Cevap: Re: Sitede evcil hayvan
merhaba
3 senedir golden cinsi shiny adında çok akıllı bir köpeğim var.1 hafta önceyenisiteye taşındığım. Sitedeki çoğu daireler boş ve bahçe dubleksinde oturuyorum. Apartman kapısıile benim sokak kapım farklı yerlerde. Site daha yeni bittiği için herhangi bir yönetmelik olduğunu ve yöneticinin olmadığını biliyorum. Buna rağmen mütaahit sitede hayvan beslenemenin yasak olduğunu bildirerek evden çıkmamı ya da oğlumu evden göndermemi istedi. Site görevlisinin söylediğine göre noter tarafından yapılan, sitede evcil hayvan beslenemeyeceğine dair bir belge varmış. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Mahkemeye vermesi halinde evden çıkartabilir mi beni? Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz
Cevap: Re: Sitede evcil hayvan
Öncelikle sitenin Yönetim Planına bakmak gerek. Bu ya yönetici de olur yada tapu müdürlüğünde..Orada eğer evcil hayvanların beslenmesinin yasak olduğu belirtilmişse maalesef besleyemezsiniz. Fakat planda herhangi bir madde yoksa karar defterine bakılabilir. Burada eğer kat malikleri ortak karar alıp evcil hayvan beslenmemesi yönünde karar almışlar ise o zaman da besleyemezsiniz. Ne karar defterinde ne de yönetim planında ilgili madde yok ise, o zaman komşularınıza koku, gürültü vb..tarzda rahatsızlık vermeden hayvan beslemenize bi engel yok diye düşünüyorum.