Ben bir tr vatandaşıyım alman vatandaşı bir hanımla evlenme kararı aldık ben almanyaya gidip onunla alman makamları önünde evlenebilirmiyim evlenebilirsem gerekli evraklar nelerdir ilgilenen yardımcı olan herkeze şimdiden sonsuz teşekkürler
Printable View
Ben bir tr vatandaşıyım alman vatandaşı bir hanımla evlenme kararı aldık ben almanyaya gidip onunla alman makamları önünde evlenebilirmiyim evlenebilirsem gerekli evraklar nelerdir ilgilenen yardımcı olan herkeze şimdiden sonsuz teşekkürler
Bu konuyla ilgilenen bir arkadaşımdan edindiğim bilgiler ışığında sorunuzu yanıtlamak istiyorum: Öncelikle evleneceğiniz kişinin kendi makamından "Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi" alarak size göndermesi gerekiyor. Siz, de bu belgeye ek olarak nüfus müdürlüğünden "Evlenme Ehliyet Belgesi", nüfus kaydı, ikametgah belgelerinizi tercümeleriyle birlikte Alman Konsolosluğuna müracaat ediyorsunuz. Yaklaşık 1.5 ay içinde vizeniz çıkıyor. 3 ay içinde evliliği gerçekleştirmeniz gerekiyor; aksi halde bütün yaptığınız işlemler geçersiz hale geliyor. Umarım faydalı olmuştur. Mutluluklar dilerim
Bu konuyla ilgilenen bir arkadaşımdan edindiğim bilgiler ışığında sorunuzu yanıtlamak istiyorum: Öncelikle evleneceğiniz kişinin kendi makamından "Uluslararası Evlenme Ehliyet Belgesi" alarak size göndermesi gerekiyor. Siz, de bu belgeye ek olarak nüfus müdürlüğünden "Evlenme Ehliyet Belgesi", nüfus kaydı, ikametgah belgelerinizi tercümeleriyle birlikte Alman Konsolosluğuna müracaat ediyorsunuz. Yaklaşık 1.5 ay içinde vizeniz çıkıyor. 3 ay içinde evliliği gerçekleştirmeniz gerekiyor; aksi halde bütün yaptığınız işlemler geçersiz hale geliyor. Umarım faydalı olmuştur. Mutluluklar dilerim
Temeniniz için sonsuz teşekkür ama bir küçük sorum olacak müsadenizle benim pasaportumda birkaç kez şengen ülkesine girip çıkmışlığım var yani şuan fransadan 6 aylık vize aloıp bununla zaten almanyaya gidebiliyorum bu vize ile gidip orada evlenebilirmim.Vize sorunum bence yok yani tabi bilmediğim bişey varsa yardımınızı bekliyorum ilginize minnettarım
Temeniniz için sonsuz teşekkür ama bir küçük sorum olacak müsadenizle benim pasaportumda birkaç kez şengen ülkesine girip çıkmışlığım var yani şuan fransadan 6 aylık vize aloıp bununla zaten almanyaya gidebiliyorum bu vize ile gidip orada evlenebilirmim.Vize sorunum bence yok yani tabi bilmediğim bişey varsa yardımınızı bekliyorum ilginize minnettarım
Vize sorununuz da yoksa bunu Almanya'da yaşayan müstakbel eşinize veya orada yaşayan Türklere sormanız daha doğru olmaz mı ? Dünyanın istediğiniz ülkesinde istediğiniz kişi ile evlebilirsiniz. Tek koşul evliliğin şeklen yapıldığı ülkenin kanunlarına uygun yapılması.
Milletlerarası Özel Hukuk ( MÖHUK) Madde 12
Madde 12 - Evlenme ehliyetine ve şartlarına taraflardan her birinin evlenme anındaki Milli hukuku uygulanır. Evlenmenin şekli yapıldığı yer hukukuna tabidir. Milletlerarası sözleşmeler hükümlerine göre konsolosluklarda yapılan evlenmeler geçerlidir.
