-
Hukuk Bölümü tavsiye eder misiniz?
Selamlar
Ben seneye ÖSS'ye gireceğim. Şu an fen lisesinde sayısal bölümde okuyorum fakat istersek seneye eşit ağırlığa geçebiliyoruz.
Siz Hukuk tavsiye eder misiniz? (ekonomik boyutunu merak etmiyorum)
Hukuktan korkmamın en büyük nedeni hukukçu tanıdığım abilerimin hepsinin yüzlerce sayfalık kitaplara sabahlara kadar çalışması.
Ayrıca Hukuk bölümü okursam avukat olmak istemiyorum malum ülkemiz malesef güvenli değil avukat oluruz yanlış bir iş yaparız polat abilerimiz gibileri canımızı yakar :rolleyes:
-
Re: Hukuk Bölümü tavsiye eder misiniz?
Alıntı:
Hukuktan korkmamın en büyük nedeni hukukçu tanıdığım abilerimin hepsinin yüzlerce sayfalık kitaplara sabahlara kadar çalışması.
Tek korkun buysa önemli değil zamanla geçer, yani alışırsın. Naçizane 27 yıl oldu mesleğimde, hala sabahlara kadar kitap okuyup dilekçe yazıyorum.:p
-
Hukuk; meslek hayatı boyunca devamlı okumayı,araştırmayı,kendini geliştirmeyi gerektiren bir dal.Eğer okumayı seviyorsanız sorun yok.Okumak angarya haline gelmeyecek bilakis öğrendiklerinizden zevk alır hale gelecek ve daha çok okuyacaksınız.Hukuk'u seçmenizi nacizane öneririm.:)
-
Çalışmaktan mı korkuyorsunuz?
-
Hukuk son yıllarda daha gözde duruma gelmiş bir bölümdür; bunda İşletme gibizamanında çok tercih edilen alanlarda işsizliğin artmasının da payı var. Ayrıca ülkede çalışan kesimler arasında statüye verilen önem de, ülkedeki çeşitli şartlara bağlı olarak artmıştır. Maaşlar ise diğer özel ve kamu sektörü çalışanlarına oranla yüksektir.
Her bölümün kendi çapında zorluğu vardır. Önmeli olan dersleri takip etmek ve o koca kitaplardan çalışılması gereken yerleri bizzat belirlemektir. Hepsini ezberlediklerini düşünmüyorsun herhalde :-)
Ne kadar kolay olduğunu düşünürsen düşün, sevmediğin bir bölümde dersler; çalışma hayatında ise mesleğin sana sıkıcı ve zor gelecektir...
-
Bence siz avukat olmayın, avukatlar gerçekten de çok fazla cezaevine giriyorlar.
-
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Bence siz avukat olmayın, avukatlar gerçekten de çok fazla cezaevine giriyorlar.
Katılmıyorum ancak öyle bile olsa bu vazgeçmek için neden midir?Her mesleğin tehlikesi var.Sanatçılar da tutuklanıyor.Nurseli İdiz'e bakın mesela.Dizilerde oynar,iyi de oyuncudur.
Sonuç..Bugün bana geleceğimi gösterseler,bak böyle olacaksın deseler dahi hukuk diyorum başka da demiyorum.
-
Merhabalar..
Ben bu yıl öss'ye girdim.Sınava girmeden önce kafamda net bir meslek olduğunu düşünüyordum.Ancak sınavdan sonra kararsızlık yaşamaya başladım.Hiçbir zaman hukuk düşünmüyordum ancak sınavdan sonra rehber hocalarımda dahil olmak üzere herkes hukuk seçmemi istiyor.Bir de etrafımda hukuk okuyanlar var ve hukuk okumanın çok zor olduğunu söylüyorlar.Bu mesleğin avantajları ya da dezavantajları nelerdir öğrenmek istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
-
Alıntı:
nurr38 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Ben bu yıl öss'ye girdim.Sınava girmeden önce kafamda net bir meslek olduğunu düşünüyordum.Ancak sınavdan sonra kararsızlık yaşamaya başladım.Hiçbir zaman hukuk düşünmüyordum ancak sınavdan sonra rehber hocalarımda dahil olmak üzere herkes hukuk seçmemi istiyor.Bir de etrafımda hukuk okuyanlar var ve hukuk okumanın çok zor olduğunu söylüyorlar.Bu mesleğin avantajları ya da dezavantajları nelerdir öğrenmek istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
Tabiki avantajı olduğu kadar dejavantajıda var,yanında üzerine örtecek gazete kağıdınıda bulundurmayı unutma.
