.
Printable View
.
Öncelikle geçm.ş olsun avukat bey.Bu düşüncenize katılmamak elde değil.Türkiye bir çöküş yaşıyor.Fırtınalar içinde yalpalayan bir gemi gibi adeta.Ama bu fırtınaların çok tartışılır yönleri var.İmzanızı beğendim.Aynen ona da katılıyorum.İnsan başa gelmedikçe pek bilmezmiş bazı şeylerin değerini.<OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ>Hastalık gelmeden sağlığın kıymetini,hapse düşmeden özgürlüğü,dara düşmeden varlığı bu örnekler çoğaltılabilir.Bu memlekette tartışılır ve tartışılacak çok şey var avukat bey.Zaman bize neler gösterecek hep birlikte göreceğiz.YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE.
Alisinkay, Cok buyuk gecmis olsun! Inanilacak gibi degil....
sevgili ali geçmiş olsun. maalesef devlet, suçluların hızına yetişemiyor. Belediyeler daha imar planını hazırlayıp, arsa üretmeden, gecekondular daha hızlı yapılıyor. Polis, gerekli teknik donanımı sağlamadan, suçlulkar köşe başlarını kapıyor. İhale kanunu değişmedn, kamu ihaleleri hızla soyguncular tarafından paylaşılıyor vs. En az 6 ay oldu, mahalle bekçileri gibi polis devriyeleri kurulacaktı. Hala ses soluk yok.
Bu işin infaz yasasyndak değişiklik nedeniyle erken tahliyue ile ilgisi yok. Tahliye olanlar, 1-2 yıl sonra yine çıkacaklardı. Zaten 10 yıl ceza alan biri, 4 yıl yatıp çıkıyordu. Gelişmiş ülkelerdeki gibi, infaz polisi ihdas edilse, şartlı tahliye ile çıkan bir, yola tükürmeye bile cesaret edemezdi.
sevgili ali, kadın önerdiklerinde keşke kabul etseydin. En azından mutlu ölürdün
geçmiş olsun, senin adına üzüldüm.ama bakıyorumda iyi muhabbet etmişsin
özellikle de belirmişsin urfalı olduklarını, bana hitafen yazarak. istediğin imalı da olsa bişeyleri vurgulamaksa ben senin yerine açıkça belirteyim.
ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞANLARDA, BAYRAĞI YAKANLARDA,BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİĞİP İHANETLİK EDELERDE HEPSİ KÜRTLER LANET OLASI KÜRTLER!!!.BELKİDE SENİN PLANINI HAYATA GEÇİRMELİ,HATIRLARSIN VİZE ÇIKIŞI TRANVAYDAYKEN SÖYLEMİŞTİN.
"KÜRTLERİN TÜMÜNÜ KUZEY IRAK"A SÜRMELİ" ŞAKA VEYA CİDDİ BUNU SÖYLEMİŞTİN.BİDAHA KÜRTLER İÇİN BENCE "KARDEŞ" TABİRİNİ KULLANMA.İNANMADIĞIN BİŞEYİ SÜREKLİ VURLULAMAYA ÇALIŞMA. ÇÜNKÜ YAZIN BENCE "IRKÇILIK " KOKUYOR
Sevgili kardesim Ali ;
Öncelikle büyük geçmisler olsun ...Allah seni sevenlerine ve bizlere bagislamis..
Türkiye 'yi sehir eskiyalarina birakanlara fiilen tesekkür etmeyi en az senin kadar bende isterim... Dikkatimi çekiyordu zaten Istanbulda mitingler haricinde polisler ortadan toz oldugu.. Sanki bir sekilde görün bakalim diyorlar..
Suç orani son 5 ay içinda anormal artmis neden ki diye düsünmeye gerek kalmayacak bir yaniti bir arkadasim verdi. ' xxx Abi görmüyor musun ? Eminönünden karaköye oradan kadiköye ne kadar seyyar satici korsan satici varsa yok edilmeye çalisildi çözüm üretmeden bunlar 10 bin kisi kadar simdi istanbulda 10 bin suç isleyen cete olustu ' dikkat ettim dogru söylüyor SETTAR SATICILIK YAPARKEN BASI VERGI VERMIYOR DIYE BELAYA GIRENLER TOPLANANLAR ITILIP KAKILANLAR GASP HARAÇ ALDIKLARINDA BIR SEY OLMUYOR... çÜNKÜ GASP VE HARAÇLA ELDE ED0LEN GELIRIN VERGISI YOK INANIYORUM KI BUNA VERGI KOYSALAR BUNLARI YAPANLARI DERHAL YAKALARLAR...
Saka bir yana yasanacak yurdumuzu bes on çapulcuya teslim etmek uzereyiz.. Haberlerde gördüm gece 23 te istiklal caddesinde genç bir kiza tinerciler musallat olmus taciz ve gasp alenen olmus polisin yorumu ' o saatte genç kizin ne isi var orada ?' dogru ya sokaklarimiz ve caddelerimiz dürüst insanlara degil haydutlara parselli.. kiz hatali git otur evine kapiyi bacayi tika ... hirsiz girerse saklan mazallah onun soyma hakki kadar senin korunma hakkin yok... Komisyonlari da takip ediyorsan görürsün zaten uyduruk olan maddi cezalarda kusa çevrildi ohhh magandalik ates açma yere tükürme tehtit hiz sinirina uymama adam öldürme tecavüz gasp darp serbest bir ulke olma yoluna girdik...
Polis mi ne yapiyor... Çalismaktan çok yoruldular onun için izin yapiyorlar...
Kardeşim Ali , çok geçmiş olsun...
Evet, dediklerinde haklısın, anlattığın olaylar son haftalarda oldukça arttı. Artık ne olacağı belli değil... 1 Nisan'dan sonra neler olacağını da hepimiz göreceğiz. Şükürler olsun sana zarar vermedikleri için. Ne diyebiliriz, ne yapabiliriz....?