Evlenmenin genel hükümleri, eşlerin müşterek milli hukukuna tabidir. Tarafların ayrı vatandaşlıkta olmaları halinde müşterek ikametgah hukuku, bulunmadığı takdirde müşterek mutad meskenleri hukuku, bunun da bulunmaması halinde Türk Hukuku uygulanır.
Şimdiden mutluluklar dilerim.
Vize sorununuz da yoksa bunu Almanya'da yaşayan müstakbel eşinize veya orada yaşayan Türklere sormanız daha doğru olmaz mı ? Dünyanın istediğiniz ülkesinde istediğiniz kişi ile evlebilirsiniz. Tek koşul evliliğin şeklen yapıldığı ülkenin kanunlarına uygun yapılması.
Milletlerarası Özel Hukuk ( MÖHUK) Madde 12
Madde 12 - Evlenme ehliyetine ve şartlarına taraflardan her birinin evlenme anındaki Milli hukuku uygulanır. Evlenmenin şekli yapıldığı yer hukukuna tabidir. Milletlerarası sözleşmeler hükümlerine göre konsolosluklarda yapılan evlenmeler geçerlidir.
Evlenmenin genel hükümleri, eşlerin müşterek milli hukukuna tabidir. Tarafların ayrı vatandaşlıkta olmaları halinde müşterek ikametgah hukuku, bulunmadığı takdirde müşterek mutad meskenleri hukuku, bunun da bulunmaması halinde Türk Hukuku uygulanır.
Şimdiden mutluluklar dilerim.
www.info4alien.de de istediginiz bilgileri bulabilirsiniz
www.info4alien.de de istediginiz bilgileri bulabilirsiniz
Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Ben bir tr vatandaşıyım alman vatandaşı bir hanımla evlenme kararı aldık ben almanyaya gidip onunla alman makamları önünde evlenebilirmiyim evlenebilirsem gerekli evraklar nelerdir ilgilenen yardımcı olan herkeze şimdiden sonsuz teşekkürler
<div align="right">Ekleyen: ozcan1972 - 29/03/2005 : 12:55:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
merhabalar
bende Özcan beyle aynı durumdayım
alman bir bayanla almanya da evlenme durumum var.
alman konsoloslugunun istedigi belgeleri hazırlamakla mesgulum.
yalnız mustakbel eşimin kalıcı bir işte calısıyor olması ve bana garantör olması isteniyor almanyada ki yabancı işler ofisinde.bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum.gercekten buna gerek varmı ve almanyada evlenme vizesi için benim almanca bilmem gerekirmi?biz ingilizce anlasıyoruz çünkü.
ilginize şimdiden tesekkür ederim.
Özcan bey sizinle aynı problemi yasıyoruz sanırım ..
bilgi alısverişinde bulunmak isterim
mail adresim suigeneriss1@yahoo.com
Alıntı:
Ekleyen: ozcan1972*-*29/03/2005*:* 12:55:12
merhabalar
bende Özcan beyle aynı durumdayım
alman bir bayanla almanya da evlenme durumum var.
alman konsoloslugunun istedigi belgeleri hazırlamakla mesgulum.
yalnız mustakbel eşimin kalıcı bir işte calısıyor olması ve bana garantör olması isteniyor almanyada ki yabancı işler ofisinde.bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum.gercekten buna gerek varmı ve almanyada evlenme vizesi için benim almanca bilmem gerekirmi?biz ingilizce anlasıyoruz çünkü.
ilginize şimdiden tesekkür ederim.
Özcan bey sizinle aynı problemi yasıyoruz sanırım ..
bilgi alısverişinde bulunmak isterim
mail adresim suigeneriss1@yahoo.com
Merhaba,
benimde bu konu hakkinda özel durumumla ilgili size bir sorum olacak.
