- 

İçmek için uyuşturucu madde bulundurmak 
		SUÇ : İçmek için uyuşturucu madde bulundurmak 

SUÇ TARİHİ : 02/11/2007

SEVK MADDESİ : Türk Ceza kanunu 191.-(1),53 maddeleri ( her iki şüpheli için ayrı ayrı tatbiki )

DELİLLER : ikrari savunmalar , kolluk evrakı , kirminal rapor , nufus ve adli sicil kayıtları

Soruşturma Evrakı İncelendi :

suç tarihinde devriye görevi yapan polis memurları şüphelilkeri araç içerisinde esrar içerken yakalamış , şüpheliler suçları ikrar

etmişlerdir.

Maddenin uyuşturucu madde niteliği olan esrar olduğu yönünde dosyada mübrez kriminal rapor vardır.

Emanetin 2007-418 sırasında kayıtlı bulunan uyuşturucu madde dosyada mübrez tartım tutanığındanda anlaşılacağı üzere tamamem

deneylerde kullanılmış olmakla emanet kaydı kapatılmıştır.

açıklandığı ve özetlendiği üzere şüphelilerin yargılanmalarının yapılarak takdir mahkemeye ait olmak üzere sevk madeleri bölümünde

belirtilen maddeler ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına iddia olunur

Sayın hukukçular yaptığımdan pişmanım ama üzülmekle bir şey olmuyor 7 temmuzda mahkemem var güzel bi işim ve hayatım vardı bu olay

oluncaya kadar olay gününden beri bi daha uyuşturucu madde kullanmadım dediğim gibi çok pişmanın 2 arkadaşız ayrı ayrı tatbiki

demiş bu ne anlama geliyor birde bu olaydan dolayı ne cezası alabilirim hakime ne dememi öneririrsiniz şayet denetimli serbestlik

verirse 3 ayda bir tedavimi olmam gerekiyor denetimli serbeslik ne anlama geliyor cevap yazan herkese çok teşekür ederim avukat

tutmama gerek varmı kendimi kendim savunsam nasıl olur gerçekten suçlu değilim

- 

Re: İçmek için uyuşturucu madde bulundurmak 
		Hukukçu arkadaşlar lütfen yardım edin 

- 

sana Müjdeyi verebilirim arkadaşım.
 Hakkında verilecek kararı tahmin etmem zor değil. İlk Önce 1 yıl Denetimli serbestlik kararı verilir. Yani bu su demek seni 1 yıl boyunca bi hastaneye gönderecekler tedavi olacaksın. bu tedavide de günlerce
 hastanede kalmıyacaksın, belirli aralıklarla hastaneye gideceksin doktoro görüneceksin....
 Bunu yapmazsan nemi olur. Bunu tahmin etmekte hiçte  zor değil. 1 sene hapis seni bekliyor.....
 İyi günler...

- 

Arkadaşım hukuk sitesini bu tip chat tarzı forum sitelerine çeviren arkadaşlara çok fazla itimat etme.Denetimli serbestlik gözde büyütülecek kadar büyük bir olay değil.3 ayda bir kez yani yılda 4 defa gidip kan vereceksin ve kanında uyuşturucu maddeye rastlanmaması lazım.bunlara uyarsan problem çıkmaz.uymasan da 1 sene hapislik bir durum olacağını tahmin etmiyorum.felaket tellalı arkadaşlara çok fazla itimat edip dikkate alma.Sonuç olarak hukuk hırd yapıp veya şakaya gelecek bir bilim dalı değildir. 

- 

çok Teşekür ederim arkadaşlar umarım dediğiniz gibi olur bende bu büyük dertden kurtulurum bu sicileme işleyecekmi çünkü su an ehliyet alıyorum b sınıfı ehliyeti hak kazandım ama a 2 de aldığım için dosyayı çıkarmadım daha ağustosta 2 sini bi alacam kursa yazılırken sabıka kaydımı vermiştim şimdi önüme böyle bi dert çıkmaz değilmi yoksa hemen mahkeme olmadan b sınıfı ehliyetimi çıkarayımmı ? 