Sayın Alişinkay,
Geçmiş olsun dileklerimle,
romantic
Haklisin Ali,bayrak Yakilmasi Konusunda Da Bişeyler Yazabilirdim Ama Bu Forum Bunun Yazilmasi Gereken Bir Yer Değildi.ama Sordun Cevaplayayim.bu ükkede Yaşayip Hertürlü Haklarindan Yararlanip Azinlik Bile Sayilmayan Bu Kişilerin Yaptiğini, Emeğe, O Bayrak Için Savaşmiş Atalarimiza Ve Tarihimize Bir Ihanet Sayiyorum.
ALİ'nin yazısından
' Urfalı olduklarını neden ifade ettiğime gelince de, hızlı kentleşme ve göç,göçün sonucunda yaşanan hayal kırıklığı bence bu olayların önünü açıyor '
BİRAZ DÜRÜST OL. YANİ, HERZAMAN OLDUĞUN GİBİ OL LÜTFEN.URFA'LI OLDUKLARINI YUKARIDA YAZDIĞIN GEREKÇE NEDENİYLE YAZMADIN. BUNA İNANMAMI BEKLEME BÖYLE OLMADIĞINI SEN BENDEN DAHA İYİ BİLİYORSUN !!!
Degerli arkadaslarim ;
Hukuki bir sorun oldugu su götürmez bir gerçek olan ve maalesef önlemden çok buna taviz veren kanunlardan dolayi neredeyse dogal sayilan Gasp ve kapkaç tüm toplumun bir yarasidir.
Tüm toplum derken SINIRLARI BELLI OLAN CENNET VATANIMIZIN TÜM DÜRÜST YASAYANLARI KENDISINE VE TOPLUMUNA YARARLI OLANLARI IRK DIN VE DIL AYIRT ETMEDEN KASTETTIGIMI VURGULAMAM GEREKIYOR.. Alevisinden sunnisine ermenisinden hiristiyanina.. Türk'ünden Kürdüne Gagavuzundan Çerkezine... kim varsa...
Burada temel bozukluk her ilden her sehirden ve her irktan KÖTÜ diyebilecegimiz insanin çikabilecegi gerçegidir.. As, is, dösek kavrami sallandikça yani egitim ve ekonomi bozuldukça ve buna ciddi önlemler alma yerine bos bos konusuldukça bu tip sorunlar azalmayacak büyüyecektir.
Sevgili Ali ye gasp yapanlar Urfa'liymis... Ama Umraniye Uskudar sapigi diye bilinen ufak kizlara tecavuz edip olduren de Turk ve Ege sehirlerinden birisinden gelmeydi.. Demek ki sorun Türk Kürt olmak degil içinde insan sevgisi vatan sevgisi ve degerlerin olup olmamasidir. Bugün bir çok Alevi yurttasimiz gibi Kürtlerde ciddi islerde basarili olmus ve ülkeye yararli olmaktadirlar.. Eger hepsi bozuksa burada ciddi bir çeliski yok mu?
Gençler hayal mayal animsar ama (ben bile duyumsamadan animsiyorum) enteresan bir örnektir. Hint sinemasinin devi sayilan AVARE filmi ki Ülkemizde gösterildiginde o zamanin gençleri AVARE MU.. diye diye diye dolasirlarmis.. Filmin ana temasi doktorun oglu daima yararli bir insan Hirsizin ogluda mutlaka hirsiz olur üzerine kurulu ve bunu sorgulayan bir filmdi.. Kast agirlikli olmasina ragmen sonucun bu olmadigini gösteriyordu.. Gerçek yasam gibi hiç bir zaman kisinin ne olacagini kestiremeyiz aslinda... hayatin insanlari nereye götürecegi asla belli olmaz tas yerinde agirdir ondan dolayi dengelerle fazla oynamamak bir kesimin üzerine çok fazla gitmemek gerekir...
Insanlarin kandirilabilecegi hele hele egitimsiz vede fakirse bunun dahada kolay olabilecegi hepimizin bildigi bir gerçektir. Dolayisi ile bir takim olaylari bu gözle degerlendirmek ve köklü bir çözümü bulmak hepimizin asli görevidir. Benimde büyük bir dikkatle izledigim ve sevgili Ali ile ayni duygulari paylastigim ALTERNATIF programindaki abuk ikili ile tüm Kürtleri özlestirmek büyük hatadir. Bir büyük hata da 'böylesine açik bir Türk Düsmanligi yapan APO denen bölücü basina derin bir saygi ve sevgi besledikleri her halinden belli olan Bayragin yerde sürüklenmesi ve yakilma girisimini baska yönlere çekmeye calisan tek kelime Türkçe bilmeyen ve egitimi olmayan Apo nun kardesi sifatinin disinda bir özelligi olmayan kisinin elinin öpülmesini büyüklerin eli öpülür diye geçistiren ve tüm program boyunca ciddi hiç bir sey söylemeden RABBENA HEP BANA mantigi güden ' egitimli bölücü kisilerin Kürt halki lideri diye lanse edilmesi ve benimsenmesini saglamamizdir... Bu çok ciddi bir hatadir Leyla Zana isimli formda da belirttigim gibi gereksiz bir deger yaratilmasina neden olan gene bizler olduk...
Çözüm ise onu bunu suçlamak degil varligi milleti ile bölünmez bir bütün olan VATANIMIZIN egitim ve rafah düzeyini yükseltmektir. Horlayarak küçümseyerek hiç bir yere varamayacagimiz gibi olaylari yok sayarakta bir yere varamayiz .( Tinerci çocuklar 10 sene önce ya zavalli çocuk iste ellesmeyin deniyordu Simdi ise TINERCI dehseti)
Sözü fazla uzatarak caninizi sıktım o yüzden bagliyorum. Asla ve kata bir topluluk suçlanamaz Egitimli kisiler bu yüzden birbiriyle fikir teatisi disinda hisim olamaz.. Çözümler ortak bulunur..