Ben Almanya dogumlu Alman vatandasi "Türk" bir Bayanim. Sözlüm Türkiyede. Kendim su an issizim ama Eylül ayinda "Bafög" Parasi (sanirim türkiyede buna BURS denilmekte) ile Yabanci Dil Sekreteri Akademisine basliyacagim ve iki yil boyunca "Ögrenci" durumunda olacagim. Sözlümün buraya gelip Nikahin yapilmasini cok istiyorum fakat bu durumda bunun mümkün olup olmadigini bilmiyorum. Ayriyetten böyle bir durum mevzubayiz olursada "Start Deutsch A1" sinava girilmesi gerekiyor mu yinede? Vede ben bu durumumda Sözlümü ´davet´ edebilirmiyim?
Eger Bu cok arz ettigim durum yani Nikah icin gelmesi mümkün degilse eger (Cünkü ben bir nevi issiz sadece Ögrenci konumunda olacagim) Türkiyede Nikah yapildiktan sonra gelebilirmi? Yoksa ben sürekli bir is bulana kadar beklemeliyizmi?Sorma sebebim su ki:
Bir tanidik Alman Bayan Sosyal Yardimdan gecinerekten Türkiyede evlendigi Erkegi getirmisti ve o Erkekte geldigi gibi Sosyal Yardima basvurmustu, acaba cifte Standartlara göremi ölcülüyr(Alman Vatandasi Alman, Alman Vatandasi Türk)
Ifade hatalarim olduysa kusuruma bakmayin...Umarim sizlerden bir cevap alabilirim. Simdiden cok Tesekkür ederim ilginizden dolayi...
Saygilarimla
Özlem
Özlem Hanım merhaba,
Öğrenci statüsüyle eşinizi Almanya'ya getirmeniz bildiğim kadarıyla mümkün değil. Sizin gelirinizin ikinize yetecek kadar olması gerekli ve bunu ispatlamanız gerekli.(yaklasık 1200-1300 € kadar diye duymuştum) Zaten sizin öğrenci olarak legal olarak çalışabileceğiniz saatler zaten sınırlı diye biliyorum, bu yüzden eşinizi bu haliyle getirmeniz mümkün değil.
Davet ederseniz, turist vizesiyle gelebilir. Onda da yerine getirmeniz gereken şartlar var, onları da siz biliyorsunuzdur ki zaten amacınız o değil.
Bildiğim ve birleşmenizi sağlayacagını tahmin ettiğim diğer yöntem ise şu; Eğer eşinize kefil olabilecek, masraflarını karşılayabilecek birilerini bulup belgeleyebilirseniz eşinizi getirmeniz mümkün.
Türk vatandaşı olmanız nispeten dezavantaj, ancak gerekenleri yabancılar dairesiyle görüşerek daha net hale getirebilirsiniz. Olumsuz konuşmayı pek sevmiyorum ancak sizin durumunuz pek kolay olmayacak. Ama imkansız değil, herşeyin başında sağlam bir kefil bulmanız gerekli. Kefil olan kişinin size aylık para yatırması ve bunu belgelemeniz istenebilir.. Benim konuyla ilgili bildiklerim bunlar...
A1 sınavına gelince, evet her koşulda eşinizin A1 sınavını vermesi gerekli. İşin olmazsa olmazı A1... Forumda Alman vatandaşıyla evlenmek (deneyimlerim) adlı bir başlık var, oraya bir göz atın isterseniz, eminim size yardımcı olacaktır. Linki şu:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32894
Sözlünüzün mesleği-eğitim seviyesi de bir başka kriter, bu durumu da göz önünde bulundurmanız gerekli...Eşiniz, mesleğini belgeleyebiliyorsa büyük artı puan olur.
Özetle, uzun, yorucu ve oldukça yıpratıcı bir yola girmek üzeresiniz, umarım herşey dilediğiniz gibi olur... Size önerebileceğim en büyük şey, işleri bir sıraya koymanızdır. Eşiniz Almancayı hiç bilmiyorsa, Almanca kursuna yazılması dogru bir başlangıç olabilir, ya da mesleğinin diplomasını alması vs...
Cevabinizdan dolayi Tesekkür ederim!