ÖSS sonuç belgesi ise tecil?
84'lüyüm. AÖF'de kayıtlıydım. Geçen sene ve bu sene, 2 sene üstüste kayıt yeniletemedim. Şimdiye dek elime askerlikle ilgili hiçbir belge geçmedi. Ayrıca ailevi sebeplerden ötürü yurtdışına çıkma durumum var. 2008'ye ÖSS başvurdum ve kazandığımdan eminim. Sonuç belgesi Temmuz ortasından önce gelecek, askerliğimi Ağustos ayından önce tecil ettirebilir miyim? Yardımlarınız için minnettarım, şimdiden çok teşekkürler.
Re: ÖSS sonuç belgesi ise tecil?
Alıntı:
guernica rumuzlu üyeden alıntı
84'lüyüm. AÖF'de kayıtlıydım. Geçen sene ve bu sene, 2 sene üstüste kayıt yeniletemedim. Şimdiye dek elime askerlikle ilgili hiçbir belge geçmedi. Ayrıca ailevi sebeplerden ötürü yurtdışına çıkma durumum var. 2008'ye ÖSS başvurdum ve kazandığımdan eminim. Sonuç belgesi Temmuz ortasından önce gelecek, askerliğimi Ağustos ayından önce tecil ettirebilir miyim? Yardımlarınız için minnettarım, şimdiden çok teşekkürler.
Hayır. Nasıl ki kayıt yenilemediğiniz AÖF tecil hakkı vermiyorsa, kayıt yaptırmadığınız üniversite de tecil hakkı vermez.
2 sene üst üste kayıt yeniletmemek tecili ortadan kaldırır.
Ve askerlik şubenize başvursanız iyi olur.
Size bir evrağın ulaşmaması evrak gönderilmedi demek değildir.
Kayıtlı olduğunuz muhtarlıktan da kontrol ediniz gelen evrak olup olmadığını.
Öss Sonuç belgesini kabul etmeyeceklerdir.
En sağlıklısı askelik şubeniz ile temasa geçmeniz.
Teşekkür ederim. Anlıyorum. Fakat benim çıkış yapmam şart. Şubemle konuşursam hiç mi anlayış gösterilmez? Uygun zaman gelince nasıl olsa yapacağım askerliği.
Askerlik keyfiniz istediği zaman yapacağınız bir vatan görevi değildir.
Askerlik şubesinde çalışanlar da kendi kafalarına göre değil, kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmekle mükelleftir.
Askerlik problemi konusunda daha önceden önleminizi alıp AÖF kaydınızı devam ettirecektiniz.
Evet teşekkür ederim, ancak insanların hayat şartları ile keyfi durumlar birbirinden farklı şeyler. Herkesin aylık geliri birkaç bin dolar değil. Her türlü eşitsizliğin alıp başını gittiği bir ülkede "vatani görev" söz konusu olunca da sosyal eşitsizliklerin uzantısı olan eşitsizliklerin olduğunu hatırlayıp öyle konuşun bence. İnsan sizin önyargılarınızdan ibaret değil.
Alıntı:
guernica rumuzlu üyeden alıntı
Evet teşekkür ederim, ancak insanların hayat şartları ile keyfi durumlar birbirinden farklı şeyler. Herkesin aylık geliri birkaç bin dolar değil. Her türlü eşitsizliğin alıp başını gittiği bir ülkede "vatani görev" söz konusu olunca da sosyal eşitsizliklerin uzantısı olan eşitsizliklerin olduğunu hatırlayıp öyle konuşun bence. İnsan sizin önyargılarınızdan ibaret değil.
Aynen katılıyorum. Sosyo-ekonomik şartların açlık-sefalet ve sefillikle özdeşleştiği bir ülkede, herkes için lüks ve keyiften bahsetmek pek mümkün görünmüyor. Beylik laflarla, "Sakarya edebiyatı"yla ahkam kesmek çok kolay!
Merhaba Benim Ismim Ozan Ben 19yaşindayim Ben Askerligimi Tecil Etmeyi Düşünüyorum Aslinda Ama Nasil Edicegimi Tam Olarak Bilmiyorum Ben Lise Terk Mezunuyum Ve Acikogrtimime 2sene Gitttim Liseyi Bitirmek Icin Ama Işlerim Yüzünden Başarili Olamadimve şimdide Acik Ogretime Yaz Kayitlarin Da Kayit Olucam Liseyi Bitirmek Icin Ama 1 Sene Sonra Askere Gitmem Gerkecek Benim Işim Geregi 2sene Tecil Ettirmem Gereki O Liseyi Bitirmek Için 2 Sene Tecil Yapiliyomu Acaba Teşekürler
Merhaba Ben Oguz Ben 19 Yaşindayim Ben özel Bir Kursta Aldigim ögernim Gergi Askerligimi Tecil Ettirmek Istiyorum Ben Lise Terk Mezunuyum Ve Acik ögretimde 2 Sene Bir Ogrenim Gördüm Ama Işlerim Yüzün Den Başarili Olamadim Simdide Acik ögretime Yaz Kayitlarnda Kayit Yenilicem Acaba Acikliseden 2 Sene Tecil Ettirebiliyormuyum Teşekürler
Merhaba Benim Ismim Ozan Ben 19yaşindayim Ben Askerligimi Tecil Etmeyi Düşünüyorum Aslinda Ama Nasil Edicegimi Tam Olarak Bilmiyorum Ben Lise Terk Mezunuyum Ve Acikogrtimime 2sene Gitttim Liseyi Bitirmek Icin Ama Işlerim Yüzünden Başarili Olamadimve şimdide Acik Ogretime Yaz Kayitlarin Da Kayit Olucam Liseyi Bitirmek Icin Ama 1 Sene Sonra Askere Gitmem Gerkecek Benim Işim Geregi 2sene Tecil Ettirmem Gereki O Liseyi Bitirmek Için 2 Sene Tecil Yapiliyomu Acaba Teşekürler
Alıntı:
oguz180 rumuzlu üyeden alıntı
Allah selamet versin, Lise Terk mezunu olmak her babayiğidin harcı değildir. Yazım hatasımı diye baktım ama aynı şeyi 3 defa yazınca Lise terk Mezunu olduğuna kesin kanaat getirdim..