Sevgili Alisinkay ile arkadasi oldugunu sandigim Sayin nilgülsaraç ;iburada birbirlerini neredeyse suçlayan ve hitam eden yazilarinizdan dolayi her ikinizede kirginim ancak diger yazilarinizi zevkle okumaya devam edecegim. Çözüm ararken dert yanarken DOST HARCAMAYIN...
Sevgili Alisinkay,
Büyük geçmiş olsun. Umarım ülkemiz, barış içinde yaşanan, kimsenin böylesi yanlış sapkınlıklara adım atmadığı bir ülke olur. Bu gidişi tersine çevirmek için var gücümüzle çalışmalıyız.
Saygılarımla,
Sayın alisinkay,
Gerçekten çok büyük geçmiş olsun. Güpegündüz, kalabalık bir ortamda böyle bir saldıraya uğramanız ne kadar içler acısı bir hâlde olduğumuzun en basit bir örneğidir.
Hırsızları, namussuzları, hortumcuları koruyan, savunan, mâsûm, namuslu insanlara ise değer vermeyen, aşağılayan bir sistemin memleketimize de gün geçtikçe yerleşiyor olması insanı derinden kahrediyor.
Tekrar geçmiş olsun.
Saygılarımla.
Ömer
Öncelikle,-biraz geç de olsa-Size çok büyük geçmis olsun, sayin alisinkay.
Gerçi konulardan epeyce uzak kaldim ve simdi gördügüm kadari ile, bu konuda söylenecek her sey bu forumda dile getirilmistir. Ülkede can güvenliginin kalmamis olmasi ile ilgili olarak, fikirlerinize katilmamak elde degildir...
Nickname ve anonim kimlik ile bu siteye katilmanin verdigi avantaji kullanarak bazi seyleri burada alenen eklemek geregi duydum!!
Sayin commodore 1tr. Lütfen polislere haksizlik etmeyelim (!!) :)) En azindan, karakollara gittiginizde, polislerin MASA BASiNDA nasil da canla basla çalistiklarini görebilirsiniz!! Gittiginizde hemen ifadenizi itina ile almaktadirlar.Sikayetinize iliskin tutanak düzenleyip aninda kayda alirlar. Savciya iletirler.Y azismalar, prosedürler vb. her sey dört dörtlüktür!! Zaten bu kadar çok çalistiklari için çok yoruluyorlar! Daha ne bekliyorsunuz(!)
Sokakta gasba ugramak mi! Rutin olay (!!) Hatta, bundan uzun yillar önce, benim hasmim, iki silahli yandasi ile birlikte RESMEN evimi basmisti. Bu hadise de zaten siradan bir olay (!!)oldugundan, -defalarca çagirmis olmama ragmen- polis gelmedi!! "Silahlar konussun," vs. diyen, tehditte bulunan üç kisi benim evimi basti ve darp, maddi zarar vs. bir sürü olay yasandi ve de, sahsi imkanlarimizla saldirganlar def edildi. Belki de büyük bir katliam önlendi ama polis olay bittikten 2 saat sonra dahi gelmedi. Neymis efendim: Benim karakola gidip sikayette bulunmam gerekiyormus!! Ayni gece onu da yaptik ama, sonuç kocaman bir sifir!!
Simdi durum farkli mi saniyorsunuz? Bugün için de onlarca örnek sayabilirim ama ben taa o zamanlar "kendi basimin çaresine kendim bakmam gerektigini" anladim ve kendimi savunmak için bütün tedbirlerimi aldim. Herkese de bu sekilde davranmasini tavsiye ederim. imkaniniz varsa, silahsiz gezmeyin. Buna imkaniniza yoksa, uzakdogu sporlarindan birinden kara kusak ve diploma alin. Aracinizin koltugunun altinda levye bulundurun. gerekli tüm tedbirlerinizi alin. Bana göre, polis kedi yavrusundan beterdir. Jandarma çok daha iyi çalismaktadir.
uğradığın gasp olayını yeni öğrendim. Baya popülersin sitede anladığım kadarıyla. Tamam da kardeşim her şeyi gitmişsin kürtlere bağlamışsın. Gasp, hırsızlık, tecavüz, toz,çete, mete... sen herşeyin rant olduğunun, yamyamlığın, sömürücülüğün,din,dil,ırk ile alakalı olmadığının, pkk nın ismini kullanarak milletten haraç toplayan "ülkücüklerin " olduğunun farkında değil misin? aponun eğer istenseydi bir çırpıda getirilebileceğinin, yıllarca kan akmasının birilerinin işine geldiğinin farkında değil misin?
Bunlara da mı kürtler sebep? ben de saydığın pislikleri yapan türklerden, araplardan,lazlardan--------insanlardan------ nefret ediyorum. Bangladeş vatandaşıysak da kör değiliz, takip ediyoz gündemi. Bangladeşliler çok önem verir böle şeylere
Sayin uuuu, görüslerinize tamamen katiliyorum. Ve de bu durumu tipik bir türk mentalitesi olarak nitelendiriyorum. Bir Bangladesli olmaniza ragmen; bu konudaki düsünce tarzinizin da, bu anlamda,bir çok Türkten daha isabetli oldugunu düsünmekteyim. Bir çok forumda, genelleme yapilarak, "lanet olasi Kürtler, hepsini irak'a sürmeli" vs. gibi görüsleri hiç tasvip etmedigimi belirtmeliyim. Unutulmamalidir ki; bu ülkede çok önemli pozisyonlarda bir çok Kürt vardir. Hepsi de çok degerlidir. Ve de, çogu, esasinda Kürt olmasina ragmen, Türk'ten daha Türk'tür ve kamuoyunda, Kürt oldugu dahi, bir çok kimse tarafindan bilinmemektedir.
[quote]<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">
Sayin uuuu, görüslerinize tamamen katiliyorum. Ve de bu durumu tipik bir türk mentalitesi olarak nitelendiriyorum. Bir Bangladesli olmaniza ragmen; bu konudaki düsünce tarzinizin da, bu anlamda,bir çok Türkten daha isabetli oldugunu düsünmekteyim.
