Askerde açıköğretim sınavı.
nişanlım yoklama kaçağı, suan açıköğretim 3 sınıf öğrencisi. önümüzdeki yıl okulu bıtecek ve hemen askere gidecek. eğer yakalanırsa ve askere alınırsa açıköretimi askerde bitirip terhis olabılır mi? Askerde açıköğretim sınavlarına katılma şansı var mı? cevaplarsanız çok sevinicez. hayırlı gunler.
Re: Askerde açıköğretim sınavı.
Sınav günlerini gösteren belge ile müracat edip izin alabilir ancak bu süreler normal izninden düşülür.
Alıntı:
tutkun1985 rumuzlu üyeden alıntı
Askerde açıköğretim sınavlarına katılma şansı var mı?
Böyle bir şansı var,birlik komutanından gerekli izinleri aldığında sınavlara katılabilir.
peki okulu bıttıgınde 15 aymı yapacak yoksa dıploması oldugu ıcın 5 ay mı?
Falcı değilim.Bir okulu bitirsin bakalım.Dere nerede paça orda sıyrılır.
sadece 1 yılı var seneye mezun bu sure zarfında askerde olsa ne olur dıye soruyorum sıze. siz falcı degilseniz bilen birisi yanıtlasın.
Askerde sınava girecekse,zaten 15 ay yapıyor olacak.
http://www.asal.msb.gov.tr/
BU KONUDA BILGI ALMAK İSTEYENLER. ASKERDE ACIKOGRETIM BITIRENLER.
Askerde okulunu bitirebileceğini kim garanti ediyor?İşini sağlama almak istiyorsa okulu bitirip gitsin.
Arkadasim Bu Sene 3 Sinifta Bu Sene Gecti Diyelim. Celp Dönemi Mayis, Seneye Masyista Askere Gitse Haziran Da Finaller Oluyor. Askerde Girdi Geçti Okul Bitti. Sadece 1 Seneye Ihtiyacimiz Var. Biz En Kotu Ihtimalle Diyoruz. Ama Siz Dalga Gecer Gibi Cevaplar Veriyorsunuz. Diyorum Ya Biz Bulduk Cevabimizi, Asal In Sayfasini Da Bizimle Ayni Durumda Olanlar Icin Koydum. Sadece Yorum Yapmak Için Yorum Yazmayin.
tutkun 1985 nickli arkadaş aşağıdaki yazıyı okursan bütün soruların giderilmiş olcak iyi günler kaynak www.asal.msb.gov.tr
ERBAŞ VE ER OLARAK ASKERLİK GÖREVİNİ YAPMAKTA İKEN DÖRT YILLIK YÜKSEK OKUL FAKÜLTE , AKADEMİ VE ENSTİTÜLERİ BİTİRENLERİN YEDEK SUBAY ADAY ADAYLIĞINA GEÇİRİLMESİ.
a. Erbaş ve er olarak askerlik görevlerini yapmakta iken en az dört yıl süreli yüksek okul, fakülte, akademi ve enstitüleri bitirenler;
(1) Bitirdikleri okula ait diplomanın veya mezuniyet belgesinin noterden tasdikli bir sureti, noter onaylı TAAHHÜTNAME ve bir dilekçe ile birlikte birlik komutanlıklarına müracaat ederler. (Dilekçe örneği için Bkz.: EK-5)
(2) Birlik Komutanlığı, bu müracaatı başvuru sahibinin yerli askerlik şubesi başkanlığına gönderir.
(3) Yerli askerlik şubesi başkanlığı, ön incelemeyi müteakip, ilgilinin, kütük kayıt sureti, askerlik kararı, diploma sureti, TAAHHÜTNAME ve dilekçesini Askeralma Dairesi Başkanlığına gönderir. (Taahhütname örneği için Bknz. EK-6)
(4) Askeralma Dairesi Başkanlığında yapılan inceleme sonucunda, durumuna uygun olan başvuru sahibinin, daha önce er olarak alınmış olan askerlik kararı yedek subay aday adayı olarak değiştirilir ve birlik komutanlığından geçici terhisi istenir.
b. Geçici terhisleri yapılan bu yükümlülerin askerlik şubelerine müracaatlarında askerliklerine yedek subay aday adayı olarak karar alınır ve ilk yedek subay celbinde sevke tâbi tutulurlar.
c. Kara Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan test ve mülâkat sonucu;
(1) Yedek subay adayı statüsüne ayrılanlar, daha önce er olarak yapmış olduğu hizmet sayılmayarak, yedek subay olarak 12 ay tam hizmete tâbi tutulurlar.