- 

Cankushum a İtafen:
 KULLANMAK İÇİN UYUŞTURUCU VEYA UYARICI MADDE SATIN ALMAK, KABUL ETMEK VEYA BULUNDURMAK
 Madde 191 -1  Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi, bir yıldan iki yıla kadar hapis cezası ile ezalandırılır.
 Sevgili Cankus Arkadaşımız, 5237 Sayılı yasanın yukarıdaki Sevk maddesine baktığımızda  1 ile 2 sene arasında Hapis cezası var diyor , ne demek istediğini açıklamaya yada  izah etmeye ayrıca gerek yok....
 Ben Sulh Ceza Mahkemesi Katibiyim, Bu davaya biz bakıyoruz verdiğimiz cezayıda benden iyi kimse bilemez... Eğer türkiyede birtane (TCK) 5237 sayılı yasa  var ise hükmün  aşağı yukarı buna benzer. Polemiğe girmek istemem.

Sevgili Arkadasımıza Gelincede: Sen Mahkemenin Sana vereceği Denetimli Serb.Kararını ihmal etme, Tedaviyi aksatmazsan bu suç sabıkana işlemez, ama ne zaman tedaviyi aktsatırsın gel dediklere yere gelmez git dedikleri yere gitmezsen, Dosyan tekrar Sulh ceza Mahkemesine gelir ve 1 senelik hapsin yada varsa indirimden sonraki hali sabıkana işler. Neyse Lafı uzatmayayım Herkese Saygı ve Sevgilerimi Sunarım.
 İyi Günler....

- 

sağol katip bey başka herhangi bi şey olmaz değilmi daha önceden sabıkam yok 

- 

Üstad daha nasıl bi açkılama bekliyorsun ki... Herşeyi açık açık yazdım oraya...
 Tedaviye gidersen sabıkana işlemez. Gitmezsen ilk celsede 1 sene Hapis...

- 

Alıntı: 

katipbey rumuzlu üyeden alıntı

Üstad daha nasıl bi açkılama bekliyorsun ki... Herşeyi açık açık yazdım oraya...
 Tedaviye gidersen sabıkana işlemez. Gitmezsen ilk celsede 1 sene Hapis...

Katipbey içimi çok rahatlattın sağol eksik olma avukat tutmama gerek varmı tutsam ne değişebilir tutmasam olurmu birde tedavi dediğiniz kan mı verecem yoksa doktor bana uyuşturucunun zararlarını mı anlatacak bir türlü şu denetimli serbestliği anlamadım
 denetimli serbestlik verildiğinde düzenli olarak tedaviye gidersem başka her hangi bi daha mahkeme olmaz değilmi bu ilk ve son mahkamem olacak ayrıyetken para cezasıda verilmi
 Türk Ceza kanunu 191.-(1),53 maddeleri ( her iki şüpheli için ayrı ayrı tatbiki )
 demiş biz iki kişiydik mahkeme aynı gün aynı saatte yazıyor ikimiz aynı andamı yargılanacaz yoksa ayrı ayrımı kafanızı ağrıttım kusura bakmayın ama bu benim için çok önemli hayatla olan bütün planlarım buna bağlı

- 

katipbey benim de uyuşturucu kullanmak için kabul etmek suçundan 9 haziranda mahkemem oldu. Tabiki emniyette verdiğim ifade doğrultusunda mahkemede de suçumu kabul ettiğimi, 2007 yılında bıraktığımı ve bir daha kullanmadığımı savundum. Emniyetteki testim de temiz çıkmıştı ve herhangi bir sabıkam da yok. Sonuç olarak mahkeme 11 temmuza ertelendi denetimli serbestliğin çıkmaması için yapabileceğim bir şey olabilir mi çünkü durumumdan dolayı gidemeyeceğimi düşünüyorum. Ayrıca bu yıl sonunda askerliğimin tecil süresi bitiyor, araya akerlik girirse nasıl olur. siz veya konuda bilgili herhangi biri yardımcı olabilirse sevinirim... 

- 

Benim farklı bi durumumun olduğunu düşünüyordum ama yani bu olayın sonu ille de denetimli serbestlik miydi acaba diye konu da açmıştım. Kurala aykırı davrandığımı biliyorum ama en azından bir cevap alabilsem yeterliydi... 

- 

Fırtına 1922 Denetimli Serbestlik İhmale gelmez, Kardeşim... Durumunada bakmaz, Adresine bir kez tebligat gelir, tebligata rağmen gitmezsen dosyan anında SCM yi tekrar gider, ilk celsede Hakim kararını verir. 
 İyi Günler

- 

Sayın katipbey arkadaşım, kurala aykırıdan kasıt bu konu var iken ben tekrardan bu konuyu açtım ve sitenin admini haklı olarak konuyu kapattı OK. Yani demek istediğim ben mahkemeye çıktım, herhangi bir şeyi aksattığım felan yok yani, sonuç olarak bu mahkemeye çıktıysam eğer bu konunun başka bir çözüm yolu yok mu belki ben aynı sormak istediğim şeyi tekrarlıyorum ama durumum derken maddi olanağı kastetmiştim. Yani; takdir tabiki hakimindir ama benim bu cezamın bir sonraki tarihe ertelenmesi olamaz mı? Eğer ben bu denetime gideceksem bu konu hakkında benim herhangi bir maddi olanaktan faydalanma gibi bir yasal hakkım var mı acaba, sormak istediğim buydu ve nasıl olabilir... 