Ne sayın uuuu bangladeşli nede sayın zara ikisinide Türkiye ye davet ediyorum :))))
:D
sayın,zara
ben o yazdıklarımı büyük bir sinirle yazdım.yoksa benim diğer iletilerimi de okursanız tam TERSİ fikirlerimin olduğunu anlarsınız.
beni kürtlere lanet ettiren Irak 'SÜRÜLMEMİZMEMİZ' gerektiğini YAZDIĞIM YAZILARIMIN HEPSİ SAYIN ALİSİNKAY' IN IRKÇI FİKİRLERİNE DUYDUĞUM ÖFKEDENDİR.
iftira değil. yakınlarını,en yakın arkadaşını teröre kurban verdin diye duygusallığını bilerek sustum. belkide sen kendini ytam olarak tahlil edemiyorsun. bi anket düzenlesene Ali ' beni ırkçı ya da aşırı uçarda buluyor musunuz-bulmuyor sunuz ' diye belki o bana yakıştırdığın at gözlüğünü, asıl senin aktığını herkes görmüş olur.
Öncelikle sunu açikça belirtmeliyim ki; bu ve diger bir çok forumda daha önce, içerigini hiç de tavsip edemeyecegim, iletiler okumus olmama ragmen, bu konular çok hassas konular oldugundan, yanit vermeyi atiye biramistim. :)) Çünkü; ne yazik ki Türkiye'de halen bir çok mevzu, TABU olup, gerçek anlamda düsünce ve fikir hürriyeti YOKTUR. iyi ki de, Sayin uuuu'nun bu foruma iletisini eklemeyi beklemisim,:))) ki buna ragmen, her an afaroz edilmem söz konusu olabilir. (':D')
Sayin nilgulsaraç; inanin yukaridaki iletinizin size ait oldugunun bile farkinda degilim. Ancak; sayin alisinkay'in da, (iletilerini takip edebildigim kadari ile) irkçi fikirleri oldugunu hiç sanmiyorum. Bu konuda,sayin alisinkay'in günahini aliyorsunuz.('[8D]')
Ayrica; diger forumlarda da, çok önceleri, (kime ait oldugunu su an hatirlamadigim) muhtelif yanitlar aktarilmisti. Zaten benim asil rahatsizlik duydugum konu, sadece bu kabil yanlis ve önyargili görüslerin buraya eklenmis olmasi idi.
Sayin nilgulsaraç, gerçek düsüncenizin de o sekilde olmadigina memnun oldum. Ancak; takdir edersiniz ki; o ileti tek basina, yanlis anlasilmaya müsait olup; özellikle de, (benim gibi) anlama özürlülerin ('[:p]') hepsi de o sekilde anlayacaklardir. Lütfen yanlis anlasilmasin. Bu konu, ("Ben Kürt'üm veya ben Türk'üm ya da suyum, buyum") anlaminda algilanmasin. Vurgulamak istedigim yegane husus, genelleme yapilmasindan duydugum rahatsizliktir. Bazi (Diyarbakir'li, Bitlis'li, Urfali, Van'li) arkadaslarim halis Kürttür. Hiç birisinin de, Türkiye'nin bölünmez bütünlügüne vs. karsi görüsleri yoktur. içlerinde, gerek dünya çapinda ünlü olan, gerekse Türkiye'de önemli mevkilerde bulunan da vardir.
Bu forumda gerekirse bazi isimleri de aleni olarak zikredebilirdim, ama, açikçasi, bu konuda,su an itibari ile- tereddütte kaldim. Zira; yukarida da belirttigim gibi; bu tür konular, -tamamen bilimsel gerçeklerle ve somut bir sekilde ortaya konacak olsa bile - Türkiye'de halen tabu oldugundan, özellikle bazi kesimlerin büyük tepkisini alacaktir. Bu da yine,- kim ne derse desin- tipik Türk mentalitesinin tezahürüdür. Bilhassa, düsünce ve fikir hürriyeti konusunda Avrupali olamadigimiz, tartisma götürmez bir gerçektir. Daha fazla bu konuda bilgi ve görüs aktarmam, dogru olmayabilir. Her dogru, her yerde söylenmez. Sürç-i lisan ettiysek aff ola.!!
Alisinkay, senin Irkcilikla alakan olmadigini hepimiz cok iyi biliyoruz. Gonlunuzu ferah tutun.Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">
Tüm İftiralardan Allah(cc)a sığınırım.
<div align="right">Ekleyen: alisinkay - 15/04/2005 : 23:07:04</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
Alıntı:
<b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">
ki buna ragmen, her an afaroz edilmem söz konusu olabilir.
<div align="right">Ekleyen: zara - 16/04/2005 : 12:22:30</div id="right">
Yazdiklariniz da tutarsizlik var Sayin Zara.
Ozgurlukten bahsediyorsunuz ama insanlar istediginiz gibi bir kaliba girmeyince Turklerin "Avrupali" gibi dusunemediginden yakiniyorsunuz. Irkciliktan sikayetcisiniz, kalkip bir Bangladeslinin cogunluk Turk'ten daha isabetli dusundugunu soyleyip, Neo-nazilere tas cikartacak, Irkci bir ornek veriyorsunuz. Insanlari genelleme hatalidir diyorsunuz; Iki cumle sonra, "tipik" "Turk" mentalitesinden bahsediyorsunuz.
Sizin Turklere hakaret etme hakkiniz var elbette. Benim hosuma gitmez mesele degil.
Ama benim ya da bir baskasinin da, sizin hakaretlerinize karsilik verme hakkimiz var.
Bunun da adi, bizim ifade ve dusunce ozgurlugumuz.
