-
Müteahhit Kaçtı
Merhaba,
Bir Müteahhit şirketine 20,000 Ytl Peşin Verdi. Evin Tesliminde 20,000 Ytl Lik Bir Senet Imzaladim.müteahhit Kaçti. Elimde Sadece Kendi Aramizda Imzaladiğimiz Bir Sözleşme Var. Senetin Tarihi 30,08,2008 Tarihinde Doluyor. Savciliğa şikayette Bulundum. Size Sorum Seneti Bana ödetirlermi Yoksa Iptal Mi Olur ödemem Mi?
-
Re: Müteahhit Kaçti
-
Kimse Cevap Veremiyormu Acaba? Alamam Mi Seneti
-
Bu Davanin Seyri Ne Olur, Mahkeme Kaybedilirse Senet Faizi Ile ödettirilirmi? Birde Senetler 3 Sene Sonunda Hükmünü Yitirir Mi?
-
İşi yarım bıraktı
yarısı nakit olarak diğer yarısı da iş tesliminde olmak üzere senet imzaladım. kişi seneti seneti bankaya verip, kredi çekmiş. kişi ortadan kayboldu ve bana bankadan protestolu ihbar geldi. kişi benim gibi çok kişiyi dolandırmış. ne yapmalıyım. seneti ödemelimiyim acil yarım edin
-
Re: İşi yarım bıraktı
yol gösterecek yok mu rica ediyorum
-
Senedi bankaya kırdırmış, banka bizden alabilir mi?
ben bir soru sormak istiyorum iyi bilen birisi cevap verirse sevinirim
biz mütahhit den bir apartman dairesi almaya kalktık aramızda hiçbir sözleşme yapmadık 20bin ytl peşin verdik 20bin ytl de senet verdik
inşaat kaba haldeyken mütahit kaçtı kaçmadan bizim senetleride bankaya kırdırmıs şimdi
1.biz bu senetleri bankaya ödeyecekmiyiz çünkü banka bana sormadı ben bu seneti kırıyorum diye ben bir mal veya hizmet almadıgım için mütahit benden bu seneti alamayacaktı ama banka ben anlamam alırım diyor bende banane kırmasaydın seneti diyorum kim haklı
banka bunu benden alabilirmi
2.mütahhit arsa sahibi ile kat karşılığı sözleşmeyi feshetmiş bu durumda kaba inşaat da bizim hakkımız kalmıyormu bütün inşaat kat arsa sahibine mi kalıyor
cevap veren arkadaslara tesekkürler
-
Re: seneti bankaya kırdırmış banka bizden alabilirmi
Sizin muhatabınız müteahhittir. Sizden tahsil edilecek parayı ondan geri tahsil etmeye çalışmalısınız.
-
arada sağlam bir sözleşme yapılsaydı(şu kadar parayı şu iş için verdim.
şu numaralı senedi şunun için verdim,hatta fotokopisi gibi)
banka senedi tahsil edebilirmi?
-
tam açıklayıcı cevap alamadım yani bu sneti bankaya ödeyecekmiyiz mütahhit yok kayıp ben nasıl alayım adam bnkalrı dolandırmıs 20 trilyon bende diyorum ki banka nın muhatabı mütahit olsun verilmemiş bir malın bedelini banka nasıl kırarsa ödemesini de kendisi yapsın diyorum
-
Re: Senedi bankaya kırdırmış, banka bizden alabilir mi?
Verdiginiz senedin niteligi nedir?Adi bir senet mi yoksa bono ya da benzer bir senet mi?
-
Ulaş ben bilgi almak istiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinicem.
Üç ay önce eğitime gittiğim bir firmada bana senet imzalatıldı,sebep ise bankadaki çeklerin yerine geçici olarak verilecek ve iki üç gün sonra geri alınacaktı,adres izmirde başka bir adrese düzenlendi ve senetleri imzaladım.Üç gün sonra senetleri almadılar ve beni bu konuda sürekli oyaladılar.İmza benim fakat adres meçhul.Bu konuda madur olmamak için ne yapabilirim; teşekkür ederim.
-
Adresin farkli olmasi sizi sorumluluktan kurtarmaz,soz konusu senet bir bono ise senedin hatir senedi oldugunu bankaya karsi ileri suremezsiniz,bu durumda senedi odedikten sonra senedi verdiginiz kisilere karsi sebepsiz zenginlesme davasi acmak disinda yapabileceginiz bir sey yok..
Saygilar.
-
İlginize teşekkür ederim,
-
Bono olup olmadığı konusunda bilgim yok ,bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz ?
-
İş yarım bankadaki senet ödenir mi?
Merhaba,
Bir Müteahhit şirketine 20,000 Ytl Peşin Verdi. Evin Tesliminde 20,000 Ytl Lik Bir Senet Imzaladim.müteahhit Kaçti. Elimde Sadece Kendi Aramizda Imzaladiğimiz Bir Sözleşme Var. Senetin Tarihi 30,08,2008 Tarihinde Doluyor. BENİM GİBİ çok kişide bu şekilde. seneti bankaya kırdırmış. Savciliğa şikayette Bulundum. Size Sorum Seneti Bana ödetirlermi Yoksa Iptal Mi Olur ödemem Mi?
