MSN de 2 kişinin kendi arasındaki hakaret dolu konuşmaları
mrbalar benim sormak istediğim konu;
Resmi bir dairede idareci(şef) olarak çalışmaktayım. memur arkadaşımın kendisinin olmadığı bir zamanda yazdığı bir yazıyı bulup üstünde değişiklik yapmak üzere bilgisayarında arama yaparken (bilgisayarında server 2003 yüklü ve ingilizce idi) kendisi ve başka bir başkanlıkta bulunan arkadaşı ile yaptığı konuşmaları içeren msn kayıtlarına (ingilizce bilmediğim için dosyanın ne olduğunu bilmeden) tesadüfen rastladım. yazışmalarında ben ve dairede çalışan 7-8 kişi için aralarında zaman zaman küfürlere varan zaman zaman da kişilerin namuslarına yönelik hakaretler içeren ayrıca kendi aralarında cinsel içerikli olan konuşmalarına rastladım. bu konuyu güvendiğim bir iki arkadaşıma ve bir üst amirime bildirdim. ancak aradan biraz zaman geçtikden sonra benim olmadığım bir günde sözünü ettiğim kişi bilgisayarına benim vede müdürünün haberi olmaksızın format atırmış ve xp yükletmiş. bunları anlatıyorum çünkü kullandıkları kelimeler benim ve başka kişilerin namuslarına ve kişiliklerine karşı saldırılardan ibaret olduğu için ilk başta hakaret davası açmak istedim ancak b,r avukatla görüştüğümde önce idareye bildirmem gerektiği söylendi. ben bu kişiler hakkında dava açabilirmiyim.gerçekden farkında olmadan bu dosyaya girdim. o kişinin özeline mi girmiş sayılırım. nasıl bir yol izlemem gerek bu kişinin hakettiği cezayı bulmasını sağlarım. kaldıki burası devlet dairesi ve o bilgisayar başkanlıkta yapılan işlerin kayıtlı olduğu bir bilgisayar. ayrıca formatlanmıpş bir bilgisayarda msn kayıtlarına nasıl ulaşabilirim.gerçi kişinin bilerek veya bilmeyerek kayıt altına aldığı bu konuşmaları başka bir yerde kayıt altına aldım. bu benim için bir delil olabilirmi. hatta isterseniz kişilerin bu konuşmalarını size txt dosyası olarak gönderbilirim. lütefn en kısa zamanda cevap verebilirmisiniz....
Re: Msn de 2 kişinin kendi arasındaki hakaret dolu konuşmaları
cevap verecek kimse yokmu
Merhabalar..
Kisilerin kendi aralarinda yapmis olduklari konusmalar hakaret sucuna vucut vermez,insanlar sizin hakkinizda istediklerini dusunebilirler,bunun suc olabilmesi icin dis dunyaya yansimasinin bulunmasi gerekir.
Saygilar.
teşekkür ederim ama neden bu kişiler hemde memuriyet ortamında barınacaklar
yokmudur bununla ilgili başka bir yaptırım hayatımda ilk kez bu tür insanlarla karşılaştım ve kendime yediremiyorum
Durumu amirlerinize bildirirseniz sayet durumun duzeni bozdugu tespit edilirse idari yaptirim uygulanabilir.
Siz ilk defa karşılaşmışsınız, fark sadece görmemeniz gerekeni görmüş olmanızdandır. Aslında aynı şeyi herkez yapıyor. Sizde belki başklarını bir şekilde çekiştiriyor ve eleştiriyorsunuzdur. Hatta çok kızınca küfür bile ediyorsunuzdur. Hatırlayın bir bakalım şu yaşınıza kadar kzınca kaç kişiye küfür ettiniz...
Bunların tabiki olmaması lazım. Sizin talihsizliğiniz bunu görmüş olmanızdandır...
Bu hakaretler sizin e-postanıza gelseydi, size direk yapılsaydı durum farklı olurdu.