Ifade ozgurlugu sandiginiz gibi tek istikametli yol degil
sayın zara son iletiniz için teşekkür ederim.haklısınız biraz sınırı aştım galiba. Ail'de küstü bana zaten. Hiiişşşttttt elmayla alakalı arkidişim özür dilerim. ama lütfen sen de biraz yazdıklarına dikkat et ve birazda objektif olmaya çalış gaspın bir milleti yok çünkü. forumun açılış iletisinde ADIMI ve gaspı yapan kişinin urfa'lı olduğunu vurgulamaktaki niyetinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz,ÖYLE DEĞİL Mİ?.
inan beni çok güldürdün, LAWLESS. Komik oluyorsun!! ('[:p]')
"LAWLESS", bu nickname'in , mana itibari, ile sana çok yakistigini da belirtmeliyim.
Biraz sükunet ve sagduyu lütfen!
Tesbihte hata olmaz, ama bu sekilde, -mevzuyu anlamadan dinlemeden-mal bulmus magribi gibi saldirmak niye?
iletilerimin tamamini tekrar ve tekrar ve de çok dikkatli okudum ve hiç bir yerinde, Türklere hakaret niteligi veya -Neo-Nazilere tas çikartacak derecede-irkçilik (!) yaptigimi göremedim!!
Ben sadece, sayin uuuu'nun (kötülüklerin,-Kürt,Türk,Laz,Arap,Çerkez vb.- belli bir kesime mal edilmesinin yanlis oldugu) görüsüne katildimi ve bu konuda duydugum rahatsizligi belirttim. Bu benim naçizane düsüncem ve bunda anormal bir yan göremiyorum. Eger bunun aksini savunan birisi varsa, asil irkçi herhalde ben degil, bu düsüncede olan kisidir!!(':D')
Hangi iletimde,özgürlükten bahsetmisim? insanlarin belli bir kaliba girmelerini istemisim??Yukarida belirttigim görüsten mi söz ediyorsun?? ('[8D]')
O halde, insanlari din,dil,irk,vs. olarak siniflara bölelim, öyle mi?? Sayilan tüm kötülükler, Kürtlere (ya da Türkler disindaki diger kesimlere) mal edilsin,öyle mi?? Sizin istediginiz kalip bu mu?? ('[8D]')
Hani, ifade özgürlügü tek istikametli olmazdi?
Dedigin gibi, bir tutarsizlik var, ama, bu tutarsizlik, benim iletilerimde ve görüslerimde yer almamaktadir.
Ayrica, ben iletilerimin herhangi bir yerinde, genelleme yaparak "Türkler söyledir, böyledir" vs. dedigimi de hatirlamiyorum. "
Bir kerre, "mentalite" soyut bir kavram olup; her milletin kendine özgü, (kisaca düsünce tarzi olarak adlandirabilecegimiz) bir mentalitesi oldugu gibi; Türklerin de genel olarak benimsemis olduklari düsünce yapisini vurgulamak için kullanilagelmektedir. "Türk mentalitesi" kelimesini sadece ben degil, herkes kullanir. Örnegin;"Turkstudent" sitesinde de bir dizi, Türklere özgü davranis ve düsünce tarzlari ile ilgili, en az altmis yetmis örnek vardi. Bu kelimeden niçin bu kadar rahatsiz oldugunu anlamak mümkün degildir. ('[:p]')
Kald#305; ki; bir Banladeslinin pekala, bir çok Türkten daha isabetli ve önyargisiz düsünmesi mümkündür. (Dikkatinizi çekerim: buradaki "bir çok" kelimesi de, kelime itibari ile tüm Türkleri kapsamamaktadir. Bosuna, yine öküzün altinda buzagi aranmasin.) Farkli amaç tasidigi açikça belli olan iletilerinizdeki önyargili düsünce yapinizin, en azindan "tipik türk mentalitesi" oldugunu söylemek mümkündür.(':D')
Sayin nilgulsaraç,
Rica ederim. Siz siniri asmadiniz. Galiba, siniri asan benim! Fikirlerimi beyan ettigim için suçluyum! ("Türkiye'de düsünce ve fikir hürriyeti yok") derken, bir kez daha hakli çiktim! Salt, insanlarin (din,dil,irk,vb.kriterlere göre)siniflandirilmamasi ve kötülüklerin belli bir kesime mal edilmemesi gerektigini savundum. Bir anda ve herkesten aldigim su tepkilere bakin! Türkiye'ye davet edenler; gülenler; beni, Neo-Nazistlere tas çikartacak derecede (!) irkçilik yapmakla suçlayanlar,vs.! Sanirsiniz ki, bölücülük, Kürt propagandasi, vatan hainligi vs.yapmisim! Oysa iletilerimin hiç bir yerinde, ("Kürt'üm, Türk'üm, Türk degilim, Kürt degilim, Su veya buyum vs. ") seklinde bir beyanim da olmadigi halde; beni Türkiye'ye davet ediyorlar! Halbuki; ben hem Türkiye'deyim hem de ayni zamanda Türkiye'ye disaridan bakmaktayim.iki üniversite bitirmis bir vatandas olarak, yurt disinda da uzun yillar kalmis olmanin ve dolayisiyla, Türkiye disinda da avukatlik meslegimin icrasinin yanisira mahkemelerde mütercimlik yapmis olmamin verdigi avantaj sayesinde, gerek yabanci ülkenin yargi sistemini ve yabanci ülke mensubu vatandaslarin düsünce tarzlarini ve gerekse Türkiye'yi ve Türk mentalitesini disaridan objektif olarak bakarak analiz etme imkanim olmaktadir. Her yurt disina çikisimda ve geri gelisimde de, degisen hiç bir sey olmadigini görüyorum, ne yazik ki! Bir çok kesimde, ayni örümcek baglamis beyinlerin hiç degismeyen nakaratlari. Sayin nilgulsaraç,bilirsiniz, mesela, irkçilik yapildigini söyleyen bazi kesimlerin, asil kendilerinin ne kadar irkçi olduklarini. Hep unuturlar, madalyonun bir de öbür yüzü oldugunu. Yakin zamana kadar Kürtçe konusmanin ve Kürtçe türkü dinlenmenin suç sayildigi bir ülke oldugumuz çabuk unutuldu. Hala, çogu kez, Kürtlerin veya Lazlarin asagilandigi... ("Pis Kürtler, Geri zekali Lazlar vb." gibi sifatlar takilmakta oldugu),....,...,...vs.
iste benim felsefem bu noktada ayrilmaktadir. Ben bir Alman veya ingilizle , -fikir ayriligi tasisam bile- karsilikli saygi ve hosgörü çerçevesinde- ve önyargisiz olarak, çok daha rahat konusup, asgari müstereklerde anlasabilmekteyim. Budist olan bir Kirgiz benim dinime saygi gösteririrken veya Musevi bir vatandas benim Ramazan Bayrami' mi tebrik etme inceligini gösterirken, ben de ayni sekilde, bir Musevi vatandasin yortusunu kutlamakta hiç bir mahzur görmem. Çünkü; benim fikrime göre, önemli olan, insanin özü ve evrensel degerlerdir.