- 

Sayın Hukuçular bildiğim kadarıyla benim davayı nöbetçi mahkeme bakacak bir daha mahkeme olurmu ????
 merak ettiğim diğer konu ise şu an özel bir şirkette memur olarak çalışıyorum sürekli izin almam mümkün değil iş yeri ve kimsenin bu olayı duymaması gerekiyor.
 nasıl bi ülkede yaşıyoruz ki insanları bu kadar kötü muamele ederek zor durumda bırakıyorlar anlamış değilim kendimi adam öldürmüş veya ülkeyi dolandımış gibi hissettiriyorlar neden bu kadar adeletsiz bi dünyada yaşıyoruz yoksa yalnış bi ülkede mi yaşıyorum karar veremedim. millet neler yapıyor bi şey olmuyor biz 1 gr bi otla yakalanıyoruz bizi esrarkeş yapıyorlar şu dava bir an önce olsada kurtulsam insanın ruhunu temelli bozup isyan ettiriyorlar

- 

Sayın büyüklerim bende siteye yeni üye oldum ve izninizle benimde size bir sorum var.

Bende bundan yaklasık 1 ay önce bir telefon konusması yüzünden narkotik subeye ifade vermeye cagırıldım,uyusturucu satıcısı olan bir adam yakalanmıs ve benimde onunla olan bir telefon görüşmem saptanmış.Telefon görüşmesinde uyusturucuyla ilgili bir konu geçmeyip sadece abi nerdesin görüşelimmi,bugün işm var yarın görüşelim şeklinde bir muhabbet var.Bunun üzerine benim vermiş oldugum ifadede benim bu adamı uyusturucu satıcısı olarak tanımadıgımı söyledim,baska bir yerden tanıdıgımı ve kesinlikle bu adamdan uyusturucu almadıgımı söyledim,esrar kullandınmı diye sorduklarında ise bundan 5-6 yıl önce bir arkadas ortamında arkadaslarım içerken bende merak ettim ve bir nefes aldım sora bir daha hiç içmedim dedim.İfadenin üzerine evime mahkemeden bir kagıt geldi ve beni mahkemeye cagırıyorlar.Acaba 5-6 yıl önce bir nefes esrar içmiş olmamdan dolayı banada denetimli serbestlik verirlermi veya verme olasılıkları nedir.Denetimli serbestliğe kolayca uyabilirim çünkü gerçekten şuan bu maddeyle hiçbir alakam yok fakat tek düşündüğüm konu seneye okulu bitirip işe girecek olmamdan dolayı sabıka kaydıma bu olayın geçip geçmemesi.Sağolsun katipbey'in bi kaç post önce verdiği bilgiden böyle bir şey olmayacağını öğrendiğimde içim rahatladı.Yinede beni bu konu hakkında biraz daha bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygılar..

- 

bende soruma yanıt alabilirsem inanın çok sevinicem.. 

- 

Şahsen ben de katipbey'in söylediği gibi olduğunu sanıyordum ama denetimli serbestlik tedbirim hiçbir aksaklık olmadan devam etmesine rağmen şu an adli sicil kaydıma işlenmiş durumda umarım bi yanlışlık vardır ve umarım düzeltebileceğim bi yanlışlıktır. Konuyla ilgi yazdıklarım başka bir başlıkta zira bu konuda pek çok başlık açılmış. Onun linkini vereyim böylece siz de aydınlanmış olursunuz arkadaşlar

https://www.hukuki.net/forum/showthre...t=26819&page=3

- 

suan senin denetimli serbestlik süren devammı ediyor? belki düzgün bi şekilde süreyi tamamlarsan silinecektir..yani inşallah öyledir bende bilmiyorum ama eğer sicile işleniyorsa ve öyle kalıyorsa bu durum çok kötü demektir.. 

- 

Alıntı: 

bugs rumuzlu üyeden alıntı

Sayın büyüklerim bende siteye yeni üye oldum ve izninizle benimde size bir sorum var.

