Sayin hukukcu arkadaslar,
Ilgilendirdigi kisiye hayati onem tasiyan hukuki bir konuda bilgi edinmeye calisirken bu siteyi buldum ve sizlerin mesajlarizi buyuk bir ilgiyle okudum.
Oncelikle sizlere, hukuki yollardan haklarini arayan sayisiz insanlara burada karsilik beklemeden yaptiginiz yardimlar icin tesekkur ediyorum.
Sizlerden ozeti asagida bulunan bir konu hakkinda yardiminiza ihtityacim var. Cevaplariniz icin sizlere simdiden tesekkur ediyorum.
-------------------------
8 yil gorev yaptiktan sonra hafta sonu izini sirasinda yurtdisina kacarak firar etmis olan bir astubay, on yildan fazla bir sure sonra kendisini T.C. adaletine teslim etmek ve verilen cezalari cekip hayatina bir ozgur bir Turk vatandasi olarak devam etmek istiyor. Bu kisi sadece firar sucundan araniyor ve bundan baska sabika kaydi yoktur.
- Bi kisiye konuyu hukuki olarak sona erdirmek icin ne gibi bir yolu izlemesini onerirsiniz?
- Bu kisiye ne gibi cezalar uygulanir? Bu cezalarin para cezasina cevirme olasiligi varmidir?
- Yargilama sirasinda Verilecek cezanin siddetinde ne gibi gibi unsurlar etki yapar?
- Cezasini cektikten sonra genellikle onemli olan ne gibi haklarini yitirir? (ozellikle pasaport ve yurtdisi ile ilgili haklar)
Konunun hassasiyeti yuzunden bu forum gibi acik bir ortamda bu konu ile ilgili detayli bilgi vermenin sakincali olabileceginin dusuncesindeyim.
Bu yuzden, bu konu hakkinda bilgisi olupda yardim etmek isteyen sayin hukukcu arkadaslarla eger uygun gorurlerse KM veya e-posta ile haberlesmeyi umarim.
Saygilar...