Eger bu görüslerim dahi irkçilik olarak nitelendirilebiliyorsa, konu ile ilgili olarak vermeyi düsündügüm bilimsel gerçeklere ve somut örneklere, bazi kesimlerin tahammül edemeyecegi de açik oldugundan, sanirim, su an itibari ile, uygun düsmeyecektir.
Sevgili Ali Sinkay bu tür forumlarda birKaç yıldır yazıyorum. Sonuç olarak 2 tür insan tanıdım:
1) Paylaşmak, öğrenmek ve yeri geldiğinde bilmediği bir konuyu öğrendiğinde teşekkür eden... (ÇOK AZ...)
2) Kendini bu günkü yaşantısı ve geçmişi sayesinde diğerlerinden üstün gören, kesinlikle öğrenmeye değil, paylaşmaya ama üstün bilgilerini diğer insanlara vermeyi borç bilen, ukâla insan türü...
Huzurlu ve faydalı olabilmek için ikinci türü gördüğüm yerde arkamı dönüyorum...
Sevgili Alisinkay,
Ben kendi adıma senin ırkçı olmadığına inanıyorum, benim gözümde ülkesini ve bayrağını seven bir vatanseversin. Buna inancım sonsuz. Keşke herkes senin gibi olabilse. Ali ırkçımıdır diye forum açmayı düşünen arkadaşlar varsa ilk cevabı ben vereyim hayır değildir, Ancak vatanımızı ve bayrağımızı sevmek, bu vatanın bir karış toprağına gelecek zararı engellemeye çalışmak, insanlara bunu göstermek, göğsümüzü gere gere bu vatan Atatürkten ve milyonlarca şehitten, gaziden bize armağan, parçalanmasına izin vermeyiz demek IRKÇILIKSA, Ali tüm bu gerçekleri ortada açıkça konuştuğu için ırkçı deniliyorsa, ozaman bende ırkçıyım arkadaş.
romantic
Sayın alisinkay,
Öncelikle büyük geçmiş olsun.
Başınıza gelenleri hayretler içerisinde okudum ve hem sizin adınıza hem de toplumumuz adına çok üzüldüm. Ümitsizliğimi bağışlayın ama, toplum nereye gidiyor sorusuna maalesef olumlu cevap veremiyorum. Nereye gittiğimiz ortada bence! Kimsenin birbirine güvenEmediği, herkesin birilerine (af buyurun) kazık atmaya çalıştığı, menfaatlerin ön planda yer aldığı, can güvenliğinin olmadığı, hakların korunmadığı, güçlünün haklı olduğu bir kaoslar ülkesinde sürüklenip gidiyoruz bir yerlere...
Umarım korktuğumuz başımıza gelmeden bu gidişe bir dur diyen çıkar.
Sevgiyle kalın...
Sayın Zara, bu düşüncelerinizden dolayı hayatınız boyunca birçok eleştiri alacanızdan ve bunuda devam edeceğinden eminim. Allah sabır versin size ve tabi birazda bana.
bazı insanların beni anlamak için çaba sarfetmesini beklemiyorum sadece anlamamak için çaba sarfetmesinler, bu bana yeter.
Alıntı:
O halde, insanlari din,dil,irk,vs. olarak siniflara bölelim, öyle mi??
<div align="right">Ekleyen: zara - 19/04/2005 : 11:09:01</div id="right">
Valla bunun cevabini siz en iyisi Leyla Zana'ya sorun.
Sayin Zara,Alıntı:
Ayrica, ben iletilerimin herhangi bir yerinde, genelleme yaparak "Türkler söyledir, böyledir" vs. dedigimi de hatirlamiyorum.
...
...
...
Farkli amaç tasidigi açikça belli olan iletilerinizdeki önyargili düsünce yapinizin, en azindan "tipik türk mentalitesi" oldugunu söylemek mümkündür.
<div align="right">Ekleyen: zara - 19/04/2005 : 11:09:01</div id="right">
Yukarda sizden iki cumle alinti.... Aralarindaki paragrafi cikardim.
Celiskiye bakin.
On yargi'yi yani Irkci dusunce yapisinin temelini olusturan olguyu "Tipik" Turk mentalitesi ile bagdastirip, bal gibi Turkler hakkinda genelleme yapiyorsunuz. On yargili tipik Turk mentalite'sinin ne oldugunu siz en iyisi bir tanimlayin ilkonce. Iddialarinizin aksine Turkler on yargili, Irkci insanlar katiyen degildirler. Bu sizin attiginiz bir camurdur. Anadolu kulturu tamamiyle hosgoruye dayalidir. On yargili bir ulke'de Turgut Ozal kesinlikle basbakan secilemez. Diger orneklerine girmiyorum, dolu.
Yukardaki alintidaki yorumunuz ayrica supheci karakter sergiliyor. Bu sefer hizinizi alamamis, beni de on yargili olmakla suclamissiniz. Hoppala!... Ifade ozgurlugunu savunmak ne zamandan beri suc oldu?
Sizi rahatsiz edecek diye, kimin, hangi konuda, nasil dusundugunu, ne yazacagini kontrol etmek sansur'e girer, ifade ozgurlugunu paramparca eder. Alisinkay'in basina gelenleri anlatmaya hakki vardir. Bu Sinkay'in kisisel ifade ozgurlugudur. Kanunlarla korunmasi gerekir.