Bende bundan yaklasık 1 ay önce bir telefon konusması yüzünden narkotik subeye ifade vermeye cagırıldım,uyusturucu satıcısı olan bir adam yakalanmıs ve benimde onunla olan bir telefon görüşmem saptanmış.Telefon görüşmesinde uyusturucuyla ilgili bir konu geçmeyip sadece abi nerdesin görüşelimmi,bugün işm var yarın görüşelim şeklinde bir muhabbet var.Bunun üzerine benim vermiş oldugum ifadede benim bu adamı uyusturucu satıcısı olarak tanımadıgımı söyledim,baska bir yerden tanıdıgımı ve kesinlikle bu adamdan uyusturucu almadıgımı söyledim,esrar kullandınmı diye sorduklarında ise bundan 5-6 yıl önce bir arkadas ortamında arkadaslarım içerken bende merak ettim ve bir nefes aldım sora bir daha hiç içmedim dedim.İfadenin üzerine evime mahkemeden bir kagıt geldi ve beni mahkemeye cagırıyorlar.Acaba 5-6 yıl önce bir nefes esrar içmiş olmamdan dolayı banada denetimli serbestlik verirlermi veya verme olasılıkları nedir.Denetimli serbestliğe kolayca uyabilirim çünkü gerçekten şuan bu maddeyle hiçbir alakam yok fakat tek düşündüğüm konu seneye okulu bitirip işe girecek olmamdan dolayı sabıka kaydıma bu olayın geçip geçmemesi.Sağolsun katipbey'in bi kaç post önce verdiği bilgiden böyle bir şey olmayacağını öğrendiğimde içim rahatladı.Yinede beni bu konu hakkında biraz daha bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Saygılar..

Sayın bugs uyap sitesinden TC Kimlik numaranız aracılığı ile dava tarihinizi öğrenebilirsiniz..

- 

uyap'tan baktım, dosyanın durumu:gerekceli karar yazıldı diyor bu ne anlama gelir? 

- 

Dosyanız gıyabınızda sonuçlanmış, ilgili mahkeme kaleminden sonucu öğrenebilirsiniz. 

- 

öncelikle iyi  geceler.ben de aynı suçtan yani kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmaktan yargılanacağım.bundan yaklaşık bir ay önce evime polis geldi ve mahkemenin benden suçun işlendiği tarihten önce ne kullandığımı öğrenmek üzere en yakın devlet hastanesinden rapor istediğini söyledi.hasteneye gittiğimde hastane buna yetkisi olmadığını,amateme sevk edilmem gerektiğni belirtti ve bu kağıt tekrar mahkemeye gönderildi ancak aynı rapor bi kez daha istenmedi.böyle bir rapor istemeleri normalmi?ayrıca bir hafta önce mahkemeden gelen tebligatta duruşmanın bu ayın 24 ünde bursada olacağı yazılı ancak karakolun bana ilk bildirdiğ adres hatay'dı(olay hatay'da gerçekleşti)ve 3 aralık olarak söylenmişti.bugün adalet.gov.tr den baktım bursada mahkeme görünmüyo ve hatay da görünüyo.merak ettiğim bu ayın 24 ündeki mahkemenin içeriği.yani bursa'daki duruşmanın amacı farklımı olacak ve ikisini de katılmak zorundamıyım?eğer dava sonucunda denetimli srbestlik kararı çıkarsa ne sıklıkla hastaneye gitmem gerekecek?ilgileriniz için teşekkürler 

- 

Herkese merhaba 07.temmuz 2008 de mahkemem oldu denetimli serbestlik cezası aldım  bana denetimli serbestlik verildi aradan 6 ay gibi bi zaman geçmesine rağmen denetimli serbestlik ile ne mektup nede başka bi evrak uğradı elime işim gereği yurt dışına çıkmam gerekiyor ehliyetimi alırken 3 ay önce emniyet bana zorluk çıkartı ama ehliyetimi sonunda aldım şimdi yurt dışına çıkabilirmiyim böyle bir olay pasaport veya vize alırken karşıma çıkarmı denetimli seerbestlik aldım mı yoksa af mı mı edildim bu bilgiyi nasıl ulaşabilirim denetimli serbestlik süresinin 6 ay ggeçmesi normal mi benim yakalanmamın üzerinden 14 ay gibi bi süre geçti zaten bu esrar maddesini kullanmıyordum kullanmadım da ne yapmalıyım bu yazıyı zahmet buyuran benimle ve böyle kötü bir olay la karşılasan insanlar adına bilgilerinize ihtiyacım var çok teşekür ederim saygılarımla 