-
Alıntı:
nurr38 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
rehber hocaların istiyor diye seçme sakın bu bölümü boşver kim ne derse desin en iyi kararı yine sen verirsin
-
Alıntı:
Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı
Bu bir şaka mı?
Değilse biraz açabilir misiniz? Düz mantıkta tam aksine kanunları iyi bildiklerinden daha az girmeleri gerekir diye çıkıyor. Yanıldığım nokta nedir?
-
Hukuk okuyan biri olarak ÖSS sonrası tercihlerimin hepsi hukuk fakültesiydi severek gittim ve severek okumaya devam ediyorum.İnan bana da zor dediler ve gerçektende zor ama unutma her bölümün kendine göre zorluğu var hukuk zorsa diğer bölümlerde zor.Severek okunuktan sonra gerisi kolay buna inan ve o binlerce sayfalık kitaplar sana hiçde kalın da gelmiyor buna da inan.Sana şimdiden seneye gireceğin ÖSS'de başarılar.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu bir şaka mı?
Değilse biraz açabilir misiniz? Düz mantıkta tam aksine kanunları iyi bildiklerinden daha az girmeleri gerekir diye çıkıyor. Yanıldığım nokta nedir?
Evet avukatlar cezaevine sık giderler. Cezaevindeki müvekkilleri ile sizce nerede görüşebilirler? :)
-
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Evet avukatlar cezaevine sık giderler. Cezaevindeki müvekkilleri ile sizce nerede görüşebilirler? :)
:D :D :D
Evet, Haklısınız. Hiç düşünmedim nedense...
Sanırım cezaevi görevlilerinden sonra cezaevine en çok giren meslek grubu olmalı.
-
Cevap: Hukuk Bölümü tavsiye eder misiniz?
Meslek lisesi mezunuyum 2 yıl bilgisayar okudum ve gecte olsa hayallerımın pesınden gıtmeye karar werdım hukuğu gerçekten çok istiyorum ama meslek lisesi olmak beni çok korkutuyor açıkçası.. Acaba benim gibi olup kazanmak mümkünmüdür?
-
Alıntı:
bitter_k19 rumuzlu üyeden alıntı
Meslek lisesi mezunuyum 2 yıl bilgisayar okudum ve gecte olsa hayallerımın pesınden gıtmeye karar werdım hukuğu gerçekten çok istiyorum ama meslek lisesi olmak beni çok korkutuyor açıkçası.. Acaba benim gibi olup kazanmak mümkünmüdür?
Tabi ki kazanabilirsiniz. Size kendimi örnek göstermek isterim. ÖSS'ye üç kere girdim, üçüncüde kazandım. Düz lise mezunuyum. Okul puanı konusunda sıkıntım yoktu, ancak ÖSS konusunda, liseden mezun olduğumda bile herhangi bir hazırlığım yoktu. Mezun olduğum sene ÖSS'ye girdiğimde 325000lerde bir sıralamadaydım. Sonra sıfırdan başladım çalışmaya ve ilk hazırlandığım sene, ikinci girdiğim ÖSS'de, 17000lerde bir sıralamada, ikinci hazırlandığım seneyse, ÖSS'ye üçüncü girişimde, 1768. oldum. Şu an İstanbul Hukuk'tayım. Okul puanım 76 idi. Ama okul puanım değil 76, 45 bile olsa bir hukuk fakültesine girebilecektim. Bu belki İstanbul Hukuk olmayacaktı ama bir devlet üniversitesinde hukuk fakültesi olacaktı. ÖSS çalışmasında başarıyı yakalamıştım, yani okul puanının önemini sıfıra indirmiştim. Buna belki benim ihtiyacım yoktu; ama yapılabiliyormuş, size emsal olsun. Sizin okul puanı farkını kapatmanız lazım. Ama sıkı bir YGS-LYS çalışması yaparak siz de başarabilirsiniz. Başarılar.
-
ben cok tesekkür ederim bilgi için kesinlikle ne kadar gerekiyorsa çalışmaya hazırım sizinde yolunuz açık olsun gerçi siz yolunuzu açmışsınız ama :)
-
Alıntı:
bitter_k19 rumuzlu üyeden alıntı
...çalışmaya hazırım sizinde yolunuz açık olsun...
