülmesini de önerebilirim.
Ödeme taahhüdü imzalanmasaydı böyle bir hapis cezası söz konusu olmayacaktı. Bu durumda maalesef hapis cezası olası...
peki hapse girdiğinde ne olacak? ozaman borç bitiyormu ayrıca tek bankaya borçluda değiliz ya öbür bankalar alacakları için ne yapacak? bize belirli dinlenme süresi veremezlermi kendimizi toparlasak ondan sonra ödemeyi yerine getırmeye çalıssak bu avukata kalmıs bırseymi?
Merhaba
X bankasına 2000 lıralık borcudan dolayı gectıgımız nısan ayında 12 esıt taksıte boldurerek kartı kapattım. Fakat taksıtlerı zAmanında odeyemedım ve avukata dosyam gonderılmıs, 1 ay once bankanın avukatı aradı ve 2 hafta once gorusmeye gıttım. Borc 2600 lıra olmustu, borcu 12 yada 18 taksıt odeMek ıstedıgımı calısımadıgımı vs anlattım, ama bana en fazla 6 taksıt yapabıleceklerını tahahhutte bulunmamı vs soyledıler ve tabıi bı mıktar pesın para daha sonra taksıtlendırme ve odeme ıcın gorusmeye gelecegımı soyleyerek ayrıldım. Banada tahhahut halınde 3 ay hapı cezası olacagını soyledıler herhangı bı evrak ımzalamadım, ıslemde yapadım. Bu borctan dolayı yasayacagım sıkıntılar nelerdır, aılemden ayrı yasıyorum farklı bı sehırde kartı aldıgımda da ayrı sehırde ıdım, konudan bılgılerı yok. benım ıkametgahım, secmen kaydım vs hersey bu sehırde. İlgılı konudan dolayı aıleme ıcra vs. gelmesınden korkuyorum ıllakı borcu odeyecegım ama malum krız ıssızlık vs. sımdı bu konudan dolayı hapıs cezası yasarmıyım, adlı sıcıl kaydıma yansırmı ılgılı durum sehır dısındakı aılem bu durumdan zarar gorurmu ve ben bu borcu en fazla kac taksıt yaptırabılırım. Tesekkur ederım.