- 

ben bir akrabamın başına gelen olayı sormak istiyorum acil cvp yazarsanız şimdiden çok teşk ediyorum bundan yaklaşık 9 yıl önce birin verdiği bir eşyayı içine bakmadan bir yere götürdüğünü ve polislerin durdurup arabasında uyuşturucu yakaladığını ve o anda ömründe ilk defa gördüğünü ama buna rağmen tabi içeri girdiğini ona kendisine poşeti veren kişinin yaklaşık 6 ay sonra yakalanması ve yakalandıktan sonra ikinci mahkemede tahliye olduğunu bu geçen zaman zarfındada bir koop kurarak okul taşıma ihalelerine girdiğini ve aldığını toplu taşımacılık yaptığını fakat iki gün önce trafik jandarmanın kendisini durdurduğunu ve beyfendi sizin eğliyetiniz süresiz iptal edilmiş siz nasıl araba kullanıyorsunuz dediğini alıp eğliyetsiz araba kullanmaktan işlem yaptıklarını ve ceza yazdıklarını ( elinde bulanan e sınıfı eğliyetine de el koyduklarını) söylemektedir. Kesinlikle ömründe bırakın uyuşturucuyu sigara dahi içmemiş bir kişi olan bu kişi nasıl oluyorda bu kadar yıl sonra bu ortaya çıkıyor ve bu kişi koop kuruyor başkanı oluyor kurduğu kopp belgeler ankaraya gidiyor kooop teki şöförlerin ehliyet fotokopileri kendi fotokopileri hepsi gidiyor ama ordan kesinlikle olmaz demiyorlar. Ve bugün bu olay yıllar sonra ortaya çıkıyor uyuşturucu madde asla kullanmamış bir kişi ve o yakalandığındada ne bir tahlil ne bir inceleme bu karar nasıl alınıyor bilgisi olan arkadaşlar lütfen acil cvp ve ne yapması gerekiyor cünkü bu kişi okul servisi çeken bir kişi ögrenci servisi hemde sabıka kaydı bile düşmüş yıllar geçmiş üstünden sadece bir arkadaşının verdiği bir emanet yüzünden başına gelen bir olay bir insanı bu kadar kötü duruma düşürürmü ? 

- 

arkadaşlar bende 10 gram otla(esrar) yakalandım ekım 2008 de.
 şimdi bana mahkemeden 17.6.2008 de mahkemen var diye mektup geldi
 ilk defa yakalandım .ne ceza alırım .
 şimdiden cevaplarınıza teşekkür ederim

- 

Arkadaşım denetimli serbestlik alacaksın ben de aynı cezası aldım mahkemenin üzerinden 6 ay geçti denetimli serbestlik aldım ama halen elime bi kağıt gelmedi 3 gün önce adliyeye sordum dosya numarasından baktılar biz bunu karara bağlamamışız dediler 10-15 gün içinde evine bilgi dediler öyle bekliyorum bu normalmi arkadaşlar mahkemenin üzerinden 6 ay geçti elime bilgi gelmedi ben gidip sorunca karara bağlanacak diye dosya numarası aldılar acaba unuttulamıda biz hatırlatık böyle bir şey olabilir mi ? 

- 

Değerli Hukukçular,
 "Teşebbüs" konusunda sitede bilgi edinmeye çalıştım ama işin içinden çıkamadım.Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 Oğlum,06.11.2007'de üzerinde 20gr.uyuşturucuyla yakalandı.Evde yapılan aramada da 130gr.veboş minik poşetler bulundu.29.01.2008'de 188/3,53/1,2,3.maddelerden 4yıl 2ay(yatarı 33ay)ceza aldı.
 Benim kafama takılan;kullanıcıyım,ticaretini yapmıyorum dediği halde(satarken yakalanmadı,bu yönde bir tanıklık ya da şikayet yok.)nasıl "Uyuşturucu ya da Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak"tan yargılandı ve tedavisi düşünülmedi.Varsayalım ki teşebbüs etti.Bu durumda ceza verilebilir mi?
 Bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.Beni bu şüpheden kurtarın lütfen.

- 

hurriyesin
 oğlun satıcılıktan almış cezayı,delilde o sizin dedeğiniz mınık boşetler ,galiba

- 

arkadaşlar bunu için avukat tutuyummu.eğer evet se baro bana avukat verirmi.yoksa kendimmi tutmam lazım .yada barodan nasıl avukata müracat edebilirim 
 şimdidem teşekkür ederim arkadaşlar