Tum kotuluklerin Kurtlere mahsus oldugunu nereden cikardiniz?... Alisinkay basindan gecen bir olayi anlatti. Saldiranlar Urfali dedi diye ilkonce Nilgul Sarac, sonra siz buna mudahale etmeye kalktiniz. Bu ne bicim ifade ozgurlugu anlayisi?
Bana yaptiginiz kisisel hakaretlere cevap vermiyorum, benim bu turlu kavgalara girecek zamanim yok.
Maalesef, forum konusunun tamamen mecrasindan sapmis oldugunu ve benim fikirlerimin ve görüslerimin, bir kisim üye tarafindan, tamamen çarpitilmak sureti ile, bambaska bir mana kazandirilmaya çalisildigini, teessüfle ve ibretle görmüs bulunmaktayim.
Görüslerimin yanlis anlasilmasinin sebebi; bazi üyelerin, iletilerimi (kasitli veya kasitsiz olarak) dikkatle okumadan önyargili yaklasmalari ve iletilerime bambaska bir mana yüklemeye çalismalaridir. iki gündür analiz ve özelestiri yaptim ve samimi olarak itiraf edeyim ki, görüslerimin yanlis anlasilmasinda, muhakkak surette, benim de payim bulunmaktadir.
Farkina vardim ki; öncelikle ben, Sayin nilgulsaraç ve Sayin alisinkay arasinda cereyan eden (vize çikisi yapmis olduklarini beyan ettikleri,tramvaydaki) konusmalara ve konu ile ilgili derinlemesine sahip olduklari fikirlere vakif degilim. Fakat; tarafima bu sekilde saldirilmasini da hiç de hak etmedigimi düsünmekteyim. Tüm kötülüklerin Kürtlere mahsus oldugunu veya Sayin alisinkay'in irkçi oldugunu söyledigimi hatirlamiyorum.
Ta ki; kirmisi harflerle; ADAM YERiNE KOYUP VE iSiM ZiKREDEREK,
("Valla bunun cevabini siz en iyisi .......... .......'ya sorun")
seklindeki talihsiz cümleyi görünce, kafama "DANK" etti.
(....... ....... mi dediniz? Kimdir kendileri acaba? Kusura bakmayin. Ben öyle birini tanidigimi hiç sanmiyorum da!!)
Bunu yazabilen bir kisi ya çok önyargili olmali ya da ciddi bir biçimde anlama özürü var demektir. Dikkat edilirse, ben bu forumda, sayin alisinkay'a muhalefet edecek tek bir kelime sarf etmis olmadigim gibi,onu suçlayacak herhangi bir iddiada veya onun görüslerine müdahalede bulunmus degilim. iletiler dikkatle okunursa bu açikça görülecektir. Bilakis; bu foruma, sayin nilgulsaraç'in ("lanet olasi kürtler, hepsini irak'a sürmeli") seklindeki iletisine tepki olarak yanit yazmistim.!
('[:p]') Bu tepkim üzerine de, -nitekim iletilerden de görülebilecegi üzre- sayin nilgulsaraç açiklama yapmistir. Hatta, bir iletimde, sayin nilgulsaraç'a hitaben, açikça (sayin alisinkay'in günahini aliyorsunuz) demisim. Buna ragmen; olaylarin ve görüslerin bu kadar çarpitilabilmesi çok düsündürücüdür.('[V]')
ilerideki günlerde, Sayin Admin' e göre de herhangi bir mahzuru yoksa; benim için oldugu kadar, herkes için egitici ögretici olabilecek ve de ibret verici (kitaptan aynen alinti yapmak sureti ile) tarihten çarpici bir örnek vermek düsüncesindeyim.
(Not: Ayni konuda, sanirim ?. Ekim2004 tarihinden itibaren yayinlanmis olan, Sabah Gazetesi'nde de bir arastirma yer almisti.)
Aktaracagim alintilar, ciddi arastirmalara dayanmakta olup; yakin tarih ile ilgili ve tamami ile gerçektir. Kaynaklari ile birlikte belirtecegim.
Gerçekte halis Kürt oldugu halde, ve (özellikle Kurtulus Harbi ve Cumhuriyet'imizin kurulus yillarinda) son derece genis nüfuzlu olan, vatanimiza çok faideleri dokunan bu muhterem zat, imkani oldugu halde, Kürt devleti kurulmasina siddetle karsi çikmis, Mustafa Kemal Pasa Hükümeti tarafindan da vatana hizmet için çagrilmis ve bir çok isyanlari bastirmis, Türklerin ve Kürtlerin birbirine kirdirilmadan kardesçe bir arada yasamalarini savunmustur. Belki o zaman, ne demek istedigim daha iyi anlasilacaktir.
Sevgili forum üyeleri,
Her zaman yazdığımı ve söylediğimi bu forumda da tekrar etmek isterim.
Lütfen yazılarınızı, cevaplarınızı birbirinizi anlamamak üzerine değil, anlamaya çalışmak üzerine kurunuz.
Cevaplarınızı kişiselleştirmeyiniz, birbirinizle asla uzlaşmaz, uzlaşamaz olduğunuzu düşünmeyiniz. Çoğu kez insanlar hemen hemen aynı şeyleri söyledikleri halde satır aralarına farklı anlamlar yüklemekte, yazılarından tanıdıkları kadarıyla yazı sahipleri hakkında önyargılı yorumlarda bulunabilmektedir.Bu önyargı, savunma veya eleştiri düzleminde olabilmektedir. Hiç farketmez. Herkes haklı ama hiç kimse haksız değildir. ( elbette böyle bir paradoks da çözümsüzdür.) Böylece körler sağırlar birbirini ağırlar misali forumlardan umulan fayda ve sonuç elde edilemez.