:) Sınavın Türkçe kısmı için sizinle ilk adımı atmak isterim. Yazınızdan alıntı yaptığım yukarıdaki kısımda "sizinde" şeklinde bir ifadeniz var. Oradaki "de" eki ayrı yazılır. Yani "sizin de" olmalıydı; çünkü "dahi" anlamı katan, bir başkasını da aynı olaya katmak için kullanılan -de eki kelimelerden ayrı yazılır. Unutmayın, forumda yazarken imla kurallarına ne kadar uyarsanız sınavda o kadar işinize yarar. Bu yüzden forumda hep yazmaya çalışın. Kolay gelsin. :)
-
-
Herkese tavsiye ediyorum, hem de şiddetle.
Herkes hukuk fakültesi okusun demiyorum, ama herkes ucundan da olsa hukuk bilmeli. Bu çok büyük zevkle öğrenilecek bir şey.İnsanın yaşadığı düzeni, kuralları bilmesi, toplumsal olayları analiz edebilmesi insanı mutlu ediyor, emin olun.
Buna ayrı bir merakın var ise eğer doğru yerde olacaksındır, yani hukuk fakültesinde.
-
saygıdeğer büyüklerim
ben hukuk okumak istiyorum
tm2 sıram 16324
konu açma yetkim olmadığından affınıza sığınarak buraya yazıyorum
1-dokuzeylül hukuk
2-anadolu hukuk
3-uludağ hukuk
4-selçuk hukuk
5-selçuk 2Öğretim
6 hacettepe siyasal ve kamu yönetimi
selçuk örgün öğretimin gelme şansı bir miktar var ancak olmazsa ikinci öğretimini yazdım
birde hacettepe üniv siyasal ve kamu yönetimni yazdım
kırıkale süleyman demireli yalova yeni açılanları pek yazmaya sıcak bakmıyorum artık
hacettepede yüksek lisans eğitimi var lisans düzeyinde yok eğer ben hacettepe siyasalı bitirsem öreneğin kamu hukuku üzerine yüksek lisans yapabiir miyim ?
birde tavsiye edebileceğiniz başka hukuk fakülteleri var mı?
-
Alıntı:
emreburkan rumuzlu üyeden alıntı
saygıdeğer büyüklerim
ben hukuk okumak istiyorum
tm2 sıram 16324...
...kamu hukuku üzerine yüksek lisans yapabiir miyim ?
...birde tavsiye edebileceğiniz başka hukuk fakülteleri var mı?
http://www.dogrutercih.com/tablo4/ bu siteden hukuk fakültelerinin sıralamaları hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda da fakültelerin sıralamaları yazmakta. Oradan da faydalanabilirsiniz. Özellikle tavsiye edeceğim bir hukuk fakültesi yok. Sıralamanız iyi, ancak hukuk fakülteleri açısından size çok da seçici davranabilecek şans tanır seviyede değil. O yüzden eğer "hukuk bölümü idealistiyseniz" üniversite-şehir ayırmadan, sıralamanıza da uygun olacak şekilde tercihlerinizin büyük kısmını hukuk fakültelerine ayırmanızı tavsiye ederim. Zaten otuz farklı üniversite/fakülte tercihi yapabilmektesiniz.
Ayrıca Hacettepeyle ilgili sorunuza ilişkin bir kaynaktan şöyle bir bilgiye ulaştım:
"Kamu Yönetimi - Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 11. Maddesinde yer alan koşullara uygun adaylar başvurabilir. Başvuru için belirli bir alandan lisans diplomasına sahip olma koşulu aranmaz. Lisans diplomasına sahip herkes programlara başvurabilir."
Kaynak: http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=tr
Buradan daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.
Başarılar.
-
Alıntı:
emreburkan rumuzlu üyeden alıntı
saygıdeğer büyüklerim
1-dokuzeylül hukuk
2-anadolu hukuk
3-uludağ hukuk
4-selçuk hukuk
5-selçuk 2Öğretim
6 hacettepe siyasal ve kamu yönetimi
Hukuk fakülteleri arasında bir değerlendirme yapacağım.
Öncelikle hangi fakülteye gidersen git hukukçu olmak senin elinde bunun bilincinde ol. Hep hocalarımızın söylediği bir sözdür hukuk teknisyeni olmak kolaydır maharet gerçek hukukçu olabilmekte. Yani yazdığın fakültelerden hangisine girersen git yine iş sende bitecek.
Yine de içlerinden birini seçmek gerekirse ben Uludağ Üniversitesi'ne girmeni tercih ederim. Nedeni ise kontenjanının diğer fakültelere göre daha az olması. Uludağ Üniversitesi kontenjanı bu sene 100 olarak gözüküyor. 400 kişilik bir anfi yerine (İstanbul Hukuk) 50 kişilik bir sınıfta ders görmek elbetteki çok daha büyük bir avantajdır.
-
çukurova hukuk çok methedilmişti ama araştırmak lazım