-
senet bildiğimiz pembe renkli bono tipinde, aynı olay beni başımda da var bu olay birçiok kişinin başına gelmiştir. sonuç olarak iş müteahhit tarafından yarım bırakıldı senetler bankaya ödenirmi iptal olurmu?
-
senet kırdırmakta neymiş yahu senet kırdırma diye bişey yok arkadaşlar. vatandaş senetleri tahsil etmek istiyorsa icra takibi yapar. gelen takiptede kimden geldiği yazar.
-
Sonuç Ne Olur Tamam Bankaya Teminat Karşiliğinda Vermiş Diyelim Ozaman
-
Senetin iadesi nasıl olacak
bir müteahhitten kaba halde ev almıştık. 20000 ytl peşin verdik ve 20000 senet imzalamıştık. müteahhit kaçtı mahkeme ye vermiştik ve sonuç çıktı. verilen 20000 ytl faizi ile birlikte şahsıma ödenmesine ve senetin iadesine. fakat seneti bankaya bozdurduğu için seneti bankaya ödemiştik günü geldiği için. şimdi senet iadesi olamayacağı için
1) bankaya verdiğimiz paranın makbuzu ile yeni dava mı açmalıyız. yoksa gerek yok parası ödenecekmi
2) müteaahit üzerinde malvarlığı yok bu parayı sade kişiden mi tahsil edebiliriz yoksa ailesinde annesinden vs. soyadı taşıyan herkesten tahsil etme şansı varmı
3) faiziyle ödenek para ocak 2008 den itibaren faizi nasıl hesaplanıyor. aylık mı yıllıkmı faiz oranı nedir
-
Mütahit senedi kendi kırdırmaz oda başkasına satmıştır,ama şu kesinki (agustosta olmuş bu olay) ödemek zorundasınız.
-
seneti ödedik zaten benim sorum aile bireylerinin hepsinden tahsis edebilirmiyiz bu ödediğimiz seneti. yoksa senet tahsilatı için ayrı davamı açmak gerekli.
-
slm benımde olebır sorum var babam 3 yıl bır firmada calıstı cıkıs verıldı kendısıne fakat tazmınat olarak sener verıldı senetın son gunu 4 ay sonra bız bu snetı bankaya kırdırabılırmıyız acaba senette şahıs degıl firma kaşesi var ama firma batış göstermıs isim degıstirmiş yarımcı olursasınız sevınıyrım
-
Alıntı:
kenanx rumuzlu üyeden alıntı
slm benımde olebır sorum var babam 3 yıl bır firmada calıstı cıkıs verıldı kendısıne fakat tazmınat olarak sener verıldı senetın son gunu 4 ay sonra bız bu snetı bankaya kırdırabılırmıyız acaba senette şahıs degıl firma kaşesi var ama firma batış göstermıs isim degıstirmiş yarımcı olursasınız sevınıyrım
Bankalar senedin sağlam olduğunu araştırmadan senedi kırmaz. Ayrıca senedi kırsa bile batmış şirketten parayı tahsil edemeyince yine sizden tahisl etmek için işlemlere başlayacaktır.
Selçuk Gülten
-
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
arada sağlam bir sözleşme yapılsaydı(şu kadar parayı şu iş için verdim.
şu numaralı senedi şunun için verdim,hatta fotokopisi gibi)
banka senedi tahsil edebilirmi?
Sn. Emre
Firmadan değilde şahısdan bahsediyorsanız bekarsa anne babasının üzerine mal varsa dahi kendilerine ait olduğunu belgeleyerek ispatlayabilir ve haciz yapamazsınız. Evliyse eşide aynı şekilde bildiğim kadarıyla. Ancak dolandırıldıysanız ve ailesinin üzerine geçirmişse varlıklarını, savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerek. Nitelikli dolandırıcılıkdan ziyade adını şu an hatırlayamıyorum farklı şekillerde de açmanız gerek ki mal varlığını kaçırdığı araştırılsın. Her halükarda suç duyurusunda bulunmak vatandaşlık borcumuz. Bugün size yarın başkalarına. Diğer dolandırılanlarla birlikte evrakları hazırlayarak dilekçe ile başvurmanızı öneririm. Yanlış söylersem kusura bakmayın. Biz bu şekilde yaptık ve ondan yola çıkarak söyledim.
İyi niyetli 3. kişilere verilen senetleri haklıda olsak ödemek zorunda bırakılıyoruz. Parasını karşı taraftan istemek zorunda kalıyoruz. Tabi alabilirsek. Bunları tek engelleyebilen (erken davranılırsa) Tüketici Mahkemeleri yanılmıyorsam. Hacizi bu esnada durdurmak çok zor elbette.