Lütfen ama lütfen yazılarınızı dikkatle yazınız, eleştiri ve yorumlarınızda asgari nezaket, iyiniyet ve hoşgörü sınırlarının dışına çıkmayınız. Yazdıklarınızdan herkesin fikriyatına bir nebze de olsa katkıda bulunabilsin, bir şeyler öğrenelim, yazılanların doğruluğunu araştıralım, araştırma alışkanlığımız gelişsin, birbirimize katkımız olsun, bizlerden bir şeyler alıp götürmesin, önyargılarımız daha da pekişmesin, ufkumuzu açalım, daraltmayalım.
Herkes yazılan bazı yazılara öfkelenebilir, kendince kabul edilemez bulabilir. Ama klavyenizdeki ABS sistemini lütfen devre dışı bırakmayınız.
Sayin Av. Firat Bayindir,
Görüslerinize tümü ile katiliyorum. Zaman zaman özelestiri de yapmaya ve kendimi de objektif olarak analiz etmeye çalisiyorum. Açikça da itiraf edeyim ki; tümü ile hakli oldugumu da bu nedenle asla iddia etmiyorum.
Ancak gerçek olan bir sey vardir. Söyle ki;
Bu konuda sadece ve sadece benim sahsima karsi, tamami ile subjektif olarak ve kavgaci bir tavir ile yaklasildi. Mesela, Lawless'in, benim asil görüslerimi, hassaten (anlamaya degil de) ANLAMAMAYA gayret etmesi ve en nihayetinde de, bana adeta PKK'li, vatan haini, terörist muamelesi yapmasi bunu göstermektedir.
Anlamiyorum, gerçekten de anlamiyorum. Bu kadar mi zor; ülkemizde, din,dil,irk,sinif, düsünce tarzi, felsefe, meslek,statü, vs. olarak insanlari tasnif etmeden, asgari müstereklerde bulusarak, anlasarak, kavga etmeden bir arada yasamak? Bu kadar mi zor? Nedir paylasamadigimiz?
Sayin nilgulsaraç,Alıntı:
Sayın Zara, bu düşüncelerinizden dolayı hayatınız boyunca birçok eleştiri alacanızdan ve bunuda devam edeceğinden eminim. Allah sabır versin size ve tabi birazda bana.
bazı insanların beni anlamak için çaba sarfetmesini beklemiyorum sadece anlamamak için çaba sarfetmesinler, bu bana yeter.
<div align="right">Ekleyen: nilgulsarac - 19/04/2005 : 18:21:34</div id="right">
Ben sadece, Türkiye'de genellikle, insanlarin birbirine önyargili bir yaklasim sergilediklerini; kisilerin, çogu kez, din,dil,irk ve düsünce tarzlari vb. nedenlerle horlandiklarini ve küçümsendiklerini; kötülüklerin belli bir kesime mal edilmesinin yanlis oldugunu, vurgulamak istemistim.
Ben kendi adima sunu ifade edebilirim: simdiye kadar bir kez dahi, düsüncelerimden dolayi elestiri almis degilim. Bugüne dek, hiç kimse,beni, görüslerimden dolayi veya mesela baska bir irka, millete, dine mensup kisilerle arkadaslik yaptigimdan dolayi da kinamis degildir.
Ta ki; bu foruma bu iletileri ekleyene kadar. ilk defa bu sitede elestiri aldim. Hatta hiç kimseye yapilmadigi derecede ve çok da acimasizca.
Baksaniza, bana adeta PKK sempatizani, terörist, vatan haini damgasi vurmaya çalistilar!!
Valla bunun cevabini siz en iyisi Leyla Zana'ya sorun.
<div align="right">Ekleyen: Lawless1 - 20/04/2005 : 09:04:24</div id="right">
[/quote]
On yargi'yi yani Irkci dusunce yapisinin temelini olusturan olguyu "Tipik" Turk mentalitesi ile bagdastirip, bal gibi Turkler hakkinda genelleme yapiyorsunuz. On yargili tipik Turk mentalite 'sinin ne oldugunu siz en iyisi bir tanimlayin ilkonce. Iddialarinizin aksine Turkler on yargili, Irkci insanlar katiyen degildirler. Bu sizin attiginiz bir camurdur.
Cenab-i Allah (C.C.) kuru iftiradan saklisin!
Yukardaki alintidaki yorumunuz ayrica supheci karakter sergiliyor. Bu sefer hizinizi alamamis, beni de on yargili olmakla suclamissiniz. Hoppala!... Ifade ozgurlugunu savunmak ne zamandan beri suc oldu?
Sizi rahatsiz edecek diye, kimin, hangi konuda, nasil dusundugunu, ne yazacagini kontrol etmek sansur'e girer, ifade ozgurlugunu paramparca eder. Alisinkay'in basina gelenleri anlatmaya hakki vardir. Bu Sinkay'in kisisel ifade ozgurlugudur. Kanunlarla korunmasi gerekir.
Birileri, kendi ifade özgürlügünden bahsetmekte, ama baskalarinin ifade özgürlügünü kavga ve kuru gürültü ile elinden almaya çalismakta..!!.
Birileri ifade izgürlügünün kanunla korunmasindan söz etmekte, ama karsisindaki kisinin, görüsünü belirtmesini hazmedememekte ve bunu sansür olarak nitelendirmekte..!!
Birileri, düsünce ve ifade özgürlügünün tek istikametli olmadigini savunmakta, ama, baskasinin düsünce tarzina müdahale ederek kendi istedigi kaliba uydurmaya çalismakta..!!
Birileri, benim özgürlügümün basladigi yerde kendisinin özgürlügünün sona erdigini unutarak, beynime pranga vurmaya çalismakta..!!
Alıntı:
Tum kotuluklerin Kurtlere mahsus oldugunu nereden cikardiniz?... Alisinkay basindan gecen bir olayi anlatti. Saldiranlar Urfali dedi diye ilkonce Nilgul Sarac, sonra siz buna mudahale etmeye kalktiniz. [i]Bu ne bicim ifade ozgurlugu anlayisi?
Cenab-i Hak(C.C.) kuru iftiradan muhafaza eylesin. ('[:p]')