İyi günler.
eminim herkez küfür etmiştir benim kaldıramadığım insanların namuslarına dil uzatılması herkez namussuzda sadece bu 2 kişimi namuslu kaldıki bu kişi kaç başkanlıkta çalışmış ve her başkanlıktan kavgalı ayrılmış halende ordaki kişilere belden aşagı laflar etmektedir ben o kişinin amiri olmama rağmen tek suçum başkandan izin alıp da bana haber vermeden şehir dışına çıkmış olmasından dolayı "keşke bana dönmeyeceğini söylesen arayan olsa cevap verebilirdim demem" oldu hani kişiye bir şey yapmış olsam neyse ben bunları yaptım hak ettim derimm
bu nedenle herhangi bir yaptırım uygulatabilirmiyim diyorum
Alıntı:
tokhan rumuzlu üyeden alıntı
bu nedenle herhangi bir yaptırım uygulatabilirmiyim diyorum
Yukarıda da açıklandığı gibi uygulatamazsınız diyoruz.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Kisilerin kendi aralarinda yapmis olduklari konusmalar hakaret sucuna vucut vermez,insanlar sizin hakkinizda istediklerini dusunebilirler,bunun suc olabilmesi icin dis dunyaya yansimasinin bulunmasi gerekir.
Saygilar.
Merhabalar
Özel bir şirkette çalışıyorum. Aynı şirkette çalışan bir arkadaşımın başka bir çalışan ile aralarında geçen bir tartışma nedeniyle, Arkadaşımla tartıştığı o kişi hakkında tarafıma MSN üzerinden yazdığı bazı terbiyesiz ifadeler içeren bir konuşma geçti, yani o arkadaş tartıştığı arkadaş hakkında hem dert yandı hem de çok sinirli olduğundan terbiyesiz kelimeler kullandı.
Ben de Tamam sakin ol sinirlenme, bende yardım ederim yapacaklarına gibi gülümseme ifadeleri içeren bir yanıt vermiştim. (sakinleştirmek adına)
Fakat bu konuşmalar arkadaşın tartıştığı kişi tarafından Şirket ağı üzerinden kaydedilmiş ve o arkadaşa üst makamlara iletilecektir diye bildirilmiş.
Şimdi böyle bir dinleme yasal mıdır?
Şirket içinde dahi olsa Kişilerin Özel MSN leri dinlemek suç mudur suç değil midir?
Eğer bu nedenle iş hayatında bir zarar görmesi durumunda MSN kayıtlarının izinsiz dinlenmesi nedeniyle haklı duruma gelir mi ?
Şirketlerin Kişilerin MSN lerini ya da buna benzer internet üzerinden yaptığı görüşmeleri dinlemesi, kaydetmesi gibi bir hakları var mıdır..?
Yanıtlarsanız çok sevinirim.
Re: MSN de 2 kişinin kendi arasındaki hakaret dolu konuşmaları
Msn konuşşma dosyalarıı sağ tuşş>birlikte Aç>Notepad ile Değiştirilebilir.HTML formatıındakilerde değiştiriliyor.Ben bilgisayar bölümü öğrencisiyim.Nasıılda Delil Olarak kabul edilebilir ki?Hadi telefon mesajıı Falan olsa neysede.
herhangi bir txt veya html dosyasının değiştirilmesi, iki parmak hareketi ile sağlanacak kadar kolay bir iştir, birinin sizin cekedinizi kanıt olarak alıp cebine uyuşturucu madde paketi atmasından farkı ise, cekedin sizin olduğunun kanıtlanabilmesi ama o txt dosyasının kanıtlanamaması.. elinde sadece o dosya varsa, bundan cezai bir sonuç çıkması komik olur..
İçimi rahatlattınız sağolun.Peki bu konuşmalar hotmailde kayıtlı tutulmaz öyle değil mi?
Mahkeme karari olmadan bu konusmalar kayit altina alinamaz.Alinsa dahi delil olarak kullanilamaz.