(2) Kısa dönem er statüsüne ayrılanlardan;
- Daha önce er olarak yaptığı hizmeti yedek subay hizmet süresinin yarısı olan altı ay ve daha fazla olanlar, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca doğrudan terhis edilirler.
- Daha önce er olarak yaptığı hizmet altı aydan az olanlar, tertip edildikleri birliklerine katılırlar ve hizmetini altı aya tamamlayanlar, birlikleri tarafından terhis edilirler.
Olasılık hesapları dünyası.Kısa dönem olursa ne ala.Ama yedek subay olursa er olarak yaptığıda yanacak.Yeni baştan askerlik.
Teşekkür ederim ben de asalın sayfasından buldum. Şansa artık bakalım.
selam arkadaşlar
benim eşimde şu an askerde 22 kasım 2007 de gitti yani şu an 8 aylık asker.. askerken açıköğretim sınavlarına izin alarak sınav tarihlerini zamanını komutanına ibraz ederek izin veriyolar benim eşim izinli olarak hep geldi.sınavına girdi çıktı şu an hale askerde.. uzun dönem er olarak ama şu andan itibaren üniversite mezunu dördüncü sınıfta 29 yaş sınırı yüzünden tek dersten kaldığı için uzun dönem normal er olarak gitti şimdi o derside verdi.diplomasını bulunduğu birliğe verecek eşim ben burdaki bürosundan alıp ona postalayacam bakalım ne zaman terhis edecekler eşimi.. bide tekrardan yedek subaylık sınavına girecek eğer çıkarsa yedek subaylık bu yaptığı 8 aylık askerlik de sayılmayacakmış. acaba bileniniz varmı. eşimin ne kadar sürede teskeresini verirler ve yedek subay çıkma şansımız ne kadar.. bu durumda olanlar bana yardımcı olabilirlermi teşekkürler......
Alıntı:
asker eşi rumuzlu üyeden alıntı
selam arkadaşlar
benim eşimde şu an askerde 22 kasım 2007 de gitti yani şu an 8 aylık asker.. askerken açıköğretim sınavlarına izin alarak sınav tarihlerini zamanını komutanına ibraz ederek izin veriyolar benim eşim izinli olarak hep geldi.sınavına girdi çıktı şu an hale askerde.. uzun dönem er olarak ama şu andan itibaren üniversite mezunu dördüncü sınıfta 29 yaş sınırı yüzünden tek dersten kaldığı için uzun dönem normal er olarak gitti şimdi o derside verdi.diplomasını bulunduğu birliğe verecek eşim ben burdaki bürosundan alıp ona postalayacam bakalım ne zaman terhis edecekler eşimi.. bide tekrardan yedek subaylık sınavına girecek eğer çıkarsa yedek subaylık bu yaptığı 8 aylık askerlik de sayılmayacakmış. acaba bileniniz varmı. eşimin ne kadar sürede teskeresini verirler ve yedek subay çıkma şansımız ne kadar.. bu durumda olanlar bana yardımcı olabilirlermi teşekkürler......
Açık öğrenimi bitirip kısa döneme ayrılırsa 8 ay askerlik dikkate alındığında terhis edilir.Pek sanmıyorum ama yedek subay olursa uzundönem askerliği durdurulur bu statüye geçer.Sınavı kazanırsa yeni baştan yedek subay olarak askerliğini tamamlar diye biliyorum.
Biliyorum bir sene gecikmiş bir mesaj fakat vermiş olduğunuz asalın sayfasında kayboldum gittim.
Aynı durumda bir yiğenim var sizin asal`da bulduğunuz veya yaşadığınız sonuç ne oldu? Bilgilendirirseniz sevinirim.